Mitä asioita odotan eniten ulkomaille muutossa?

Kun palasin helmikuussa Filippiineiltä olin tietyllä tapaa hiukan maassa. Mielestäni matkustelussa yksi parhaimpia puolia on se, että näkee uusia kulttuureja ja ihmisiä. Olen ollut aiemmin Thaimaassa, jossa ihmisten ystävällisyys oli omaa luokkaansa. Kahta eri kansaa ei voi vertailla, mutta Filippiineillä sen lämmön ihmisistä aisti kilometrin päähän. Kaikki olivat todella kannustavia ja huomasin, että kaikki otettiin mukaan porukkaan vaikka erilaisia oltiinkin.

Pääsin tutustumaan myös lähemmin muutamaan paikalliseen kilpailun aikana ja huomasin miten kauniisti nämä ihmiset kohtelevat toisiaan. Sen huomaa kaikesta, ystävällisistä eleistä ja sanoista. Sellaiset sanat voivat tuntua suomalaisesta ensin jopa vähän hassulta, mutta pian osaa itsekin ottaa rennommin. Kun palasin Suomeen, oli vaikea tottua siihen, että ihmiset eivät enää puhukaan toisilleen julkisilla paikoilla, eivätkä ihmiset ainakaan hymyile. Filippiiniläiset hymyilivät ihan koko ajan. Jopa vaatimattomassakin pienessä hökkelissä asuva ihminen hymyili, vaikka ei olisi omistanut mitään muuta.

ulkomaille-muutto-ilmasto-saa

Puhuin jo matkalla muille kilpailijoille, että haaveenani on ollut monia vuosia muuttaa ulkomaille. Kaikki kannustivat minua lähtemään ja monen maan kilpailija asuu itsekin jossakin toisessa maassa kuin mistä on kotoisin. Matkan jälkeen aloin yhä kiihkeämmin kartoittaa työmahdollisuuksia ulkomailla, koska tiesin, että haluan vaihtaa maisemaa. En vieläkään usko miten hieno mahdollisuus mulla on nyt edessä.

Joku voi ehkä ajatella, että tämä ulkomaille muutto on vain nuoren naisen puheita ja palaan takaisin maitojunalla ennemmin tai myöhemmin. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja se on toki myös vaihtoehto. Aina kun pääsee kuitenkin takaisin. Omat syyni muuttaa ovat kuitenkin paljon syvemmällä.

Olen nähnyt tämän maailman aina sellaisena isona seikkailujen mahdollisuutena, jotka vain odottavat kokijaansa. Mua on aina vaivannut tunne, että en halua pysyä paikallani ja ulkomaat ovat vetäneet mua puoleensa jo nuoresta iästä lähtien. Se oli varmasti myös yksi syy minkä vuoksi opiskelin matkailualan ammattiin ennen ammattikorkeakoulua.

Olen aina rakastanut erilaisia kulttuureja, koska haluan ammentaa niistä itseeni sellaisia puolia, jotka eivät ole mulla vahvoja. Myönnän sortuvani joskus tuomitsemaan asioita liiankin kärkkäästi. Olen enemmän kuin kiitollinen siitä, että uudet kulttuurit ovat tartuttaneet minuun hyväksyntää ja avarakatseisuutta. Sitä haluan ammentaa myös Maltalle muutosta. Musta on aina tuntunut siltä, että olen syntynyt väärään maahan. Aina ollessani etelä-Euroopassa tunnen olevani kotona. Se on se tunnelma, jonka haluan nähdä ympärilläni. Siellä on sitä elämää ja kuhinaa. Sellaista elämän mielestäni pitää ollakin. Elämä kun ei kuitenkaan kestä loputtomasti.

maailma-matkustelu-maapallo
Tässä maailmassa on niin paljon hienoja asioita, jotka haluan nähdä, kuten tämä suoraan puusta pudonnut poimittu appelsiini Kreetalla. Parhaimmat asiat ovat niitä pienimpiä.
lake-kournas-crete-hania
Lake Kournas Kreetalla, yksi niistä paikoista, joita en ikinä unohda.

Rakastan taidetta, värejä, luontoa ja kauneutta eri muodoissaan. Välillä tuntuu siltä, että olen väsynyt katselemaan tätä jatkuvaa harmautta. Harmaa taivas, harmaat talot, harmaat kadut. Missä ovat kaikki värit? Vaikka se onkin ehkä pikkumaista niin minuun tämä jatkuva taivaankannen yllä riippuva harmaa matto vaikuttaa mieltä alentavasti. Muualla maailmassa saat nähdä iloisen sinisen taivaan vaikka joka päivä.

Näiden lisäksi olen kuin mummo palelemisen kanssa. Kun lämpötila laskee alle 5 asteen, olen melkeinpä jatkuvasti syväjäässä, puin päälleni mitä tahansa. Olen jäässä jo pelkästään siitä tiedosta, että ulkona on pakkasasteita. En pidä kylmässä maassa asumisesta. Haluan tuntea miltä tuntuu taas, kun aurinko lämmittää mukavasti paljaita olkapäitä. Ja miten hyvää aurinko tekeekään mielelle, keholle, iholle ja koko ihmiselle. Auringon tervehdyttävää vaikutusta odotan myös innolla.

maltalle-muutto-suomesta-pois

Haluaisin ulkoilla niin paljon enemmän, mutta keuhkoihin sattuu, kun lähtee ulos reippailemaan paukkupakkasessa. Unelmani on aina ollut asua paikassa, jossa on sopivan lämmintä ja pääsen käppäilemään rantahiekkaan vaikka päivittäin. Ystävien kanssa voisi mennä vaikka rannalle ja lähteä vasta, kun juttu loppuu. Mieluummin olen liian kuumassa kuin kylmässä ilmastossa. Mulla on tosi herkät limakalvot ja talvisin ulkona oleminen tekee niille todella huonoa. Tiedän, että olen terveempi lämpimässä ja kosteassa ilmastossa. Jonkun mielestä turhamaisia syitä, mutta omaan elämääni ne vaikuttavat paljonkin. Eivät ne jotkut eläkeläisetkään turhaan muuta esimerkiksi Espanjan Torreviejaan,jossa on tervehdyttävä ilmasto. Ja muuten sen tiedän, että musta tulee vielä joskus Espanjan mummo! 😀 (Kaliforniakin käy)

Tiedän, että jotkin asiat tulevat varmasti myös olemaan vaikeita uudessa kulttuurissa. Varmasti ikävä Suomeakin tulee, mutta onneksi myös Maltalla asuu paljon suomalaisia ja Maltalta pääsee super helposti sekä suht edullisesti lentämään Suomeen moikkaamaan perhettä ja ystäviä. Olen valmis hyväksymään ne huonot puolet, jotta saan tilalle jotain uutta. Uskon, että tämä muutto tulee parantamaan elämänlaatuani monella osa-alueella.

Kommentit (4)
 1. Kannattaa ehdottomasti tarttua tilaisuuteen! Olen itse asunut viimeisestä kuudesta vuodesta neljä ulkomailla, kahdellakin eri mantereella ja voin luvata, että harva asia kasvattaa ihmisenä yhtä paljon kuin täysin uuteen ympäristöön muuttaminen.

  Ensimmäiset kuukaudet ovat yleensä niitä parhaita, jolloin kaikki on uutta ja ihmeellistä. Vaikein aika tulee uutuuden viehätyksen kadottua ja koko ajan uuden opettelu alkaa tuntua raskaalta, mutta voin luvata senkin menevän ohi 🙂 Ehkä isoin muutos mulle on ollut siinä tavassa miten nään Suomen ja miten niitä niin itsestäänselviä asioita, kuten ruokakauppojen valikoimaa ja suhteellisen helppoa byrokratiaa, alkaa arvostamaan. Sanoisin, että jo yksin tuonkin takia kannattaa lähteä ja ”että voi nähdä lähelle pitää lähteä kauas” pitää hyvinkin paikkansa.

  Anyway, arvostan sun rohkeutta ja tsemiä vielä kaikkiin järjestelyihin!

  1. pauliinafitworld
   17.3.2019, 08:24

   Olet varmasti oikeassa, että jonkin aikaa ulkomailla asuttua monet asiat näkee aivan eri valossa. Uuden opettelu vie tosiaan varmasti paljon aikaa aluksi. Kiitos paljon tsempeistä! 🙂

 2. Voi vitsit, käyn samoja tuntemuksia läpi,juurikin onkohan tässä mitään järkeä, mutta samalla niin upeaa päästä toteuttamaan unelmaa. Lähden Maltalle nyt Elokuussa ja suunnitelmalliselle ihmisille on outoa, että mukana on vain menolippu. Käyn täällä välillä kurkkimassa mitä kirjoitat, ton viime postauksen luin jo ja tuli kyllä hyvä olo lähteä!! 🙂

  1. pauliinafitworld
   23.7.2019, 20:24

   Oi ihanaa! 🙂 Täällä on mukava asustella, uskon että tuut tykkäämään. Mahtavaa, että oot lähtenyt toteuttamaan sun unelmaa. Malta on loistava paikka aloittaa ulkomailla asuminen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *