Oletko usein nesteinen ja turvonnut? Tässä voi olla syy

Menneet kolme viikkoa ovat olleet tähän asti tämän vuoden raskaimpia. Olen kolmatta viikkoa influenssassa, toki jo siinä vaiheessa, että loppuviikosta aion palata ihan kevyesti treenien pariin, mutta silti näin pitkä sairastaminen moneen vuoteen saa mielen matalaksi. Saan treenaamisesta aivan älyttömästä energiaa ja on turhauttavaa, kun yksi niin tärkeä asia puuttuu arjesta kokonaan. 

Olen ollut menneet kaksi viikkoa turvonnut ja nesteinen, ensin nesteiden kertyminen johtui kuukautisten tulosta, mutta nyt viime päivät ovat olleet tuskallisia. Mulla kertyy nestettä varsinkin jalkoihin stressaavina aikoina ja iltaisin ei ole todellakaan mukavaa. Tavaksi onkin tullut heittää jalat ylös heti kun pääsen päivän jälkeen kotiin ja se onneksi auttaa.

Jos sinusta tuntuu usein turvonneelta ja keho kerää nestettä, voi siihen olla niinkin yksinkertainen syy, kuin liiallinen stressi.

Stressinesteenkertyminen

Stressi kerää kehoon nestettä ja vaikuttaa muutenkin ulkonäköön: iholle voi muodostua näppyjä, kasvot voivat punottaa ja juonteet näkyvät paremmin. Esimerkiksi painonpudotus on lähes mahdotonta, jos on kovan stressin kourissa. Kroppa keskittyy silloin vain selviytymään päivistä. Itse en ole tällä hetkellä millään dieetillä, eikä tässä tilanteessa sille olisi fiksua lähteäkään kun stressi ei ole minimoituna. 

Mulla on tällä hetkellä koulun kanssa niin paljon hommaa, että päivät eivät yksinkertaisesti riitä koulun suorittamiseen ja yrittämiseen yhtä aikaa. Ehdin talvilomalla jo unohtaa, että millaista arki on koulun ja yrittämisen kanssa yhtä aikaa ja nyt en ihmettele yhtään, että olen ollut syksyllä niin väsynyt, että läheisetkin ovat huolestuneet, koska nyt mennään jo lähellä sitä.

Oli hieno kunnianhimoinen tavoite vuosi sitten suorittaa ammattikorkeakoulu loppuun, vaikka tiesin, että tuo vuosi tulee olemaan täyttä tuskaa. Yritän ajatella asiaa positiivisesti ja kannustan itseäni sillä, että tämä on viimeinen hullu kevät, jonka joudun koulun kanssa kamppailemaan. Jos hyvin käy, niin valmistujaisia juhlitaan kesäkuussa. Sen jälkeen aion pitää huolen siitä, että arki ei ole yhtä stressaavaa, koska pidemmän päälle stressi alkaa vaikuttamaan myös terveyteen ja altistaa varsinkin sydän -ja verisuonitaudeille. 

Stressinesteenkertyminen-Hyvinvointi

Koulun lisäksi menetin viime vuoden lopulla kaksi läheistä ihmistä ja helmikuun aikana oli myös muutto uuteen asuntoon. Sitähän sanotaan, että kuolema ja muutto ovat stressaavimpia asioita eron lisäksi ja siltä se todellakin on tuntunut. Muutto on nyt saatu tehtyä ja voin keskittyä täysin uuden sivun avaamiseen ja siitä nauttimiseen. 

Liiallisesta stressistä pääsee eroon vähentämällä tekijöitä, jotka siihen vaikuttavat. Mutta mitäs teet, kun tällä hetkellä ei voi jättää mitään näistä asioista pois? Tavallaan koen suuttumusta siitä, että mun on pakko tehdä näitä kaikkia asioita samaan aikaan ja toisaalta pidän kyllä opiskelusta ja on hienoa tulla liiketalouden ammattilaiseksi ja oppia koko ajan lisää.

Kyllä se vain niin on, että itse sitä aiheuttaa stressin itsellensä ja yleensä sille on jotakin tehtävissä. Moni painaa menemään kuukausia ja vuosia hirvittävän stressin kourissa, koska oravanpyörä on vienyt mukanaan. Olen itse opetellut armollisuutta itseäni kohtaan, mutta siinä riittää oppimista varmasti koko loppuelämäksi. Pitäisi löytää kultainen keskitie tässäkin asiassa. 

Nesteenkertyminen-Stressi-vasymys
Valoa tunnelin päässä

En todellakaan haluaisi valittaa, mutta tällä hetkellä elämä on liiankin kiireistä. Mulla pyörii mielessä paljon asioita, joihin haluaisin panostaa, mutta tällä hetkellä aika ei niihin riitä. Mulla ei ole käytännössä vapaa-aikaa ollenkaan ja illat menevät opparin ja muiden hommien parissa.

En pidä siitä ajatuksesta, että elämä on jatkuvasti velvollisuuksien hoitamista, työtä ja oman itsensä unohtamista, koska ne eivät ole arvoja, joiden mukaan elän. Joillekin esimerkiksi työ näyttelee elämässä isointa roolia, mutta mulle sen rooli on samankokoinen kun esimerkiksi treenin ja omaan hyvinvointiin panostaminen. Enää kolme kuukautta, niin saan nämä asiat enemmän tasapainoon. Onneksi tämä tilanne on vain väliaikainen. 

Edellisessä postauksessa kerroin miten löysin oman ihannepainoni alipainoisuuden ja fitnesskilpailujen jälkeen

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *