Onko Fitfashionilla huono ilmapiiri?

Olen seurannut mielenkiinnolla keskustelua, joka on valloillaan täällä Fitfashionilla ja bloggaajien keskuudessa. Kaima Pauliina ilmoitti tällä viikolla lähtevänsä Fitfashionilta ja kertoi yhdeksi syyksi yhteisön huonon ilmapiirin. Pauliina kertoi myös, että on kokenut, että portaalin muut bloggaajat ovat kohdistaneet kirjoituksia hänelle.

”Eropäätöstä kirvoitti se kun näin erään bloggaajamme facebookissa miten hän puhui kuinka nuoret tytöt ovat somessa vain runkkumatskua ja hän itse äitinä omaa paremmat arvot. Huh huh. Nainen todella on naiselle susi. Minusta tuo ei ole oikea asenne lähteä liikkeelle, tuo on lähinnä vain helvetin alentavaa.”. Teksti on Pauliinan blogista.

Täytyy sanoa, että ymmärrän kyllä Pauliinaa ja miltä hänestä voi tuntua. Nyt on melkein kaikki bloggaajat periaatteessa kääntyneet Pauliinaa vastaan ja kiistävät kaiken, mitä hän blogissaan kirjoitti. En tiedä kuka Fitfashionin bloggaaja on noin sanonut somessa, mutta onhan tuo aika kärkevästi sanottu.

Fitfashion.bloggaaminen

Jos mietitään omaa Instagram -galleriaani niin onhan sielläkin osa kuvista paljastavia ja tottakai joskus kuviin tulee inhottavia kommentteja, mutta itse estän sellaiset tyypit samantien. Se, että ihminen kommentoi tuollaista kuviin kertoo vain lähinnä siitä, että päässä on jotain pahasti vialla.

Onkohan tämä some-kommentoija tullut miettineeksi sellaista asiaa, että suurelle osalle treenattu, muodokas ja naisellinen vartalo toimii myös motivaattorina? Tai että niitä pervoja löytyy ihan kaikenlaisiin kuviin, kyllähän ihmisillä on vaikka mitä fetissejä. Itselleni on monta kertaa tultu ihan kasvotusten sanomaan, että on niin siistiä, kun joku uskaltaa olla ylpeä omasta vartalostaan, korostaa naisellisuutta ja treenin tuloksia. Niin miehet kuin naisetkin eikä niissä kommenteissa ole ollut mitään härskiä. 

Voi toki olla, että kirjoitusta ei ollut kohdistettu Pauliinalle, mutta eikös se niin mene, että kateus pitää ansaita? En yhtään ihmettele, että Pauliinan naisellinen vartalo herättää kateutta yhdessä jos toisessakin ihmisessä. Ja siitä olen täysin samaa mieltä, että Suomi on edelleen todella surullinen paikka mitä tulee naisellisuuden korostamiseen. Nainen, joka nauttii omasta vartalosta ja ulkonäöstä leimataan samantien tyrkyksi ja bimboksi. Kyllä ne älykkyys ja kauneus voivat olla molemmat samassa päässä, vaikka niin moni haluaisi uskoa toisin. Ne vain ovat monelle punainen vaate ja koetaan uhkana. Ja toisekseen, jos tuohon sävyyn pitää korostaa omaa arvomaailmaa niin eikös se kerro siitä, että nyt on koskettu johonkin arkaan paikkaan? Jos olet sinut itsesi kanssa niin miksi arvojen julistamiseen pitää liittää jokin ihmisryhmä? 

Pauliinapakarinen

Rehellisesti sanottuna kyllä itsekin pystyn välillä rivien välistä lukemaan, että joku kirjoitus saattaa olla ei ehkä suoraan, mutta jollain tavalla kohdistettu itseeni tai johonkin toiseen bloggaajaan. Voin olla toki täysin väärässäkin, mutta näin minusta tuntuu. Olisiko tässä kaikilla peiliin katsomisen paikka? 

En itse jaksa kiinnostua kirjoituksista, jotka saattavat olla kohdistettuja itseeni. En edes yleensä avaa niitä, koska no – ihmiset ja naiset nyt puhuvat aina ja sen vuoksi arvostelut menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Itseäni ei kiinnosta muiden mielipiteet minusta, koska jatkan joka tapauksessa tekemistä omaan tyyliini.

Itselläni on tapana kirjoittaa kohtuullisen suoraan ja onhan tuossa muutama kohukin tullut kirjoituksista ja ymmärrän hyvin, että joku voi saada minusta täysin väärän kuvan ja kokea ärsytystä minua kohtaan jonkun postauksen perusteella. En minäkään ole samaa mieltä kaikista kirjoituksista täällä ja siis rehellisesti sanottuna en itse jaksa avata vauva-aiheisia postauksia, koska ne eivät yksinkertaisesti kiinnosta minua tällä hetkellä. Täällä on kuitenkin varmasti paljon lukijoita, jotka rakastavat lukea sellaisia postauksia ja hyvä niin. 

Fitfashionilla on ollut aina hyvä ilmapiiri, kun olemme nähneet bloggaajien kesken ja tosiaan apua saa aina. Olen aina kokenut viihtyväni täällä ja tulen kaikkien kanssa toimeen. En kuitenkaan usko sellaiseen täydelliseen maailmaan, jossa kaikki ovat niin hyvää pataa keskenään. Joidenkin kanssa klikkaa, joidenkin kanssa ei, jonkun naama tai puheet ärsyttävät eikä sille voi mitään. Näitä asioita ei toki sanota ääneen ja hyvä niin. Niinhän se menee millä tahansa työpaikalla, ihmisiä on niin paljon erilaisia.

Mielestäni on tekopyhää sanoa, että erimielisyyksiä tai mielipide-eroja ei ole ollenkaan. Ei kaikkien kanssa tarvitse olla tekemisissä. Se on sitä seurapiiriä ja someilluusiota, jossa moni nykyään elää. 

Fitffashion.pauliina

Näin yhteenvetona sanon siis, että kokonaisuudessaan Fitfashionin ilmapiiri on aina ollut hyvä ja vaikka mielipide-eroja onkin ihmisten välillä niin silti voidaan tulla toimeen keskenään. Välillä kuitenkin näen kirjoituksia, jotka saattavat olla kohdistettuja tiettyyn henkilöön, mutta ehkä olen vain yksi isosta joukosta ja sen vuoksi saattaa tuntua siltä, että se kohdistuu juuri minuun. En jaksa ottaa asioita henkilökohtaisesti, koska en jaksa puhua muista pahaa enkä halua olla siinä osallisena. En halua täyttää omaa mieltä negatiivisella arvostelulla, en omasta suustani tai muiden. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että asioista puhutaan ääneen. 

Mitä ajatuksia sinulle herää tästä keskustelusta?

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (1)
  1. Sinänsä on vaikeaa osallistua tähän keskusteluun, kun ei voi lukijana tietää mitä kulissien takana tapahtuu. Siitä huolimatta tunnistan hyvin sen ilmiön, josta Pauliina puhuu eroilmoituksessaan, enkä varsinaisesti ihmettele, että hänen kaltainen upea ja esteettinen nainen saa sellaista moskaa osakseen. Toivottavasti ihmiset vielä jonain päivänä ymmärtävät, että ”poseerauskuvat” antaa inspiraatioita, eikä niitä aina tarvitse mieltää seksuaalisiksi. Tämä suomalainen (naisellisuuden) häpeilyn kulttuuri on todella ikävää ja itsekin pukeudun usein perunasäkkeihin huomion pelossa. Ihan tyhmää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *