Nyt olen itse motivaation tarpeessa

En ole kovin paljoa puhunut opiskeluasioista täällä blogissa, mutta nyt ajattelin raottaa tuota verhoa hiukan. Opiskelen siis Haaga-Heliassa liiketaloutta ja olen suuntautunut mainonnan ja yritysviestinnän opintoihin siellä.

Alkuperäinen syyni muuttaa Helsinkiin olikin opiskelujen perässä ja onhan siitä jo muutama vuosi vierähtänyt. Aluksi pysyin hyvin vauhdissa muiden uusien opiskelijoiden kanssa, mutta pian Helsinkiin muutettuani pääsin matkatoimistoon töihin (olen pohjakoulutukseltani matkailupalvelujen tuottaja) ja siitä sitten vakuutusyhtiöön, sitten Trainers’ House:lle ja nyt olen yrittäjä.

Olen tehnyt töitä 15 -vuotiaasta asti ja esimerkiksi tänne Helsinkiin muutettuani mun piti tienata rahani itse ja maksaa vuokrani täysin itse. Opintolainaa en ole enää ammattikorkeakoulussa ottanut, joten sekään ei ollut vaihtoehto. Töitä oli tehtävä ja Helsingissä kun täytyy tienata jonkin verran, jos haluaa syödä hyvin ja treenata.

Täytyy myös muistaa, että olen kilpaurheillut koko sen ajan, kun olen asunut Helsingissä ja pahimmillaan urheilu vei voimat opiskelusta kokonaan. Ihminen ei pysty tekemään liian monta asiaa samaan aikaan. Jatkuva töiden teko, kilpaileminen ja ehkä siitä seurannut pieni energian puute johti siihen, että etenin kahtena lukukautena todella hitaasti.

haaga-heliassa opiskelu

Olen yli puolessa välissä opintoja, mutta kyllä niitä täytyisi saada edistettyä, jotta saan ne joskus purkkiin. Keväällä otin aikalisän ja päätin, että aion keskittyä täysin oman yrityksen vauhtiin saamiseen ja jäähdytin nyt kevääksi opiskelut. Se on ollut todella hyvä päätös ja asiat ovat nyt muotoutuneet hyvin näiden kevään ja alkukesän kuukausien aikana.

Irtisanoin itseni kokopäivätyöstä ja siirryin tekemään töitä omassa yrityksessä. Nyt yritys pyörii hyvin ja tuntuu siltä, että voin hyvin syksyllä jatkaa opiskeluja ilman, että on vaaraa siitä, että palan loppuun.

En ole enää riippuvainen kenenkään muun aikatauluista, joka helpottaa varmasti opiskeluihin paneutumista. Ja alkaa tässä myös aika loppua opiskelujen kanssa, jos niihin ei pistä nyt vauhtia. Nyt on oikeasti aika mennä sinne epämukavuusalueelle ja kerätä opintopisteitä.

Yksi suuri syy siihen, miksi koulussa oleminen on ollut joskus vaikeaa on se, että keksin helposti omalle ajalleni tuottavaa tekemistä. Vaikka opiskelenkin ammattikorkeakoulussa, niin tunnit eivät todellakaan usein ole mitään rakettitiedettä ja monesti olen miettinyt, että miksi istun monta tuntia tyhjän panttina, kun voisin tehdä jotain tuottavampaa.

haaga-heliassa opiskelu

Monesti opettaja on jättänyt tulematta ilmoittamatta asiasta, joka saa ainakin itseni hermoromahduksen partaalle. Näin nyt kokopäiväisenä yrittäjänä toivon, että tätä ei tule enää tapahtumaan, kun syksyllä palaan kouluun. Aika on todellakin yrittäjänä rahaa.

Toinen syy on se, että koulussa tehdään paljon ryhmätöitä, jossa mulla on ollut aiemmin suuria ongelmia olla mukana tiukan aikataulun vuoksi. Nyt kun olen oman aikani herra niin uskon, että myös ne sujuvat paremmin. 

Toki opiskelu on vähän sama asia kuin laittaisi rahaa pankkiin. Tiedän, että pärjäisin hyvin myös ilman tutkintoa työelämässä, mutta haluan sen suorittaa loppuun. Tässä vaiheessa olisi typerää enää perääntyä, kun olen jo kuitenkin niin pitkällä.

Tässä asiassa ymmärrän hyvin sen miksi joskus tarvitsee ulkopuolista motivaatiota/motivaattoria. Sitä olen mun omille asiakkaille ja joku ehkä tässä asiassa mulle. Nyt kun tämä opiskeluasia on sanottu ääneen täällä blogissakin, niin nyt mun on ainakin pakko olla ahkera 😀

Kaikki on loppujen lopuksi asenteesta kiinni ja vaikka tylsistyisin joskus tunneilla kuoliaaksi niin on se sen arvoista. Tiedän, että bisnes on mun ala ja varsinkin mainonta ja viestintä, joihin olen jo päässyt vähän tutustumaan syventävissä opinnoissa. Voisin joskus miettiä oman mainos/viestintä/some -toimiston perustamista ihan tosissani. Se on kuitenkin niin ajatuksen tasolla, että ei voi puhua edes unelmasta. Mutta ei sitä tiedä mihin vuodet vievät ja suoritetaan nyt ensin ne opinnot loppuun. 

Edellisessä postauksessa kerroin miten vietin viikonloppua mökillä: Mökkielämää ja herkuttelua

Kommentit (1)
  1. Bikini fitness kisavalmentajaksi? - Pauliina's Fit World
    13.6.2017, 16:07

    […] Nyt olen itse motivaation tarpeessa […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *