Mikä sua oikein estää muuttumasta?

Olen sellainen ihminen, että tarvitsen jatkuvasti projekteja, joissa voin kehittää itseäni. Projektit voivat liittyä työhön, omaan henkiseen kasvuun, opiskeluun, ihmissuhteisiin tai hyvinvointiin elämässä ylipäätään. Seuraava projekti on mulla edessä helmikuun alussa, kun lähden edustamaan Suomea Miss Global -kilpailuun Filippiineille. Kerroinkin siitä edellisessä postauksessa. Olen pikkuhiljaa sisäistänyt, että alle kuukauden päästä sitä sitten tosiaan lähdetään yhdeksitoista päiväksi boot campille ja siellä lopulta itse showhun. En ole koskaan ollut paikassa, jossa mulla on mahdollisuus tutustua 50 eri maailman maan ihmiseen samassa paikassa. Pelkästään jo se asia saa mut pyörimään paikoillani. En varmaan edes käsitä vielä miten paljon voin tuolla matkalla oppia uusista ihmisistä, kulttuureista ja kaikista tärkeintä – itsestäni!

Täytyy myöntää, että tämän asian myötä myös pieni pelko on nostanut päätään. Tunnistan tämän tunteen itsessäni ja se on pelkoa, joka ilmaantuu aina ennen asioita, jotka ovat niin suuria, että niitä on vaikea käsittää. Samanlaisen paikan edessä olin viime keväänä kun edessä oli opiskelut jatkoajalla ja opparin kirjoittaminen. Sen jälkeen mua pelotti aivan hulluna aloittaa oman alan töissä, asiantuntijana, suoraan koulun penkiltä. Vaikka tiesin, että tottakai mulla on tarvittava osaaminen, silti sitä epäili omia taitojaan. Uskon, että se on täysin normaalia juuri valmistuneilla ihmisillä.

pelko-saavutukset-itsetunto-elama

Nyt kun mietin kuukausia taaksepäin, tajusin pelänneeni ihan turhaan. Luin joskus jonkun artikkelin, jossa kerrottiin syitä sille miksi tietyt ihmiset menestyvät esimerkiksi urallaan. Ne ovat ihmisiä, jotka tietyllä tasolla ovat ”epävarmoja” jatkuvasti eli siis arvioivat omaa työtään todella kriittisesti. Sellaiset ihmiset eivät ota mitään itsestäänselvyytenä ja pyrkivät sen vuoksi jatkuvasti parempiin tuloksiin. Tunnistan nuo piirteet itsessäni täysin. En voisi koskaan ottaa mitään saavuttamiani asioita itsestäänselvyytenä vaan ymmärrän, että niiden eteen tulee tehdä töitä myös saavutusten jälkeen. Otetaan esimerkkinä vaikka parisuhde. Et voi olettaa, että homma toimii myös alkuhuuman jälkeen, jos et tee suhteen eteen töitä.

Tiedän täysin sydämestäni, että haluan lähteä kilpailuun mukaan ja tiedän myös, että tulen varmasti ajattelemaan tästä asiasta samalla tavalla kuin opiskeluista tai työelämään siirtymisestä, kun tuo kokemus on ohi. Pelkoni ovat turhia. Toisaalta pieni pelko persuuksissa saa yrittämään hiukan lujempaa, josta voi varmasti olla hyötyä.

Peloista puheen ollen, mulla on tietynlainen pelko, joka liittyy onnellisuuteen. Olen joutunut katsomaan vierestä miten muka läheisistä ihmisistä tulee katkeria ja selän takana puhuvia ihmisiä, kun eivät kestä katsoa toisen menestystä elämässä. Mulla on pelko, että joskus olisin samanlainen ihminen. En enää näkisi ihmisten hyviä puolia, koska katkeruuden lasit olisivat päässäni. Tiedän, että on ihan yhtä hyväksyttävää elää tämä elämä makoilemalla riippukeinossa ja pakoilemalla vastuuta, mutta se ei ole se mun juttu. Huomaan, että tulen onnettomaksi, kun en pääse käyttämään energioita uusiin jännittäviin asioihin. En halua, että joudun istumaan kiikkustuolissa katkerana, kun en uskaltanut tehdä asioita, jotka pelottaa.

katkeruus-onnellisuus-selantakanapuhujat

Törmään tähän pelkoon myös valmennusasiakkaideni kanssa. Uusi minä pelottaa niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Moni ei aloita elämäntapamuutosta, koska uusi elämä pelottaa. Saatetaan miettiä, että no mitä ne työkaveritkin ajattelee kun olen dieetillä tai pysyykö oma puoliso menossa mukana. Valitettavasti moni puoliso myös pyrkii jarruttelemaan muutosta, joka on mielestäni niin väärin!

Olen itsekin ollut kisadieetillä ja muuttunut muutamassa kuukaudessa täysin eri näköiseksi ihmiseksi fyysisesti. Salilla peilistä näkyvät käsissä pullottavat suonet ovat ensimmäistä ja myös toistakin kertaa asioita, jotka saavat sinut pelkäämään itseäsi 😀 Muutokseen kestää tottua, mutta se tulee hyväksyä, jotta voi nauttia myös siitä lavalla näkyvästä kuivasta lookista.

Niin kliseistä kuin se onkin niin jos haluaa saavuttaa jotain epätavallista, on tehtävä jotakin erilailla kuin ennen. On uskallettava kävellä suoraan pelkoa päin ja kestettävä hetken aikaa epämukavuusalueella.

 

Kommentit (2)
  1. Sama pätee lapsien teossa, ei tehdä kun pelottaa? 😀 hah.

    1. pauliinafitworld
      6.1.2019, 10:00

      Pitää varmasti myös paikkaansa. Toki myös monet järkisyyt, jotka saavat pysymään mieluummin mukavuusalueella 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *