Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Nyt olis mahdollisuus muuttaa ulkomaille

Tajusin tuossa juuri viime viikolla, että mullahan olis nyt periaatteessa mahdollisuus muuttaa ulkomaille, juuri niin kuin olen koko nuoruuteni siitä puhunut ja haaveillut. Nyt mua ei estä enää koulu, joka oli viimeinen asia, jonka vuoksi lykkäsin suurempia ajatuksiani ulkomaille muuttamisesta.

Tiedän, että ulkomailta töiden saaminen on täysin mahdollista ja olen itseasiassa kartoittanut mahdollisuuksia ulkomailla. Tradenomin koulutus tietyllä suuntautumisalalla on itseasiassa aika kovaa valuuttaa – pitää vain osata etsiä oikeista paikoista.

Vaikka Helsingissä on paljon mahdollisuuksia niin enemmän niitä on vielä isommissa kaupungeissa. Täälläkin ihmiset voivat suhteellisen vapaasti toteuttaa itseään, mutta en kuitenkaan koe, että Helsinkikään olisi maailman avomielisin paikka.

Yksi iso asia, joka on vaikuttanut tähän pohdintaani jo vuosia on tämä Suomen sää ja varsinkin talvi. Pitkä, kylmä ja ankea talvi, jollaisena se mulle näyttäytyy yhä pahemmin vuosi vuodelta. Palelen pelkästään jo siitä ajatuksesta, että ulkona on alle 5 astetta lämmintä. Mieltä eivät lämmitä liukkaat ja kosteat kadut, joissa ei ole puhettakaan siitä, että kauniita kenkiä voisi käyttää ilman huolen häivää vuoden ympäri saatika kauniita kevyitä vaatteita! Ja sitten se pimeys. Pimeätä monta kuukautta. Mulla valo ja auringonvalo vaikuttavat mielialaan ja olen automaattisesti paremmalla tuulella, kun sää on tyyni ja aurinko paistaa. Nautin olla lämmössä ja sen vuoksi haluaisin asua maassa, jossa on lämmintä talvisin. 

En harrasta enkä pidä mistään talvilajeista. Rakastan lenkkeilyä raikkaassa ilmassa, mutta en talvipakkasissa, jossa keuhkot huutaa hoosiannaa vähänkin kun pitää haukkoa ilmaa enemmän. En pidä siitä, että talven vuoksi olen vähemmän ulkona, kun haluaisin viettää aikaa ulkona joka päivä ilman huolta paleltumisesta, kastumisesta tai siitä, että joutuu kävelemään pimeyllä kujilla jo iltapäivästä.

Olen miettinyt muutamia vaihtoehtoja, jonne voisin muuttaa. Kaikissa niissä ei ole lämmin, mutta kansainvälistä tunnelmaa sitäkin enemmän. 

Lontoo

Rakastuin Lontooseen ja sen tunnelmaan heti kun saavuimme sinne keväällä. Ehdimme olla matkalla vain kolme päivää, mutta olisin voinut jäädä sinne pidemmäksi aikaa. Jokin niissä tunnelmallisissa kujissa, pubeissa ja puistoissa viehättää. Kaikki ne erilaiset ihmiset ääripäästä toiseen, huh miten upeaa se oli!

Buckinghaim-Palace-london

Chart-Nakoalapaikka-lontoo
Upea Lontoon kaupunki yläilmoista!
London-Memoriesofindian-restaurant
Intialaisessa syömässä
London-Chinatown-gate
Lontoon China Town, ihanan tunnelmallinen paikka

Pääsin juttelemaan vanhemman englantilaisen naisen kanssa kysyessäni häneltä oikeaa junaa ja se ystävällisyys oli ihan sanoinkuvaamatonta, mitä sain vastaani.

Lontoossa olisi lukuisia työmahdollisuuksia ja se olisi loistava välietappi ennen johonkin isompaan kaupunkiin muuttamista. Yhteydet Lontoosta ovat erinomaiset kaikkialle, joten Suomessa ja muualla maailmassa olisi helppo käydä ja varsinkin seikkailemaan lähteminen maailmalle olisi Lontoosta vieläkin helpompaa kuin Suomesta!

Ainut miinuspuoli Lontoossa on, että talvella ei ole sielläkään lämmin ja ihmisten kauhutarinat vetoisista ja kylmistä asunnoista eivät kuulosta kovin mukavilta. Voittaisiko kaupungin jännittävyys kuitenkin huonot puolet?

Los Angeles

En ole (vielä) käynyt koskaan Los Angelesissa, mutta olen päässyt matkatunnelmiin mukaan ystävien kautta.

Olen lukenut paljon kaupungista ja minusta tuntuu, että Losi voisi olla juuri täydellinen kaupunki tälläiselle välillä vähän höpsölle taivaanrannan maalarille kuten minä. Uskon, että tulisin hyvin toimeen ihmisten kanssa positiivisuuteni vuoksi. 

Losangeles-Muuttoamerikkaan-tyoulkomailta

Losissa plussana on ehdottomasti ympäri vuoden kestävä mukiinmenevä sää. Valoa sieltä saisi yllin kyllin ja uskon, että se parantaisi elämänlaatuani huomattavasti.

Losangeles-Muuttaminen-losiin-matkustelu
Voi että miten mahtava olisi päästä biitsille vaikka joka päivä!

Toisaalta kauhistuttaa kaupungin valtavat ruuhkat, joten joku pikkukaupunkikin voisi Losin vierestä toimia.

Aion toteuttaa ensi kesänä pitkäaikaisen unelmani matkustaa Losiin ja aion olla siellä vähintään pari viikkoa. Haluan päästä tunnustelemaan paikan päälle, että voisiko tämä olla se paikka, jossa tulevaisuudessa asun tai ainakin vietän talvikuukausina aikaa! Pidempiaikaista oikeutta asua maassa on vaikea saada, joten sen vuoksi en näe tätä helpoimpana tai ihan ensimmäisenä vaihtoehtona. 

Losangeles-Muutto-asuminen-tyo

Barcelona

Olen käynyt ja viettänyt pidempiäkin aikoja monessa paikassa manner-Espanjassa ja tammikuussa olin myös ensimmäistä kertaa Fuerteventuralla.

Barcelona-Asuminen-muutto-espanja

Minusta tuntuu manner-Espanjassa aina siltä, että olisin tullut kotiin. Siellä on niin mutkatonta olla. Viime reissulla espanjalainen nainen olisi ottanut minut samantien miniäkseen ja luokseen asumaan. Espanjalaisten kanssa on mukava olla tekemisissä.

Lämpötilat eivät laske myöskään talvisin liian alas. Barcelona on jäänyt ikuisesti mieleeni sen jälkeen, kun matkustimme sinne perheen kanssa vuosia sitten. Barcelonan kaupunki todellakin sykkii ja siellä on upea nuorekas tunnelma. Uskon, että työmahdollisuuksiakin olisi paljon.

Muutto-Barcelona-espanja-sagradafamilia

Barcelonassa ei törmää muihin suomalaisiin samalla todennäköisyydellä kuin esimerkiksi Costa del Solilla, joka on vähän liian suomalaistunut omaan makuuni. Ja tätä ei voi jättää sanomatta, espanjalainen ruoka – varmasti parasta ruokaa mitä olen syönyt nepalilaisen ja intialaisen ruoan lisäksi! Olisin ihan taivaassa, kun mulla olisi mahdollisuus päästä syömään sitä ruokaa vaikka joka päivä!

Ainut miinus on, että en ihan heti osaisi espanjaa muutamaa lausetta enempää, mutta sen oppisi varmasti nopeasti, kun oikeasti haluaisi sen oppia!

Barcelona-Espanja-muutto-suomesta

Jos lukijoistani löytyy ihmisiä, jotka ovat muuttaneet tai muuttamassa näihin tai muihin kaupunkeihin niin kuulen mielelläni kokemuksia! Jotain tälle kuumeelle on tehtävä, kun ei se ainakaan puhumalla parane 🙂

Edellisessä postauksessa: Tätä oloa en toivo kenellekään

Kommentit (8)

 1. Saara

  Moikka!
  Mä asun ulkomailla tällä hetkellä tarkemmin sanottuna Pariisissa. Oon au pairina eli erilainen lähtökohta kuin sulla mutta ajattelin silti kertoa kokemuksiani. Oon siis asunut nyt vasta pari kuukautta täällä mutta oon jo ihan rakastunut tähän kaupunkiin.

  Tohon kielen oppimiseen voisin sen sanoa että se vaatii oikeesti hurjasti töitä. Mä olin opiskellut Suomessa ranskaa 3 vuotta eikä se suju kovin hyvin täällä. Aika paljon ymmärrän mutta puhuminen on haastavaa vaikka mä haluan oikeasti kyllä oppia tän kielen. Mutta suosittelen ehdottomasti lähtemää ulkomaille asumaan! Kannattaa kuitenkin muistaa että uuden kielen oppiminen vie hitosti voimia. Mulla esimerkiksi vei melkein kuukauden enne kuin väsymys alkoi väistyä, koska se yllätti että miten paljon uuden kielen kuunteleminen ja ymmärtämisen yrittäminen vie voimia ja aivokapasiteettia.

  Toivottavasti saadaa täällä sun blogissakin kuulla enemmän tästä aiheesta ja sun fiiliksistä!

  • pauliinafitworld

   Moikka!

   Ihana kun kerroit kokemuksesi! 🙂 Olen oikeastaan yhden ainoan kerran ollut Ranskassa Nizzassa, joten Ranska on itselleni vielä suht uusi maa. Voin niin kuvitella miten uuden kielen oppiminen on vienyt energiaa. Ei ole varmasti ollut helppoa, mutta onneksi koko ajan helpottaa. Varsinkin ranskan kieli, joka ei ole mistään helpoimmasta päästä.
   Kirjoitan varmasti näistä ajatuksista lisää, jos päädyn tekemään päätöksiä! 🙂

 2. Sinisu

  Lontooseen muuttamisesta tulee nyt maaliskuussa Brexitin myötä todella hankalaa, ainakin tämän hetkisillä suunnitelmilla. Joten jos vain mahdollista, harkitsisin EU-maata enemmin 🙂 Ja tosiaan Lontoossa on talvella TODELLA kylmä, oikeasti tuntuu kylmemmältä kuin Suomessa, juurikin asuntojen takia. Ja se kosteus ulkona menee luihin ja ytimiin. Talvella sataa lähes joka päivä..
  Varmaan helpoin maa (mitä ystäviltä kuullut) suomalaisille olisi Hollanti. Siellä on paljon ulkomaalaisia ja pärjää hyvin englannilla, myös töissä. Mutta eipä sielläkään oikein lämmin ole :/

  • pauliinafitworld

   Tuo on täysin tota ja sitä olen harmitellutkin 🙁 Hui, kuulostaa pahalta. Hollanti ei jotenkin tunnu yhtään hyvältä vaihtoehdolta itselleni. Mieluummin haluan muuttaa johonkin oikeasti isoon maahan, jossa tosiaan on lämmin. Euroopasta ei kauheasti jää lämpimiä maita jäljelle, kun esimerkiksi Kreikkaan, Kroatiaan, Maltalle tai Ranskaan en halua muuttaa. Jäljelle tuntuu jäävän vain sitten Amerikka tai Australia, joista viimeisin tuntuu sekin aika kaukaa haetulta. Ei ole helppoa miettiä näitä 😀

 3. Noora

  Alle kolmekymppisena paasisit myos viela kokeilemaan helposti Ausseissa asumista working holiday viisumilla! Lahdin itse matkaan kaksi vuotta sitten ja sille reissulle jain 🙂 Fitness alan ammattilaiselle taalla on hyvat markkinat ja WH-viisumi on hyva mahdollisuus testailla etta miten ja missa taalla viihtyisi. Kunhan pysyt kaukana Melbournesta ja Canberrasta niin aurinkoa ja lampoakin riittaa vuoden ympari! ;D

  • pauliinafitworld

   Muutama ystäväni on ollut Australiassa juurikin WH-viisumilla ja ovathan ne kokemukset aivan uskomattomia. Jotenkin mietityttää Australiassa se, että se on sitten jo niin oma maansa, että jos sinne jää niin tulisiko sitä enää kovin usein näkemään sukulaisia tai ystäviä, kun yhteydet eivät Suomesta ole kovin hyvät, nopeat tai edulliset.
   Sinänsä maana se kyllä kiinnostaa ja luulen, että ihastuisin maan luontoon ja ihmisiin samantien (muutamien australialaisten kanssa olenkin ollut tekemisissä ja olen päässyt näkemään sitä heidän positiivista elämänkatsomusta)
   Olen kanssa kuullut, että fitnessala on siellä nousussa ja ammattilaisia tarvittaisiin. Tuosta voisi lukea vähän tarkemmin vielä 🙂

 4. Anna

  Moikka Pauliina

  Satuin sun blogiin instan kautta ja tää herätti ajatuksia. Lontoo on ihana kaupunki, mutta kuten aiempi kommentti myös kertoo on Lontoossa todella kylmä talvisin. Tämä johtuu juurikin asuntojen puutteellisuudesta mm eristyksen suhteen. On myös asuinkustannuksiltaan todella kallis, asuntoa (miellyttävää sellaista) voi olla hyvin vaikea löytää ja vuokrat ovat pilvissä.

  Lontoon, NYC tai losin työmarkkinat ovat myös aika karut. Työpaikoista ja työluvista saa kyllä taistella ja pahimmassa tapauksessa pitkään. Työkulttuuri Jenkeissä tai Lontoossa kannattaa myös ottaa huomioon. Päivät ovat pitkiä ja lomista saa unelmoida, MUTTA ideaalein tilannehan olisi varmasti jos pääsisi esim suomalaisen firman puikkoihin ulkomaille jolloin joustavuutta voisi olla enemmän.

  Aussit ovat olleet monelle kaverille helppo siirtymä ulkomaille työluvan helppouden vuoksi ja töitä on myös ollut hyvin tarjolla. Tietyt etelä/keski-Euroopan maat kuten Espanja, Saksa, Hollanti tai Ranska ovat myös helppoja ensimmäiseen muuttoon ulkomaille

  Toki kaikki riippuu tietysti tyypistä, halusta ponnistella unelmiensa eteen ja hitusesta onnea. Vaatii vain hyvin paljon sinnikkyyttä tiettyjen kaupunkien ja maiden kohdalla, mutta en usko tämän olevan sinulle ongelma! Tsemppiä uusien tuulien katseluun ja tavoittelemiseen! 😊

 5. Jenni

  Täällä myös entinen Lontoolainen. Muistan miten ihana syke kaupungissa oli, kun vierailin siellä ensimmäisen kerran. Jos vaan rahaa riittää, niin ravintoloita ja viihdettä löytyy! Asumiskustannukset nousevat luonnollisesti aika paljon, jos haluaa asua siistimmällä alueella ja julkisiin voi tuhlaantua uskomattoman paljon aikaa. Ja ruuhka-aikaan metrot ja junat ovat aika kamalia. Mukavia yksiöitä ei pahemmin ole tarjolla järkevään hintaan, vaan useat asuvat kimppataloissa. Shoppailumahdollisuudet ovat toki avian mahtavat, samoin mainitsemasi yhteydet lentoteitse maailmalle. Itse väsyin siellä jatkuviin ruuhkiin, kiireeseen, talojen rähjäisyyteen, pitkiin työpäiviin ja pitkiin välimatkoihin. Seikkailuhenkinen ihminen saa kaupungista varmasti paljonkin irti. Kannattaa kuitenkin riisua ne turistilasit pois 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.