Miss Global matka – osa 1

Palasin eilen aamulla 16 tunnin lentämisen jälkeen Suomeen ja on vieläkin vaikea käsittää, että todella vietin Filippiineillä ja kilpailussa melkein kaksi viikkoa. Lukijani ehkä huomasivatkin, että postauksia ei tullut reissun aikana ja syy siihen on se, että meillä oli aivan tajuttoman tiukka aikataulu.

Kahden viikon aikana tapahtui ihan älyttömästi asioita ja kaiken sen myllerryksen keskellä kärsin pienestä univajeesta, kun tiukan aikataulun vuoksi saimme nukuttua vain noin 4-5 tuntia yössä koko kahden viikon ajan. Liikkeelle lähdimme klo 7 ja usein palasimme hotellille vasta klo 21-puolen yön aikoihin. Nyt ensimmäisten kunnollisten yöunien jälkeen kokonaisuus alkaa pikkuhiljaa hahmottua – tosin viime yönäkin heräsin ihmettelemään, että missä oikein olen ja meinaan yhä edelleen puhua ihmisille englantia, koska jopa ajattelu on kääntynyt englannin kielelle.

Tammikuun lopussa saavuin tosiaan Manilaan Filippiineille, jossa törmäsin heti Miss Haitiin, jonka kanssa selvitimme tiemme passintarkastuksen läpi. Olin koittanut nukkua jonkin verran koneessa ja 14 tunnin lentojen jälkeen yritin parhaani mukaan näyttää freshiltä, kun saavumme hotellille. Melkeinpä heti huomasin millaista meininki tulee matkan ajan olemaan. Turvamiehet olivat meitä kentällä vastassa ja siitä lähtien he olivat meidän seurassa joka ikinen päivä. Emme saaneet astua edes hotellin etuovista ulos ilman turvamiehien läsnäoloa. Jos johonkin olisi lähtenyt yksin ja ilmoittamatta, olisi saanut kenkää koko kilpailusta. Päivien jälkeen tuli pysyä hotellissa, joten Manilaan ei tullut tutustuttua muuta kuin yhden ostoskeskusreissun verran ja jonkin verran kaupunkia tuli nähtyä bussin ikkunasta, kun liikuimme paikasta toiseen. Filippiinien auringosta sain nauttia yhtenä päivänä, kun meillä oli bikinikuvaukset valtavalla kartanolla – muuten ulkona oleminen jäi vain haaveeksi, joka oli ehkä hiukan pettymys vaikka tiukkaan aikatauluun olin varautunutkin.

Ensimmäisessä hotellissa oli kiva allasalue
manila-kaupunki
Manila on valtavan kokoinen kaupunki pilvenpiirtäjineen ja isoine valomainoksineen

Meille oli etukäteen määritelty kämppäkaverit ja minun kämppikseni oli Miss Bulgaria. Meistä tuli todella hyviä ystäviä matkan aikana ja voikin olla, että menen vierailemaan Bulgariaan ennemmin tai myöhemmin. Kilpailun alussa meitä kilpailijoita oli 47 ja lopussa vain 40. Osa lähti kotiin, koska oli niin kipeä, että edes paikallisessa sairaalassa oleminen ei saanut tautia kuriin (kilpailijoiden keskuudessa kiersi jäätävä oksennustauti, joka ei onneksi osunut minuun), muutama heitettiin kilpailusta pihalle sääntörikkomusten vuoksi ja muutama lähti kilpailusta omasta tahdosta, koska ei kokenut sitä omakseen.

Minä, Miss Bulgaria ja Miss Netherlands
Miss Etiopia, Miss Czech Republic ja minä

Pyöritys alkoi heti saapumista seuraavana päivänä. Filippiiniläiset ovat uskomattoman innoissaan kauneuskilpailuista ja tietävät jopa vuosia sitten kilpailleet nimeltä. Missä tahansa liikuimmekin, halusivat paikalliset ottaa kuvia meistä. Aluksi se tuntui hassulta, mutta loppua kohden se oli vain hauskaa. Filippiiniläiset ovat uskomattoman positiivisia ihmisiä, jotka hymyilevät aina! Nautin olla paikallisten seurassa, koska he olivat todella aitoja. Tv ja media seurasivat meitä joka päivä. Kameroiden läsnäoloon tuli totuttua heti ensimmäisten päivien aikana. Annoin elämäni ensimmäiset haastattelut englanniksi kameroille ja jatkossa kameran edessä oleminen ei jännitä.

Toisena päivänä meidät esiteltiin median edustajille tervetuliaisillallisella, jossa pääsimme heti tositoimiin – itsensä piti esitellä isolle joukolle median edustajia. Monella oli kerrottavanaan koskettavia syitä miksi osallistuu kilpailuun. Moni kilpailija halusikin osallistumisella edistää hyväntekeväisyyttä erilaisilla sektoreilla. Esittelytilanne oli varmasti yksi elämäni jännittävimmistä tilanteista, mutta eteen päästyäni kerroinkin mutkattomasti itsestäni ja syistä osallistua kilpailuun.

Toisen päivän tervetuliaisillallisella minä ja Miss India
Kaikki Miss Global 2018 kilpailijat samassa kuvassa. Alhaalla keskellä viime vuoden voittaja Barbara Vitorelli

missglobal-finland2018-pauliina-pakarinen

Seuraavat päivät menivät intensiivisten tanssi- ja esiintymisharjoitusten merkeissä. Meitä opetti aivan ihana mies, joka osasi kävellä korkkareilla paremmin kuin kukaan meistä kilpailijoista 😀 Harjoittelimme koreografiaa finaali-iltaa varten, johon kuului tanssiesitys, kolme eri muotishowta, kansallispukukierros ja monta muuta kierrosta. Harjoitukset kestivät noin 12 tuntia joka päivä ja voitte vain kuvitella miten kipeät jalat olivat sen jälkeen, kun oli tanssinut korkkareilla 12 tuntia!

Mukaan ottamani korkokengät osoittautuivat liian vaatimattomiksi ja ostinkin reissussa nämä pageant-kengät, joilla on mukava kävellä vaikkei ihan heti uskoisi!

Laihduin reissun aikana monta kiloa. En ole käynyt vaa-alla, mutta sen näkee kauas. Pakettiin kuului kolme ateriaa päivässä, mutta ne olivat yleensä salaattia, hedelmiä tai jotain muuta vaatimatonta. Hotellissa ruoat olivat hiukan runsaampia, mutta oli hiukan totuttelua, kun olen tottunut syömään viisi kertaa päivässä. Pitkät päivät ja harjoitukset tekivät myös tehtävänsä.

Ensimmäiset päivät olivat rankempia senkin vuoksi, että en saanut nukuttua aikaeron vuoksi. Ensimmäiset kolme yötä meinasivat mennä sängyssä pyöriessä, mutta sain onneksi unilääkettä, jolla sai nukuttua edes jonkin verran. Ensimmäisten päivien jälkeen saimme muutaman päivän tauon harjoituksista ja oli pressikonferenssin vuoro, jossa meidät esiteltiin vielä laajemmalle joukolle median edustajia. Esiinnyimme bikineissä ja coctail-asuissa ja illan lopuksi valittiin median kolme suosikkityttöä.

missglobal2018-missfinland-pressconference

missglobal2018-missglobalfinland-pressconference

missglobal2018-pressconference

Matka oli tuossa vaiheessa vasta alussa ja jatkankin matkakertomusta seuraavassa postauksessa. Tulevien päivien aikana sattuikin paljon kaikenlaista, josta haluan kertoa vielä lisää. Seuraavaan osaan siis!

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Monenneksi tulit kilpailussa 🙂

    1. pauliinafitworld
      20.2.2019, 09:03

      Vain top10 sai tietää sijat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *