Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Nyt voin lopettaa fitnesin

Nyt on tavoite saavutettu treenaamisessa ja voin lopettaa tähän paikkaan!

Mun on pakko tulla kertomaan teille, mitä tänään salilla tapahtui.

Jokainen nainen varmaan tietää sen tunteen salilla, kun teet kyykkyä ja tunnet takaraivossa tän katseen:

salikyylaTulee semmonen tunne, että eihän tässä kehtaa pyllistää vaikka takakyykkyyn vähän niin kun se pieni pyllistys kuuluu!

Olin tekemässä jalkaprässiä ja satuin ottamaan pieneksi hetkeksi mun introverttikuulokkeet pois, kun tuntematon mies alkaa jutella mulle. Iskee tietysti se pakokauhu paniikki, että nyt sieltä tulee taas jotain tosi laimeita iskulauseita!

Mutta ei. Mies sanoikin mulle: ”Mun on pakko sanoa, että aina kun ollaan samaan aikaan treenaamassa, niin saan susta todella paljon motivaatiota”.

Olin siinä ihan häkeltynyt tälläisestä kohteliaisuudesta, joka tuli oikeasti sen kuuloisesti, että siinä ei ollut mitään likaista taka-ajatusta 😀

Beetamies ei ehkä olisi suhtautunut näin – tiedätte varmaan naiset mitä tarkoitan ja tässä pari esimerkkiä:

kynaniskakynaniskasalilla

Saat jatkuvasti pelätä, että näytät toisen silmiin liian lihaksikkaalta tai tuotat toiselle alemmuudentunteen 🙂

Mähän en muutenkaan oo salin ulkopuolella mikään beeta nainen. Teen töitä miesten kanssa ja ystävinäkin on monia miehiä. Tän takia käyn äijäsalilla eikä mua vois vähempää kiinnostaa miltä treenissä näytän. Tänäänkin kuolasin mun paidalle, hikosin ja puhisin niin lujaa kun lähti. Kerran pierasin salilla mut onneks kukaan ei kuullu. Nauroin katketakseni kun mietin että miltä se näyttäis kun joku beetamies ois ollu tässä tilanteessa paikalla. Alfamies ois vaan arvostanu sitä, että treenit jatkuu pierusta huolimatta!

salillapiereskely
Elämäni hienoimpia hetkiä!

Älkää naiset pelätkö kovaa treenaamista, jos jotain niin ne miehet pikemminkin arvostaa sitä – jollei kyseessä ole beetamies! 😀

Naiset - ei näin!
Naiset – ei näin!

Terkuin

#alfanainen

Kommentit (28)

 1. Natskubooboo

  Näin tänään peilistä kyykätessä ihan täysin ton ekan miehen ilmeellä varustetun miehen 😂😂😂😂

  • pauliinafitworld

   Haha ai kamala😂😂

 2. Asdfgghjkll

  Jaa, ettäkö beetaa ja alfaa salilta löytyy. I don’t think it means what you think it means. Käytännössä kehuit itsesi vahingossa maasta taivaisiin.
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=alpha&defid=6757021
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=beta%20male
  ”Beta” näin internet-kielellä tarkoittaa naisia saamatonta, hieman ylipainoista/laihaläskiä poikaa, joka ei uskalla lähestyä ketään. Ei suinkaan sitä, joka on tullut salille näpräämään kännykää. Alfat on niitä, jotka panee ja vitusti. Silläkään ei ole oikeastaan tekemistä saliahkeroinnin kanssa. Ahkeroiva beta salilla voittaa asenteellaan instagramissa roikkuvan ”#ripped” alfan mikä tahansa päivä. Asenne ratkaisee. Se on ihan sama miltä se beta näyttää.
  Ikävää, että treenaat salilla ja pelkäät, että tuotat jollekin kokemattomalle miehelle alemmuudentunnetta. Et ole niin lihaksikas, ettäkö muille ei olisi salilla tilaa. Beta ei edelleenkään ole sana sille, joka tuijottaa persettäsi ja jättää jalkatreenin kolmatta vuotta putkeen väliin.
  Jokaisella on salillakin ihmisarvo ja oikeus treenata juuri sellaisena kuin on. Oikeus on myös naisilla olla olematta tuijotuksen kohteena, mutta pliis, älä käytä näistä creepyistä stalkkereista sanaa beta, koska käytännössä juuri sanoit, että lihaksettomalla, ujolla pojalla ei ole oikeutta tulla salille ja inhoat treenata heidän kanssaan.
  Paitsi jos tietysti tarkoitit sitä, siinä tapauksessa olet ihan kusipää, ja kannattaisi valuttaa ne pissat pois sieltä hatusta ja vähän äkkiä, tai hankkia kotisali. Herranjumala, jos oletkin alkanut nyt pienen menestyksen myötä pitämään itseäsi jotenkin muita parempana.

  • pauliinafitworld

   Sulta tais mennä ohi että tää postaus oli huumorilla tehty 😂😂

  • ehm

   Hei,
   Kyllä minulta meni ohi tämä huumoripuoli. Luin kirjoituksesi muutamaan otteeseen ja yritin löytää sen huumorin, mutta löysin vain hauskoja kuvia ja hymiöitä. Olivatko ne sitä huumoria?
   Ne eivät nimittäin automaattisesti saa koko tekstistä huumorisävytteistä.
   Huumorilla kirjoittaminen on taitolaji ja tällä kertaa et onnistunut siinä mielestäni kovin hyvin.

 3. Minna

  Tämä oli kyllä niin mauton, ala-arvoinen postaus että hämmennyin. En käytännössä koskaan kommentoi kenenkään blogiin, mutta tässä nähtiin kyllä nyt niin häpeilemätön riman alitus että ylittää jopa minun uutiskynnyksen.
  Kuten aiempi kirjoittaja tuossa totesi, termi beeta-mies on puhtaasti haukkumasana internetkäytössä, erittäin halventava sellainen. Ja käytössä todellakin ylipainoisille/”laihaläskeille” reppanoille, joita saa haukkua koska eivät täytä ns. ”ihannemiehen” kriteereitä ulkonäön suhteen. Termi vastaa naisista käytettyä ”siiderivalasta”, yhtä kauniisti sanottu. Tämä postaushan olisi suoraan verrannollinen siihen, että joku mies kirjoittaisi miten ei kehtaa salilla treenata hieman pullukoiden naisten kanssa. Ja olisihan se ihan kamalaa, että mies joutuisi pelkäämään näyttävänsä _liian lihaksikkaalta_ kun salilla on muita? Ta liian _hyväkuntoiselta_ kun salilla on niitä ei fitness-mimmejä. Tai fitnesnarttuja, kuten halusit omassa tekstissäsi ilmaista.
  En voi kuin ihmetellä, mitenkä jonkun arvostelukyky on näin paljon heikentynyt. Onhan se ihan tosi hienoa osoittaa ylemmyyttä ei-fittnesmiehiä kohtaan, jotka kehtaavatkin käydä salilla sinun kanssa samaan aikaan. Jouduthan raukka kokemaan huonoa omatuntoa, että näytät bikini fitness- kilpailijana liian lihaksikkaalta. Body fitness- tyypit varmaan kuolevat huonosta omatunnosta ja myötähäpeästä, kun käyvät saleilla. Onhan se vaan niin siistiä olla #fitnessnarttu.

  • pauliinafitworld

   Tässä ei ollut kyllä millään tavalla kyse mistään ylemmyyden osoittamisesta muita ihmisiä kohtaan :’D Mähän itseasiassa sanoin tätä kommentoijaakin alfaksi tällä mun kirjoituksella. Ei elämää tarvi ottaa aina niin vakavasti 😀

 4. Pakarinen M

  Todella toivon, ettei ”Asdfgghjkll” ollut tosissaan tossa paasaamisessa.
  Mihin kaikki huumori maailmasta on hävinnyt 🙁
  Ymmärrän, mikä oli ajatus tässä postauksessa ja todella allekirjoitan monta kohtaa. En tiedä onko suhtautumisessa kanssa treenaajiin paljon hajontaa maantieteellisesti katsottuna, mutta uskon että samat ”ongelmat” saleilla läpi Suomen.
  Itse (Lahdessa) törmäsin juuri eilen kahteen mieheen salilla, jotka kolmen naistreenajan takana katselivat arvostelevasti ( lähinnä perseitä) ja toinen tokas loppuun ” no kyllähän noita kattelee, mut mitä vi**ua ne täällä luulee tekevänsä”. Jokainen noista kolmesta naisesta treenasi ihan tosissaan. Onneksi harvemmin kuulen noita kommentteja, kun pyrin pitämään musat korvilla.
  On tietysti salillakin niitä reppanoita naisia, jotka pukkarissa vielä suihkii parfyymit pintaan ja meikkaa ennen salin puolelle astumista. Treenaavat pitkät hiukset vapaana liehuen, varoen ettei poskipunan hehku vahingossa häviä luonnollisen punan alle.
  En siis itsekkään pese aamulla töihin laitettuja pakkeleita ennen treeniä pois, mutta kyllä sen huomaa ketkä tulee sinne vain tyrkylle !
  Hyviä treenejä kaikille, puhistaan posket punaisina 🙂

  • pauliinafitworld

   Näköjään se on kokonaan kadonnut kun ihmisten kommentteja lukee!
   Joo täytyy kyllä sanoa, että miesten tuijotus voi välillä olla saleilla todella törkeää, jopa alistavaa ja halventavaa. Tää postaus oli kuitenkin täysin huumorilla tehty ja en nykyään jaksa välittää, jos joku katsoo.

 5. Jr

  Pitihän se arvata että tästäkin joku pahoittaa mielensä 😀

  • pauliinafitworld

   No jep, ei näköjään paljon huumorintajua löydy täältä 😀

 6. Seppo

  Olipa kehno kirjoitus.

  • Jane

   Niin oli. Olen muidenkin kritisoijien kanssa samoillla linjoilla.

  • pauliinafitworld

   Ihmettelen mihin on hävinnyt huumori 🙂

  • Asdfghjklllm

   Sinä et tiedä huumorista yhtään mitään. Huumoria ei ole todentuntuinen kirjoitus, nyt helvetti. Opettele itse kirjoittamaan sarkastista tekstiä. Olet pinnallisen oloinen ihminen muutenkin niin tällainen kirjoitus on silkka ansa. Mikään kohta tekstissä ei anna ymmärtää, että pilailet!

 7. Heta

  Hei!
  Mun on pakko kompata aiempia tekstiä kritisoineita, että mikäli huumori tästä tekstistä piti olla luettavissa, et sen välittämisessä onnistunut. Sait kirjoituksen viestin kuulostamaan siltä, että puhelimen käyttö salilla on jotenkin paheksuttavaa – mitäpä jos tekee vaikkapa työkseen hälytystilaa vaadittavaa tavoitettavuutta? Tai jos odottaa tärkeätä puhelua?
  Mä itse koen, että jokaisella on oikeus sinne jumpalle lähteä, oli sitten fitness, fättis tai laihaläski. Em. termeistä voitaisiin jokainen mun puolestani kieltää, pakko sanoa.

  • pauliinafitworld

   Heippa!
   Tottakai kaikilla on oikeus ja mä en ookaan mielestäni arvostellut tässä ketään. Ei näistä jutuista varmaan turhaan heitetä läppää, koska nää pitäis osata ottaa ihan huumorilla 😀
   Enkä oo mihinkään yksittäiseen asiaan tässä ottanut kantaa. Kyllähän mä itsekin kuuntelen musiikkia salilla ja kännykkä on sen vuoksi mukana treeneissä ja saatan joskus jonkun viestin myös treenin lomassa näpyttää.

  • Salla

   Kyllä se puhelimen käyttö on paheksuttavaa ja erittäin harvoin se on milläänlailla järkevää/pakollista/tärkeää/hyödyllistä ymym. siellä salilla. Itse kyllä päivittäin näkee salilla, et eka puhutaa puhelimessa niitä näitä (ja varataan samalla joku laite tms.), kun puhelu loppuu niin avataan joku helvetin peli, jota aletaan näpyttelemään..Ja suurin osa on iltalehden selaajia, whatapin käyttäjiä jne! Voin kyllä sanoa, että ite nään punasta, joka kerta ku tämmösen ”treenajan” näkee.
   Ja jos on odottaa tärkeää puhelua/hälytystila päällä, nii eikait se puhelin tarvi koko aikaa kädessä olla? Äänet nii isolle, että kuulee ja kassiin se puhelin.
   Ja itse muuten sitä mieltä, että jokainen oli minkä kokoinen/näköinen/missä vaatteissa tahansa on erittäin tervetullut salille, mutta jättäkää ne helvetin puhelimen rämpytykset muualle! (Itsekin kuuntelen musiikkia puhelista treenatessa, mutta en sitä siltikään käytä treenin aikana, kun soittolistat valmiina..)

 8. jassu

  EI hyvä.
  Juuri tälläiset kirjoitukset ylläpitää mielikuvaa itseään palvovista fitnesharrastajista.
  Luojan kiitos että on kotisali,en kestäisi tollasta touhua.

  • pauliinafitworld

   Huumorilla otettuna tääkin kirjoitus näyttää hiukan erilaiselta. Mulla ei ole tapana arvostella muita ja sen vuoksi tämä kirjoitus pitäisi osata ottaa ihan läppänä vaan 😀

 9. Laura

  Pakko kommentoida että olet siis vissiin personal traineriksi valmistumassa ja sanot haluavasi inspiroida ihmisiä?
  Harrastan salia enkä tajua minkälainen asenne pitää olla, että ’vihaa’ käydä siellä ”betamiehien” ja ”laiskojen” seurassa.
  Vaikka tämä olisikin huumorilla kirjoitettu, ei huumorin nimissä voi kirjoittaa ihan mitä vaan. Onnistuit haukkumaan kirjoituksessasi ihan valtavan määrän ihmisiä, jotka ovat kuitenkin menneet salille hakemaan parannusta elämäänsä ja heillä on siellä täysi oikeus olla.
  Kyseenalaistat mitä ”laihaläskit” edes tekevät salilla, siis hankkivat varmaankin sitä kuntoa? Mitä ihmettä edes katselet salilla muiden ihmisten kehonkoostumusta jos kerran keskityt treeniisi?
  Tiedoksi myös että tää jaettiin mulle monta kertaa somessa esimerkkinä narsismista, kannattaa ihan ammattisikin vuoksi miettiä mitä kirjoittelee ja mitä nimeä googlettamalla löytyy.

 10. Miia

  Mä oon seurannu muutaman vuoden fitnessjuttuja aika aktiivisesti ja ollut kiinnostunut myös sun fitnesselämästä, tähän asti.
  Ku luin tän postauksen ni veti hiljaseks. Oli aika mauton teksti siitä huolimatta että sen piti olla ”huumoria”. Monella tavallisella henkilöllä on suuri kynnys mennä salille aloittelijana ja valitettavasti tällaiset blogitekstit vaan nostaa sitä kynnystä entisestään.
  Täytyy vaan todeta että onneksi en käy treenaamassa Mayorsilla jos siellä luokitellaan näin räikeästi jengiä sen perusteella mitkä treenaajan tavoitteet ja rasvaprosentti on. Itse ainakin keskityn niin täysillä omaan treeniini ettei mulla ole aikaa huomioida muiden treenaajien olemusta tai salikäyttäytymistä millään lailla.

  • pauliinafitworld

   Mayors on varmaan Suomen saleista ainut, jossa nimenomaan EI arvostella ihmisiä. Mä olen siellä jutellut miehien ja naisten kanssa iästä 18-65 vuotta ja kaikki sanoo samaa, että siellä saa olla täysin oma itsensä. Saa olla lihaksikas tai ei niin lihaksikas mies tai nainen. Sen takia myös itse tykkään siellä käydä. Mä olen itse käynyt myös vähän matalamman kynnyksen salilla, jossa mua on arvosteltu ihan avoimesti sen vuoksi, että mulla on lihaksia tai suonet pullottaa. Mä en itse luokittele yhtään ketään ja jos ei pysty tätä tekstiä ottamaan huumorilla, niin sitten kannattaa vähän miettiä, missä on vika

 11. Hanna

  Mä en kyllä näe, mitä niin kamalaa tässä oli. Kaikkea ei ehkä kannata ottaa kirjaimellisesti… Muutenhan netissä olevista kirjoituksista saa jatkuvasti olla loukkaantumassa 😀

  • Hellevi

   KylläMinäNiinMieleniPahoitin taas 😛 😀 mikä ihmisiä vaivaa nykyään??? 😀 no, kaikkia ei vaan voi miellyttää.

 12. heycmon

  Mitä ihmettä… Mä ymmärsin tekstin pointin, enkä tajua miten joko voi tästäkin kasvattaa ulokkeen otsaansa?
  Huhhuh.
  Mua ainakin nauratti!

 13. Betauros

  Moikka! Mun mielestä tää oli hyvä kirjoitus, jonka pointtina selkeästi oli vain kannustaa naisia treenaamaan kovaa ulkonäöstä välittämättä. Beta ja alfa olivat ehkä vähän huonot sanavalinnat, mutta jos tämän tekstin alusta loppuun lukee, niin huomaa että viittaat nimenomaan kyseisten miesten käyttäytymiseen, etkä ulkonäköön. Hauska teksti, ensi kerralla vaan sanavalinnat uusiksi niin ei rantaudu näin paljoa näitä mielensäpahoittajia tänne kommetti-osastoon! 😀

 14. Pinja

  Se on ihan siitä kiinni miten tän tulkitsee. Itse pystyn yövuoron *aivot narikkaan* moodilla lukee tän ”oikein” ja tiiän mistä puhutaan. Mä itse oon kans sitä mieltä että salilla treenaataan täysillä itseään varten, eikä se katso ulkonäköä tai rasvaprosenttia. Jotkut viimisen päälle top-kuteissa olevat voivat ollakin jostain muusta syystä salilla… 10-v salikokemuksella niitä vaan näkee aika paljon. Kyl mä ottaisin mielummin tollasen kommentin ku sata takapuolen ihailijaa. Sillon ollaan oikeesta syystä treenaamassa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.