Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Parhaat aerobiset rasvanpolttoon

Mikä aerobinen polttaa rasvaa parhaiten? Siinä on kysymys, jota multa usein kysytään. 

Mä olen liikkeissäni nopea ja hiukan malttamaton ja siksi suosin enimmäkseen intervalli -tyyppisiä aerobisia, jossa homma on hoidettu nopeasti ja tehokkaasti. Varsinkin näin dieetillä haluan säilyttää mahdollisimman paljon lihasmassaa ja en näe silloin perustelluksi tehdä tunnin aerobisia samoilla tehoilla hinkaten.

Suosinkin siis HIIT tyyppistä aerobista, jonka lyhenne tulee sanoista high-intensity interval training. Käytännössä termi tarkoittaa sitä, että harjoituksessa vaihtelee työ ja lepovaiheet. Työvaihe kestää yleensä 20-30 sekuntia ja lepovaihe 40-90 sekuntia kunnosta riippuen. 

Teen tällä hetkellä kolme aamuaerobista viikossa ja useimmiten valintani ovat:

HIIT treeni kuntopyörällä tai matolla 

Kuntopyörä tai matto on helppo valinta varsinkin aamuisin, jolloin haluaa päästä nopeasti kotiin syömään aamiaista. Treenin kestoksi riittää 20-30 minuuttia.

Mulla työvaihe kestää 30 sekuntia ja lepovaihe noin 60 sekuntia. Tarkoitus on siis työvaiheessa polkea niin lujaa, että syke huitelee pilvissä ja lepovaiheessa syke laskee melkein normaalilukemiin. HIIT treeni vaatii sisua ja päättäväisyyttä, mutta se polttaa rasvaa tehokkaasti, tutkitusti jopa vielä seuraavana päivänä! Kiireisen aamun valinta onkin sen vuoksi usein HIIT treeni. 

Plyo -treeni jaloille

Mun toiseksi suosikiksi on muodostunut ehdottomasti plyo -treeni, eli erilaisia hyppyjä sisältävä treeni jaloille.

Lämmittelen ensin jonkin aikaa matolla tai tehden toiminnallisia liikkeitä ja sen jälkeen teen 3 kierrosta erilaisia hyppyjä ja jokaisella kierroksella on kolme eri liikettä, jotka teen putkeen ja sen jälkeen annan sykkeen tasaantua minuutin tai pari.

Plyo -treeni on aluksi todella rankka, mutta mikään ei ole sen palkitsevampaa kun huomata, että aerobinen kunto kasvaa, kun niitä tekee joka viikko. 

Plyo -treeniin voi valita esimerkiksi boksihyppyjä, askelkyykkyhyppyjä, haarakyykkyhyppyjä, sivuttaishyppyjä, haarahyppyjä korokkeelle, X-hyppyjä, vauhdittomia pituushyppyjä… lista on loputon. 

Varoitan, että syke nousee todella korkealle, joten hyppyjen määrät kannattaa valita oman kunnon mukaan, 10-20 hypyn väliltä. Maltti on valttia!

Kiertoharjoittelu

Jos mieleni tekee vetreyttää lihaksia heti aamusta, teen aerobisen kiertoharjoitteluna. Teen siis pienillä painoilla 15-30 toistoa laitteissa ja kierrän putkeen 3-4 laitetta. Yhdistän usein kiertoharjoitteluun myös vatsalihaksia ja hyppyjä laitteiden välissä, jotta saan sykkeen varmasti korkealle.

Pidä kierrosten välissä vain lyhyt lepo, maksimissaan 60 sekuntia, niin saat kiertoharjoittelusta kaiken irti. 

Tasasykkeinen aerobinen

Välillä on mukava lähteä nauttimaan ulkoilmasta ja silloin valitsen tasasykkeisen aerobisen. Syke nousee niin, että pystyisi vielä puhumaan kaverille, jos sellainen olisi mukana. Tasasykkeistä aerobista täytyy tehdä hiukan kauemmin, jotta siitä saa saman tehon irti. Toteutan tasasykkeisen aerobisen yleensä reippaasti kävellen ja lenkin kesto on 45-75 minuuttia. Maastossa kävellessä saa sykkeen nousemaan helposti, kun reitille ottaa välillä mäkiä, jotka kävelen reippaasti ylös. 

Tämä tasasykkeinen aerobinen on listassa viimeisenä, koska pidän ylempiä vaihtoehtoja kaikista tehokkaimpana. 

Itse en siis perusta ylipitkien aerobisten suorittamisesta, jotta en polta vaivalla treenattua lihasmassaa pois. 

Juon aina ennen aamuerobiselle lähtöä pienen kupin kahvia ja otan Supermass Nutrition Intrazone juomaa, jota juon myös salitreenin aikana. Aminohapot pitävät huolen siitä, että lihasmassa säilyy ja lihaksilla on ravintoaineita aerobisen ja treenin aikana. 

Koodilla pauliina10 saa -10% https://www.m-webstore.fi verkkokaupasta. Voin käsi sydämellä suositella Supermass Nutrition tuotteita, ne on mulle dieettien pelastus! 🙂 

Toivottavasti saitte tästä jotakin vinkkejä aerobisten tekemiseen! 🙂

Kommentit (8)

 1. R

  Teetkö salitreenin päätteeksi aerobista? 🙂 jos teet niin tasasykkeistä vai hiittiä ja kuinka pitkästi?

  • pauliinafitworld

   Tällä hetkellä teen 15 min aerobista salitreenin päätteeksi. Kehityskaudella en tee näitä salitreenin jälkeisiä aerobisia, nyt ainoastaan rasvanpolton tehostamiseksi. Vähän vaihdellen tasasykkeisesti tai HIIT treeninä. Kovimmat tehot on aina aamuaerobisissa 🙂

 2. Helmi

  Hei joku esimerkki sun plyo-treenistä olis kiva saada!

  • pauliinafitworld

   Pistetään korvan taakse! 😉

 3. viivi

  Onko sillä merkitystä jos tasasykkeiset suorittaa korkeemmalla intensiteetillä eli esim just juosten ihan kunnolla tai ylämäkikävelyllä juoksumatolla? 😀

  • viivi

   Ja hei teetkö muuten ruokaohjelmia myös IIFYM-periaatteella että asiakas sais tietää makrot ja pystyy siten itse päättää mitä syö? 🙂

  • pauliinafitworld

   Joo kyllä sellainenkin onnistuu 🙂

 4. Huonoista treenipäivistä eroon näillä vinkeillä! – Pauliina's Fit World

  […] Parhaat aerobiset rasvanpolttoon […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.