Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Nainen on naiselle susi

Mistähän sitä oikein aloittaisi. Otsikko on vanha sananlasku, jonka olen kokenut lähiaikoina omassa elämässäni jo surullisen monta kertaa.

Jos palataan ajassa vuosia taaksepäin, niin siellä on tapahtumia, jotka ovat nykyaikana vain eri mittasuhteissa, mutta tarkoittavat täysin samaa asiaa. Muistan jo ala-asteella, että muutama ystävä oli susi lampaiden vaatteissa ja tilaisuuden tullen halusivat nolata minut kaikkien luokkalaisten edessä. Sieltä varmasti lähtee se, että minun on edelleen näin aikuisena vaikea luottaa uusiin naisiin, joihin tutustun.

Moni saattaa pitää minua ylimielisenä ulkonäön tai sosiaalisen median vuoksi, mutta jutellessa paljastuukin, että mulla on sydän paikallaan ja usein saankin kuulla tutun lauseen ”sä oletkin oikeasti todella mukava, etkä yhtään ylimielinen”.

nainen on naiselle susi

Ja niinhän se on, vuodet ovat kasvattaneet ympärille tosi vankan suojamuurin, jonka läpi en helposti enää päästä ketään. Mulla kestää todella kauan ennen kuin ystävystyn jonkun uuden ihmisen kanssa, koska olen nähnyt näitä tapahtumia jo pienestä lapsesta asti.

Olen saanut nyt lähiaikoina todella ilkeitä kommentteja naisilta Instagramiin ja jopa Facebookin urheilijasivulle. Onpa tullut jopa yksi viesti mieheltä, jonka tyttöystävä on kertonut miehelle valheellisesti, että olisin tullut kertomaan tälle naiselle, että hänen miesystävänsä on tykännyt kuvastani. Hassua on myös se, että kommentoijat ovat ikähaitarilla 15-60 vuotiaita. Ilkeät kommentit eivät todellakaan tule vain nuorten tyttöjen suusta.

Mikä ihmisiä oikein vaivaa? En ymmärrä, että miksi joku on minulle niin vihainen, että haluaa tulla sen oikein ääneen kertomaan kuvassa tai kommentissa? Onko tosiaan niin, että sosiaalinen media antaa sellaisen kuvan elämästäni, että se olisi jotenkin täydellistä? Voin kertoa, että ei ole koskaan ollut eikä ole. Kaiken lisäksi oma elämäni ei perustu sosiaaliseen mediaan, vaan arvotan täysin muut asiat korkeammalle. Julkisen blogin kirjoittaminen antaa tietysti mahdollisuuden arvostella elämääni avoimesti, mutta joku raja sentään!

Uskon itse vahvasti karman lakiin ja siihen, että meistä huokuu tiettyä energiaa. Uskon siihen, että negatiivinen energia, eli tässä tapauksessa negatiivinen kommentti palaa vielä jollain tavalla haukkujalle takaisin.

kateellisuus
Positiivisia asioita, kiitos!

Olen ymmärtänyt sen tässä elämässä, että aina on joku, joka osaa jotain paremmin kuin sinä. Aina on joku kauniimpi, fiksumpi, hauskempi, menestyneempi tai mitä tahansa. Jos alkaa vertaamaan itseään muihin niin tulee lopulta vain todella onnettomaksi. Miksi et voisi katsoa itseäsi peiliin ja sanoa itsellesi, että kelpaat juuri sellaisena kuin olet? Mikset voisi huomata niitä omia kauniita piirteitä ja olla onnellinen niistä?

Itse ajattelen asian niin, että jos joku on mielestäni mua vaikka menestyneempi niin mietin, että miten voisin myös itse kasvaa siihen suuntaan. Jos joku on mielestäni todella kaunis niin sanon sen ääneen, koska siitä vasta hyvä olo tuleekin kun sanoo toiselle jotain positiivista!

Tuntuu muutenkin, että nuoret tytöt ovat nykyään ihan toistensa kopioita ja persoonallisuus unohdetaan, koska ajatellaan, että yhteiskunta hyväksyy sinut paremmin jos kuulut tiettyyn muottiin. Täytyy sanoa, että vaikka susia oli sillonkin kun olin lapsi, niin kyllä maailma oli parempi paikka ilman sosiaalista mediaa ja yhteiskunnan paineita. 

nainen on naiselle susi

Sosiaalinen media mahdollistaa nykyaikana sen, että ihmistä on mahdollista haukkua täysin anonyymina. Voisi luulla, että en saa blogiin mitään negatiivisia kommentteja, koska en vain julkaise niitä. Melkein päivittäin joudun suodattamaan jonkinlaista alentamista, haukkumista, jopa nimittelyä juuri sillä sanalla joka tulee ensimmäisenä mieleen kun miettii miten voi loukata naista eniten. Yleensä menee hetki ja perään tulee kommentti, että miksi en julkaise kritiikkiä. Haukkuminen, arvostelu, suoranainen tyrmääminen ja rakentava kritiikki ovat kaksi täysin eri asiaa. 

Olen kirjoittanut blogia nyt kolmen vuoden ajan Fitfashionilla ja alkuun oli vaikea suodattaa negatiivisia kommentteja ja olla ottamatta niitä henkilökohtaisestai. Nykyään osaan ottaa kommentin tullessa ulkopuolisen aseman ja mietin aina, että miksi tuo ihminen sanoo noin. Itse hoidan työni (bloggaamisen) mahdollisimman hyvin ja se riittää.

Tiedättekö mikä antaa mulle mielenrauhan? Tiedän, että itse kohtelen ihmisiä hyvin enkä voisi koskaan päästää suusta noin ilkeitä asioita. Tiedän, että arvotan myös henkisen hyvinvoinnin yhtä korkealle kuin fyysisen ja sen vuoksi pyrin täyttämään elämäni positiivisilla asioilla. Onneksi mulla on ympärillä ihania ihmisiä, joihin voin oikeasti luottaa ja joiden seurassa ei tarvitse pelätä arvostelua tai ilkeitä kommentteja. 

On jokaisen oma valinta, että millaiset olosuhteet haluaa ympärilleen luoda. Negatiivinen ihminen jää todennäköisesti helpommin yksin kuin se, joka kannustaa muita. Näin minä ajattelen. 

Edellisessä postauksessa kerroin miksi lepo on tärkeää ja miten lepoviikko kannattaa toteuttaa. 

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (25)

 1. Vilma

  Mä inhoan sanontaa ”nainen on naiselle susi”, ei ole, vaan sisäistetty seksismi on naiselle susi. Se että naisia arvotetaan ulkonäön perusteella on naiselle susi tai se että naisten odotetaan käyttäytyvän tiettyjen mallien mukaan on naisille susi, ei naiset itse. Tässä maailmassa on niin monta naista jotka ovat valinneet lyöttäytyä niiden naisia vähättelevien roskamiesten puolelle koska on helpompaa mennä virran mukana kuin uskaltaa elää niin miten itse haluaa, puhua vaikeista asioista ääneen ja sanoa rohkeasti kun joku asia tuntuu pahalta tai ei sovi omaan moraalikompassiin. Näistä sisäistetyn seksismin naisista olen nähnyt somessa käytettävän nimitystä ”pick me”s (”voi mies, valitse minut!”) ja musta se sopii tällaiselle naiselle hyvin. Maailma on meille kaikille parempi kun naiset pitävät yhtä ja uskaltavat sanoa kun kohtaavat vääryyttä.

  • pauliinafitworld

   Nyt täytyy sanoa että tämä meni kyllä ohi

  • Vilma

   Mikä kohta meni ohi? Sisäistetty seksismi? Ei muuta kun google käteen, hakusanalla ”internalized sexism” tai ”internalized misogyny”, löytyy jopa Buzzfeed-juttu!

  • pauliinafitworld

   Asia kunnossa

  • Mikaela

   Hyvä asenne sulla 😀 Tossa kommentissa oli paljon asiaa ja sisäistetty seksismi on syy siihen miksi naiset ilkeilevät toisilleen

  • pauliinafitworld

   Kyllä, koska asian voi esittää myös selkeästi ja käyttää maltillista kieliasua.
   Itse en pohtinut asiaa naisvihan kautta, koska se ei ollut pääpointti mun tekstissä

  • Mikaela

   Kommentti oli kyllä aika maltillinen tai sit mä oon ollu netissä liian kauan 😀 Mitä jos miettisit naisvihan kautta? Sitä on joka puolella ja monella iskostunut syvälle ja se on usein tiedostamatonta.

 2. vera

  Minut taas tekee surulliseksi se malli mitä nuorille tytöille annetaan, keikutaan puolialasti sielä somessa ja fitneksen nimessä..

  • pauliinafitworld

   Taisit tunnistaa itsesi tekstistä 🙂

  • Milla

   Ihanko oikeasti Vera susta paljas pinta somessa on isompi ongelma kuin ilkeily, h*orittelu ja kiusaaminen? Vähän kärkkäästi sanottuna näkisin paljon mielummin oman lapseni vaikka sitten keikkuvan puolialasti somessa kuin ilkeilevän muille… 😀
   Ja mulla on vähän sellainen kutina, että tällä ”mutta eikö kukaan ajattele lapsia” heitolla vain oikeutetaan oma ilkeily.

  • Vilma

   Miksi se tekee surulliseksi? Suutu mieluummin siitä miten naisia ja naisten seksuaalisuutta käsitellään vielä 2017 meidän yhteiskunnassa

 3. Jasmin

  Olet Pauliina todella upea, ja minulle on ilo seurata blogiasi ”herutuksineen” päivineen. Vähän hassua jos naisen fysiikassa ei enää muuta nähdä kuin keimailu ja itsensä paljastaminen. Nuorena aikuisena saan nimenomaan voimaa ja inspiraatiota siitä itsevarmuudesta sekä pitkäjänteisyydestä, mitä tuot esiin olemuksellasi. Minusta vahvan, fiksun, itsevarman sekä ystävällisen naisen malli on se, mitä tytöt tarvitsee. Tämä on tietenkin vain minun henkilökohtainen näkemykseni.

  • pauliinafitworld

   Kiitos, ihana kuulla! <3 sitä minäkin, itse nautin naisena olemisesta ja niin pitäisi tehdä monen muunkin ja olla ylpeä siitä mitä on 🙂

 4. Mariem

  Onneksi tiedät itse että olet upea sekä hyvä ihminen. Parasta on että sanot sen vielä ääneen! SInusta huokuu itsetuntemus ja -luottamus, se on eri asia kuin itserakkaus. Uskon, että ainakin osan haukuista taustalla on epävarmuus ja kateellisuus. Se joka joutuu avautua tänne kokee varmasti aika pahaa oloa itse. Minua sinä inspiroit! Ihanaa pimenevää syksyä <3

  • pauliinafitworld

   Kiteytit asian juuri niin kuin myös ajattelen. Ihana kuulla ja ihanaa syksyä myös sinne <3

 5. Minsuliini

  Kyllä se on niin että kateelliset huutelee ne ilkeydet.
  Sinä olet tehnyt ihan jäätävän suuren työn kroppasi eteen joten sillä voi ihan hyvällä omallatunnolla ”heruttaa”. Se joka ei toisen saavutuksia arvosta, yleensä yrittää ylentää itseään näillä solvauksilla.

  • pauliinafitworld

   Totta puhut. Vuosien työ, joka jatkuu ihan joka päivä. Niin kuin tuossa aiemmin sanoin niin naisena olo on mahtavaa ja mun mielestä omat naisellisia piirteitä saa korostaa ilman että heti leimautuu 😀

 6. vera

  Tämä heruttaminen juuri mustaa bikinifitneksen maineen ikävä kyllä. Jotta laji saisi arvostusta, suuntaus pitäisi olla toinen. Onneksi kisaposeja muutettiin parempaan suuntaan.

  • pauliinafitworld

   Kuka täällä nyt heruttaa en oikein ymmärrä :DD

 7. TP

  Pohdiskelin kirjoittamaasi juttua pitkään. Siitä olen samaa mieltä, että ketään ei kuulu eikä tarvitse haukkua. Ulkonäkö ei kerro ihmisen muusta olemuksesta kaikkea.
  Vera kuitenkin kirjoitti ihan asiaakin. Mitä varten se fittness on? Onko se oikeasti vain lihasten kasvattamista ja tulosten esittelyä, vai myös kaikkea muuta myös seksiin/seksismiin liittyvää? Kuuluuko täytetyt huulet ja silikonirinnat siihen fitnekseen? Ainakin ilman jälkimmäisiä taitaa olla aika hankalaa voittaa näitä fittness-kisoja. Vai olenko ihan väärässä?
  Silti jokainen saa mielestäni olla millainen haluaa. Ketään en lähtisi sillä tavalla haukkumaan. Olisihan minulla itsellänikin mahdollisuus treenata jos haluaisin.
  Toisen haukkuminen kertoo paljon sen haukkujan kateellisuudesta ja huonosta itsetunnosta.

  • pauliinafitworld

   Kisoissa ei ole pakollista olla huulitäytteitä tai silareita. On ihan jokaisen oma asia ottaako niitä. Fitnesslajeissa merkitsee aina kokonaisuus ja se on yhtä lailla kaunis silikoneilla kuin ilmankin.

 8. Kill them with kidness

  Musta on sairasta, että ihmiset kuvittelee olevansa oikeutettuja suoltamaan kaikenlaisia törkyjä, jos joku haluaa vaikka blogissa jakaa omaa elämäänsä. Tämä ilmiö näkyy kaikissa blogeissa, joita luen tai seuraan enemmän ja vähemmän.
  Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin MIKSI se on pakko mennä sylkemään toisen naamaan. Syy ei voi olla, että ”Ite kirjottaa blogia ja palaute pitää vaan kestää”. Sitä ei tarvitse eikä kuulu kestää. Ei kukaan pakota lukemaan blogeja tai katsomaan kuvia, jotka provosoivat. Silloinkaan kukaan ei jää kaipaamaan ilkeitä kommentteja, miten nyt ei miellytä.
  Tämä on tärkeää asiaa ja kurjaa, että asia pitää tasaisin väliajoin ottaa esille. Toivottavasti jatkossa meno paranee ja ymmärretään että tämänkin blogin takana on oikea ihminen.
  p.s. nuo syksyiset kuvat ovat ihanan raikkaita! 🙂

  • pauliinafitworld

   Olet täysin oikeassa. En kanssa ymmärrä tota että jos joku ärsyttää niin miksi sellaista ihmistä täytyy sitten seurata ja ärsyyntyä siitä.
   Kiitos! 🙂

 9. Elina

  Mä en ole ikinä myöskään ymmärtänyt ihmisten tarvetta suoltaa jotain kuraa muiden ihmisten silmille. Ehkä tämä johtuu kuitenkin kateudesta? En itse ole ikinä ollut kateellinen kenellekkään ja uskoisin että siinä on myös syy, miksen koe tarpeelliseksi arvostella ketään.
  Lapsesta asti meille on opetettu kääntämään kateus ihailuksi. Jos esimerkiksi joku henkilö on saavuttanut jotain, mitä minulla ei ole niin olen aidosti onnellinen hänen puolstaan ja juurikin mietin, miten voisin itsekkin saavuttaa tuon. Vitsi kun tämä opetettais useammalle lapselle jo kotona lapsuudessa..
  Ja ihan asiasta toiseen, aivan ihana tuo vaalea takki! Mistä se on? 🙂

  • pauliinafitworld

   Voi vitsit tuollaista kasvatusta kaipaisi todellakin moni mutta kun ei, monen kotona kyräillään ja puhutaan kun naapuri sitä ja naapuri tätä. Maailma olis niin paljon parempi paikka kun oltais avoimesti onnellisia toisten puolesta.
   Tästä on tullut ihan lempitakki, se on House of Brandonilta 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.