Muuttunut tyylini ja mitä se kertoo minusta?

Tämä syksy on ollut muutosten aikaa kaikin puolin. Mulle tulee muutoksen kaipuu aina syksyisin, mutta tänä syksynä se on ollut aivan valtava ja se onkin pakottanut tekemään isoja muutoksia! Tiedätkö sen tunteen kun tekisi mieli laittaa ihan kaikki uusiksi sisäisesti ja ulkoisesti? 

Ulkoisesti tekee mieli laittaa vaatekaappi ihan uusiksi ja siihen olen myös tänä syksynä panostanut. Tekee mieli sisustaa ja hankkia kauniita tavaroita, joita ihailla aina kotona ollessa. 

Tyyli-Muoti-naisellisuus-hersecret
Kuva: Dmitry Savolainen

Olen muuttunut henkisesti niin paljon viimeisen viiden vuoden aikana, että on vaikeaa ajatella tai edes pukeutua samoin kuin aiemmin. Vuosia sitten tuli kuljettua myös vapaa-ajalla salilegginsseissä ja ei siinäkään mitään vikaa ollut, mutta nykyään nautin naisellisista vaatteista ja mietin jatkuvasti miten voisin yhdistellä erilaisia asukokonaisuuksia.

Olemme miesystäväni kanssa molemmat niin ”turhamaisia”, että mietimme esimerkiksi miten pukeutua lennolle 😀 On ihan mahtavaa, kun voi ideoida oman miehen kanssa tulevia asuja 😀 Useimmiten asuissa mätsäävät alitajuntaisesti tietyt värit. Kerään Pinterestiin asukuvia, joita sitten pyrin toteuttamaan. 

Olen löytänyt mekot uudelleen ja jostain syystä nautin todella paljon, kun olen mekossa. Se tuntuu tosi ominaiselta, vaikka edelleen liian harvoin tulee laitettua mekko päälle. Olen kuitenkin tehnyt sen useammin kuin aiemmin viime kuukausina ja nautin siitä. 

Kauneus-Tyyli-muoti-punainen-mekko-asukuva

Visuaalisuus on ollut mulle aina tosi tärkeää ja sen vuoksi pidän esimerkiksi meikkaamisesta, kauniista tavaroista, tiloista ja vaatteista. Olen hyvä piirtämään ja maalannutkin olen nuoruusvuosina. Visuaalisuus on vahvasti läsnä myös omassa työssäni, jossa saan vatsan väänteitä, jos mainos ei ole silmää visuaalisesti miellyttävä. Näen jopa tekniikan visuaalisuuden kautta. Esimerkiksi Windows-pohjaisten tietokoneiden painikkeet ovat mielestäni kamalia neliskanttisia laatikoita verrattuna Applen pyöreään muotoiluun 😀 

Vaatteet eivät ole koskaan olleet mulle mitään status-symboleita ja mun on edelleen välillä vaikea suhtautua ensimmäiseen kalliiseen laukkuuni, jonka sain talvella lahjaksi. Vaatteet ovat mulle pikemminkin tapa ilmaista itseäni sellaisena kuin olen. Vaikka minusta löytyy kovuutta, olen silti sisimmältäni hyvin tyttömäinen. Sen vuoksi mekossa tuntuu kaikista mukavimmalta. En sano, että mekko olisi automaattisesti naiseuden merkki, mutta itselleni se tekee naisellisen olon. 

Tyyli-Kauneus-mekko-kartano-valokuvamalli

Mulle tärkeintä vaatteissa tai asusteissa ei ole merkki tai hinta vaan se, että vaate on päällä mukava. Täytyy kuitenkin myöntää, että olen alkanut pohtia kriittisesti vaatteiden eettisyyttä. Ei tunnu hyvältä tiedostaa, että jotkin tunnetut merkkivaatemerkit käyttävät lapsityövoimaa. Alitajuisesti vältän ketjuja, joissa sitä tehdään tai ainakin se on tullut tietoon. Tätä ei voi kuitenkaan varmasti koskaan täysin välttää, koska kaikki ks. yritykset eivät varmasti ole edes tiedossa. 

Vähän yli viikon päästä lähdemme Lissaboniin WebSummit-konferenssiin ja puoliksi lomailemaan. Sinnekin mulla on ollut asut mietittynä jo monta viikkoa! 😀 Millä tavalla sinä ilmaiset itseäsi vaatteilla? 🙂

 

Kommentit (2)
  1. Työpäivinä pukeudun hyvinkin tavallisesti, farkut ja neule näin syksyllä. Jos sovittuja tapaamisia, niin töissä on aina jakku sitä varten.
    Mutta vapaa-ajalla käytän 80% ajasta (en kotona) erilaisia mekkoja. Ne on mukavia päällä ja näyttää hyviltä, mutta mukavuus on se päätekijä.

    En normi arjessa mieti erityisemmin mitä laitan päälle. Mutta esimerkiksi ennen matkalla lähtöä mietin hyvinkin tarkkaan kaikki asukokonaisuudet ja yhdistelmät, koska se on kivaa, haluan viihtyä vaatteissa ja olla pakkaamatta mitään ylimääräistä mukaani. Matkailussa ihanaa on jo päälle ja mukaan otettavien vaatteiden pohdiskelu.

  2. Sulla on ihanat silmät, se on pakko sanoa!!! Rakastan ite mekkoja älyttömästi . Omistan yli 40 mekkoa!!!
    https://differend-and-unique.blogspot.com/?m=0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *