Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Miten polttaa rasvaa oikein?

Takana on kaksi viikkoa välidieettiä, jonka tavoitteena on pudottaa painoa 2-3 kiloa jouluun mennessä. Dieetti onkin edennyt hyvin kun nyt kahdessa viikossa painoa on pudonnut vähän alle kilon. Rasvanpolttoa ajatellen sopiva painonpudotustahti on maksimissaan 500 grammaa viikossa.

Jos mielit polttaa rasvaa ja kiinteytyä, niin kannattaa muistaa, että laihduttaminen on täysin eri asia. Kiinteytyminen ja muutaman kilon painon pudottaminen on kärsivällisyyttä vaativaa hommaa ja tuloksille tulee helposti sokeaksi, kun paino ei putoa niin lujaa tahtia kuin laihduttaessa. Ensimmäinen virhe on tässä vaiheessa lähteä nipistämään ravinnosta, koska se ei yleensä tuo ainakaan hyviä tuloksia ja pahimmillaan saa kehon säästöliekille, jolloin rasva ei pala ollenkaan.

kiinteytyminen rasvanpoltto

Viimeiset kilot ovat monella tiukassa ja sen vuoksi rasvanpoltto saattaa aiheuttaa helposti harmaita hiuksia. Maltillinen painonpudotus onnistuu yksinkertaisimmillaan niin, että energiaa saadaan ravinnosta lähellä omaa kulutusta. Ollaan siis maltillisilla miinuksilla.

Itse tykkään lisätä kulutusta ensin mieluummin liikunnan, kuin ruoasta nipistämisen avulla. Viikkoihin kuuluukin muutama aamuaerobinen ja sen lisäksi teen lyhyen aerobisen salitreenin jälkeen, jonka olen huomannut itselleni todella tehokkaaksi tavaksi polttaa rasvaa dieetillä.

Tankkasin viime sunnuntaina, jonka jälkeen paino nousi muutaman kilon, mutta on laskenut jo reilusti alle tankkauspainon. Periaatteessa hiilaritankkaus ei olisi vielä ollut aiheellinen ja sen tarkoitus oli enemmänkin henkinen. Tankkaus kuitenkin onnistui todella hyvin, koska olen saanut tehtyä tällä viikolla todella tehokkaita treenejä ja alan huomata peilistä dieetin tuomat positiiviset muutokset. Lihaserottovuus on lisääntynyt, selluliitti vähentynyt (kyllä, minullakin sitä on) ja yleinen olo kehossa on paljon puhtaampi ja energisempi. 

rasvanpoltto kiinteytyminen

Aion olla tällä välidieetillä jouluun asti, jolloin aion herkutella joulun ajan hyvällä omallatunnolla. Voi olla, että jatkan dieettiä joulun jälkeen vielä muutaman kilon verran, jolloin olen mulle itselleni parhaimmalta tuntuvassa painossa.

Fitnesslajit ovat kokeneet Suomessa suuren muutoksen ja vuoden lopuksi on myös aika pohtia, että missä liitossa haluaa kilpailla. Nythän Suomen fitnesskilpailijoilla on mahdollisuus osallistua myös NPC:n kilpailuihin, joissa on jaossa ammattilaiskortteja. Kilpailuja on koko seuraavan vuoden ympäri maailmaa ja 20 niistä on Euroopassa. Täytyy sanoa, että kisakuume kutkuttelee ja syksy voisi olla kilpailemiselle oikea ajankohta. Asia on kuitenkin vielä mietinnän asteella, mutta tulen kirjoittamaan siitä varmasti lähitulevaisuudessa lisää. Edessä on varmasti mielenkiintoinen vuosi monella osa-alueella ja tiedossa on jo nyt isoja muutoksia omassa ja muiden elämässä. 

Edellisessä postauksessa kerroin hurjista PMS oireista

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (4)

 1. Nelli

  Hei,
  Minua kiinnostaa, että minkä pituisia aerobisia teet treenin päälle?

  • pauliinafitworld

   10-15 min tällä hetkellä

 2. Jonna / Palasia arjestani

  Kohtahan sitä voisi itsekin alkaa tekemään lyhyitä aerobisia treenin päälle. Teetkö tasasykkeisiä vai intervalleja? Mulla 8 viikkoa dieettiä taputeltu ja 4kg pudotettu eli tahti on varsin maltillinen 😊

 3. Mikaela

  Todellisuudessahan sitä pystyy ihan hyvin vetää muutaman viikon (about max 6 vko) ihan rajullakin kalorivajeella jos vaan jaksaa eikä ne lihakset siitä mihinkään sula jos treenaa suht isolla volyymilla. Pätkäpaaston avulla saa tehtyä itselleen helpommaksi isommassa kalorivajeessa pysymisen. Mut ihan miten itselle sopii

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.