Parasta Splitissä

Kroatia on yllättävän iso paikka, josta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Olen itse päässyt tutustumaan vasta Splitin alueeseen ja pohjoiseen Kroatiaan, mutta haluan ehdottomasti jatkossa kokea myös mitä kaikkea on muualla Kroatiassa – tämä on upea maa!

Kroatia on siitä upea paikka, että turistit eivät ole ”pilanneet” sitä ja täällä voi aistia aidon kroatialaisen kulttuurin. Kroatialaiset ovat ystävällisiä, joskin ehkä joskus myös omalaatuisia ainoastaan hyvällä tavalla. Pidän kroatian kielestä, joka kuulostaa aika paljonkin venäjän kieleltä ja samantyyppisiä sanoja kuulee kielessä usein. Luonto on paikallisille todella tärkeä ja varsinkin meri. Merivesi onkin täällä uskomattoman puhdasta ja kirkasta. Merta varjellaan roskaamiselta ja sen näkee kirkkaina säilyneissä vesissä.

Solta-Saarihyppely-split-kroatia-loma

Kroatia-Loma-kukat-luonto-saarihyppely
Kukkaloistoa saarihyppelyllä

Kukat-Split-saari

Halusimme tutustua Kroatian saariin tarkemmin ja varasimme koko päivän pituisen risteilyn siniselle laguunille ja saarille, joissa oli mahdollisuus uida ja snorklata niihin sopivissa paikoissa. Päivä oli uskomaton, vaikkakin yli kahdeksan tuntia auringon paahteessa merellä seilaten oli loppuvaiheessa jo aika tuskaista 🙂 Silti risteily oli kaiken rahan arvoinen (noin 52€/henkilö).

Varasimme risteilyn netin kautta happyvisit.com-nimisen sivuston kautta ja siihen kuului all inclusive, eli juomat ja lounas. Juomana oli viiniä ja mehua ja lounas syötiin Ciovon saarella, jossa paikalliset miehet grillasivat tuoretta kalaa ja kanaa ulkona grillissä. Tunnelma oli aivan ihana ja enpä ole varmaan koskaan syönyt niin herkullista vasta grillattua kalaa!

Ruoka-Kalat-saarihyppely-lounas
Lounasta tulossa

Kala-Ruoka-saarihyppely-retki-split

Sininenlaguuni-Kroatia-split-saarihyppely
Tältä lounaspaikka näytti mereltä päin katsottuna

Lounas tosin oli aika maltillinen ja nälkä ehti tulla kun Splitin satamaan palattiin vasta kuuden aikoihin illalla. Ciovon saarelta laivan matka jatkui kohti sinistä laguunia, jossa laiva pysähtyi pienen matkan päähän rannasta. Pääsimme snorklaamaan ja uimaan ihanaan meriveteen. Yllytyshullut saivat hyppiä laivan kannelta suoraan veteen. Meillä oli ihan super hauskaa!

Uimisen jälkeen laiva rantautui Soltan saarelle, jossa saimme kiertää saarta yli tunnin ajan. Saarella oli kodikas tunnelma, satamassa oli kauniita ravintoloita, veneitä ja muutamia putiikkeja. Pienen kävelymatkan päässä oli kaunis ranta, jossa kävimme myös pulahtamassa.

Solta-Split-kroatia-matka
Solta-saaren satama

Saari-Hyppely-solta-split-kesa

Solta-Saari-hyppely-matka-split

Paluumatka kotiin olikin jo hiukan väsyneempi kun olimme olleet liikkeellä kuumuudessa koko päivän syöden aika vähän . Myös tuona päivänä lämpötila kohosi helposti 30 asteeseen. Saarihyppely oli kokemisen arvoinen ja suosittelen lähtemään sellaiselle, jos on tulossa Splitiin matkalle.

Tämän loman aikana meidän on tarkoitus käydä vielä Krka-luonnonpuistossa, jossa on vesiputouksia ja lähteitä. Huomenna alkavat Ultra Europe -festarit, joista ajattelin myös rustata postausta viikonlopun aikana kun multa on muutamaan otteeseen kysytty millaista siellä on.

Tänään olimme rannalla ottamassa aurinkoa ja rusketustakin alkaa olla jo ihan kiitettävästi pinnassa. Aurinkorasvaa saa käyttää kunnolla, vaikka oma ihoni ei pala herkästi. Aurinko tuntuu olevan täällä päivästä riippuen jopa aggressiivinen! 😀 Täällä on ollut ihanaa ja onneksi tästä kaikesta saa nauttia vielä melkein viikon ajan. Palaan taas pian matka- ja muiden kuulumisten merkeissä. 

Edellisessä postauksessa kerroin ajatuksiani lomakilojen kertymisestä

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *