Millaisia ihmisiä en voi sietää?

On olemassa muutama sellainen ihmistyyppi, jotka saavat niskavillani nousemaan pystyyn. Onneksi omaan elämään voi sisällyttää sellaisia ihmisiä, jotka elävät saman arvomaailman mukaisesti. Joskus kuitenkin törmää ihmisiin, jotka tuntuvat olevan niin toiselta planeetalta.

Olen mielestäni hyvin avoin ihminen ja olen nähnyt elämäni aikana paljon kaikenlaista sekä myös monenlaisia ihmisiä. Ihmisen kanssa jutellessa huomaa hyvin nopeasti kuinka avoimet ajatukset ihmisellä on tätä maailmaa kohtaan.

En voi sietää rasistisia ihmisiä. Huomaan, että vaikka täällä Suomessa on ollut maahanmuuttajia jo vuosikymmeniä, ovat silti usean ajatukset heitä kohtaan kyynisiä. Asenteet tulevat esille varsinkin nettikeskusteluissa, joissa oman elämänsä äänitorvet toitottavat, että kaikki maahanmuuttajat elävät täällä meidän verorahoilla eivätkä edes aio tehdä töitä.

Itse en ole tuntenut yhtäkään maahanmuuttajaa, joka ei tekisi täällä työtä. Moni on opetellut suomen kielen hyvin ja tekee sitä työtä, mitä on tarjolla. Kuinka moni oikeasti osaava suomalainen ihminen tekisi vaikka siivoojan hommia? Veikkaan, että yhtä paljon löytyy niitä suomalaisia, jotka elävät tuilla, koska saavat siitä enemmän rahaa kuin töissä olemisesta.

Tuomitsevat ihmiset heittävät usein ilkeitä kommentteja ja kuvittelevat olevansa jotenkin hauskoja. Mulle kaikki ihmiset ovat samanarvoisia enkä voi sietää ihmisten arvostelua tuntematta toista.

ihmistyypit-onnellisuus-katkerat-ihmiset
Toinen ihmistyyppi, joka saa itsessäni aikaan ärsytystä on muuntautumiskyvyttömät ja kaavoihin kangistuneet ihmiset.

Näin luovana ihmisenä ja alati muuttuvalla alalla työskentelevänä ihmisenä sitä on vähän pakkokin osata muuntautua ja omaksua uutta. Mikään ei ole kamalampaa kuin tehdä töitä ihmisen kanssa, joka ei osaa tai uskalla nähdä asioita erilaisesta näkökulmasta.

Tilanne voi tulla eteen myös muualla kuin töissä. Mielestäni kasvaminen loppuu siihen kun ei ole enää valmis kokeilemaan mitään uutta.

Ymmärrän kyllä, että on asioita, jotka kannattaa tehdä tietyllä tavalla, mutta joskus on hyvä miettiä kaipaisiko oma ajatusmaailma pientä freesausta. Monesti uusi ja rohkea ajatus voi viedä paljon pidemmälle kuin vanhat kaavat. Moni ei ehkä vain uskalla ottaa riskejä, koska ne aiheuttavat pelkoa.

Kolmas ärsyttävä ihmistyyppi on ehdottomasti päällepäsmäri. En haluaisi yleistää, mutta usein lapsi, joka on ollut perheen ainut lapsi voi ajautua tälläiseksi helpommin kuin ihminen, joka on joutunut koko elämänsä ottamaan myös muut huomioon.

Toki vaikutusta on myös vanhemmilla ja jos lapsi saa aina olla se stara, ovat vaikutukset nähtävissä aikuisena.

Tottakai ihminen voi ja saakin olla ylpeä itsestään ja saavutuksistaan, mutta jos ei ole kykyä joustaa ollenkaan, ajautuu yleensä vain kiusallisiin tilanteisiin. Päsmäri ei välttämättä edes itse tajua olevansa sellainen, mutta ihmiset kaikkoavat kyseisen ihmisen ympäriltä sen takia.

ihmissuhteet-onnellisuus-maahanmuutto

Ihmiset, joista negatiivisuus ja katkeruus paistaa läpi ja jotka tartuttavat saman ajatusmaailman myös muihin ovat sellaisia, joita en voi sietää.

Pyrin omassa elämässäni ajattelemaan asioista positiivisesti niin pitkälle kun se on mahdollista. Tiedän kyllä, että joskus on sellaisia asioita, joista on todella vaikeaa löytää mitään positiivista, mutta silloin voi ainakin pyrkiä lisäämään positiivisuutta muista asioista.

Moni käsittää positiivisuuteni niin, että en varmaan ole kokenut koskaan mitään kamalaa tai raskasta elämässäni, mutta voin sanoa, että tietäisittepä vaan. En vaan pidä siitä, että jään niihin vellomaan vaan suunta on aina ollut eteenpäin.

Myönnän toki välillä olevani liiankin toiveikas, mutta pidemmän päälle koen sen vievän itseäni pidemmälle kuin negatiivisuuden.

Katkeruus on sellainen asia, että se kertaantuu, jos sen kitkemiseen ei kiinnitä elämässä tarpeeksi huomiota. Vaatii oikeasti taitoa käsitellä vastoinkäymisiä niin ettei vajoa epätoivoon.


Katkeruus paistaa ehkä helpoiten läpi ihmisestä, jos puhutaan negatiivisista ihmistyypeistä.

Monesti katkerat ihmiset ovat myös pahimpia selän takana puhujia. Mulla on ollut aina se mentaliteetti, että pyrin välttämään pahan puhumista viimeiseen asti. Se luo vain turhaa negatiivista fiilistä itselle ja muille.

Tietyllä tapaa pelkään ihmisiä, jotka puhuvat aina pahaa toisten selän takana. Olen varma, että sellaiset ihmiset puhuisivat myös minun kertomista asioista eteenpäin. Usein nämä ihmiset yrittävät kietoa oikeat ihmiset pikkurillinsä ympärille ja sitä kautta hyötyä muista. Itse kierrän sellaiset ihmiset kaukaa, koska en perusta mielipiteitäni ihmisistä muiden kertomaan. Niin monta kertaa olen törmännyt huhuihin myös itsestäni, jotka eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Olen siis nähnyt mitä pahaa puhujat voivat pahimmassa tapauksessa saada aikaan.

Millaiset ihmiset sinua ärsyttävät? Oletko joutunut pahoihin tilanteisiin myrkyllisten ihmisten kanssa?

Kommentit (6)
 1. Totta kai sitä joskus johonkin ihmiseen ärtyy, mutta mun mielestä meillä on kuitenkin oikeastaan velvollisuuskin sietää toisamme. Vaikka joku ihminen on erilainen kuin sinä, se ei tarkoita, että se ihminen on välttämättä ansainnut sun vihaasi. Eli vastauksena kysymykseesi: yritän sietää kaikkia ihmisiä.

  1. pauliinafitworld
   5.12.2018, 18:30

   Ei oo ongelmaa mullakaan tulla erilaisten ihmisten kanssa toimeen

 2. Olen myös törmännyt useasti negatiiviiseen ajattelutapaan, asenteeseen sekä siihen ettei voi iloita toisen onnen puolesta. Musta toi on surullista! Jos ei itse ole tyytyväinen omaan elämäänsä, suosittelen tekemään asialle jotain. Moni vain valittaa vuodet samoista uuvuttavista asioista muttei kuitenkaan saa aikaan mitään muutosta, ja eikä pysty iloitsemaan toisten asioista. Tälläiselle ihmistyypille ei halua mielellään kertoa omia hyviä asioita tai tapahtumia koska saa katkeruutta aikaan. Harmi 🙁

  1. pauliinafitworld
   5.12.2018, 18:29

   Toi on muuten ihan totta, että sellaisille ihmisille on vaikea kertoa omista asioistaan, koska sen katkeruuden huomaa! on kyllä surullista 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *