Pepputreeni – ei heikkohermoisille!

Vedimme torstaina Maijan kanssa pepputreenin, joka ei todellakaan sovi heikkohermoisille! 

Mun sydän pamppaili kauhusta tuhatta ja sataa jo ennen treenin aloitusta, koska Maija oli pelotellut aiemmin viikolla, että hän on suunnitellut koko treenin valmiiksi. Jos Maija suunnittelee treenin, niin se ei voi todellakaan olla sieltä helpoimmasta päästä! 

Ajatukseni tulevasta treenistä saivat vahvistuksen, kun Maija totesi, että alkuun tehdään sellainen 300 toiston sarja. Tämä tulisi siis toimimaan ainostaan alkulämmittelynä

Lämmittelysarjaan kuului neljä liikettä, jotka tehtiin putkeen ilman taukoja ja jokaisella kierroksella nostettiin painoja. 

-askelkyykky yhdellä jalalla smith laitteessa, 15 toistoa / jalka

-reiden koukistus maaten 15 toistoa alaspäin jarruttaen ja ylhäällä kunnon puristus

-pystyprässi jalat leveällä, 15 toistoa

-vaakaprässi 15 toistoa

pepputreeni askelkyykky

pepputreeni pystyprässi

Tätä neljän liikkeen sarjaa tehtiin 4 kierrosta putkeen ja tämän jälkeen siirryttiin vasta varsinaiseen treeniin!

Päätimme tehdä sumomavea voimapainotteisesti ja tavoitteena oli tehdä 3 x 8 sarjoja. Kyllä meinaan alkoi kirosanat lennellä viimeistään siinä vaiheessa, kun maasta nostettiin 80 kiloa! 80 kiloa jäi mun ennätykseksi ja rangaistukseksi jouduin tekemään 10 toiston sarjan 70 kilolla. Äänet olivat varmasti kuin synnytyslaitokselta konsanaan, mutta vedin kunnialla loppuun asti.

Koko sali hiljeni viimeistään siinä vaiheessa, kun Maija teki oman ennätyksensä 100 kilolla sumomavea. Hiki alkoi valua otsaa pitkin jo pelkästään katsellessa Maijan menoa! Sanoinkin Maijalle, että sen siitä saa, kun bikinityttö alkaa treenata body fitness tytön kanssa, johon Maija tokaisi, että aikoo kilpailla seuraavaksi fysiikkasarjassa! Panokset sen kuin vain kovenee, eli tässä täytyy ihan todella alkaa tehdä töitä, että pysyy jatkossa meidän treeneissä mukana 😀

Kun sumomavesta oltiin selvitty suunnilleen hengissä, siirryimme tekemään reiden koukistuksia istuen niin, että 15 toistoa tehtiin itse hitaasti puristellen ja sen jälkeen perään 15 toistoa niin, että toinen otti polvenalustuesta kiinni ja jarrutti liikettä alas tullessa. Polte oli uskomaton sumomaven jälkeen. 

Reiden koukistuksien jälkeen teimme vielä reiden ojennuksia niin monta, kuin molemmilta lähti. Kipu oli aikamoinen tässä vaiheessa!

Lopuksi teimme vielä pohkeita kolmella eri variaatiolla, mutta siitä ei todellakaan otettu kuvamateriaalia, koska huomasimme, että pohkeiden tekemisessä olemme ihan surkeita! 😀 Lisää pohjetreeniä siis niin kehtaa niidenkin treeniä kuvata joskus!

Kova jalkatreeni aiheuttaa sellaisen hyvänolon hormonin puuskan molemmille joka kerta, että lopussa meidän puheista ei saanut mitään tolkkua ja nauraa räkätettyä tuli hyvin ala-arvoisille jutuille. Kaiken kaikkiaan siis terapeuttinen ja kehittävä treeni, jonka vuoksi peppu ja jalat ovat edelleen tukossa torstain jälkeen. Silloin kun treenataan niin treenataan kunnolla! 🙂

Voi olla taas tyytyväinen hyvään treeniin!

Katso tästä video, jossa melkein koko treeni!

Lue edellisestä postauksesta kisoihin valmistautumisesta: Bikini fitness kisavalmistelut

 

Kommentit (2)
 1. Kiva saada välillä videota!:)
  Voisitko kertoo vinkkejä tuon Sumomaven tekemiseen? Kuuluuko alas tultaessa työntää polvia ulospäin? Ja pepun ei tarvitse ilmeisesti mennä kauhean alas?:)

  1. pauliinafitworld
   27.2.2017, 14:17

   Kiva kuulla! 🙂 täytyy näihin videoihin panostaa jatkossa enemmänkin.
   Jalat asetetaan jo liikkeen alussa niin, että varpaat ovat ulospäin, eli polvet ovat automaattisesti vähän ulospäin. Pääasia on pitää liike hallittuna ja uskaltaa mennä kunnolla sumoasentoon. Meillä jää Maijan kanssa sumo vähän vajaaksi, eli hiukan alemmas saa mennä. Tanko tulisi pitää mahdollisimman lähellä reisiä ja tuoda se suoraan alas. Selkä suorana ja jatkuva jännitys pakarassa on tärkeimmät asiat. Sumokyykky kannattaa aloittaa suht pienillä painoilla. Tosi hallitusti tehtynä ja pitkillä toistoilla riittää pienetkin painot. Me haluttiin tässä kokeilla rajoja ja treenattiin voimatyyppisesti, jolloin liike voi olla hiukan vajaa. Normaalisti teen sumon pidemmillä sarjoilla ja vähän pienemmällä painolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *