Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Asiakkaani Nina kertoo – ylipainosta kisatavoitteeseen

Tällä kertaa blogini vieraskynässä on asiakkaani Nina, joka kertoo nyt oman tarinansa muutoksesta.

Olen käynyt salilla enemmän tai vähemmän viimeiset 4 vuotta. Homma alkoi isolla painon pudotuksella, jonka aina noin 30 kiloa tuli pudotettua painoa. Painon pudotuksen jälkeen jälkeen treenaaminen muuttui epäsäännölliseksi ja taisi pari kiloa tulla takaisinkin.

pauliina pakarinen personal trainer
Ennen valmennuksen aloitusta

Muutama vuosi mentiin eteenpäin erityyppisillä nettivalmennuksilla ja itse hankitulla tiedolla. Tammi-helmikuussa 2017 kyllästyin tuloksien puuttumiseen ja jatkuvaan epävarmuuteen teenkö mitään oikein.

Olin vuoden alun eräässä nettivalmennuksessa todella niukalla ruokavaliolla ja hulluilla treenimäärillä. Ihmettelin kun energiat olivat aivan nollassa ja tulostakaan ei tullut muuten kuin vaa’an lukeman pienentymisellä. Peilistä katsoi takaisin väsynyt, kiukkuinen ja kalpea nuori nainen.

Tiesin Pauliinan etukäteen ainoastaan blogin ja muutaman muun some -kanavan kautta. Pauliina tuntui jotenkin samanhenkiseltä ihmiseltä, jonka koen todella tärkeäksi valmentajaa valittaessa.

Helmikuun lopussa päätin laittaa sähköpostin, jossa kyselin hieman ruokavalioista sekä treeniohjelmista. Vastaus tuli nopeasti ja päätös lähteä valmennukseen vielä nopeammin. Helmikuun lopussa aloitettiinkin sitten kova duuni kohti sitä kuuluisaa kesäkuntoa. Olin tehnyt jo alkuun päätöksen, että tänä kesänä aion olla kovemmassa kunnossa, kuin koskaan aikaisemmin.

Ruokavalio oli todella hyvä ja tehty omien toiveideni pohjalta. Vaihtoehtoja löytyi, joten välillä ei edes tuntunut dieetiltä. Kaloreita nostettiin reippaasti verrattuna aikaisempaan, jonka pelkäsin nostavan painoa hurjasti ensimmäisinä viikkoina. Näin ei onneksi käynyt ja paino taisi jumitella vain ensimmäisen viikon ennen kun lähti laskusuuntaan. Treenasin neljä kertaa viikossa ja aerobisia tein vain kaksi viikossa. Myös niissä omat toiveet otettiin huomioon todella hyvin.

pauliina pakarinen personal trainer
Muutosta alkoi näkyä jo muutamassa kuukaudessa

Treenaaminen ja ruokavalio lähtivät heti alusta alkaen rullaamaan oman arjen kanssa. Ruoat kulkivat mukana ja treenit hoidettiin niin kuin oli suunniteltu. Tähän väliin voisin kertoa, että työskentelen siis ravintola-alalla keittiön puolella joten arki on todella kiireistä sekä viikot todella erilaisia. Vuorotyö ei ole este elämäntapamuutokselle. Suunnitelmallisuudella sekä päättäväisyydellä pääsee erittäin pitkälle.     

Maaliskuun lopulla tuli kuitenkin tunne, että treeniin tarvitsee lisää tehoja eikä yksin saanut enää itsestään niin paljoa irti, ja päätinkin kysellä muutamasta ohjauksesta salilla. Alkuun jännitin todella paljon ensimmäistä yhteistä treeniä (jonka olin jossain hulluuspäissäni toivonut jalkatreeniksi:D ).

Jännittäminen oli täysin turhaa ja opin jo ensimmäisen treenikerran aikana todella paljon uutta ja sain itsevarmuutta omaan tekemiseen. Tässä kohtaa huomasin myös kuinka tärkeää oikeasti on olla oman valmentajan kanssa samalla aaltopituudella, nimittäin ensimmäisestä treenikerrasta lähtien ei ole huumoria puuttunut, vaikka kovia treenejä vedetäänkin;).

Nopeammin kuin huomasinkaan, ensimmäinen kolme kuukautta valmennusta oli takana, mutta selvää oli että hommaa jatketaan Pauliinan kanssa. Tuloksethan ovat viimeisen neljän kuukauden aikana olleet kovempia kuin mitä yksin olin saanut viimeisen vuoden aikana.  

Jatkan siis edelleen työntekoa Pauliinan kanssa. Yhteisiä tapaamisia ja treenejä on vähintään kerran kuussa, joissa katsotaan mihin suuntaan ollaan edistytty sekä muokataan ohjelmia tarpeen vaatiessa. Huippua on myös se, että Pauliina on viikoittaisten raporttien lisäksi ollut koko ajan tavoitettavissa. Nimimerkillä muutamia paniikki WhatsApp – viestejä on tullut läheteltyä viikkojen kuluessa 😀

Oma pitkän tähtäimen tavoite on kisata tulevaisuudessa bikini fitnesissä. Ennen kisalavoja on vielä paljon töitä tehtävänä. Niin kauan kun homma on mielekästä, niin en valita, vaan viikko kerrallaan eteenpäin. Kovaa treeniä, lepoa & ruokaa niin saadaan kunnon pohja rakennettua kilpailuja varten.

pauliina personal trainer helsinki
Pohja ja rakenne on hyvin kunnossa miettien myös mahdollisia bikini fitness kilpailuja
personal trainer helsinki
Kyllä kelpaa rannalle lähteä!

Isoin syy muutokseen on kuitenkin ollut se, että voin rehellisesti sanoa noudattaneeni jokaista annettua ohjetta. Yhtäkään treeniä ei ole jäänyt välistä eikä herkkua tullut syötyä ruokavalion ohitse. Ohjeilla ei ole mitään merkitystä jos niitä ei noudata. Jos kuitenkin tulee lipsumisia tai muita niin ole myös valmentajalle rehellinen. Muutoksia on mahdoton tehdä ohjelmiin joita ei ole noudatettu.

Aina tulee olemaan bileitä, synttäreitä, vappuja jne., kun olisi kiva lähteä juhlimaan ja poiketa omista ruoista sekä treeneistä. Toki välillä on hyvä vaihtaa vapaalle ja ottaa rennommin. Täytyy vain itse osata valita niistä ne tärkeimmät juhlat.

Valitse oikeat ihmiset ympärillesi. Jos joku jatkuvasti kyseenalaistaa treenamisesi ja syömisesi, vain koska ei itse jaksa tai halua tehdä samaa, niin onko se ihminen välttämättä oikea ihminen sinun elämässä? Itse koen saaneeni niin paljon energiaa ja motivaatiota ympäröimällä itseni samanhenkisillä kavereilla. 

Omat sanani:

Olen tosi ylpeä siitä, millaista kehitystä Nina on saanut aikaan jo muutamassa kuukaudessa. Suuri syy siihen on varmasti se, että Ninalla on todellakin motivaatio kunnossa ja sen vuoksi alan mielelläni valmentaa Ninaa myös kisoja kohden. Nina on hyvä esimerkki siitä millaisia tuloksia voi saada, kun on valmis näkemään vaivaa. 

Haluaisitko samanlaiseen kuntoon kuin asiakkaani Nina tai haluatko aloittaa elämäntapamuutoksen, mutta et tiedä mistä aloittaa?

Lunasta nyt paikkasi syksyn valmennuksiin. Valmennukset ovat tällä hetkellä -30% alennuksessa ja voit aloittaa sinulle sopivana ajankohtana esimerkiksi elo -tai syyskuussa. Moni on jo lunastanut paikkansa syksyn valmennuksiin ja muutama on uskaltanut aloittaa muutoksen jo nyt kesällä. Katso lisää valmennuksista ja myös tällä hetkellä käynnissä olevasta Kesätreeni -valmennuksesta, jossa saat räätälöidyn ruokavalion ja treeniohjelman yhteishintaan 59€. Treeniohjelma voi olla joko salille tai kotiin ja ruokavalion saa esimerkiksi sekavaliona, maidottomana, gluteenittomana tai kasvisversiona, niin kuin myös muissa valmennuksissa. Katso lisää täältä!

Voit laittaa mulle myös suoraan sähköpostia: pakarinen.pauliina@gmail.com, jossa kerron myös mielelläni lisätietoja ja vastaan kysymyksiin. 

Lue edellisestä postauksesta miten mulle tuli vähän äkkilähtö ulkomaille!

Kommentit (1)

  1. Split muutamassa päivässä – Pauliina's Fit World

    […] Asiakkaani Nina kertoo – ylipainosta kisatavoitteeseen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.