Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Nainen, rakasta rohkeasti vartaloasi!

Fitnesskilpailijoista tulee helposti sellainen mielikuva, että meidän kuvitellaan ihannoivan kuivaa kisakuntoa ja luullaan, että haluamme pysyä siinä kunnossa ympäri vuoden. Pitää ehkä paikkaansa joidenkin kilpailijoiden kohdalla, mutta ei omalla kohdallani.

Huomaan, että keho alkaa vasta nyt olla kunnolla palautunut kisadieetistä ja mulla on omassa vartalossani Oikeasti hyvä olla tällä hetkellä. Tunnen, että kaikki toimii ja se on mulle aina ollut tärkeintä kisadieettien jälkeen.

Mä painan nyt 6 kiloa enemmän, kuin dieetin loputtua ja tähän se paino on suunnilleen jäänyt, eikä se pyri siitä ylospäin, eikä myöskään alaspäin, jollen  tee mitään toimia sen eteen. Ollaan siis siinä painossa, joka on keholleni luontainen paino.

En tykkää tuijottaa pelkkää vaa’an lukua, vaan mun mielestä enemmän tasapainosta kertoo se, että treenit luistavat ja rikon jatkuvasti omia ennätyksiä. Tunnen itseni vahvaksi ja naiselliseksi. Haluan korostaa varsinkin naisellisuutta, koska mulle treenaaminen tekee naisellisen olon, vaikka treenaan lujaa. Rakennan lihasta juuri oikeisiin paikkoihin ja lihasten päällä oleva pieni luontainen rasvakerros saa vartalon näyttämään muhkealta. Siitä mä pidän!

Tykkään siitä, että mulla on muotoja ja sen vuoksi tiedän myös sen, että en ole välttämättä se kaikista pienin nainen, vaikka siro rakenteeltani olenkin. Mulle salitreeni tuo valtavasti itsevarmuutta myös sen vuoksi, enkä sitä todellakaan lähde kieltämään. Mikään ei voita sitä tunnetta, että olet voittamaton ja vahva nainen! 

Lihaksia naisella
Mun mielestä on kiva kun on hauista ja voimaa! Tietysti sopivassa suhteessa

Mä pidän fitnesskilpailuja tietynlaisena taiteena ja näin esteettisenä ihmisenä nautin kauniiden asioiden katsomisesta ja yksi niistä asioista on myös kisakuntoon viritetty kilpailija, joka voi parhaimmillaan olla todella upea näky kaikessa symmetrisyydessään ja lihaksikkuudessaan. Tämä varmasti jakaa mielipiteitä ja moni ei osaa katsoa asiaa samalta kantilta. Monelle kilpailija näyttää varmasti vain terveydelle liian alhaiseen rasvaprosenttiin revityltä ihmisraadolta, joka on sekin ihan ymmärrettävää.

Vaikka en todellakaan ihannoi varsinkaan kisakunnossa olevaa itseäni, niin en mä voi sitä näkyä vihatakaan, tai en voisi päästä elämäni kireimpään kuntoon. Mieli taistelee lujasti sitä vastaan, mitä emme halua olla. Kun kilpailee, täytyy hyväksyä se, että loppuvaiheessa näytät enemmän tai vähemmän friikiltä lajia ymmärtämättömien silmissä. 

Eipä paljon tälläisiä kuvia oteta dieetillä :)
Eipä paljon tälläisiä kuvia oteta dieetillä 🙂

Mä nautin olla tällä kehityskaudella, kun elämä ei ole niin aikataulutettua, vaikka toki myös kehityskauden treenit vaativat järjestelyjä. Syön ympäri vuoden (näin on tehty jo kohta neljä vuotta) tietyn ruokavalio -pohjan mukaisesti, jonka sisällä sitten vaihtelen ruoka-aineita makrojen mukaan.

Ruokailuihin on tullut myös tiettyä rentoutta ja kaikki ei mene enää vaa’an kautta. Osaan hyvin neljän vuoden kokemuksella arvioida, että miltä näyttää jokin määrä ruokaa.

Mä herkuttelen todella hyvällä omallatunnolla ja moni varmasti järkyttyisi, kun kuulisi, että miten vapaa mun mieli herkkujen suhteen on ja silti ollaan vain kuusi kiloa kisapainosta. Ihmisten tietämättömyys johtuu varmasti siitä, että en koe tarpeelliseksi jakaa someen tietoa siitä, milloin herkuttelen ja mitä. Mulle se on niin normaali osa elämää ja mun viikonloppuja, että en koe tarpeelliseksi tehdä siitä mitään numeroa. Voisin tietysti joskus ihan muuten vain kertoa siitä tarkemmin, jotta joidenkin uteliaisuuden nälkä saadaan tyydytettyä 😀 

Summa summarum nautin tästä hetkestä, treeneistä ja tästä elämäntavasta. Haluan sanoa myös sen, että naiset, on turha pelätä, että teistä tulee miehekkään näköisiä, jos treenaatte lujaa. Miehekkään näköisillä naisilla on kierrossa jotain muutakin, kuin kaurapuuroa 🙂 Jos haluat saada naisellisen ja muhkean vartalon, on sen eteen tehtävä lujaa töitä! Rohkeasti siis vain painoja tankoon ja kyykkäämään 🙂 

Kommentit (2)

  1. Lukija

    Herkuttelu- ja ruokavaliojutut kiinnostaa jatkossakin 🙂

  2. ninna

    silmämäärisen ruokamäärän oppii kyllä vuosien myötä ja onko se niin tarkkaa? koska eikö keho kaipaa joskus enemmän ravintoa joskus vähemmän? itse koen ainakin tärkeimmäksi syödä kylläiseksi vaikka se vaatisi sitten vähän ylimääräistä. voisitko laittaa postauksen esim viikon herkuista? olen saanut sen käsityksen etteivät kisaajat syö mitään tai hyvin vähän(tyyliin 1suklaapatukka)viikossa herkkuja. ja mikä on vähän/paljon riippuu ihmisestä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.