Mikä sai minut eilen kyyneliin

Olen aina ollut sitä mieltä, että kova työ palkitsee aina jossain vaiheessa. Olen tehnyt aina paljon töitä unelmieni eteen ja jos puhutaan erilaisista ihmisistä, niin en ole niin sanotusti saanut hyviä asioita kultalusikka suussa. Niiden eteen on täytynyt tehdä töitä, usein niska limassa.

Elän tällä hetkellä kiireisintä aikaa koko menneestä vuodesta, kun pyöritän yrittäjän arkea ja ammattikorkeakoulua samaan aikaan. Olen päässyt hyvin opiskelun makuun ja se tarkoittaa sitä, että lähes joka päivä joko opiskelen jotain tai istun koulussa. Kotona on pino kirjoja ja tehtävälista ei lopu kesken. Sen lisäksi tulee hoitaa yritys, joka vie työpäivän verran joka päivä. Toisaalta nautin tästä kiireestä ja siitä, että saan jotain konkreettista aikaan. 

Aloitin yrittäjänä toimimisen työn ohessa sivutoimisena kohta kaksi vuotta sitten ja tavallaan olin silloin tässä samassa tilanteessa, jossa hommaa oli välillä liikaakin. Aloin tehdä personal trainerin työtä käytännössä ja käytin tunteja, jopa päiviä lisäopiskeluun itse niistä aihealueista, joita ei koulussa opetettu. Sain koulusta hyvät perustiedot, mutta tärkeimmät asiat on opittu käytännössä ja oppiminen jatkuu edelleen.

etavalmennus

Olen aina ollut täydellisyydentavoittelija oikeastaan kaikessa. Yksikään treeni -tai ravinto-ohjelma ei lähde asiakkaalle, ennen kuin kaikki on siinä varmasti kunnossa ja mietitty tukemaan asiakkaan tavoitetta.

Olisi helppoa, jos oman työni taustalla olisi automaattinen tietokoneohjelma, joka lähettää asiakkaalle tiedoston, kun maksu on vastaanotettu. Tässä vaiheessa tullaankin siihen, mikä erottaa minut monesta muusta. Massavalmentaminen ei ole mielestäni hyvää liiketoimintaa. Pidemmän  päälle isolle joukolle suunniteltu ohjelma ei tuo tuloksia, eikä varsinkaan pysyviä sellaisia.

Kun asiakas muuttuu tyytymättömäksi, on uusia kauppoja turha odottaa. Myynnin yksin tärkein kulmakivi ovat vanhat asiakkaat. Pelkkä uusmyynti ei tuo loputtomasti tuloja yrittäjälle tai yritykselle. Mitä tyytyväisempiä vanhat asiakkaat ovat, sitä helpompaa on myös lisämyynti heille. Tämä on missio, jota toteutan omassa työssäni. Asiakas voi milloin tahansa palata minulle takaisin ja tiedän tarkalleen, että mistä projektia lähdetään jatkamaan, koska ohjelmat on suunniteltu asiakkaan sen hetkisen tavoitteen mukaisesti, ei niin, että suuri joukko hyötyisi siitä. 

etavalmennus

Olen aika vähän laittanut referenssejä tai muutoskuvia asiakkaistani, koska puskaradio on edelleen tehokkain markkinointikanava. Olen niin työn touhussa, että en ole kokenut tarvetta hehkuttaa jatkuvasti asiakkaiden saamia tuloksia, vaikka toki niitä on mahtava jakaa myös julkisesti. Ajattelin nyt ensimmäistä kertaa julkaista täällä blogissa erään etävalmennusasiakkaani palautteen, joka sai minut eilen herkistymään. 

etävalmennus suomi

Kommentti sai minut herkistymään sen vuoksi, että siinä kiteytyy kaikki, mihin haluan urallani ja elämässäni panostaa. Viime kuukaudet ovat olleet rankkoja ja olen tietyllä tapaa vähän väsynyt, joka saa vielä entistä herkemmäksi kun saa näin upeaa kiitosta asiakkaalta. 

En olisi vuosia sitten uskonut, että löydän unelma-ammattini ja pääsen auttamaan ihmisiä tällä tavalla. Olen niin onnellinen, että saan tehdä työtä, joka on intohimo ja oppia joka päivä uutta. 

Haluaisitko olla elämäsi kunnossa jo ennen uuden vuoden lupauksia? Siinä tapauksessa käy lukemassa edellinen postaus!

 

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *