Mitä sitten jos olet tummaihoinen?

Tämä aihe on pyörinyt mielessä jo vaikka kuinka pitkään ja jostain syystä törmäsin siihen reissussa monta kertaa. Tapasin matkan aikana varmasti yli sata uutta ihmistä ja noiden uusien ihmisten joukossa oli myös tummaihoisia ihmisiä, joista monesta tuli matkan aikana ystäviä.

Pääsin juttelemaan tosi vakavista asioista näiden ihmisten kanssa ja huomasin, että heillä todella on sydän paikallaan. Usein tummaihoiset ovat kokeneet elämässään rankkoja asioita pelkästään ihonvärinsä vuoksi. En voi edelleenkään käsittää sitä, että joku on oikeasti saanut turpaan vain sen vuoksi, että ihonväri on erilainen! Siitäkin huolimatta kaikilla tapaamillani tummaihoisilla oli ihan järjettömän hyvä huumorintaju ja läppää heitettiin itsestä ja elämästä sujuvasti.

Rasismi on sellainen aihe, joka suututtaa minut joka ikinen kerta kun alan siitä puhumaan tai kohtaan sitä jossain.

Olen itse seurustellut ulkomaalaisen kanssa ja voin hyvin seurustella tulevaisuudessakin ja vaikka tummaihoisen kanssa, jos näin sattuu käymään.

En ole kohdannut missään muussa maassa niin paljon rasismia, kun täällä meillä Suomessa, vaikka kyllä törmäsin siihen myös ulkomailla ollessa. Eittämättä saa kummastelevia katseita, kun vaalea nainen kävelee tummaihoisen miehen kanssa.

rasismi

Iänikuinen Venäjä-Suomi keskustelu on kerta toisensa jälkeen niin puuduttavaa täällä Suomessa ja nykyään välttelen niitä tilanteita parhaani mukaan. Mulla on monta hyvää venäläistä ystävää, joilla on oikeasti sydän paikallaan. Myös mulla itselläni on jonkin verran venäläisiä sukujuuria.

En ole nähnyt toista niin lämmintä perhekulttuuria, kun venäläisillä ihmisillä. Kaipaan myös omaan elämääni enemmän tuollaista kulttuuria, koska olen henkeen ja vereen koti-ihminen. Tällä hetkellä esimerkiksi lasten hankkiminen ei ole ajankohtaista, mutta kun on, niin silloin aion panostaa perheeseen ihan kaiken, kun olen nähnyt vierestä miten rakastava tunnelma perheen kesken voi olla. 

Mielestäni on jotenkin todella kapeakatseista ajatella, että olisit jotenkin alempiarvoinen ihminen ihonvärin vuoksi. En oikein pääse sellaisten ihmisten ajatusmaailmaan kiinni, enkä oikeastaan haluakaan päästä.

Moni vetoaa siihen, että no kun tänne Suomeen tullaan elämään meidän verorahoilla eikä tehdä töitä niin minulla on lupa vihata tuota ihmistä. Toki olen siinä asiassa samaa mieltä, että maassa maan tavalla, mutta kaikki ulkomaalaiset tai tummaihoiset eivät ole samanlaisia. Löytyyhän suomalaisistakin monia, jotka käyttävät järjestelmää hyväkseen ilman omantunnon tuskia! Mielestäni ei saisi yleistää jotakin tiettyä ihmisryhmää.

En tiedä, että voiko todellista rasismia edes selittää pelolla, jolla sitä yleensä yritetään itselleen perustella. Mielestäni rasismi menee samaan lokeroon sen kanssa, että joillakin ihmisillä on vain yksinkertaisesti vaikeita lukkoja itsensä kanssa, joista muodostuu olettamuksia, jotka eivät perustu oikeastaan mihinkään.

Mua toisaalta surettaa ihmiset, joiden maailmankuva on niin kapea, koska heillä jää varmasti monia hienoja hetkiä ja asioita näkemättä elämässä ja kuinka paljon hyvää sekä uutta ajateltavaa jokin ihminen voi antaa omaan elämään, siitä edes puhumattakaan. 

Mua kyllästyttää välillä niin paljon kapeakatseiset ihmiset, että olen jo alkanut miettimään vakituista muuttoa ulkomaille, jossa on oikeasti tilaa hengittää.

Olen ollut reissussa tänä vuonna nyt kahden kuukauden välein ja luulen, että tahti ei ihan hirveästi siitä ainakaan hidastu. Reissun jälkeen on myös uusia ystäviä ympäri maailmaa, joten seikkailemaan pääsee entistäkin helpommin. Viimeistään talvella on kyllä pakko päästä jonnekin!

Jotenkin musta tuntuu, että Suomi ei ole mun paikka, ainakaan vakituisesti. Tämä kesä on ihan kiva, mutta se ei vaan riitä mulle. Ehdin jo tottua +30 asteen lämpöön reissussa ja sitä on todella ikävä. Lämmön lisäksi nautin erilaisista kulttuureista ja mulla vain lentelee perhosia vatsan pohjassa aina kun mietin, että kohta pääsen taas soluttautumaan uuteen kulttuuriin ja oppimaan lisää 🙂

rasismi
Haluan nähdä koko maailman!

Maailmassa on vielä niin paljon nähtävää, mutta onneksi meistä jokainen voi päättää millaisessa sisäisessä maailmassa elää. Itse haluan olla avoin ja päästää hyviä ihmisiä mun elämään. Haluan oppia uutta ihmisiltä, ihonväriin katsomatta. 

Edellisessä postauksessa kerroin miten pääset mukaan Kesäkiloista -valmennukseen ja vielä super edullisesti!

 

Kommentit (2)
  1. Ongelmat treenitauon jälkeen - Pauliina's Fit World
    22.7.2017, 14:21

    […] Mitä sitten jos olet tummaihoinen? […]

  2. Oon ihan vasta tutustunut yhteen Irakista pakoilaisena tulleeseen poikaan ja hän on muuttanut ainakin mun ajatusmaailmaa tosi paljon.. Eilen hän just kertoi kuinka oli alkanut tekemään siivoustöitä ja työskentelemään vanhainkodissa heti kun vastaanottokeskuksesta annettiin lupa, koska ei halunnut saada ruokaa ja turvaa tekemättä mitään ja lisäks halus oppia suomea! Arvostan kyllä tosi paljon tommosta asennetta maahanmuuttajilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *