Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Paljonko fitnessmimmin ruokavalio maksaa?

Ruoka on kallista – kuulee nykyään usein sanottavan. Tuo lausahdus on kyllä ihan totta ja monesti sitä kauhistelee, kun jokaisella kauppareissulla tuntuu menevän rahaa ruokaostoksiin yhä enemmän ja enemmän.

Itse huomaan ruoan kalleuden esimerkiksi vihanneksissa ja niinkin yksinkertaisen vihanneksen, kun kurkun hinnassa, joka on täysin riippuvainen vuodenajasta. Kesällä edullista, talvella järjettömän kallista kilohinnaltaan. Sama koskee esimerkiksi avokadoja, joita tykkään syödä päivittäisessä ruokavaliossa hyvän rasvan lähteenä. Yli kuuden euron kilohinta on aika rapsakka.

Olen joskus aikaisemminkin laskenut sen, kuinka paljon rahaa menee ruokaan kuukaudessa ja päätinkin tehdä sen nyt uudelleen. Mä syön tällä hetkellä päälle 2000 kaloria ja syön viisi kertaa päivässä aterioita, joilla on jokaisella hiilareita, proteiinia ja hyvän rasvan lähteitä. En laskenut mukaan lisäravinteita, joita mulla menee nykyään niin vähän, että en kokenut tarpeelliseksi niitä ruokavalioon laskea. Pyrin ottamaan melkein kaiken ravinnon oikeasta, puhtaasta ruoasta. En laskenut myöskään vitamiineja, joita toki menee päivittäin jonkin verran.

Kun laskin kuukauden ajalta yhteen ruoka-aineet, joita käytän, sain kuukausittaiseksi ruokakuluksi 229 euroa.

229 eurolla päivittäin on syötävänä paljon ruokaa. Jokaisella aterialla on reilusti vihreää ja esimerkiksi marjoja. Olin odottanut paljon isompaa summaa ja noin pieni summa yllätti itsenikin. Mukaan ei ole laskettu herkutteluja, joita syön, jos tekee mieli.

Näin pienellä summalla on siis täysin mahdollista pitää itsensä kunnossa ja kasvattaa lihasmassaa. Ruokakulut eivät voi ainakaan olla tekosyy treenaamisen aloittamiselle, vai mitä olette mieltä?

Muutamia poimintoja ruokamääristä, joita mulla kuussa menee:

-6 kiloa kanaa

-3 kiloa avokadoja

-350 kananmunaa

-pari pulloa oliiviöljyä

fitnessruokavalio hinta

Kommentit (9)

 1. monttuli

  Mulla menee noin 300e enkä edes fitness :’D syön paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä helposti pari kiloa päivä. lihaa en syö ollenkaan. avokadot, oliivit ja pähkinät kuului myös säännöllisesti mun ruokavalioon. erilaiset raakapatukat ja suklaat välipaloina/herkkuhetkinä. karkkia ja sipsiä ei juurikaan kaapeista löydy. tykkään syödä kulinaarisesti.

  • pauliinafitworld

   Kuulostaa erittäin hyvältä sun ruokailut! 🙂

 2. Nina

  Toivottavasti suosit luomukanaa ja luomukanamunia.Kanankasvatus on yksi epäeettisimmistä lihantuotantotavoista.

  • pauliinafitworld

   Pyrin kyllä suosimaan luomukananmunia tai vapaan kanan munia 🙂 Eettinen lihantuotanto on sellainen aihealue, johon pitäisi tutustua lisää.

  • mku

   Kukin toimii tavallaan, mutta jos puhut etiikasta lihansyönnin yhteydessä niin ymmärrät varmaan paradoksin.

 3. Johanna / Best version of myself

  Ennen elämäntapamuutostani jaksoin myös valittaa että kun se terveellinen ruoka on ihan liian kallista. Että ei vaan oo varaa syödä terveellisesti koska ruuan hinta. Ja toki jos sillon tällön hyllystä tarttui mukaan valmissalaattia niin onhan se nyt kalliimpaa kuin roiskeläppäpizzat tai einesloodat ja esimerkiksi se kurkku on tosiaan talvisin on melkoisen hintavaa.
  Silti terveellisempi ruokavalio ei ole mua vienyt mihinkään perikatoon ja miten paljon sitä ruokaa oikeasti saakaan vaikka jonkun kebab-annoksen hinnalla! Joutuu vaan näkemään vähän vaivaa (tekemään annoksia kerralla enemmän) ja vaihtelemaan aineksia hiukan satokausia silmällä pitäen. Mutta suhteellisen edullisesti pääsee tarvittaessa ja kun vähän kyttää tarjouksiakin lehdistä – toki saahan sitä rahaa kulumaankin jos hankkii kaikki mahdolliset superfoodit ja lisäravinteet mitä keksii, mutta sehän ei ole mikään pakko.
  Lisäksi se olo minkä saa terveellisestä ”polttoaineesta” on jo itsessään niin iso plussa, itsehän kärsin jatkuvasti väsymyksestä ja energianpuutteesta syödessäni liian hiilari/huono rasva-painotteisesti, että kyllä tämän paremman olon ylläpitämiseen on valmis pari lisäeuroakin uhraamaan jos se on mahdollista. Sitten toki kun arkeen ei kuulu karkkia, sipsiä tai limuja, herkkuja nautitaan mutta lähinnä viikonloppuna ja alkoholia tosi harvakseltaan, niin se vasta säästöä onkin..

 4. Ninna

  Mulla menee joskus viikossa vain 20euroa(olen kasvissyöjä)ja saan 3ilmaista lounasta vapaaehtoistyöpaikassani+käyn kerran vanhemmilla(perinteinen sunnuntaiperhepäivällinen=))Eli alle100euroa/kk. Pakkasessa isoläjä kesällä poimittuja marjoja ja sieniä. Miksi pitää talvella kurkkua ja tomaattia ostaa? Suosin ainakin itse sesongintuotteita kuten nyt juureksia ja kaalia. Luomussa en pihtaa munien, papujen ja kaurahiutaleiden kohdalla. Hyvä ajatus tuo ottaa kaikki tarvitseva mahd paljon ruoasta ja lisäravinteet vaan siinä ohella. Eikös se niin mene, lisäravinteet lisänä ruoka ensisijaisena?

  • pauliinafitworld

   Kuulostaa tosi hyvältä! ja ihanaa kun on pakkanen täynnä oikeeta luomua 🙂
   kyllä, ruoka on itselleni ainakin se ensisijainen juttu!

 5. Veera

  Myös meillä jää usein kurkku kauppaan tavella, kesällä sitä syödään enemmän. Rahaa ruokaan kuluu 2 hengen taloudessa 150-250€ riippuen ollaanko töissä, kotona vai koulussa. Perheessä vegaani ja sekaani 😀 Mies käyttää kyllä kaikki tilaisuudet hyväksi ruokailla vanhemmillaan ja tehdä jämistä eväät, mikä tietysti pienentää ruokakuluja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.