Millaisia ihmisiä ihailen?

On helppo sanoa, että ei pidä negatiivisista ihmisistä, mutta olen miettinyt viime kuukausina paljon sitä millaisia ihmisiä ihailen. Ihmiset, joita ihailen ovat vaikuttaneet elämääni tuoden siihen paljon hyvää ja parhaimmassa tilanteessa olen pystynyt opettelemaan joitakin ihailemieni ihmisten piirteitä ja tuomaan sitä kautta lisää hyvää omaan elämään.

Oikeastaan kaikkia ihailemiani ihmisiä yhdistää vähintään yksi ja sama piirre ja se on positiivisuus. Olen kuullut ihmisiltä rajujakin tarinoita elämästä, mutta ihmiset, jotka jaksavat olla positiivisia myös vaikeidenkin hetkien keskellä, ovat sellaisia, joita ihailen.

Positiivisuus ei aina tarkoita sitä, että joskus ei tuntuisi pahalta. Luulen, että pikemminkin positiivinen ihminen antaa tunteiden tulla eikä jää niihin liiaksi märehtimään. Joskus on vain hyväksyttävä se mitä elämä tuo tullessaan, vaikka se ei ole helppoa. 

hyvat-ihmiset-millaisia-ihmisia-ihailen

Olen oppinut omalta isältäni, että elämässä pitää kulkea omaa polkuaan, vaikka kaikki eivät siitä välttämättä pitäisikään. Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat kulkea omaa polkuun ja pää pystyssä oli tilanne mikä hyvänsä.

Mulla itselläni on edelleen opettelemista tässä piirteessä vaikka kohtuullisen paljon olenkin saanut asioita aikaiseksi sen vuoksi. Monesti vain ihmiset tuppaavat suhtautumaan nahkeasti kaikkeen uuteen ja varsinkin epätavalliseen, jolloin tarvitaan tätä asennetta. Ei ole aina helppoa kulkea omaa polkua. Massaan sulautuneena olisi paljon ”helpompaa”.

millaisia-ihmisia-ihailen-positiivisuus

Ihailen menestyiden yritysten johtajia tai ihmisiä, jotka ovat tehneet paljon töitä ja saavuttaneet sen vuoksi hienoja asioita. Tiedän itse, että mitkään hienot asiat eivät tule ilman työntekoa, joten arvostan suuresti, kun joku jaksaa tehdä töitä omien unelmien eteen. Arvostan yritysjohtajissa tietynlaisia ihmisityyppejä. En siis sellaisia, jotka tuhoavat kaiken ja kaikki muut ympäriltään päästäkseen tavoitteisiin. Ihminen, joka on menestynyt, mutta kuitenkin vielä nöyrä, on kaikista ihailtavin. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö voisi olla ylpeä saavutuksistaan ja kertoa sen ääneen. 

Eräs ystäväni sanoi vähän aikaa sitten ihanasti, että on olemassa sellaisia ihmisiä, jotka ovat niin rakkautta täynnä, että aina kun menet tälläisen ihmisen luo, saat takuuvarmasti rakkautta takaisin. Se on täysin totta ja olen niin kiitollinen, että mulla on ollut ja on elämässä sellaisia ihmisiä. Monesti herkimpien ja rakastavien ihmisten taustalla on todella kipeitäkin asioita elämässä, mutta jostakin kumpuaa se loputon rakkaus ihmisiä ja elämää kohtaan siitä huolimatta. Rakkautta täynnä olevan ihmisen ympärillä on tietynlainen aura, joka hohtaa sitä hyvyyttä. Sellaisen ihmisen kyllä tunnistaa. 

positiivisuus-negatiivisuus-elama

Kyynisyyden ja katkeroitumisen vastakohtia ovat avoimuus ja huolettomuus. Siinä ovat kaksi piirrettä, jotka omaavia ihmisiä ihailen. Olen monesti itse taipuvainen liialliseenkin stressiin ja joskus mietin, että olisipa helpompaa, jos olisi hiukan huolettomampi ihminen. Olen kyllä spontaani, mutta joskus taakka harteilla saa hermoromahduksen partaalle.

En ole koskaan voinut sietää kyynisiä ja epäileväisiä ihmisiä, jotka tuomitsevat kaiken uuden kokeilematta tai edes tutustumatta aiheeseen. Vihaan esimerkiksi rasismia yli kaiken ja jos kuulen jonkun puhuvan halveksuvasti erilaisista ihmisistä, tunnen välitöntä inhoa. Sen vuoksi ihailen ihmisiä, jotka pystyvät asettumaan toisen asemaan ja jotka ovat aina valmiina oppimaan uutta ihmisistä tai asioista. Pyrin itsekin jatkuvasti olemaan avoimempi ja pohtimaan aina myös toisen näkökulmaa asioista.

Haluan pyrkiä omassa elämässäni siihen, että otan vaikutteita ainoastaan positiivisista ihmisistä. Positiivisuus on sellainen asia, joka harjaantuu harjoittelemalla. Pyrin aina kun mahdollista kääntämään omat negatiiviset ajatukseni positiivisiksi. Se ei ole aina helppoa, mutta kun näkee miten onnelliseksi ihminen voi tulla, kun sitä opettelee, on se piirun verran helpompaa. Negatiivisen ihmisen kohdatessa pitää vain osata sulattaa niitä tuntemuksia eikä antaa sellaisten ihmisten vaikuttaa omaan mielialaan. Se on auttanut itseäni paljon. 

 

Edellisessä postauksessa: Muuttunut tyylini ja mitä se kertoo minusta

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *