Miss Global matka – osa 2

On hassua, että ensimmäisen viikon paluun jälkeen heräilin keskellä yötä ja sanoin miehelleni monta kertaa ääneen, että ”Missä muut kilpailijat ovat?” tai jotakin muuta vastaavaa, joka liittyi kilpailuun. Huomasiko ehkä, että aivot ja toiminta olivat jääneet Filippiineille, mutta itse olin palannut Suomeen? 😀 Nyt voin ehkä jotenkin kuvitella millainen kokemus armeija monille miehille ja naisille on, koska uskon, että tässä tiukassa aikataulussa on paljon samankaltaisuuksia. Kuulen edelleen päässäni ohjaajien huudot ”Girls!” ”Ladies!” 😀

Okei, itse reissuun. Ensimmäisen varsinaisen mediatilaisuuden jälkeen porukka alkoi selkeästi hitsautua yhteen ja ystävyyssuhteita alkoi muodostua. Päivä päivältä tunnelma kohosi ja loppua kohden tunnelma vain parantui. Olin oikeasti yllättynyt miten vähän draamaa koimme koko kilpailun aikana. Olemme edelleen tiiviisti yhteydessä ihan koko porukka yhteisessä Facebook-keskustelussa. Mukana olevat naiset olivat todella huumorintajuisia ja huomaavaisia! Oli myös hauska huomata miten erilaiset kulttuurit näkyivät myös persoonissa.

missglobal2018-philippines

Mulle iski reissun alussa pieni paniikki kuin näin, että muut tytöt olivat matkustaneet paikan päälle jopa viiden matkalaukun voimin. Laukuista paljastui mitä upeampia iltapukuja ja kansallisasuja. Olen aina sanonut, että asioilla on tapana järjestyä ja törmäsin ensimmäisenä kuvauspäivänä sattumalta paikalliseen suunnittelijaan Simoun Andresiin, joka pelasti minut monessa mielessä. Simoun näki iltapukuni ja ihmetteli eikö minulla ole näyttävämpiä asuja. Selitin, että olen tälläisessä kilpailussa ensimmäistä kertaa enkä tiennyt miten valmistautua (monella maalla on ihan oma organisaatio, jossa he kouluttavat kilpailjat kilpailuun toisin kuin Suomessa).

Simoun otti minut heti siipiensä suojaan ja sanoi suunnittelevansa minulle iltapuvun ja kansallispuvun. Kuvauksiin sain uskomattoman kauniin luomuksen, joka päällä tunsin olevani kuningatar 😀 Tässä alla näkyvässä puvussa otettiin glamour-tyyliset kuvat yhden huippukuvaajan kanssa (kuvat saamme myöhemmin).

missglobalfinland2018-pauliina-pakarinen-philippines-simoun-andres

Samana päivänä otimme kuvat kansallispuvuissa ja beauty-kuvaukset eli kuvat kasvoista. Kuvaukseen oli varattu jokaiselle aikaa noin kaksi minuuttia ja lopputulos omalla kohdallani oli tämä. Täytyy sanoa, että olen kuvaan todella tyytyväinen! Kuvan otti paikallinen huippukuvaaja Dookie Ducay.

Ensimmäisen neljän päivän jälkeen meidän oli tarkoitus lentää Boracayn paratiisisaarelle, mutta yllättäen koko reissu peruuntui. Olimme odottaneet reissua innolla, joten oli todella harmi, että emme päässeet meluisasta Manilasta hetkeksi pois. Saimme kuitenkin nauttia 30-asteisesta ilmasta ja ihanasta auringosta, kun matkustimme bikinikuvauksiin valtavalle kartanolle toiselle puolelle Manilaa. Meikkaajat ja kampaajat kulkivat koko kilpailun ajan meidän matkassa. Stylistit olivat uskomattoman taitavia ja ihania ihmisiä.

missglobal2018-finland-pauliinapakarinen-bikiniphotoshoot
Paikallisen miehen omistama kartano, jossa kuvaukset pidettiin
missglobal2018-missglobalfinland-bikiniphotoshoot
Bikinit, jotka saimme kuvauksiin. Viralliset bikinikuvat tulevat myös myöhemmin.

missglobalfinland2018-pauliinapakarinen-makeuphair

Kilpailu muodostui pitkälti harjoitusten, tapahtumien ja erilaisten näytösten ympärille, jotka siis kaikki kerryttivät pisteitä. Kilpailun arvostelu koostui 90% kilpailuviikoista ja loput pienet osat näytöksistä ja muusta arviosta.

pauliina-pakarinen-missglobalfinland2018
Niin ikään Simoun Andresin suunnittelema puku

Täytyy sanoa, että annan mielelläni paikan kaikille niille tytöille, jotka olivat top10 ja top5 joukossa, koska he oikeasti jaksoivat vetää täysillä loppuun asti. Tämä ei ollut pelkkä kauneuskilpailu ja on mielestäni hyvä, että arviointia tehtiin ja kisaviikoilla. Myönnän ihan rehellisesti, että mulla loppui voimat jo ensimmäisen viikon aikana. Voin vieläkin huonosti, kun ajattelen tiukkaa aikataulua ja kaikkia niitä super pitkiä päiviä sekä rutistuksia, vaikka paluusta on jo aikaa.

missglobalfinland2018-pauliinapakarinen-jennicacastro-designer
Tässä toisen paikallisen suunnittelijan Jennica Castron puku

Lopussa olin jo niin väsynyt, että melkein nukuin paikallani missä tahansa olimme 😀 Tekeminen piti reippaana, mutta en varmasti voinut antaa itsestäni sitä parasta mahdollista energistä itseäni – valitettavasti. Jos joskus vielä lähden samantyyppiseen kilpailuun (sain yhden kutsun jo tämän kilpailun aikana) niin tiedän, että sitä varten pitää olla aivan valtava energialataus, kaikki pitää olla suunniteltu jokaista asua ja korua myöten sekä syyt olla kilpailussa ja voittaa tulevat olla selkeämmin tiedossa. Top5 kilpailijat olivat ihan selkeästi suunnitelleet kaiken strategisesti valmiiksi.

missglobal2018-winners-voittajat
Tässä kilpailun top5. Vasemmalta oikealle: Miss Haiti, Miss Canada, Miss Hong Kong (voittaja), Miss Uzbekistan ja Miss USA

Kilpailu huipentui finaalishowhun, joka oli enemminkin maratoni, koska itse päivä kesti meillä 16 tuntia ja show taisi kestää noin 8 tuntia. Lopussa jalkani olivat niin kipeät 16 tunnin korkkareilla seisomisen jälkeen, että meinasin pyörtyä, kun seisoimme kilpailijoiden kanssa lavalla.

Nautin täysiä showsta vaikka tiesin, että top10 joukkoon mulla ei ole asiaa kisaviikkojen perusteella. Show alkoi tanssishowlla, jonka jälkeen erilaisia näytöksiä oli 3-6 – en edes muista kuinka monta. Ensimmäisen näytöksen muistan, koska se oli kansallispukukierros. Sen jälkeen esittelimme paikallisten suunnittelijoiden luomuksia. Paras osuus oli ehdottomasti Victoria’s Secret -tyylinen show. En ole ikinä tuntenut itseäni niin upeaksi lavalla kuin siinä asussa!

missglobal-finland-pauliina-pakarinen-victoriassecret-model

Kaiken kaikkiaan kilpailusta jäi positiivinen kuva ja kokemus enkä sulje vastaavia kilpailuja pois tulevaisuudessa. Seuraavaksi aion kuitenkin keskittyä tekemään mallin töitä käytännössä ja tähtäimessä on ulkomaiset toimistot. Kilpailu toi hyviä kontakteja ulkomaille ja antoi itselleni paljon. Olen varma, että olisin katunut, jos en olisi lähtenyt kilpailuun mukaan. Kilpailussa tuli todellakin oltua epämukavuusalueella, mutta sen vuoksi se kasvattikin niin paljon. Kun olen kilpailusta selvinnyt, selviän mistä tahansa tulevaisuudessa! Näihin tunnelmiin.

Kommentit (2)
  1. Tosi mielenkiintosia nämä molemmat kisapostaukset, olisin voinut lukea vaikka 10 postausta tästä. 😀 Ja upeita kuvia!

    1. pauliinafitworld
      27.2.2019, 18:34

      Ihana kuulla, että tykkäsit! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *