Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Note to self: lepää enemmän

Toisen päivän oivallus täällä Fuengirolassa on, että mä olen todella väsynyt!

Eilen simahdin jo kahdeksan, yhdeksän aikoihin, joka oli ihan ymmärrettävää melkein vuorokauden mittaisen valvomisen jälkeen. Nukuin kuin tukki kahdeksaan ja olo oli kuin uudesti syntyneellä. 

fuengirola rantakatu
Aamuaerobisen voi halutessaan tehdä kokonaan meren rantaa pitkin!

fuengirola näköalapaikka

Täällä on ollut tänään upea päivä. Aurinko on porottanut koko päivän kirkkaalta taivaalta ja sain hankittua reissun ensimmäiset rusketusrajat. Vähän aikaa jo luulin eilen, että Fuengirolasta on tullut aavekaupunki, mutta vielä mitä! Ravintolat ja kahvilat olivat täynnä varsinkin paikallisia nauttimasta aurinkoisesta säästä. Kunnon aurinko sai siis ihmiset ulos. 

Iltapäiväväsymys meinasi tänään iskeä ja sain tehdä todella töitä, jotta jaksoin lähteä salille. Vahva kuppi kahvia ja rantakadulle kävelemään salille. Kyllä vain piristyin, kun näin niin paljon iloisia kasvoja ja puheensorinaa. Täällä on vaikea olla vakavana, kun onnellisuus huokuu ihmisistä ulos päin. Nautitaan niistä pienistä, mutta niin tärkeistä hetkistä, eli esimerkiksi ystävän tai kumppanin kanssa vietetystä hetkestä kahvilassa. Täällä tulee sellainen olo, että muuta ei tarvita siihen, että on onnellinen. 

Olin eilen treenaamassa Sol Beach Fitness Centerillä, mutta päätin, että menen tänään tutustumaan Studio 1 kuntosalille lähellä Fuengirolan keskustaa.

Onneksi menin katsomaan myös tämän toisen kehutun salin, koska rakastuin sen ilmapiiriin heti! Henkilökunta oli todella ystävällistä, tilat ovat avarat ja valoisat ja laitteita on paljon. On erillinen aerobisten laitteiden tila, kuntosalin puoli, vapaan harjoittelun tila, jossa on mm. telineitä ja trx nauhoja ja peilisali, jossa on erilaisia tunteja spinningistä zumbaan. Peilisali soveltuu tietysti myös hyvin esiintymisen harjoitteluun!

Sain tehtyä todella hyvän treenin ja aerobisen siihen päälle ja meininki oli ihan mahtava konemusan soidessa täysillä salin kaiuttimissa. Omia musiikkeja ei siis tarvittu, joka oli niin siistiä! Harva sali soittaa oikeasti kunnon konemusiikkia, joka on mun mieleen. Jotkut eivät pidä siitä ollenkaan, mutta itse saan ihan hurjat kiksit konemusiikista ja dubstepistä, joita useimmiten kuuntelen myös omalta listalta kun treenaan. 

gym studio 1 fuengirola

Mutta niin, jos palataan postauksen aiheeseen, niin simahdin tänään ihan täysin kuuden aikaan ja nukuin 1,5 tunnin päiväunet ja tuntui, että olisin voinut jatkaa vaikka koko yönkin läpi, jollei nälkä olisi alkanut vaivaamaan. En muista milloin olisin viimeksi nukkunut niin makeita yöunia ja nyt päiväunia, mitä täällä. Aloin miettiä syitä, että miksi pystyn täällä rentoutumaan näin hyvin ja onhan niitä monia. 

Tiesin jo entuudestaan, että mun tarvitsee lähteä oikeasti johonkin kauemmas, jotta pystyn rentoutumaan ja unohtamaan arjen täysin. En ollut tälläkään kertaa väärässä ja on oikeastaan aika pelottavaa huomata, miten väsynyt olen ollut Suomessa. Mun täytyy todella alkaa miettiä keinoja miten voin rentoutua myös Suomessa arjessa, jotta en tule uudestaan tähän tilanteeseen.

Luulen, että en ole yksin tämän ongelman kanssa ja monen muunkin pitäisi miettiä, että mikä kaikki arjessa kuormittaa ja miten voisi saada itselleen enemmän aikaa ja sitä kautta energiaa. Se nyt kun vaan ei riitä, että pyrkii nukkumaan 7-8 tuntia yössä. Kokonaisvaltainen rentoutuminen tarvitsee niin paljon muutakin. Ja oikeastaan tuo 7-8 tuntia ei edes riitä, vaan itse tarvitsen ainakin 9-10 tuntia, jotta olen oikeasti pirteä. Kova treenaaminen verottaa energiaa niin paljon, että unen tarve korostuu. Siihen päälle vielä työstressi, niin soppa on valmis. 

Näköjään piti tulla vähän kauemmas huomatakseen tämä asia, mutta pääasia, että otan sen nyt käsittelyyn. 

Lue edellisestä postauksesta, millainen oli Ensimmäinen päiväni Fuengirolassa

Kommentit (1)

  1. Nora

    Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! Mä teen yleensä 6 päivää viikossa töitä, mutta se, että nukkuu vapaapäivinä ja ennen iltavuoroa päiväunia muutaman kerran viikossa auttaa kyllä tosi paljon jaksamisessa. 🙂
    Nora / http://dreamerachiever.com

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.