Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Näin sitä selluliittia kertyy

4 päivää takana täällä Nizzassa. On ollut aivan ihanaa, Nizza on kaunis kaupunki mutta vielä kauniimpi on Monaco, jossa kävin toissapäivänä. Teen sieltä erikseen matkaraporttia luultavasti huomenna.

Täällä on kaunista, ihania ihmisiä, hyvää ruokaa ja rauhallinen tunnelma. Olen tutustunut jonkin verran myös Nizzan ruokakulttuuriin ja tähän mennessä onkin tullut syötyä ranskalaista, italialaista ja intialaista ruokaa.

ruoka nizza
Chez Juliette ravintola Nizzassa, ranskalaista ruokaa
chwz juliette nizza
Kukkoa viinissä. Palvelu heikkoa, ruokia sai odottaa tunnin ja itse ruoka keskinkertaista, en siis suosittele

Mulla on tällä kertaa hotellimajoitus, jota en voi kyllä oikeastaan kauheasti kehua, vaikka hinta olikin aika suolainen. Henkilökunta on ystävällistä, mutta huone on aika ankea, eikä siellä ole edes vedenkeitintä eikä jääkaappia. Ruokaa on siis mahdotonta säilyttää hotellihuoneessa puhumattakaan juomista.

ravintola nizza
Eilen intialaisessa, Indian Lounge. Hyvää ruokaa, jotka saatiin eteen alle puolessa tunnissa

indian lounge nizza
Suosittelen lämpimästi tätä paikkaa!

Olen toki tottunut reissaamaan ja syömään milloin mitäkin. Kesän reissun aikana yövyimme asunto -tyyppisissä majoituksissa tai ainakin joka hotellista löytyi edes pieni jääkaappi, johon sai säilöön esimerkiksi leikkeleitä, maitotuotteita, lihaa jne. Hiilarit pystyy ottamaan vaikka kuppinuudelista, kun vedenkeitin löytyy.

Kun lähden reissaamaan niin en todellakaan ota mukaan mitään herapusseja ja proteiinipatukoita. Niin reissussa -kuin arkielämässä voi hyvin soveltaa ruokia, kun perehtyy vähän siihen, mitä eri ruoat sisältävät.

Täytyy sanoa, että täällä Ranskassa ruoka koostuu kaikista eniten siitä kuuluisasta vaaleasta leivästä ja juustosta verrattuna mihinkään muuhun Välimeren maahan, jossa olen käynyt. Jopa Espanjassa löydät kaupasta raejuustoa, täällä ei ole siitä puhettakaan. Pienistä marketeista on aika mahdotonta löytää kuivaruokaa, joka olisi laadukasta ravintoarvoiltaan. Pääasiassa ruokavalio on koostunut täällä täytetyistä leivistä, pähkinöistä ja yhtenä aamuna hain aamiaisen lähikaupasta, jolloin ainekset tuli syötyä heti. 

lamborghini
Kalliita autoja näkee täällä usein. Tässä noin puolen miljoonan Lamborghini Aventador 😀

On sanomattakin selvää, että paljon valkoista jauhoa sisältävä ruokavalio ja epäsäännöllinen syöminen pistää turvottamaan. Maha onkin täällä koko ajan pienellä kummulla 😀 Jos viipyisin täällä pidempään niin asunto -tyyppinen majoitus olisi ihan ehdoton, jotta saisin puhdasta ruokaa.

Mitä sitten itselleni tarkoittaa puhdas ruoka?

Puhdas ruoka on valmistettu alkuperäisistä raaka-aineista. En esimerkiksi koskaan osta marinoituja lihoja, koska itse maustamalla niistä saa paljon parempia.

Vältän viikolla sokeria ja valkoisia jauhoja, jotka ovat kaikista pahimmat selluliitin kerääjät.

Varsinkin kesän kolmen viikon reissun jälkeen selluliittia oli ilmestynyt varsinkin jalkoihin, mutta myös yllättäviin paikkoihin kuten ojentajiin.

Sanonta olet mitä syöt pitää kyllä paikkaansa. Selluliitti alkaa pikkuhiljaa sulamaan, kun syö noin kuusi päivää viikosta puhtaasti ja harrastaa liikuntaa. Vettä kannattaa myös juoda runsaasti päivien aikana, jotta keho puhdistuu.

Selluliitin poistamiseen ei ole mitään poppakonstia, eli töitä täytyy tehdä puhtaan ruokavalion kanssa. Tietyn alueen treenaaminen ei vaikuta rasvanpolttoon eikä selluliitin palamiseen valitulla alueella. Ruokavalio onkin monelle se kaikista hankalin asia elämäntapamuutoksessa. Treenaaminen on helppoa ja on nopeasti ohi, mutta vatsalihakset tehdään oikeasti keittiössä. 

Lue edellisestä postauksesta ensimmäiset tunnelmat Nizzasta

Kommentit (4)

 1. elinaadasofia

  Missä hotellissa oot ? 🙂 Itse olin siellä vähän aikaa sitten, tykkäsin paljon kaupungista, mutta koin palvelun olleen useassa ravintolassa aika huonoa !
  http://www.fitnessmalli.fi/elinaadasofia

 2. bea

  Mä oon matkustellut eri puolella Ranskaa varmaan kymmenen kertaa ja palvelu on aina paskaa 😀 Varsinkin vanhemmat ihmiset suhtautuvat jopa vihamielisesti, jos et osaa kieltä täydellisesti ja kehtaat kysyä jostain asiasta. Aina ei auta edes paikallinen tuttu, joka hoitaa kaiken puhumisen – aspa keskustelee sitten hänen kanssaan niin kuin sinua ei olisi olemassakaan, ei vahingossakaan edes vilkaise sinuun. Yhessäkin hotellissa meille osoitettiin aivan eritasoinen huone, kuin mistä oltiin maksettu, ja aulan henkilö sai raivarin kun mentiin asiasta sanomaan :DDD Koko hotellissa viipymisen ajan tunnelma oli jäätävä jos näki ketään työntekijää (jopa sellaisia, jotka eivät olleet edes aulassa todistamassa sitä showta) ja huonetta ei taidettu siivota kertaakaan.
  AInoastaan nuoremman sukupolven edustajilta olen saanut jonkinlaista palvelua. Internetin yms ansiosta he varmaan ymmärtävät, että maapallo jatkuu Ranskankin ulkopuolella 😀

 3. Karoliina

  Hei! Itse olin huomannut saman että kesän jälkeen oli selluliittiä ilmestynyt varsinkin takareisiin ja peppuun sekä käsiin. Olen aika kauhuissani koska selluliitistä sanotaan että se ei noin vain lähde. Mutta sinulla on siis alkanus sellu sulamaan ihan ruokavaliolla? pidät siis kerran viikossa vapaamman syöntipäivän? syötkö kuitenkin hiilareita viikollakin kuten pastaa/riisiä ym?

  • pauliinafitworld

   Moikka! Kyllä vain eli noin 6 päivää viikossa syön puhtaasti ja loput herkuttelen jos tekee mieli. En pidä mitään tarkkaa herkkupäivää vaan yleensä viikonloppuna syön jotain herkkua jos mielitekoja on tullut. Syön joka päivä hiilaria 200-250 grammaa 🙂 yleensä riisiä sen helppouden vuoksi mutta myös pastaa, riisikakkuja, bataattia, kaurahiutaleita jne 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.