Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Miten valmistautua kuvauksiin?

Olen tehnyt aika paljon kuvauksia nyt kesän aikana ja oikeastaan jatkossa niitä tuleekin olemaan vähintään kerran kuussa.

Joku joka ei ole koskaan ollut kuvattavana ei välttämättä ymmärrä, miten raskasta se oikeasti on. Olosuhteet eivät todellakaan aina ole parhaat mahdolliset. Nimimerkillä viimeisimmissä kuvauksissa tulehdutin niskani hassuista asennoista ja kovasta tuulesta johtuen, sitä edellisissä satoi vuorotellen vettä ja rakeita sekä ensimmäisissä kesän kuvauksissa olin ihan syvä jäässä, kun ulkona oli alle kymmenen astetta lämmintä 😀

suihkurusketus
Kuvaaja: Saara Taussi

Joku voisi kysyä, että minkä vuoksi sitten teet näitä kuvausjuttuja, niin sen vuoksi, että ensinnäkin pidän kameran edessä olemisesta ja on mahtavaa kehittyä myös tällä osa-alueella. Toki näissä kuvauksissa on taustalla myös tavoite pidemmällä tähtäimellä, joka on päästä tekemään yhä haastavampia kuvauksia ja toki rahaa vastaan. 

Olen aina ollut sellainen, että olen tykännyt opetella asioita oman kokemuksen kautta. Haluankin kerätä kokemusta myös näistä kuvauksista, kunnes musta tulee niissä todella varma. Olen kehittynyt paljon lyhyessä ajassa, mutta hommaa riittää vielä. 

”Kuvauskunnossa” pysyminen on myös vaivaa vievää. Itselläni toki suurin osuus tulee siitä, että syön ihan joka päivä terveellisesti ja paljon. Sen lisäksi treenaan kovaa ja kroppa pysyy sen vuoksi hyvässä kunnossa. Kuvauksiin voi kuitenkin myös valmistautua muillakin tavoilla ja ajattelin antaa parhaat vinkkini. 

Kuinka valmistautua kuvauksiin?

valokuvamalli helsinki
Kuvaaja: Saara Taussi

Vältä alkoholia ja sokeria viikko ennen kuvauksia

Viikko on hyvä aika olla ilman herkkuja ja alkoholia, jotka molemmat aiheuttavat helposti turhaa pöhötystä kroppaan. Treenitkin luistavat paremmin, kun alkoholia ei ole nauttinut vähään aikaan. 

Syö terveellisesti ja monipuolisesti

Ota lautaselle joku proteiinin lähde, hiilariksi esimerkiksi riisiä, kvinoaa tai bataattia. Sen lisäksi esimerkiksi öljyä tai pähkinöitä, joista saat hyviä rasvoja. Syö noin viisi kertaa päivässä, jotta verensokeri pysyy tasaisena ja ei tule himoja herkkuihin. 

Nauti vitamiineja, jotka ovat hyväksi iholle

Itse pidän ihosta huolta esimerkiksi päivittäisen sinkin, beetakaroteenin ja Omega3 rasvahappojen avulla. Olen huomannut selkeästi, että iho, kynnet ja hiukset voivat paremmin, kun syön näitä vitamiineja. 

miten valmistautua kuvauksiin
Monesti se kaikista epämukavin asento näyttää parhaimmalta kuvissa 😀 Kuvaaja: Saara Taussi

Pidä huolta ihosta myös ulkoisesti

Itse rasvaan ihoni joka päivä suihkun jälkeen. Kuorin ihon kahvi-suola sekoituksella kerran viikossa (luit oikein, ihoni ei ole koskaan ollut näin pehmeä!). Näiden lisäksi käyn suihkurusketuksessa noin kolmen viikon välein. Suihkurusketus kannattaa ottaa vähintään päivää ennen kuvauksia. Samana päivänä otettu väri ei ole parhaimmillaan. 

Nuku kunnon yöunet

Pyri nukkumaan ainakin kuvauksia edeltävänä päivänä kunnon yöunet, jotta olet aamulla virkeä. Kuvaukset vievät paljon energiaa, joten unesta ei kannata tinkiä. 

Tee rasvanpolttolenkkejä tai HIIT -treenejä kuvausviikolla

Itse tykkään näin kehityskaudella tehdä noin 45-60 minuutin pituisia aamulenkkejä ennen aamiaista. Herätän kropan kahvilla ja otan BCAA -juomaa ja lähden reippailemaan. Matalalla sykkeellä tehty aamulenkki polttaa hyvin rasvaa ja laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle.

Kuvausviikolla teen lenkkejä noin kolme. Ennen kuvauksia kuvauspäivänä en tee treeniä tai käy lenkillä, jotta kroppa ja varsinkin jalat eivät kerää turhaa nestettä. 

Fiilistele tulevia kuvauksia

Itse tykkään katsoa yksin tai kuvaajan kanssa inspiraatiokuvia ja fiilistellä tulevia kuvauksia. Varsinkin jos kuvauksissa on joku tietty teema, niin fiilistely on monin verroin hauskempaa.

Kuvittele itsesi tilanteeseen ja tee mielikuvaharjoituksia siitä miten poseeraat tai millaisia ilmeitä aiot tehdä. Mieti, mitkä ovat sinun parhaita puolia ja miten ne saisi kameran edessä parhaiten esille. Ilmeitä voi harjoitella peilin edessä ja asentoja poseeraamalla vaikkapa kameran videolle. 

Lähikuvat vaativat harjoittelua, koska ilme on tärkeässä osassa. Tärkeintä on rentouttaa suu ja kasvot ja sitten vain virittäytyä tunnelmaan! 🙂 Kuvaaja: Saara Taussi

Varaa kunnolla aikaa pakkaamiseen, meikkaamiseen ja kuvauspaikalle siirtymiseen

Mikään ei ole pahempaa, kuin stressi kuvausaamuna. Itse tykkään herätä reilusti ennen kuvauksia ja monesti katson kuvausvaatteet valmiiksi jo edellisenä päivänä. Laitan kuvausaamuna hyvää musiikkia soimaan, keitän kunnon kahvin ja meikkaan rauhassa. 

Edellisessä postauksessa kerroin mikä tekee mut todella onnelliseksi tällä hetkellä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.