Muuttunut vartaloihanteeni

Olen saanut viime aikoina paljon positiivisia viestejä naisilta, että on hienoa kun annan somessa esimerkkiä terveestä ja vahvasta naisen vartalosta. On todella hienoa saada positiivista palautetta ja päästä muuttamaan mielikuvaa, että kaikki eivät ihannoi langanlaihoja tai riutuneita fitnessvartaloita.

Kilpailin bikini fitnesissä tiuhaan viiden vuoden välein, jolloin kroppa ei oikeastaan missään vaiheessa päässyt saavuttamaan sitä omaa tilaa ja korkeampaa rasvaprosenttia, koska dieettejä oli niin usein. Dieettien loppuvaiheella suonet olivat niin pinnassa, että niistä pystyi nappaamaan kiinni treenin aikana.

Kisadieetillä kesäkuussa 2016

En ole koskaan, edes kilpailemisen aikoihin ihannoinut kisakroppaa, vaan pikemminkin itseään pelästyi kun katsoi peiliin. On jännä juttu, että nyt varsinkin body fitness ja siitä ”kovempien” sarjojen kilpailijat näyttävät näin ulkopuolisen silmiin friikeiltä. Nyt en toisaalta ihmettele miksi bodaus saa yhä edelleen osakseen negatiivista kommentointia. Onhan kireäksi vedetty kisakroppa friikin näköinen, sitä ei voi kieltää.

Toisaalta kireä kisakroppa on sellainen, että vain harva siihen pääsee. Se on tietynlainen statement. Ihmisistä ehkä 1%:sta on oikeasti fitnesslavoille. Moni haluaa olla fitness stara, mutta nopeasti paljastuu, että kilpaileminen ei todellakaan ole mitään hehkeää hommaa ja itsensä kireäksi saaminen vaatii aivan valtavaa panostusta ja itsekuria. Voin myöntää itsekin, että oma itsekurini on heikentynyt tämän vuoden aikana, jona en ole kisannut. Nykyään jopa 4 viikon kiristelydieetti saattaa tuntua loputtoman pitkältä, kun ei pääse nauttimaan ruoasta ja herkuista säännöllisesti 😀

Motivoituneena fitnessurheilijana asiaa mietti aivan eri tavalla. En kokenut mitään ahdistusta siitä, että en saanut syödä herkkuja moneen kuukauteen. Sitä oli niin uppoutunut tekemiseen ja tavoitteen saavuttamiseen, että ruoasta saatu nautinto oli toissijainen asia. Siitä tunnistaakin yleensä menestyvän fitnesskilpailijan: kilpaileminen ja siihen liittyvät asiat ovat prioriteettilistalla korkeimmalla ja ongelmia ei kaadeta toisten niskaan. Kovimmat valittajat ovat niitä, jotka tippuvat matkasta ensimmäisten joukossa. 

Oma vartaloihanteeni on muuttunut näiden vuosien aikana ja tällä hetkellä ihannoin naisellista ja muodokasta vartaloa, jossa on lihasta. Muodokkuutta onkin lähes mahdotonta rakentaa ilman, että alla on runsaasti lihasmassaa oikeissa paikoissa. Lihakset eivät tällöin suoranaisesti näy tai erottuvuus ei ole suurta, mutta lihaksikkaan vartalon tunnistaa kyllä, vaikka olemus ei olisi viulunkireä.

Lihaksikasrasvatonvartalo.bikinifitness
Oma vartalo nyt

Moni ihannoimani nainen somessa on entinen fitnesskilpailija ja kun siihen lisätään runsas ja monipuolinen ruoka, sopivasti rasvaa kehossa ja unohtamatta salitreeniä, on paketti valmis. Muodokas kroppa sallii myös satunnaisen herkuttelun, mutta vaatii sen, että kaloreita tulee päivittäin tarpeeksi ja herkutella ei voi joka päivä.

Kova treeni pitää rasvan kertymisen kurissa ja silloin voi myös syödä enemmän. Tämä body positive suuntaus on mennyt siihen suuntaan, että naiset ”lihottavat” itseään ja kerryttävät rasvaa kroppaan, jolla tavoitellaan muodokasta kroppaa ja kova salitreeni unohdetaan kuviosta täysin. Tuolla tavalla kehonkoostumus muuttuu rasvaisempaan suuntaan ja lihasmassan osuus vähenee. Se taas laskee aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan tasoa ja keho varastoi ylimääräisen rasvan itseensä entistä hanakammin. Tälläisen vartalon tunnistaa helposti ammattilaisen silmin. 

Vartaloihanne.bodypositive.ptvgym
Eilisistä kuvauksista Ptv Gymillä Porvoossa. Video tulee perässä
Lihaksikasvartalo.treeni.ruokavalio
Muodokas kroppa vaatii myös kovaa työtä

Tällä hetkellä elämä omassa vartalossa on ihanaa juuri näin ja pieni rasvakerros kehossa tuo pikemminkin energiaa arkeen. Huomaan, että muutamakin kilo kevyempänä ja päivittäiset kalorit alempana olo on voimattomampi ja ei niin naisellinen. Rasva kehossa vaikuttaa niin ikään myös kasvojen ihoon, josta dieetillä lähtee naisellisuus ja pyöreys. Iholla ei ole yhtä paljon ravinteita ja juonteet alkavat näkyä helpommin. Jos iho ei saa ravinteita pitkiin aikoihin niin on auttamattakin selvää, että vanheneminen näkyy nopeammin.

Niin hieno laji kuin bodaus onkin, koen tällä hetkellä olevani ajatusmaailmasta jo sen verran kaukana, että paluuta ei ole. Koskaan ei voi sanoa ei koskaan, mutta tähän mielentilaan vaikuttaa niin moni asia terveydestä, kauneudesta ja hyvinvoinnista käsin, että kisaamista ja jatkuvaa ”tikissä” pysymistä on vaikeaa perustella itselleen. Haluan pysyä kunnossa, mutta niin, että naisellisuus saa näkyä oikeissa paikoissa. 

Kuvan camo toppi täältä.

Edellisessä postauksessa kerroin iloisen uutisen liittyen yritykseeni

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (2)
 1. Haha, ihan kuin olisit tehnyt postauksen eilisestä kommentistani IG:kuvaasi ;-)! Mutta totta puhut ja itse tavoittelen myös nyt sitä naisellista vartaloa. Kuulun myös kastiin, joka joskus ihannoi laihuutta, joten sellainen itsekin tällähetkellä olen. Jalat ovat salitreenin takia onneksi jo saaneet muotoa, kumma kyllä, vaikka painoa en ole saanut nousemaan (pitäisi) , lihasta on tarttunut. Haluan kuitenkin sen terveen rasvaprosentin ja hyvinvoivan kropan! 🙂

  1. pauliinafitworld
   9.4.2018, 19:33

   Se oli yksi niistä kyllä 😉
   Se on hieno ja pitkäkantoinen tavoite! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *