Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Mitä mieltä uudesta Wellness Fitness sarjasta?

IFBB on julistanut uuden fitness -sarjan nimeltään Wellness Fitness. Tai siis on sarja ollut jo muutamia vuosia ilmeisesti olemassa, mutta se nähtiin ensimmäistä kertaa myös EM -kilpailuissa eilen. 

Lajin kuvauksessa sanotaan, että laji on tarkoitettu lihaksikkaille naisille, mutta ilman suurta lihaserottovuutta tai atleettisuutta ja joilla on isompi lihasmassa, kuin bikini fitness kilpailijoilla. Laji sijoittuu siis jonnekin välille bikini fitnesin ja naisten fysiikan. 

Tässä alla video nyt meneillään olevista Euroopan mestaruuskisoista Wellness Fitness -sarjasta.

Ensinnäkin täytyy sanoa, että täytyy kunnioittaa videolla näkyviä naisia, koska heillä todellakin on sitä lihasmassaa ja kunnolla!

Mun on itseasiassa vähän vaikea sanoa, että onko näillä kilpailijoilla edes korkeampi rasvaprosentti, kuin bikini fitness -kilpailijoilla, koska lihasmassa saattaa hämätä. Noin muhkealta ei voi näyttää ilman isoa lihasmassaa, mutta ovat nuo kilpailijat myös jonkin verran atleettisia, jonka vuoksi rasvaprosentti ei voi ainakaan kovin korkea olla. Täytyypä siis jututtaa jotain asiantuntevaa ihmistä, koska itseäni ainakin miellyttää näiden kilpailijoiden fysiikat todella paljon!

Laji sopii hyvin niille, jotka haluavat kilpailla bikini fitnesin tyyppisessä lajissa, mutta haluavat, että lihasmassaa on kunnolla. Ei siis tarvitse pelätä, että tulisi liian lihaksikkaaksi, kun on tämä laji olemassa 😀

Mulle on moni valmentaja sanonut, että mun kroppa on kuin tehty bikini fitnesiin, eikä siitä saisi body fitness -kilpailijan vartaloa. Tai saisi, mutta paremmalta se näyttää bikini fitness -kilpailijan kroppana.

Jos oikein tästä innostun treenaamaan, niin tää voisi olla mun laji. Mutta sitten täytyy ihan todella hankkia monta kiloa lihasmassaa lisää. Mutta niin kuin olen monta kertaa täällä blogissakin sanonut, niin rakastan treenata kovaa eikä mua haittaa, että on lihaksia ja ne huomaa. Ja kaikista tärkeintä, että mua ei haittaa, että siihen menee vaikka vuosia! 😀

Aion kyllä seurata tätä lajia silmä kovana, koska itselläni on tavoitteena kasvattaa lihasmassaa vielä entisestään, mutta oma ihanteeni on kuitenkin bikini fysiikassa ja body fitness fysiikka on liian lihaksikas omaan silmään, vaikka ihailenkin body fitness kilpailijoita ja arvostan sitä kovaa työtä, jota on tehty lihaksikkaan vartalon eteen. 

Nämä kilpailijat näyttävät varmasti livenä perus rantabikineissä todella hyvältä. Mun oli pakko kaivaa sellainen kuva esiin. Alla olevassa kuvassa Angela Borges, joka on ansioitunut tässä lajissa jo monena vuonna. Mun mielestä ihan huikean näköinen kroppa! Alla olevassa kuvassa varmaan aika lähellä kisakuntoa, koska suonet näkyvät olkapäissä ja käsissä noin hyvin. Tuosta hiukan pehmeämpi lookikaan ei olisi yhtään huono!

angela borges

Mulla ainakin kasvoi treenimotivaatio tota videota katsellessa. Ensi viikolla on siis odotettavissa parhaimpia treenejä ikinä! 😀

Edellisessä postauksessa kerroin heinäkuun tulevasta matkasta!

Kommentit (10)

 1. salitt

  Tuossa lajissa sentään on jotain järkeä, toisin kuin bikini fitneksessä. Joutuu jopa hieman jotain tekemään sen eteen, että pääsee kisalavalle. Ja vartalot muutenkin paljon terveemmän näköisiä kuin bikini fitneksessä.

 2. Krista

  Mua alkoi hieman mietityttää kun sanot, että tää vois olla sun laji mutta body ei kuitenkaan liian lihaksikkaan ulkomuodon takia. Tässähän on ihan selkeesti enemmän/samanverran lihaa kilpailijoilla keskenään, poseeraukset ovat vain hyvin erilaiset. Osalla tosin tuossa videolla on melko pienehkö yläkroppa verrattuna jalkoihin mutta jalat saattaa olla lihasmassaltaa jopa suuremmat kuin bodyssa. Bodyssa mennään vain ehkä vielä aavistuksen kireämpään kuntoon. Ja jos tätä lajia sanotaan fysiikan ja bikinin välimuodoksi, eikö sekin jo kerro että oletettavasti lihasmäärät on samat tai jopa suuremmat kuin bodyssa? Poseerauksilla on vain niin suuri ero. Voisin myös jopa uskaltaa väittää että näillä mimmeillä on enemmän pihviä jaloissa kun suurimmalla osalla bodykisaajilla. Siksi oli mielestäni hauska kun sanoit että bodyfitness kroppa ei nappaa mutta tää nappaa 😀 Yläkroppa ei kuitenkaan ole ehkä yhtä suuressa roolissa tässä lajissa kuin bodyssa.
  Mutta mielenkiinnolla odotan rantautuuko tämä laji koskaan Suomeen! Onhan noita mukava katsella vaikka omaan makuun on jaloissa liikaa lihasta 🙂

 3. Mirva

  Nyt täytyy sanoo, että laji johon itse menisin kilpailemaan body fitneksen sijasta jos joskus kilpailisin 🙂 aivan huikeen näköisiä nuo kropat !

  • pauliinafitworld

   Älä muuta sano, on kyllä motivoivia mimmejä!

 4. lisa

  Järkkyjä kinttuja😁

  • pauliinafitworld

   Haha jep on aikamoisia lihoja 😀

 5. Ansku

  Mä en wellnessiä lajissa nää missään. Nimen perusteella olisin toivonut lajia, jossa piffiä pitää olla ja sen pitää näkyä, mutta lavakunto ei saa olla yhtä kireä kuin näissä meille tutummissa lajeissa. Toivoisin, että jossain vaiheessa tulis laji, joka on lähempänä treenaajan normaalikuntoa kuin todella rasvattomat lavalookit.

 6. Tuija

  mua jäi ihmetyttämään, yhdellä videolla esiintyvistä kilpailijoista vilahtaa punaiset piikkikorkokengät, onko sellaiset sallittuja nykyään.? 😀 en ite oo kuullutkaan 🙊
  http://starbox.fi/tuijastateofmind

  • pauliinafitworld

   Hahah mietin ihan samaa. Suomessa ei kyllä varmaan menis läpi, ne oli ihan kauheet 😀

 7. Kesän 2017 Bucket -list – Pauliina's Fit World

  […] Mitä mieltä uudesta Wellness Fitness sarjasta? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.