Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Kohta se on ohi

Takana on aika uskomaton syksy ja pian voin onneksi huokaista helpotuksesta, kun pahimmat työt ovat takana päin. Palasin tänä syksynä koulun penkille, josta olin kevään tauolla omaan yritykseen panostamisen vuoksi. Olin aluksi suunnitellut, että etenen maltilla opintojen kanssa, jotta pystyn pitelemään kaikkia lankoja käsissä. Tajusin kuitenkin, että mitä enemmän teen nyt, niin sitä vähemmän hommaa on edessä ja päätin riipaista viimeiseen kahteen kuukauteen lähelle 40 opintopistettä plakkariin lisää.

Opiskelen liiketaloutta Haaga-Heliassa, jossa olen suuntautunut mainontaan ja viestintään. Pääsen siis myös koulussa hyödyntämään intohimoani kirjoittamiseen ja luovaan työhön. 

opiskelu liiketalous

Ammattikorkeakoulussa opiskelevat tietävät, että 40 opintopistettä ei ole mikään pieni määrä kun tutkinnon laajuus kokonaisuudessaan on 210 opintopistettä. Näin kuitenkin päätin tehdä ja kyllähän tämä puurtaminen on näkynyt ihan kaikessa. Eipä ole kauheasti jaksanut vaivautua neljän seinän sisältä ulos paitsi suorittamaan kokeita. Olen joutunut hölläämään myös treeneissä, koska energiaa ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Ei kannata polttaa kynttilää molemmista päistä, sen olen oppinut vuosien varrella.

Käytännössä siis viimeiset neljä viikkoa olen istunut nenä kiinni kirjassa ja kirjoittanut kohta lähelle 50 sivua tekstiä erilaisten raporttien ja portfolioiden muodossa. En sinänsä valita, koska olen kyllä aina nauttinut opiskelusta. Ylä-asteelta pääsin 9 keskiarvon todistuksella, vahvimpina aineina kuvaamataito ja matemaattiset aineet. Pitkään haaveena olikin arkkitehdin tai sisustusarkkitehdin hommat.

Liikunnan ja monipuolisen ruoan avulla on jaksanut hyvin syksyn kiireen

Hain lukioon ja pääsinkin arvostettuun lukioon Tampereella, mutta halusinkin panostaa enemmän tiettyyn alaan, hain matkailualan ammattikouluun ja pääsin sinne. Lukio jäi siis kesken ja samana syksynä aloitin matkailualan opinnot, jotka ovat olleet opiskeluvuosieni parasta aikaa. Käytännönläheistä, haastavaa opetusta kansainvälisellä alalla. Opintomatkalla oltiin Espanjassa. Voi niitä aikoja. 

Pidin myös siitä, että ammattikoulussa opiskeltiin paljon markkinointia, joka on ollut intohimoni siitä lähtien. Syksyllä 2012 päätin, että haluan opiskella bisnestä. Siinä oli sitä jotain. Kutsu kävi ja muutin vuonna 2013 Helsinkiin ja sitten alkoikin tapahtua ihan urakalla ja ihan kaikkea.

On hassua, että näiden kouluvuosien aikana minusta on kasvanut nainen. Olin niin nuori ja naiivi, kun muutin isoon kaupunkiin, josta en tuntenut ketään. Nyt mulla on täällä ihania ystäviä, jotka pysyvät mukana varmasti elämän loppuun saakka.

Ja miten paljon kaikkea muutakin tässä on ehtinyt tapahtua. Olen ollut kahdessa eri työpaikassa, opiskellut personal traineriksi, perustanut oman yrityksen, matkustellut… En edes oikein käsitä miten paljon olen saanut aikaan ja pelkästään jo tämän vuoden aikana.

Olen jo nyt kiitellyt itseäni siitä miten ahkera olen ollut. En ole aiemmin sitä osannut tehdä, mutta nykyään hyväksyn sen, että tämä kyllä riittää ja kukaan ei vaadi yhtään enempää.

Riitän juuri sellaisena kuin olen

Haluan käydä tämän koulun loppuun ja se vaatii nyt työtä. Mielessä on siintänyt ajatus, että lähtisin opiskelemaan vielä kauppatieteiden maisteriksi kun saan tämän tutkinnon pakettiin.  Sitä täytyy sitten harkita kun sen aika tulee ja pohtia tarkkaan, että onko siitä hyötyä nyt tai tulevaisuudessa.

Moni paahtaa menemään ilman taukoja ja unohtaa itsensä täysin. Milloin sinä olet viimeksi kehunut ja kiittänyt itseäsi? Ethän arvota itseäsi ainoastaan suoritusten perusteella? Itse pidän loppu peleissä suuremmassa arvossa omaa hyvinvointia, läheisiä ja omaa terveyttä.

Onneksi tämä tilanteeni on väliaikainen ja pian stressi helpottaa. Silloin aion palkita itseni, toivottavasti etelän lomalla! 🙂 

Edellinen postaus: Haluatko näkyvät vatsalihakset? Näin se onnistuu!

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.