Oletko kuullut elämän 7 vuoden syklistä?

Kyllä uni tekee ihmiselle ihmeitä. Nyt kun olen saanut tässä parisen viikkoa latailla akkuja irtisanoutumiseni jälkeen, tunnen olevani kuin eri ihminen. Ihan järjetön määrä stressiä on purkautunut tänä aikana ja tunnen, että vieläkin totutellaan uuteen elämäntapaan.

Olen jo varmasti muutaman vuoden ajan pohtinut miten saisin järjestettyä elämääni pienen breikin kaikesta suorittamisesta. Tiesin, että tällainen breikki saisi minusta esiin aivan uusia puolia. Jotenkin havahduin tässä vasta muutama päivä sitten siihen, että tässä se tauko nyt on. Freelancer-hommat ovat lähteneet hyvin käyntiin, töitä riittää ja samaan aikaan pystyn kuitenkin järjestämään aikaa pohdiskeluun ja oman elämän arvojen miettimiseen, johon mulla ei ole ollut aikaisemmin mahdollisuutta.

7vuoden-sykli-elaman-sykli

Onko 7 vuoden sykli syypää elämän kriiseihin ja käännöskohtiin?

Tänään pohtiessani syitä tälle valtavalle sisältä kumpuavalle muutostarpeelle (joka on jatkunut aina vain vahvempana jo muutaman vuoden ajan), törmäsin artikkeleihin, jotka kertoivat elämän 7 vuoden syklistä. Nämä seitsemän sykliä kulkevat ikävuosien kanssa käsi kädessä eli ne ovat 0-7v, 8-14v, 15-21v, 22-28v, 29-35v ja niin edelleen.

”Sanotaan, että joka seitsemäs aalto on muita aaltoja suurempi. Elämän energiakin virtaa seitsemän vuoden sykleissä. Seitsemäs vuosi nostattaa eniten tunteiden aaltoja ja voi olla usein haastava tasapainottelun vuosi.”

Itävaltalaisen filosofi Rudolf Steinerin mukaan ihmiselämä rytmittyy seitsemän vuoden jaksoihin. Hänen mukaansa ihminen uudistuu soluja myöten seitsemän vuoden välein ja on näin ollen täysin eri ihminen uuden syklin alkaessa.  Mitä vanhemmaksi elämme, sitä enemmän alamme siirtää keskittymistä pois fyysisestä ruumiista ja henkisen kasvamisen merkitys kasvaa. Sykli ikään kuin saa kliimaksinsa viimeisenä vuonna ja elämän kiertokulku pakottaa luopumaan vanhasta energiasta ja luomaan tilalle uutta.

Tämä näkemys on mahdottoman mielenkiintoinen ja nyt kun mietin asiaa omalla kohdallani, olen jo pitkään tuntenut miten lähestyn syklin loppua. Täytän huhtikuussa 28 vuotta ja siitä voidaan päätellä, että seuraava ikävuosi tulee olemaan jollakin tapaa mullistava omassa elämässäni. Nyt kun mietin tätä mennyttä vuotta taaksepäin, näen kaiken selkeästi tapahtumina, joiden oli tarkoituskin tapahtua.

Muutos tapahtuu, kun uskallat astua mukavuusalueen ulkopuolelle

Suunnittelen juuri visiittiä Suomeen ja jollain tapaa se herättää ilon lisäksi itsessäni ahdistusta. Olen tässä tajunnut, että se johtuu siitä, että seuraavan kerran kun palaan Suomeen, en ole enää sama ihminen ollenkaan. Jos mietin kaikkia isoimpia asioita tämän vuoden aikana, ovat ne kaikki tapahtuneet vahvasti epämukavuusalueella. Valmistumisen jälkeen kova halu tehdä tuloksia uudessa työssä, sen jälkeen muutto ulkomaille, jossa kaikki siihen liittyvä on ollut kaikkea muuta kuin mukavuusalueella olemista. Olen aina ollut sitä mieltä, että ihminen ei voi kasvaa henkisesti, jos ei koskaan aseta itseään ja olettamuksiaan mukavuusalueen ulkopuolelle. Nyt näen konkreettisesti minkä muutoksen se on minussa aiheuttanut.

7-vuoden-sykli-elaman-kriisit
Maailmaa tutkimassa Sveitsissä

Nyt kun mietin niin hitto soikoon, niin edellisen syklin lopussa, 21-vuotiaana muutin Helsinkiin opiskelemaan tuntematta sieltä ketään ja se oli siihen astisen elämäni suurin muutoksen vaihe. Se oli edellisen syklin huipentuma, josta alkoi hurja kasvun aika uudessa kaupungissa. Piti luoda elämä ihan alusta uudelleen. Tämän meneillään olevan syklin alkuun mahtui henkisesti järjettömän raskaita tapahtumia, jotka ovat kuitenkin johtaneet tähän tilanteeseen, jossa osaan katsoa tiettyjä asioita ihan eri linssien läpi.

10 eri maata ja sitäkin enemmän lisää elämänkokemusta

Tämän syklin aikana olen todellakin etsinyt itseäni monella tapaa. Olen matkustanut kymmeneen eri maahan, joista yhteen eli Maltalle muutin. En ole koskaan matkustanut elämässäni niin paljon. Jonkun mielestä matkustelu on varmasti turhamaista, mutta minulle se on kaikkea muuta. Törmäsin hetki sitten sanontaan: ”travelling makes you kind” ja se pitää niin paikkaansa.

Mua on pienestä pitäen kiinnostanut maailma, kulttuurit ja ihmiset niin valtavasti, että tämän syklin aikana olen kokenut pakottavaa tarvetta päästä näkemään mitä Suomen ulkopuolella on. Ja siellähän on vaikka mitä ja olen nähnyt vasta murto-osan. Matkustaminen tekee ihmisestä kiltin, koska opit näkemään niin paljon erilaisia ihmisiä erilaisilla taustoilla, että alat nähdä maailman ja sen ihmiset yhtenä ja samana – me kaikki kuljemme täällä samassa veneessä – ja sen takia matkustaminen on mielestäni maailman kaunein asia.

7-vuoden-sykli-elaman-kriisit

Palataanpa taas alkuperäiseen aiheeseen eli siihen miten tämän hetkinen sykli on tulossa päätökseensä. Tämä sykli on kasvattanut minua henkisesti niin, että olen valmis tekemään isoja muutoksia elämässäni hyvin pian. Olen ollut aina kova suorittamaan ja nyt kun voin ottaa rennommin, olen ymmärtänyt, että nautin elämässä täysin muista asioista kuin suorittamisesta. Osittain tämä ajatusmalli on varmasti tullut ulkopuolelta ja nyt on aika horjuttaa myös sitä ajattelumallia olan takaa.

Koen, että tämä rauhallinen ajanjakso elämässäni on enne jollekin tulevalle, erilaiselle ajanjaksolle. Tunnen, että seuraavana vuonna tapahtuu jotain suurta. Nämä eivät ole mitään uhkuvia puheita, vaan sisälläni on tunne, että nyt tapahtuu. Musta tuntuu, että muutokset tulevat liittymään vahvasti pysyvien asioiden haalimiseen elämässä ja siinä samalla oma henkinen kasvuni varmasti jatkuu, mutta seuraavan syklin alussa olen aivan eri ihminen kuin 7 vuotta sitten. Nyt on helpompi ottaa vastaan isojakin muutoksia kaiken tämän kokemani jälkeen.

Kysymys lukijoilleni: Mistä aiheista haluaisitte, että kirjoitan esimerkiksi treeniin, painonpudotukseen ja kiinteyttämiseen liittyen? Vai haluaisitko lukea kirjoituksia joistakin muista aiheista? Nyt on aika herättää blogi kunnolla henkiin ja haluan alkaa jakaa taas enemmän vinkkejä treenin ja terveellisen elämäntavan suhteen. Kommentoi kommenttiboksiin tai laita mulle suoraan sähköpostilla vastaus: pakarinen.pauliina@gmail.com 🙂

Kommentit (2)
  1. Hankit seuraavaksi lapsen :D?

    1. pauliinafitworld
      22.9.2019, 21:47

      Tällä hetkellä ei ole halua lasten hankkimiseen, realistisempia suunnitelmia voisi olla esimerkiksi omistusasunnon hankkiminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *