Päivä Maltalla: Game of Thrones maisemia ja sukeltajia

Malta on upea matkakohde, kun sen oikein oivaltaa. Olen tässä puolen vuoden ajan tutustunut harmillisen vähän Maltan nähtävyyksiin, mutta viikonloppuna oli loistava hetki tehdä siihen muutos, kun vanhempani olivat vierailulla Maltalla. Olin toki tietoinen Maltan nähtävyyksistä jo aiemmin, mutta nyt vielä enemmän tutustuttuani niihin en malttaisi odottaa, että pääsen näkemään vielä lisää.

Sininen Luola – sukeltajien paratiisi

Maltan läntisellä puolella sijaitsee Sininen luola eli Blue Grotto, joka on saanut värinsä sen turkoosina ja kirkkaana hohtavasta vedestä. Säästä riippuen varsinaiselle luolalle järjestetään retkiä maltalaisen kalastusveneen kyydissä, jossa vasta todellinen Sininen luola näyttäytyy.

Merenkäynti oli vierailumme päivänä niin kovaa, että emme uskaltaneet hypätä veneen kyytiin, mutta upeaksi paikaksi Sininen luola osoittautui myös ilman veneretkeä. Paikka on varsinkin sukeltajien suosiossa, joita paikalla oli lukuisia. Mietin siinä itsekseni, että Malta voisi olla sellainen paikka, jossa kokeilen sukellusta uudelleen sitten viiden vuoden.

Sinisen Luolan ympäristö oli paljon rauhallisempi verrattuna paikkoihin, jotka ovat lähempänä keskustaa ja siellä tuntuikin siltä, että ei olisi Maltalla ollenkaan. Tunnelmasta tuli mieleen hiukan Fuerteventura, joka on tunnettu surffaajistaan. Myös Fuerteventura oli täynnä sporttisia ja ruskettuneita ihmisiä, kuten Sininen Luola. Tunnelma oli ihanan kiireetöön ja iloinen. Sukeltajien lisäksi muutama paikallinen oli tullut kallioille ottamaan aurinkoa ja nauttimaan lauantaipäivästä.

blue-grotto-sininen-luola-maltasininen-luola-malta-bluegrotto

Aavekaupunki Mdina

Suuntasimme saman päivän aikana Maltan entiseen pääkaupunkiin Mdinaan, jota kutsutaan aavekaupungiksi, koska virallisesti sen muurien sisällä asuu vain noin kolmesataa ihmistä. Vanhoja kaupunkeja on toki tullut nähtyä Euroopassa yksi jos toinenkin, mutta jotakin maagista tässä kaupungissa oli. Kaupunki on kokonaan muurien ympäröimä ja muurien sisään kävellessä voi tuntea historian havinan.

Keskellä kaupunkia on iso katedraali, joka paljastui sisältä uskomattoman kauniiksi. Katto, seinät ja jopa lattiat olivat koristeltu erilaisilla kuvilla! Ihailtavaa olisi riittänyt vaikka kuinka, niin paljon yksityiskohtia katedraali piti sisällään.

mdina-catehdral-maltamdina-katedraali-malta

Itselleni kohokohta Mdinan vierailussa oli nähdä Game of Thronesin kuvauspaikkoja, jotka ystävällinen opas esitteli meille yksitellen hevosvaunun kyydissä. Tuntui jotenkin epätodelliselta miettiä, että täällä ne näyttelijät ovat kuvausten aikaan olleet.

Sisäänkäynti King’s Landiin.
mdina-gameofthrones-malta
Little Fingers bordellin sisäänkäynti ja parveke. Samalla aukiolla Jamie miehineen hyökkäsi Nedin kimppuun.
Samalla kierroksella pysähdyimme myös näköalapaikalle.

Maltalla on aivan uskomattoman hyvää ruokaa ja lähes poikkeuksetta makuelämyksiä löytää ihan jo keskihintaisista ravintoloista. Meille on muodostunut täällä muutama suosikkipaikka, kuten Lore & Fitch, jonka pihvien tarjonta on uskomattoman herkullinen. Otin tällä kertaa härän entrecote-pihvin, joka oli ihan mieletöntä. Ravintolan maisemat katsovat alas lahdelle, joka on kaunis illan hämärtyessä ja valojen syttyessä yön merkiksi.

lore-fitch-malta-steaklore-fitch-restaurant-malta-ravintola-malta-pihviravintola

Maltalla saisi hyvin kaikki päivänsä kulumaan nähtävyyksien ja maisemien parissa, mutta valitettavasti myös täällä joutuu tekemään töitä 😀

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *