Onnistuneen laihduttamisen avaimet

Pikadieeteillä nopeita tuloksia

Laihduttaminen, tuo ikuinen keskustelunaihe. Edelleen aiheen ympärillä pyörii iso bisnes ja netissä myydään erilaisia kuureja ja välineitä sen toteuttamiseen. Kuurien avulla luvataan pysyvää painon putoamista ja tuloksia. Haksahdetaan lauseisiin, jotka osuvat juuri sinne tunnekohtaan meissä naisissa. Sitähän sillä onnistuneella markkinoinnilla haetaan.

Olen ollut mukana monessa elämäntapa- ja laihduttamisprojektissa valmentajaurani aikana. Monesti takana on useita laihduttamisyrityksiä ja painoa on ehkä onnistuttu pudottamaan muutama kilo, mutta sen jälkeen tulokset ovat jääneet taas junnaamaan. Kuulostaako tutulta?

Pikadieetit ovat oiva keino saada kehon päivittäinen kulutus pysyvästi alemmalle tasolle ja kun vanhoihin ruokailutottumuksiin palataan, tulevat kilot takaisin kahta kauheammin.

Laihduttaminen.ruokavalio.painonpudotuspysyvasti

Fyysinen muutos alkaa henkisestä muutoksesta

Elämäntapamuutos on aina suuri kokonaisuus ja loppujen lopuksi yksi ruokavalio tai treeniohjelma ovat vain todella pieni osa sitä. Suurin muutos tapahtuu projektin aikana henkisesti ja se onkin oikeastaan edellytys sille, että lopputulokseen päästään.

Monesti puhutaan ja itsekin puhun motivaatiosta, joka ohjaa meidän tekemisiä. On ihan totta, että elämäntapamuutokseen tarvitaan motivaatiota, mutta siihen ei voi päästä, jos ei pysty muuttamaan ajatuksia itsestään ja omista tavoista. Laihduttaja saattaa puhua itselleen tosi rumasti ja tuntuu joskus todella pahalta kuulla miten moni ruoskii itseään rankoin sanankääntein.

Yksi iso osa työtäni on muuttaa ajatusmaailmaa ja antaa positiivisia ajatuksia sekä uusia näkökulmia, joiden avulla hankalista hetkistä pääsee yli ja kuva itsestä muuttuu sallivampaan suuntaan. Sitä paitsi epäonnistumisia tulee kaikille, mutta niistä ei tarvitse ruoskia itseään, vaan jatkaa rohkeasti eteenpäin, siinä on yksi onnistumisen avaimista. 

Laihdutusruokavalio.personaltrainer.elamantapamuutos

 

Uusi elämäntapa pelottaa

Muutos tuntuu aluksi sellaiselta suurelta mustalta möykyltä. Sitä se ehkä onkin, mutta kaikkea ei tarvitse oppia ja omaksua samantien. Esimerkiksi ennen kuin alkaa miettiä ruokavalion kaloreita, voi ruokailutavat muuttaa säännöllisiksi, joka on edellytys sille, että rasvan palamista ja painon putoamista voi tapahtua. Salille meneminen saattaa hirvittää, mutta pelkästään jo hyötyliikunnan avulla voi lisätä päivittäistä aktiivisuutta paljonkin. Työ- tai salimatkat voi kulkea näin kevään tulleen vaikka pyörällä tai kävellen, jolloin ylimääräistä aerobista ei edes tarvitse päivään.

Uusi elämäntapa voi tuntua vieraalta ja helposti syntyy pelko, että joutuu luopumaan kaikesta sosiaalisesta elämästä, kun ruokavalio rajoittaa arkea. Näin ei pitäisi koskaan olla! Työpaikkalounaalla voi yhtä hyvin käydä kuin tähänkin asti, koska pienet asiat eivät ole niitä, jotka pilaavat muutoksen. Ravintolassa on enemmän kuin sallittua käydä silloin tällöin lepuuttamassa mieltä ja kehoa. 

Laihdutus.ruokavalio.nettivalmennus

En osaa sanoa, että onko se tämä some, joka antaa kovin ankaran kuvan siitä mikä on oikein ja väärin. Kerroin edellisessä postauksessa miten herkuttelen ja sainkin siihen heti ensimmäiseksi kommentin, että kuva minusta muuttui ihan täysin. Lukija oli luullut, että noudatan ruokavaliota orjallisesti päivät ympäri. Niin se ei todellakaan ole ja on mukavaa, että voi tuoda myös eriäviä ajatuksia tähän aiheeseen. On toisaalta surullista, että some voi antaa niin väärän kuvan kunnossa pysymisestä ja painon pudottamisesta. 

Elämäntapamuutos ja laihduttaminen lähtee siis pienistä teoista. Jokainen on yksilöllinen ja monesti itselle sopivat tavat löytyvät vain kokeilemalla. Muutos vaatii kärsivällisyyttä, mutta on helpompaa, kun mukana on ”järjen ääni”, joka kertoo kun menee liian lujaa. Autan sinua mielelläni pääsemään alkuun elämäntapamuutoksessa ja sen vuoksi henkilökohtaiset tehovalmennukset ovat nyt tarjouksessa 30.4 asti. Katso lisätietoja täältä.

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *