Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Melkein valmis kuntosalivalmentaja

**Kaupallinen yhteistyö: Trainer4You**

Viikonloppu meni kuin hujauksessa kolme päiväisessä Trainer4You kuntosalivalmentajakoulutuksessa. Kouluttautuminen personal traineriksi käsittää kolme eri vaihetta.

Trainer4You personal trainer

-Hyvinvointivalmentaja

-Kuntosalivalmentaja

-Personal trainer

Mullahan on jo plakkarissa hyvinvointivalmentajan koulutus ja valmiudet toimia hyvinvointivalmentajan ammatissa. Tänä viikonloppuna pureuduttiin kuntosalivalmentajan opintoihin, jotka on laajuutensa vuoksi jaettu kahteen eri koulutusviikonloppuun, joista seuraava on taas kuukauden kuluttua.

Viikonloppu oli intensiivinen, mutta antoisa.

Nyt ymmärrän täysin yleisen sanonnan, jota liikunta -ja terveysalalla työskentelevät ihmiset usein sanovat, että oppiminen alkaa vasta opiskelujen alettua.

Olen luullut olevani jollain tapaa konkari treeniasioissa, mutta viikonlopun aikana sain kyllä huomata, että paljon opittavaa on vielä. Vaikka suurin osa asioista on hyvin hallussa, niin melkein yhtä paljon löytyy ihan uusiakin asioita. Esimerkiksi ihan niinkin yksinkertainen asia, kuin selkäliike ylätaljassa; on yksi vaikeimmista salilla tehtävistä liikkeistä ja vaatii yllättävän paljon liikkuvuutta ja kehonhallintaa.

ylätalja-selkätreeni

Trainer4You:n oma kuntosali tuli tutuksi viikonlopun aikana ja siellä tuli vietettyä varmastikin lähelle kymmenen tuntia viikonlopun aikana.

trainer4you-kyykky-sali

Kirja kulki mukana salilla koko viikonlopun
Kirja kulki mukana salilla koko viikonlopun

Kävimme läpi liikepankkia ja liikkeiden oikeita suoritustekniikoita ja sunnuntaina teimme toiminnallisen kiertoharjoittelutreenin, joka koostui erilaisista toiminnallisista liikkeistä. Mä en tarkoituksella treenannut koko viikonloppuna ja pääsinkin päästelemään höyryjä ulos oikein kunnolla treenin aikana. I was on fire! 😀

Toiminnallisen treenin yksi liike, staattinen pito
Toiminnallisen treenin yksi liike, staattinen pito
Treenin jälkeen oli hymy herkässä
Treenin jälkeen oli hymy herkässä

Sunnuntaina pääsimme ohjaamaan kurssikavereita ihan tositoimissa ja pääsimme valmistautumaan kuntosalivalmentajan näyttökokeeseen, joka on jo seuraavalla lähiopetuskerralla.

Näyttö ei ole helpoimmasta päästä, mutta pidän siitä, että Trainer4You:lla opiskelu otetaan tosissaan ja mikä opettaisikaan paremmin, kuin työskentely käytännössä. Teoria tulee siis olla hyvin hallussa ja sitä saa opiskella kirjasta, jonka saimme ikiomiksi.

Ei turhia paperilappuja, vaan kunnon teoria kattavine ohjeineen kirjassa
Ei turhia paperilappuja, vaan kunnon teoria kattavine ohjeineen kirjassa

Teoriaopinnot koostuivat luennoista ja ryhmätöistä, jotka käsittelivät ammattitaitoista kuntosalivalmentamista ja motivoivaa ohjaamista. Opettelimme myös kuntosaliohjelmien tekemistä käytännössä ja saimme niistä suoraa palautetta.

Treenin jälkeen sai pulahtaa uimaan
Treenin jälkeen sai pulahtaa uimaan
Näkymät luennolla :)
Näkymät luennolla 🙂

Naurua riitti vaikka millä mitalla, vaikka viikonloppu oli pitkä ja varmasti jokainen oli väsynyt sen jälkeen. Yksi parhaita juttuja opinnoissa onkin kurssikaverit, jotka pakostikin hioutuvat yhteen opintojen aikana. Verkostoituminen on tällä alalla tärkeää ja on mahtavaa, että sen voi aloittaa jo näin opiskeluvaiheessa. Meidän ryhmässä on monen alan konkareita ja toisilta oppii paljon.

Vähän välipalaa
Vähän välipalaa

Opin niin paljon uusia asioita treenitekniikoista, kehonhuollosta ja anatomiasta viikonlopun aikana, että oikein pihisen innosta kirjoittaessani tätä 😀 Parasta on ne kaikki oivallukset, jotka tulevat parhaimmillaan vasta koulutuksen jälkeen ja joita voin soveltaa myös omiin treeneihini. Vielä kun malttaisi odottaa kuukauden päähän, niin olisi ihan hyvä! 😀

Kommentit (2)

  1. Enni

    Hitto, kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta opiskelulta. Tsemppiä jatkoon! 🙂

    • pauliinafitworld

      Noi opiskelut on ihan sairaan mielenkiintosia! Kiitos paljon! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.