Pepputreeni joka päivä -osa 2

Moni on nyt tarttunut edellisessä postauksessa sanomaani lauseeseen: ”Pakarat palautuvat treenistä nopeammin, joten niille voi tehdä pumppaavia sarjoja vaikka joka päivä.” 

Toki myönnän, että lause on ehkä alultaan hiukan harhaanjohtava, mutta viimeistään sen loppuun lukiessa pitäisi ymmärtää sen tarkoitus. Mähän kirjoitan lauseessa, että pakaroille voi tehdä pumppaavia sarjoja lähes joka päivä. Näillä tarkoitan lähinnä oman kehon painolla tehtäviä liikkeitä, jotka eivät siis todellakaan ole sellaisia, joilla lihasta kasvatetaan, vaan lisätään pakaran hermotusta, muotoa, kiinteyttä ja poltetaan rasvaa. 

Esimerkiksi eilen aamulla tein aerobisen plyometrisenä harjoitteluna, joka oli kestoltaan puoli tuntia ja sisälsi lämmittelyn lisäksi kolme eri liikesarjaa, joita jokaista tein kolme kierrosta ja jotka sisälsivät paljon hyppyjä, räjähtäviä liikkeitä ja oman kehon painolla tehtäviä liikkeitä. Sykkeet olivat katossa ja keho kuluttaa rasvaa vielä pitkään kyseisenlaisen treenin jälkeen. 

Tänään herätessä toki tunnen, että jotain on pakaralla tehty, mutta ei eilisellä treenillä ole pakaroita kasvattavaa vaikutusta. Lihasmassa rakennetaan isoilla liikkeillä ja painoilla ja kiinteyttä ylläpidän näillä plyo -treeneillä. Sen lisäksi saatan tehdä muiden treenien loppuun pakaraliikkeitä oman kehon painolla. Silti voin hyvin treenata jalat seuraavana päivänä, koska näillä pumppauksilla ei kovin lihassoluja rikkovaa vaikutusta ole. 

Pepputreeni plyo
Lihasmassa kasvatetaan isoilla perusliikkeillä!

On kumma juttu, että heti ollaan tarttumassa johonkin yhteen sanaan lauseessa, jonka olen epähuomiossa siihen laittanut. Kun pakaroita treenataan kovaa, niin tottakai ne tarvitsevat yhtä pitkän palautumisen, kuin muutkin lihasryhmät. 

Mulla oli eilen ihana päivä, kun pääsin vihdoista viimein kampaajalle ja tottakai suuntasin vakiokampaamoon Blend Beautyyn.

Mullehan laitettiin viime kerralla yks paketti 50cm teippipidennystä hiuksiin tummanruskeassa sävyssä. Omat hiukseni värjättiin tummemmiksi, kuin mitä ne olivat olleet. Väri omista hiuksista oli päässyt haalenemaan ja juurikasvu oli aikamoinen.

Teippipidennys simply
Valmiit hiukset

Tiedätte varmaan sen tunteen, kun juurikasvu on niin paha, että tuntuu, että kaikki väri lähtee kasvoilta ja hiuksetkin näyttävät jotenkin likaisilta koko ajan. Juuri värjättiin tummaksi ja muu oma hius toisella sävyllä. Latvoista leikattiin muutama sentti pois. Voi että sitä tunnetta, kun tukka on taas kuosissa. Kyllä kelpaa lähteä reissuun!

Teippipidennys

Menen ennen reissua ottamaan Blendiin myös volyymiripsienpidennykset, joita ihana Gynai tekee. Mulla ei ole ollut ripsienpidennyksiä vuosiin, mutta haluan ottaa ne reissuun, jotta voin olla mahdollisimman paljon ilman meikkiä reissussa. Voi tosin olla, että jään niihin koukkuun myös reissun jälkeen, koska ne helpottavat elämää aika tavalla 🙂 

Kommentit (8)
  1. hyviä selittelyjä, mutta kyl mä takerrun tohon edelleen 😀 miten se pakara pystyy ottaa vastaan ”kovaa” treeniä jos sitä väsyttää joka päivä pumppailulla? se vetää ne lihakset väkisinki ylirasitukseen jossain vaiheessa. ei mikään, ei edes pakaralihas, jaksa loputtomiin jokapäivästä pumppailua. joku tyhmä voisi tehä vatsoja joka päivä mutta kyl siinäkin stoppi tulee,ei järjen hiventäkään. kerrohan millälailla se pakaralihas eroaa esim hauislihaksesta?

    1. Tässä tarkoitetaan varmasti ”joka päivällä” että treenipäivinä tehdään niitä pumppailuja. Eli jos tekee 4-5 treeniä viikossa niin pakaralihakselle jää aikaa täyspalautumiseen silti 2-3 päivää viikossa 🙂 ei Pauliina varmaankaan tarkoittanut että pakaraa treenattaisiin 7 päivänä viikossa ja jos tehdään 2 treeniä päivässä niin molemmissa treeneissä 😀 tuntuu nyt että asiat luetaan hiukan liian kirjaimellisesti..

  2. Mun piti vuosi sitten ottaa ripset joulun ajaksi.. hups mitäpä kävi? en voi elää ilman ripsia 😀
    Ihana tukka ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *