Miltä vapaus tuntuu?

Kuukauden blogitauko hujahti ohi ennen kuin huomasinkaan ja nyt eletäänkin jo syyskuuta. Tänä vuonna syyskuu ja syksy on erilainen, koska täällä Maltalla ei syksyn tuloa käytännössä huomaa. Lämpötilat keikkuvat yhä siellä 30 asteen yläpuolella päivisin, joten varsinaista kirpeää syksyn ilmaa ei täällä pääse haistelemaan. Henkisesti elän kuitenkin syksyä hyvin vahvasti.

malta-syyskuu-lenkki
Aamulenkkimaisemat

Onko aikaa tosiaankin kulunut viisi kuukautta siitä, kun muutin Maltalle? Sitä olen viime viikkoina pohtinut. Ajatukset ovat olleet muutenkin vahvasti muutoksessa nimittäin arki koki viime viikon lopulla hurjan muutoksen. Minä irtisanoin itseni kokopäivätyöstä ja aloin yrittäjäksi. Paremminkin mua voisi nimittää tällä hetkellä markkinoinnin freelanceriksi. Niin kuin vanhat lukijat varmasti muistavatkin, olen elänyt yrittäjän arkea aiemminkin verkkovalmentajan roolissa. Tällä kertaa asiakkaanani ovat yritykset, joille teen erilaisia markkinoinnin asiantuntijatehtäviä.

Varo, mitä toivot on pitänyt paikkaansa omassa elämässäni pelottavan monta kertaa, kuten myös nyt. Jo kesän aikana mulla alkoi kypsymään ajatus siitä, että alkaisin markkinoinnin yrittäjäksi. Vapaa työ ja vapaus ovat olleet mulle aina isoimpia unelmia elämässä. Pikkuhiljaa asiat alkoivat loksahdella paikoilleen ja päätin jättää nykyisen työn.

malta-freelancer-yrittaja
Yksi onnellinen tyttö täällä hei

Sen lisäksi nyt kun asun täällä Maltalla ja sukulaiset asuvat Suomessa, haluan työn, jota voin tehdä missä vain, jolloin pääsen näkemään mulle tärkeitä ihmisiä useammin kuin kaksi kertaa vuodessa. Tämä se tilanne siis olisi ollut työssä täällä Maltalla, koska lomasysteemit ovat hiukan erilaiset kuin Suomessa. Moni varmasti voi asua vuosiakin ulkomailla näkemättä tärkeitä ihmisiä, mutta mulle se ei yksinkertaisesti käy. Asiaa varmasti vauhditti myös se, että saman katon alla asuu toinenkin yrittäjä, joka uskoo omaan juttuunsa ja menestyy. Sellaisessa ympäristössä on helppo itsekin uskaltaa toimia.

Tässä sitä nyt siis ollaan, vapaana ainakin toimistotyön tuomista velvoitteista. Työ ei ole enää aikaan ja paikkaan sidottua ja jo tässä muutamien viikkojen aikana olen huomannut, että se toimii itselleni paremmin kuin hyvin. Velvoitteita on siinä mielessä, että projektit pitää hoitaa ajallaan, joten töitä tehdään sen mukaisesti, usein yhtä niska limassa kuin toimistossa.

maltalla-asuminen-syyskuu
En saa varmasti ikinä tarpeekseni kuohuavasta merestä ja sen äänestä.

Eniten nautin kuitenkin tästä vapaudesta, enkä malta odottaa mitä kaikkea se tuo eteen. Nyt mulla jää aikaa myös rakkaalle blogiharrastukselle, joka on ollut jo vähän aikaa jäissä. Kun on tuijottanut 8 tuntia ruutua ja tuottanut asioita toiselle, on ollut vaikeaa istua blogin ääreen iltaisin. Se on sinänsä harmi, koska kesän aikana on ollut vaikka mitä menoa täällä Maltalla. Toisaalta tässä nykymaailmassa on hyvä pitää joskus taukoa somen käytöstä, joten laitetaan se sen piikkiin.

Musta tuntuu siltä, että tästä alkaa uusi, myös enemmän levon huomioonottava ajanjakso mun elämässä. Onhan tässä tehtykin pahimmillaan kolmea työtä samaan aikaan ties monen vuoden ajan. Musta tuntuu, että tällä tulevalla ajanjaksolla on jokin tarkoitus. Lisääntynyt lepo ja luovuus on itselleni jo tarpeeksi inspiroivia asioita, mutta varmasti ajan saatossa mieleen tulee myös muita ajatuksia, kun kerrankin mulla on aikaa pysähtyä. Kuka tietää, jos vaikka löydän jonkun ihan uuden intohimon kohteen?

Jospa aloittaisin ensimmäisenä Maltaan tutustumisen myös muilla tavoin kuin kotiovelta toimiston ovelle. Tuntuu vapauttavalta, kun voi hypätä koneeseen milloin vain ja tutustua myös muihin paikkoihin. Tulimme nimittäin juuri neljän päivän lomalta Geneva-järveltä, jossa olimme työn lopetuksen kunniaksi. Siitä postausta tulossa pian! 🙂

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *