Mulla on herkkukrapula

Suuta kuivaa, turvottaa ja väsyttää. Heräsin tänään aamulla herkkukrapulaan! 

Nyt kun kehityskaudella ollaan, niin herkuttelu on sallittua kerran viikossa. Tai kyllähän mä voisin useamminkin herkutella, mutta haluan kuitenkin pitää kunnon suhteellisen siistinä. Usein toistuva herkuttelu alkaa pidemmän päälle näkyä painon nousuna ja muhkuraisena ihona. 

Mua huvittaa, kun postaan vaikka jonkun ruokaohjeen, niin joku tulee kysymään, että söitkö siitä ollenkaan itse? Ai että söinkö 😀 Mä herkuttelen mieluummin kunnolla tai sitten en ollenkaan.

Mitä tarkoittaa kunnolla, niin siihen ei mikään pieni pussi irtokarkkeja riitä. Mun läheisimmät ihmiset tietää, että mä olen ahmatti pahimmasta päästä ja imuroin suuhuni vähänkin herkuksi kelpaavat, jos kaapeissa on jotain. Siinä onkin yksi syy miksi en osta kaappeihin herkkuja lojumaan! 

Toinen mua vähän huvittava kysymys on, että laskenko herkuista tulevat kalorit. En laske, enkä tule laskemaan. Kerran viikossa tapahtuva herkuttelu ei kuntoa kaada. Jos niitä suklaapatukoita menee päivittäin, niin pitää vasta huolestua.

Mä en koe huonoa omaatuntoa mun herkutteluista. Mun mielestä silloin puhutaan ongelmasta, jos ei pysty ikinä ottamaan rennommin ja joka ikinen kalori pitää merkata Exceliin. 

Monella tuntuu olevan ennakkoasenteita meitä fitnesskilpailijoita kohtaan. Kuvitellaan, että me syödään tosiaan pelkästään sitä riisiä, kanaa ja rahkaa. Viimeksi mainittu ei edes kuulu mun ruokavalioon. Varsinkin dieetillä tuli kokeiltua monia erilaisia ruokia, jotka sopivat päivän makroihin. Dieettikään ei ollut siis pelkkää riisiä ja kanaa. 

Kana ja riisiannos valitaan monesti sen vuoksi, että hyvä ja energinen olo voittaa!
Kana ja riisiannos valitaan monesti sen vuoksi, että hyvä ja energinen olo voittaa!

Välillä mun ei tee viikonloppuna mieli herkkuja ja välillä tekee enemmän. Mä nautin kyllä herkuista, mutta en pidä tukkoisesta olosta, joka mulle tulee sokerin ja valkoisten viljojen syömisestä. Terveellisesti ja säännöllisesti syömisestä tulee niin hyvä olo, että välillä herkut jää sille kakkoseksi. 

Kommentit (6)
  1. no mulla se on ongelma mennä jo kauppaa naina iskee karkkihiiri tänäänkin salin jälkeen pitsalle ku niin päätin ja siihen päälle suklaa levy 🙂 ja irttiksii jos on mistä valita ni aina lähtee kunnon säkki jso niin päätän :F

  2. Kun pidät herkkupäivän, niin pyritkö kuitenkin treenaamaan sinä päivänä ja/tai seuraavana päivänä vai onko sillä väliä onko lepo- vai treenipäivä?

    1. pauliinafitworld
      6.12.2016, 10:25

      Yleensä herkuttelen viikonloppuisin vaihtelevasti lepo tai salipäivänä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *