Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Univajeen vaikutukset

”Yli kahden tunnin univajeesta kärsii yli 15 prosenttia suomalaisesta aikuisväestöstä”

Lähde

Työn vaatimukset ovat kasvaneet ja kiireisessä arjessa ei tule välttämättä mietittyä, mitä vaikutuksia pitkään kestäneellä univajeella voi olla. 

Tiesitkö näistä haittavaikutuksista, joita univaje aiheuttaa?

-Fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky vähenee

-Aivojen glykogeenivarastot eivät täyty, josta seuraa ärtymystä 

-Sokeriaineenvaihdunta heikkenee

-Vastustuskyky laskee

-Keho on lievässä tulehdustilassa, joka edesauttaa erilaisten sairauksien kehittymistä, kuten diabetesta sekä sydän -verisuonitauteja. 

Lähde

image

Ja kyllähän hyvän unen vaikutus näkyy ihan ulkonäössäkin, kun olo on pirteämpi, tuntee itsensä terveemmän näköiseksi. Aion ehdottomasti jatkaa tätä tapaa, vaikka se tarkoittaakin sitä, että päivät päättyvät aiemmin, kuin normaalisti ja joitakin hommia täytyy jättää suosiolla seuraavaan päivään. 

Olen ottanut tavaksi sulkea somen vähintään puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa ja lukenut sen sijasta kirjaa. Some saa itseni ainakin hiukan levottomaksi ja häiritsee nukahtamista. Kun vain mahdollista, niin nukun kännykkä toisessa huoneessa, en esimerkiksi tyynyn alla. 

Nyt haluaisinkin haastaa teidät lukijat nukkumaan vähintään 7 tuntia yössä. Vai onko täällä kenties joitakin, joille riittää 6 tuntia yöunta ja heräätte pirteänä joka aamu? Miksi aikaisin nukkumaanmeno on niin hankalaa ja miksi nukumme nykyään vähemmän, kuin aiemmin? 

Kommentit (1)

  1. Clarissa

    En ymmärrä millä energialla läpäisin ylä-asteen suunnilleen 7 tunnin yöunilla. Ihme että oppimiseni ei ollut välttämättä tehokkaimmasta päästä… Pyrin nykyään nukkumaan väh. 8 ja puoli tuntia. Sen jälkeen herään usein automaattisesti ja olen virkeä. Aina ei kuitenkaan pääse nukkumaan ajoissa että sais sen täyteen ja kyllä huomaa omassa vireystasossa. Ite oon iltavirkku ja kahdeksasta puoleen yöhön puuhailen kaikkea ja kaikki tekemiset tulee mieleen. Tällä hetkellä elämä on aika rentoo, joten hyvin tulee nukuttua. Arvostan kyllä sitä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.