Miten elämä on muuttunut jo yhdessä viikossa?

Maltalle muutosta on nyt viikko ja päivä päivältä sellainen outo tunne uudesta kotimaasta helpottaa. Tämä koko muutto tuli niin nopeasti, että en ehtinyt valmistautua siihen kovin kauaa henkisesti. Täytyy myöntää, että olihan se outoa, kun viime viikolla saavuimme paikalle ja tiesi, että tänne sitä sitten jäätäisiin. Sitä on vaikea selittää. Tietysti ihmiset ovat eri näköisiä, kaikki paikat ja kaikki tutut rutiinit häviävät. Siinä on ollut totuttelemista tämän ensimmäisen viikon ajan.

Kyllähän tässä on varmasti pienoinen stressi ollut päällä koko ajan, jonka tunnen nyt alkavan helpottaa. Olemme saaneet kodin jo siihen kuntoon, että netti toimii, kotia on sisustettu ja löysimmepä jopa läheisen lihakaupan, josta voimme ostaa tuoretta lihaa kokkaamista varten. 

malta-koti-sisustus-olohuone
Muutamia sneak peak -kuvia sisustuksesta.
malta-koti-sisustus-kylpyhuone
Vielä on kuitenkin kovin keskeneräistä, joten lisää kuvia tulee myöhemmin.

Maltalaiset elävät ”mela”- asenteen mukaan eli asioista ei oteta turhaa stressiä. Sen huomaa siinä, että asiat saattavat ottaa aikaa, mutta sanoisin, että tuo asenne on tehnyt itselleni hyvää jo näin lyhyessä ajassa. Minusta tuntuu, että olen nukkunut tämän viikon aikana monien kuukausien univelkaa pois.

Varsinkin viimeisinä kuukausina Helsingissä asuessani musta tuntui monesti, että en pysty hengittämään. Vaikka kuinka yritin rentoutua niin arki tuntui jatkuvalta suorittamiselta ja rutiineilta. Nyt on ollut mediassa puhetta nuorista korkeasti koulutetuista naisista, joilla on taipumus uupua, koska joka paikassa oletetaan sinun olevan täydellinen. Luulen, että olin itsekin menossa kovaa vauhtia sitä kohti. Tunnollisena ihmisenä on vaikeaa sanoa ei ja silloin minut on helppo motivoida tekemään aina hiukan enemmän. On tietyllä tapaa helpottavaa elää erilaisessa ympäristössä.

Täällä on helpompi pysähtyä nauttimaan terassille paistavasta aamuauringosta ja kauniista merimaisemasta. Kun viikolla menen tapaamaan kaveria voin hyvällä omatunnolla juoda yhden lasin viiniä. Samaan aikaan ulkona on ihana olla ja treeni täällä maistuu eri tavalla kuin Suomessa.

malta-ulkona-kayminen

malta-japanilainen-ruoka
Viikolla kävimme syömässä japanilaisessa ravintolassa. Parhainta japanilaista ruokaa, jota olen koskaan syönyt!

Oma ruokahaluni on palannut täällä, kun Suomessa se oli hukassa. Asiat ovat siis monessa suhteessa menossa parempaan suuntaan. Vielä on kovin aikaista sanoa mitään, mutta luulen, että tämä ulkomailla asuminen on mun juttu vaikka siinäkin on negatiivisia puolia. Tällä hetkellä palaaminen Helsinkiin ja vanhoihin rutiineihin ei tunnu hyvältä. Nyt aion nauttia tästä tilanteesta täysin rinnoin. 

malta-aurinko-huhtikuu
Olen päässyt syömään ensimmäiset aamiaiset terassilla auringossa ja hyvin on pärjännyt pikku hepeneissä. Tämä on sitä elämää, jota olen odottanut vuosia!
Kommentit (15)
 1. Hyvä että olet viihtynyt siellä.

  En kuitenkaan ymmärrä koko ajan vertailua Suomessa asumisesta ja kaikesta stressistä ja vaatimuksista ja täydellisyydestä. Kaikki nämä on itse aiheutettuja asioita, jotka ovat täysin maasta riippumattomia.

  Miksi et Helsingissä asuessa olisi voinut hyvillä mielin mennä ystävän kanssa illalla viinilasilliselle? Kuka tai mikä sen olisi estänyt?
  Miksi korkeakoulutettuna olisit Suomessa asuessa ajautunut uupumukseen, mutta ulkomailla asuessa et?

  Vai onko kaiken sen takana se, että Suomessa teit itse itsellesi kiireisen arjen työn ja harrastusten myötä ja ulkomaille muuttaessa taas vähennät töiden tekemistä huomattavasti?

  Ehkä se ulkomailla asuminen ei ole se juttu, vaan yleensäkin arjen helpottaminen töitä vähentämällä.

  1. pauliinafitworld
   8.4.2019, 08:54

   Kommentoikohan siellä nimenomaan mies, joka ei voi asettua naisen asemaan? Menepä kysymään myös niiltä muilta naisilta miksi uupuvat juuri Suomessa. Suomessa on jo monia vuosia kiristetty narua, koska halutaan olla tehokkaita (vaikka ollaan jo aikoja sitten selviydytty sodan jälkeisestä ajasta)
   Tottakai Suomessakin voi tehdä asioita, mutta täällä ne tuntuvat nautinnollisemmilta.
   Tulin tänne tekemään nimenomaan töitä ja yhtä paljon kuin Suomessa, joten työmäärä on aivan sama kuin Suomessa.
   Ympäristö vaikuttaa hyvin paljon myös omaan fiilikseen.

   1. En ole mies. Olen nainen, korkeakoulutettu ja opiskelen lisää työn ohessa. Toimin hyvin vastuullisessa työssä, jossa joudun tekemään isoja päätöksiä ja minulla on paljon alaisia. Lähes päivittäin työpäivät venyisivät vaikka 12-tuntisiksi jos antaisin niiden venyä.

    On vain itsestä kiinni miten haluaa asiat suorittaa ja minkä arvon antaa myös vapaa-ajalle.
    En näkisi, että elämääni helpottaisi pelkkä ulkomaille muutto. Monesti työelämä ja työpäivät ovat vaativampia ulkomailla kuin meillä Suomessa.

    Voit toki sanoa, että tykkäät olla ulkomailla vaikka ilmaston ja ruuan takia. Mutta ihan yhtä sallittua on käydä suomessa arkena viinilasillisella kuin ulkomaillakin. Ja myös ulkomailla saa kulutettua itsensä loppuun työelämässä jos on soihen taipuvainen. Jos meillä suomessa on pääosin 8 tunnin työpäivät esimerkiksi omalla alallani (ja periaatteessa kaikissa), niin eivät ne sitä ole monessakaan euroopan maassa.

   2. Ja toinen miksi meillä Suomessa juurikin uuvutaan ja jäädään sairaslomalle on se, että meillä Suomessa saat palkkaa sairasloman aikana ja työpaikkasi odottaa sinua kunnes olet terve. Ei kaikkialla ole taloudellisesti mahdollista uupua, koska asuminen, ruoka ja muut pitää maksaa työstä saatavalla palkalla.

  2. Samaa mieltä nimimerkki ”T” kanssa.
   Kaikki on lopulta meidän omia päätöksiä ja valintoja. Rajoja täytyy osata vetää. Pitkälle pääsee jo sillä kun kysyy itseltään: miksi olen kiireinen? Kuka oikeasti olettaa minun näyttävän joka päivä ”täydelliseltä”/tekevän töitä pitkään/lisää tähän mikä vain oma teema.

   Asumisessa ulkomailla on omat puolensa (been there), aluksi on honeymoon milloin kaikki on ihanaa ja ihmeellistä. Paratiisia ei olekaan ja siellä uudessakin kotimaassa on asioita jotka alkaa nyppimään. Toki uskon että elämänlaatu voi olla parempaa muualla kuin Suomessa. Mutta moni asia on todellakin itsestä kiinni.

   1. pauliinafitworld
    14.4.2019, 13:45

    En ole missään vaiheessa ajatellut, että ulkomailla asumisessa ei tulisi myös huonoja puolia vastaan. Itseasiassa tiesin jo etukäteen mitkä asiat täällä voivat alkaa ärsyttää ja moni niistä onkin tullut jo eteen. Olen realisti enkä tullut tänne alunperinkään pilvissä tanssien 🙂

 2. Musta noi edellisen kommentin kysymykset oli ihan hyviä. Stressi ja kiire on tosiaan pitkälle itsw aiheutettuja, eivät maasta riippuvia asioita. Mä olen siis nainen. Antoisaa Maltan aikaa joka tapauksessa.

  1. pauliinafitworld
   14.4.2019, 13:48

   Jostain syystä täällä Maltalla hymyilyttää nyt jo paljon enemmän, vaikka kaksi viikkoa olen täällä vasta asunut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *