Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Mitä jos ei huvita treenata?

Kuntosalilla treenaaminen on kuulunut elämääni nyt jo kymmenen vuoden ajan, josta kohta viisi vuotta on ollut tavoitteellista treenaamista kisoihin. Voin rehellisesti sanoa, että mulla ei ole kertaakaan ollut motivaation puutetta treenata näiden vuosien aikana. Elämä on muuttunut ja silti odotan joka ikinen päivä treenaamaan pääsemistä yhtä paljon. 

Nyt mulla on ensimmäistä kertaa sellainen tilanne että treenaamaan lähteminen on välillä todella raskasta. Kolmenkymmenen opintopisteen, oman yrityksen ja bloggaamisen sisällyttäminen tämän vuoden viimeisiin kuukausiin saa minut välillä hermoromahduksen partaalle. Ensimmäistä kertaa olen ollut muutamia kertoja niin väsynyt henkisesti, että olen päättänyt jättää treenin väliin. Tiedän, että usein salilla lähtiessä kyllä piristyy, mutta stressi tällä hetkellä on suurin mitä koskaan ja se saa välillä mieluummin lepäämään kuin treenaamaan. 

ei huvita treenata

Esimerkiksi kisadieetillä oleminen on henkisesti ja fyysisesti niin kuormittavaa, että se ei tule kuuloonkaan ennen seuraavaa syksyä. Moni unohtaa henkisen puolen ja painaa menemään sen kustannuksella ja vaikutukset voivat olla aika mittavat jos lepoon ei kiinnitä huomiota. 

Olen päättänyt, että vaikka kuinka eläisin nyt kiireisintä aikaa koskaan, niin haluan pitää itsestäni huolta. Olen sitä mieltä, että en voi pitää huolta muista ihmisistä, jos itse voin huonosti ja siihen treenaaminen toimii mulle henkireikänä.

ei huvita treenata

Toinen yhtä tärkeä asia on ravinto ja se, että syö riittävästi. Ravinto vaikuttaa todella paljon päivittäiseen jaksamiseen ja sen vuoksi en tingi siitä. Tämä kehityskausi ja plussakalorit sopivat hyvin tähän elämänvaiheeseen. Niin keho kuin mielikin saa riittävästi energiaa ja ylimääräistä stressiä ei mene dieetin tuomaan nälkään ja muihin vaikutuksiin. Aion alkaa tammikuussa pienelle välidieetille kun tilanne tästä vähän rauhoittuu, mutta nyt mennään näillä. 

Vaikka joskus tuntuu, että työ tai jokin muu asia vie kaiken ajan treenaamiselta, niin kannattaa muistaa, että oma hyvinvointi on kaikki kaikessa ja sen avulla jaksaa myös tämän synkän talven läpi. 

Lue edellisestä postauksesta vinkit itsetunnon vahvistamiseen

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.