Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Fitness ja silikonit sekä paljon muuta

Fitness on kuohuttanut lähiaikoina jopa ihan Iltalehdissä saakka ja itsekin olen tietysti mielenkiinnolla seuraillut aiheesta uutisointia. Suuren mediakohun aiheutti Ulla-Riitta Koskien blogikirjoitukset kilpailemisesta ja siitä illuusiosta, mikä siinä usein on taustalla. Tähän kohun aiheuttaneeseen kirjoitukseen pääsee tästä: 

http://primebody.fitfashion.fi/2014/10/24/jos-jollekkin-jai-epaselvaksi-se-illuusio/

Myös multa kysyttiin mielipidettä tästä aiheesta ja aionkin nyt vähän avata omien kokemuksien kautta mun kantaa tähän asiaan. Osittain olen Umpun kanssa samaa mieltä ja osittain taas en. 

Haluan avata aihetta faktojen kautta, joita moni ihminen ei välttämättä tiedä tai tule ajatelleeksi. 

Fitness on hyväksytty virallisesti urheiluksi Suomessa ja se on rekisteröity Valo Ry:n jäseneksi, johon voi päästä vain yksi yhdistys jokaisesta urheilulajista.

Tämä tarkoittaa käytännössä siis sitä, että fitnessurheilijat voidaan noteerata Vuoden urheilijagaalassa ja fitnessurheilijat ovat yhtä päteviä urheilijoita, kuin esimerkiksi yleisurheilijat, jalkapalloilijat, jääkiekkoilijat ja muut urheilijat.

Tämä asia ei ole monen tavallisen ihmisen tiedossa ja päivittäin saa lukea keskusteluja, joissa kiistellään, onko fitness urheilua vai ei. Kilpailemisen tasolle mentäessä se on. Asiasta on siis turha jatkossa kiistellä, koska me fitnessurheilijat olemme ihan samalla tasolla muidenkin urheilijoiden kanssa. 

Fitness on noteerattu myös mediassa ja esimerkiksi Fitness Expossa oli median edustajia vaikka millä mitalla. Fitness on maailmalla mediassa esillä paljon laajemmin ja Suomessa Fitneksen saama mediajulkisuus on vielä pientä esimerkiksi Amerikkaan, jossa moni kilpalija elättää itsensä ihan jo pelkillä promotuloilla ja sponsoreilla. 

Pro kilpailijat, eli ammattilaiskilpailijat saavat kilpailusta palkinnoksi rahaa. Ei välttämättä isoja summia, mutta joka tapauksessa.

Vielä yksi tärkeä fakta: IFBB Finland ry. noudattaa Suomen Antidopingtoimikunta ry:n (ADT) voimassaolevia sääntöjä.

Kauheasti puhutaan, että fitnessurheilijat käyttävät dopingia päästäkseen lihaksikkaaseen kuntoon ja jopa minulle on tultu sanomaan, että olisin käyttänyt jotain. Totuus kuitenkin on, että näitä testataan. Viimeksi Nicole Wilkins palkintojen jaon jälkeen meidät tytöt laitettiin riviin ja jokainen nosti pussista pallon ja jos sai valkoisen pallon, joutui dopingtestiin. Itse en ole koskaan käyttänyt mitään ja olisin ihan hiton tyhmä, jos käyttäisin. Jos jäisin kiinni dopingin käytöstä, voisin saada pahimmillaan 2 vuoden kilpailukiellon. Sitä en missään nimessä halua. Ihmiset eivät ymmärrä, miten ammattimaista touhua tämä Suomessakin järjestettävä fitnesskilpaurheilu todellisuudessa on. 

 

Fitness on kilpailemiseen mentäessä kilpaurheilua ja KILPAURHEILU EI SOVI KAIKILLE

Mua itseäni raivostuttaa keskustelut, joissa puhutaan, että fitness ei ole urheilua ja salilla vaan nostellaan painoja ja sitten noustaan lavalle pullistelemaan pikku bikineissä. Olenkin monesti sanonut, että tervetuloa mun kanssa treenaamaan. Mulla on joka ikisessä treenissä syke korkealla ja yleensä paita märkänä hiestä. Siihen laitetaan päälle polte lihaksessa ja oikeesti kivunsietokyky, jota sinulla täytyy olla, jos meinaat saada treenistä joka kerta jotain irti.

Itse pidän fitnessurheilijoita kovimpina urheilijoina, koska myös henkinen puoli on tässä hommassa niin isossa roolissa. 

Missään lajissa menestyminen ei tule helpolla. On tehtävä aivan hirveästi töitä ja itse olen myös samaa mieltä siinä, että huipulle mentäessä mikään kilpaurheilu ei ole terveellistä. En minä itsekään pidä terveellisenä sitä, että ennen kilpailua ei juoda vettä ja kuivatellaan kroppaa tai dieetataan kehon rasvaprosentti pieneksi. Itselläni kehon rasvaprosentti kisojen alla on 11-13%. Sen alemmaksi sitä ei ole tarvetta viedä. 

Ja voin kertoa tässä myös sellaisen asian, että itselläni hormonitoiminta toimii ihan normaalisti. Tästä on todisteena se, että juuri SM-kilpailua ennen menkkani alkoivat ja jouduin pyytämään tiimiläisiltä tamponia ja onneksi sellainen siis löytyi yhdeltä huoltajalta. On ihan täysin puppua, että hormonitoiminta menee tolaltaan saman tien, kun kilpailee bodylajeissa. 

Mutta siinä tullaankin siihen, josta myös Umppu puhui blogissaan, että kisakunto on oikeasti vain sen yhden päivän kunto. Sitä ei tule kenenkään tavoitella ja voi luoja, jos täällä on nuoria tyttöjä, jotka kuvittelee, että reisilihakseni lohkeilee offillakin joka päivä ja alavatsalla suonet pullottelee, niin oikeasti tervetuloa takaisin todellisuuteen. 

Tällä hetkellä painan noin 56 kiloa ja tavoitteeni on nostaa painoa vähintään 60 kiloon ennen seuraavaa dieettiä. Syön tällä hetkellä, kuin hevonen ja vatsapalat ei todellakaan pilkottele enää. Totinen totuus on, että lihas ei kasva miinuskaloreilla. On turha yrittää saada esiin sikspäkkiä samalla, kun kasvattaa lihasta, se ei vaan ole mahdollista. Suurimman osan vuodesta (n.60%) olen ihan normaalin naisen näköinen ja makkaraakin löytyy. 😀 Tietenkin lihasmassaa on, joten se tuo kroppaan muotoa, mutta en ole ikinä kuvitellut, että olisin saman näköinen, kuin kisapäivänä. 

Kun tähän lajiin lähtee, pitää omata aika harvinaiset geenit.

Geenit, jotka kestää jatkuvaa painonvaihtelua ja uusia dieettejä ja vastaanottaa kropalle annetut muutokset. Kaikilla ei vain ole näitä geenejä ja silloin on parempi kilpailla jossakin muussa lajissa. 

Näiden asioiden lisäksi täytyy omata todella kova pää ja päättäväinen luonne. Monen pää ei kestä montaa dieettiä putkeen, vaikka se olisikin järkevästi toteutettu. 

Fitnestä voi toteuttaa kahdella tavalla: TERVEELLÄ ja EPÄTERVEELLÄ tavalla

Olen tästä jo aiemminkin puhunut ja kertonut, miten ensimmäinen dieettini oli juuri tälläinen epäterveellinen, mutta nykyään teen tätä terveellisesti. En pelleile kroppani kanssa, syön hyvin myös dieetillä ja harrastan maltillisesti aerobista. Minulla on ammattitaitoinen valmentaja, mutta myös huonoja valmentajia löytyy monia ja silloin päästään näihin lopputuloksiin, että ”Fitness pilasi terveyteni”, joista Iltalehdissä toitotetaan.

Kyllä, fitneksellä voi pilata terveytensä, jos tekee töitä väärien ihmisten kanssa.

Olen itse omin silmin nähnyt Pro-kilpailijoita lavan takana ennen kilpailua. Esimerkiksi Michelle Lewin, jonka näin ennen Nicole Wilkins finaaleja, söi ihan kunnon kokoisen aterian ennen kilpailua. Huipulla ei tarvitse näännyttää kroppaa äärimmilleen, koska lihasmassaa löytyy hyvin. 

 Fitness on ulkonäkökeskeinen laji -totta vai ei?

Tästä aiheesta voisi kirjoittaa kokonaisen postauksen, mutta yritän kertoa tämän lyhyesti.

Moni ei arvosta fitnesskilpailijoita, koska lavalla ei tehdä urheilusuoritusta.

Fitness eroaakin muista urheilulajeista siinä, että ne urheilusuoritukset tehdään joka päivä siellä salilla ja keittiössä ja lopputulos vain näytetään lavalla. Itse koen, että haluan nauttia siitä kovasta työstä, jota teen vuoden ympäri ja siksi nautin siitä laittautumisesta, jota kisapäivänä saa tehdä. 

Sitten tullaan aiheeseen, joka mietityttää monia.

Onko fitneksessä pakko olla silikonirinnat?

Voisin sanoa, että Suomessa kilpailijoista 70% ja ulkomailla 95% on silikonit. Kun tulee fitnessmaailmaan, tulee hyväksyä se tosiasia, että ulkonäköä on paranneltu monin keinoin, Moni nuori tyttö lähtee lajiin uhmaten ja haukkuen silikoneja ja että ei koskaan itse ottaisi niitä.

Suurimmalle osalle kuitenkin itku tulee viimeistään siinä vaiheessa, kun dieetti on loppuvaiheessa ja rinnoista on jäljellä pienet kummut. Silikonit eivät ole pakolliset, mutta kyllä ne tuovat monelle näyttävyyttä lookiin ja itse en vaihtaisi silikoneja enää mistään hinnasta. Itselle ne on niin normaalit ja niin monet silikonit paljaana kisoissakin nähneenä en vaan osaa pitää niitä tabuina. Moni ei myöskään ymmärrä, että silikoneja on pieniä ja isoja. Pieniä silikoneja ei useimmilla edes huomaa. Monella sinun ihailemalla kilpailijalla voi olla silikonit, vaikka et niitä päälle päin huomaakaan. 

Lavalla ollessa huomioon otetaan myös hiukset, meikki ja kokonaisuus. Siinä mielessä fitness on ulkonäkökeskeinen.

Tässä on muutamia omia näkemyksiäni asioista. On hyvä, että nuoria varoitetaan tästä lajista, koska huonoa on liikkeellä paljon. Kaikessa kannattaa pitää järki kädessä. Tämä on elämäntapa ja rankka sellainen. Kannattaa miettiä kuinka paljosta on valmis luopumaan pelkkien kisojen vuoksi. 

Kommentit (42)

 1. Joku Poku

  Hienosti kirjoitettu! Varsinkin tämä lause: ”urheilusuoritukset tehdään joka päivä siellä salilla ja keittiössä ja lopputulos vain näytetään lavalla” on juuri se, mitä valtaväestö ei tunnu käsittävän.

  • pauliinafitworld

   Kiitos paljon! 🙂 Joo, mielestäni siinä kiteytyy hyvin, miten kovaa urheilua tämä on, jota valitettavasti moni ei tajua.

  • -ofelia

   Niinku joka lajissa, kisat on se missä se tehty työ esitellään.Että sinänsä ei EROA mitenkään muista urheilulajeista..

  • pauliinafitworld

   Niinhän se on, lavalla olo on vähän kuin jääkiekkopelin finaali.

 2. Tiin

  Moi!
  Kirjotat upeaa blogia, hienoa!
  Huippua että puhut asioista suoraan ja rehellisesti. Mun mielestä esim silikonit on semmonen aihe, mistä ei ’uskalleta’ julkisesti puhua, vaikka onhan se ihan ilmiselvää että menestyneillä bikini fitness kilpailijoilla täytyy olla rinnoissa muotoa.
  Mua kiinnostaisi tietää, missä olet käynyt ottamassa silikonit ja paljonko niiden ottaminen maksaa? Itselläkin haaveena joskus kilpailla ja ehkä myös täyttää rintavarustusta 🙂
  Jatka blogin suhteen samaan malliin ja tsemppiä treeneihin ja tuleviin kisoihin! Olet voiton ansainnut 🙂

  • pauliinafitworld

   Kiitos paljon palautteesta, koitan parhaani mukaan jatkaa samaan malliin! 🙂
   Kyllä vaan olet oikeassa tuon silikoniasian suhteen ja varsinkin kun mennään kireämpiin lajeihin niin kuin vaikka body fitnekseen, niin rinnaton rintakehä näyttää helposti miehekkäältä.
   Itse olen käynyt ottamassa silikonit Diamond Clinicin kautta, jossa konsultoi ihana Mirja Halonen ja Tallinnassa on kokenut kirurgi. Heiltä saa henk.koht.palvelua, josta tykkään. Olen ollut kaikin puolin tyytyväinen leikkaukseen ja rintoihin. Minulla maksoi muistaakseni 3500 euroa johon sisältyi siis kaikki. Eli voin lämpimästi suositella 🙂
   Kiitos paljon tsempistä, sitä tarvitaan! 🙂

 3. Mavepena

  Moi!
  Kiitoksia ajatuksia herättävästä kirjotuksesta. En ota fitness urheilijoilta yhtään mitään pois ja lajien vertailu, että onko joku enemmän urheilua kuin toinen, on mielestäni turhaa.
  Kuitenkin fitness urheilijaksi pääsee enemmän tai vähemmän kuka vain, joka siihen haluaa ryhtyä. Syömällä oikein ja harjoittelemalla järkevästi ja tarvittaessa hommaten silikonirinnat uskoakseni fitness kisoihin pääsee oikein hyvin kuka vain sinne haluaa. Jos taas haluat pelata vaikkapa jalkapalloa Veikkausliigassa, niin ihan pelkällä halulla, ruokavaliolla ja silikoneilla sinne ei taida päästä. Sama pätee myös jääkiekkoon, keihäänheittoon ja moneen muuhunkin lajiin. Pointtini on siinä, että vaikka fitness luetaankin Valo Ry:hyn kuuluvaksi ja te kovasti töitä teettekin, niin enemmän arvostan kyllä itse urheilijana sitä, joka aloittaa neljävuotiaana jalkapallon pelaamisen korttelijoukkueessa ja harjoitellen tuhansia ja tuhansia tunteja pelkkää pallon hallintaa päästen ehkä jonain päivänä aikuisten Sm-tasolle, kuin sitä, joka saa yhtäkkiä päähänsä ruveta trendin mukana hommaamaan silikonit ja painuu salille ja siitä vuoden päästä kisoihin lavalle.
  Vaikka fitness urheilijat elävät harrastustaan 24 tuntia vuorokaudessa viikosta toiseen, niin olisiko teistä esimerkiksi tekemään sen päälle vielä 82 runkosarjapeliä ja päälle 28 playoff peliä voittaakseen oikeasti jotain suurta, kuten jääkiekossa tehdään rapakon takana? Eikö esimerkiksi Tero Pitkämäki ole henkisesti kova, kun hän kiskoo yksin päivästä toiseen reilun metrin pituista keihästä taivaalle ja saa mahdollisuuden näyttää osaamistaan neljän vuoden välein olympialaisissa? Tai onko kestävyysjuoksijat henkisesti heikompia kuin fitness urheilijat, koska he lähtevät yksin kymmenien kilometrien lenkeille päivittäin päästäkseen kerran juoksemaan kisoissa?
  Pointtini on tässä se, että te fitness urheilijat teette varmasti valtavasti töitä, mutta en oikein ymmärrä sitä, että käytätte kovasti aikaa perustellaksenne oman lajinne paremmuutta ja hyvyyttä. ”Meidän laji on henkisesti kova ja vaatii paljon”, vaati se ja on henkisesti kova, mutta väitän, että siinä lajissa pärjää paljon helpommin kuin missään muussa itseään urheilulajiksi kutsuvassa toiminnassa, poislukien tikanheitto.

 4. Mavepena

  Moi!
  Kiitoksia ajatuksia herättävästä kirjotuksesta. En ota fitness urheilijoilta yhtään mitään pois ja lajien vertailu, että onko joku enemmän urheilua kuin toinen, on mielestäni turhaa.
  Kuitenkin fitness urheilijaksi pääsee enemmän tai vähemmän kuka vain, joka siihen haluaa ryhtyä. Syömällä oikein ja harjoittelemalla järkevästi ja tarvittaessa hommaten silikonirinnat uskoakseni fitness kisoihin pääsee oikein hyvin kuka vain sinne haluaa. Jos taas haluat pelata vaikkapa jalkapalloa Veikkausliigassa, niin ihan pelkällä halulla, ruokavaliolla ja silikoneilla sinne ei taida päästä. Sama pätee myös jääkiekkoon, keihäänheittoon ja moneen muuhunkin lajiin. Pointtini on siinä, että vaikka fitness luetaankin Valo Ry:hyn kuuluvaksi ja te kovasti töitä teettekin, niin enemmän arvostan kyllä itse urheilijana sitä, joka aloittaa neljävuotiaana jalkapallon pelaamisen korttelijoukkueessa ja harjoitellen tuhansia ja tuhansia tunteja pelkkää pallon hallintaa päästen ehkä jonain päivänä aikuisten Sm-tasolle, kuin sitä, joka saa yhtäkkiä päähänsä ruveta trendin mukana hommaamaan silikonit ja painuu salille ja siitä vuoden päästä kisoihin lavalle.
  Vaikka fitness urheilijat elävät harrastustaan 24 tuntia vuorokaudessa viikosta toiseen, niin olisiko teistä esimerkiksi tekemään sen päälle vielä 82 runkosarjapeliä ja päälle 28 playoff peliä voittaakseen oikeasti jotain suurta, kuten jääkiekossa tehdään rapakon takana? Eikö esimerkiksi Tero Pitkämäki ole henkisesti kova, kun hän kiskoo yksin päivästä toiseen reilun metrin pituista keihästä taivaalle ja saa mahdollisuuden näyttää osaamistaan neljän vuoden välein olympialaisissa? Tai onko kestävyysjuoksijat henkisesti heikompia kuin fitness urheilijat, koska he lähtevät yksin kymmenien kilometrien lenkeille päivittäin päästäkseen kerran juoksemaan kisoissa?
  Pointtini on tässä se, että te fitness urheilijat teette varmasti valtavasti töitä, mutta en oikein ymmärrä sitä, että käytätte kovasti aikaa perustellaksenne oman lajinne paremmuutta ja hyvyyttä. ”Meidän laji on henkisesti kova ja vaatii paljon”, vaati se ja on henkisesti kova, mutta väitän, että siinä lajissa pärjää paljon helpommin kuin missään muussa itseään urheilulajiksi kutsuvassa toiminnassa, poislukien tikanheitto.

  • pauliinafitworld

   Moikka!
   Hieno kuulla, että tämä kirjoitus herätti ajatuksia, sen takia tämän kirjoitinkin.
   En kyllä ole ihan samaa mieltä kanssasi asioista. Valitettavasti Bikini Fitness lajin mainetta on huonontanut tytöt, jotka tulevat lajiin julkisuuden takia ja sitten sattuvat pärjäämään hyvin. Joukossa on kuitenkin myös tyttöjä, jotka treenaavat lujaa ja joille fitness on oikeasti elämäntapa.
   Kisoihin on kaiken näköistä pyrkijää, mutta eri asia on, kuka niissä pärjää. Esim. SM-kilpailuun on karsinnat, joita ei ihan helposti läpäistä. Bikinissä tarvitsee oikeasti sitä lihasmassaa, että saadaan muodokas olemus aikaan. Tiedän body fitness kilpailijoita, jotka ovat pienempiä kuin minä. Ja silikonit eivät ole bikinissä pakolliset, ne on koko fitness maailmassa yleiset.
   En mollaa muita urheilijoita, mutta missään muussa lajissa ei olla niin fyysisesti oman kropan kanssa tekemisissä, kuin fitneksessä, jossa treenataan isoilla painoilla ja joutuu jatkuvasti puskemaan itsensä ylös. Jääkiekossa kunto on lähinnä kestävyyskunto ja keihäänheitossa suurinta osaa asiaa näyttelee tekniikka. Ihan yhtä lailla niitäkin kahta voi lähteä kuka tahansa kokeilemaan ja yrittää huipulle.
   Suomalaisille on valitettavasti juurrutettu se käsitys, että urheilua on ainoastaan kestävyysurheilu. Olen sitä mieltä, että jopa vanhuksille olisi parempi harjoittaa kuntoaan salilla, kuin lenkkipolulla. Miten terveellistä on laajentunut sydänlihas pelkän kestävyyskunnon harjoittamisen takia, siinäpä vähän mietittävää..

  • Olen ihminen

   Laajentunut sydänlihas? Hä, lopetas nyt virheellisen tiedon levitäminen. Kestävyys urheilu on kyllä huomattavasti terveellisempää vanhuksille ja aina parempi mitä nuorempana aloittaa. Lihas massa rasittaa sydäntä ja silloin nimen omaan tarvitset vahvemman sydämmen. Fitnes mallit kuolee keskimäärin 50-55 vuotiana suuren sydämmen rasituksen takia (voin pistää lähdettä jos haluut). Tietenkin jos kestävyys urheilunkin saa vedettyä huipputasolle jolloin altistaa itseään mainitsemallesi sydänlihaksen laajentumalle. Vanhukset salille?!?!?! kyllä vaa raudat tankoo ja pumppaa, ei missään nimessä. Pienimuotoinen pitkin päivää kestävä rasitus säännöllisesti on terveellisintä. No mutta kaikki arvostus lajillesi ja kaikille mulle lajeille, jokainen tehköön mitä tykkää oli se sitten läskeilyä tai jotain muuta, kunhan ei vaan ala selittää kuinka on parempi ihminen kuin toinen.

  • pauliinafitworld

   Itse olen aivan eri mieltä. Kestävyysurheilu polttaa lihasta, joka on vanhuksille lopun alku. Vanhukset tarvitsevat lihaksia vahvistavaa saliharjoittelua, joka ehkäisee osteoporoosia ja lihaskatoa. Mielestäni jokaisen vanhuksen pitäisi pitää huolta lihaskunnosta, niin voisi elää itsenäisesti mahdollisimman pitkään. Ja tämä lihaskunnon ylläpitäminen ei todellakaan tarkoita mitään tappotreenejä, joita esim. fitnesskilpailijat tekee vaan perus treeniä salilla personal trainerin tarkasti suunnittelemana.
   En ole ikinä kuullut kenestäkään fitnessmallista, joka olisi kuollut tuon ikäisenä. Pistäpä linkkiä tulemaan, mielenkiinnosta katson, millaiset tytöt ovat mielestäsi fitnessmalleja.
   Ja yksi asia: en ole missään vaiheessa selittänyt, että joku toinen olisi parempi, kuin toinen. Sanoin nimenomaan, että fitnessurheilijat ovat samalla viivalla muidenkin urheilijoiden kanssa, eivätkä mitenkään parempia. Turha yrittää vääristellä sanomisiani.

  • sara

   ”…jotka tulevat lajiin julkisuuden takia ja sitten sattuvat pärjäämään hyvin. Joukossa on kuitenkin myös tyttöjä, jotka treenaavat lujaa ja joille fitness on oikeasti elämäntapa.”
   ”Sattuvat pärjäämään hyvin”. Kuulostaa jotenkin katkeralta. 😀 Mutta joo tuohon laajentuneeseen sydänlihakseen..Laajentunut sydänlihas ei totisesti ole mikään yleinen ongelma normaalissa kestävyysharjoittelussa. 😀 Vaikka juoksisi tuhat maratonia. 😀 (kärjistetysti..) Että olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, että ei kannata ehkä jakaa sellaista tietoa.
   Kestävyysurheilussa ei ainakaan tavoitella minimirasvaprosenttiluokkia ja siihen ei useimmiten kuulu myöskään mitkään doping-aineet, jotka ainakin miehillä fitness-kisoissa ovat käytössä. Naisista en mene sanomaan mitään. Miesten kisoista olen kuullut paljon, koska lähipiirissäni on tietoa niistä asioista. Lisäksi koulutukseni kautta tiedän doping-aineista paljon. Joten niiden käyttöä on turha kiistää. Toki doping-aineet voivat kuulua myös ihan tuolla mm-kisoissa yms. vaikka nyt hiihtoon.
   ”Itse pidän fitnessurheilijoita kovimpina urheilijoina, koska myös henkinen puoli on tässä hommassa niin isossa roolissa.”
   Vaikka sanoit ed. kommentissasi ja uusimmassa postauksessakin, että samalla tasolla ovat ja turha vääristellä puheitasi. Niin kyllä tuosta kommentista vaan ymmärtää, että pidät tosiaan juuri fintessurheilijoita kovimpina tyyppeinä.
   Tuntuu tämän fitness-kohun myötä, että nämä fitness-tyypit eivät osaa ottaa kritiikkiä vastaan. Lajia ei saisi mollata mitenkään vaikka aihetta olisikin. Se sopii joillekin ja sillä siisti! Mutta kannattaa osata ottaa kritiikki vastaan nöyrästi ( ei oo teijän vika ja ongelma se, jos jotkut kritisoi lajia aiheestakin (syömishäiriöisten määrät suuressa kasvussa ja osasyy on fitness, tieto peräisin A-talk ja syömishäiriökeskus).

 5. OMG viestiä mavepenalle

  Sun mielestä fitness urheilijaksi pääse kuka tahansa? Ja siihen tarvitaan silikoonit? Ok! pääsekö kuka tahansa kehonrakentajaksi ja tarvitaanko sun mielestä sielläkin silikonei? Bikini Fitness on käytännössä kehorakennusta, siellä tehdään kovaa työtä, tosi ei kaikista tytöistä voi niin sanoa ne tässä ovatki ketkä vääristävät kuvaa koko lajiin! Aika perus juntti ajattelu tapa sulla sori nyt vaa! Nähtävästi sä et tiedä millainen olo on olla jatkuvan fyysisen rasituksen alla, eikä myöskään monikaan yleisurheiluja tai NHL kiekkoilija eikä niitten tarttekka, mutta ku tollaiset perus juntit vertailee fitness urheilua ja jääkkiekkoa on aika säälittävä, mites superurheilu kuten golf? Tai formula? Eikö kukaan osaa ajaa autoa? Tai lyödä palloa? Kyse tässä oli siitä että fitness on URHEILULAJI ja sitä monikaan ihminen ei haluaa koska eivät ymmärrä kuten sinäkin mikä siinä tekee urheilun, eli estätte sen mahdollisuuksia ja sen takia sillä kestikin saada se nimi
  -urheilu-. Puhuit jtn runkosarjoista, etkö tajua vaikka itse sanotkin että fitness urheilijat elää sitä elämää 24/7 365, se on saatanamoinen runkosarja sulle, lava=finaali siinä testataan kuka on paras, kuka on saanu eniten kehitystä eli ihan täysin samaa kuin jalkapallon finaalissa tai jääkiekon! Itse olen harrastanut joukkue lajeja laidasta laitaan ja voin sanoa että valmennus ei todellakaan vedä vertoja fitness valmennukselle, niin aeroobisella tasolla, kuin voima tasolla tai ketteryys tasolla! Kaikkien ihmisten jotka tuomistee bikini fitneksen tai fitnesstä muutenkin kanattaa kokeilla elää sitä sen yhden vuoden, vetästä kisadietin ja sit tulla sanomaan että oliko urheilu vai ei, käydä salilla olla painojen alla vaikka viimeisiä voimia viedään! Suomi on niin sulkeutunut maa, harva on avarakatseinen ja ulospäin suuntautunut, ei ihmekään ettei pärjätä missään urheilulajissa!

  • Joo o

   Itse ennemmin luokittelisin Esim. Bikini Fittnesin kauneus kilpailuksi kuin urheiluksi. Totta kai siinä joutuu hikoilemaan ja treenaamaan peppua tiukaksi, mutta loppupeleissä se ei paljoa eroa missi kisoista. Tuossa kun puhuit ettei muut vedä vertoja fittnesin harjoittelu tasolle, niin olet kyllä niin hukassa faktojen kanssa kun olla ja voi. Mietitään esimerkiksi keihäänheittoa ja Tero Pitkämäkeä. Suomesta tai koko maailmasta ei löydy yhtäkään Fitness kisaajaa joka pärjäisi sille ketteryydessä, voimassa/räjähtävässä voimassa ja mukaan lukien vielä aeroobinen kunto. Yhtälönä Fittnessiä harrastavat jäävät kauas taakse. Body Fitnesin ja kehonrakennuksen voi luokitella urheiluksi, mutta, Bikini Fitness ei sitä kyllä ole. Ennemminkin tuntuu, että se on lajina sellainen mihin on ryhdytty kun rahkeet eivät ole riittäneet lapsena tai nuorena urheilussa, niin sitten halutaan myöhemmin elää hetki ”urheilijan” elämää ja kirjoittaa vähän blogeja. Mave pena oli kyllä ihan oikeilla jäljillä, sekä tuossa ei ole kysymys siitä etteikö pena olisi avarakatseinen, päin vastoin. Mave pena näkee kokonaisuuden selkeämmin ja käsittää eri lajit paremmin ja niiden vaatimukset kuin sinä itse. Urheilussa katsotaan sitä mihin keho pystyy maksimaalisessa suorituksessa. Fittnesissä lihakset pyritään trimmaamaan mahdollisimman hyvän näköiseksi, millä ei todellisuudessa ylletä tavallista keskiverto salijamppaa korkeampiin urheilusuorituksiin.

  • pauliinafitworld

   Maailmalla pärjäävät Bikini Fitness kilpailijat omaavat oikeasti suuren lihasmassan, jota ei saada aikaan ihan tuollaisella ”pepun tiukaksi treenaamisella”. Maailman huiput treenaavat joka päivä ja siihen kuntoon vaaditaan jopa kymmenien vuosien työ ja todella raskasta treeniä. Bikini Fitness on kaukana missikisoista.
   Niin kuin tuossa sinulle vastatussa kommentissa lukikin, niin olen ihan samaa mieltä, että olet täysin väärässä tuon väitteen kanssa, että Suomesta ei löydy yhtä ketterää ja voimassa ja räjähtävyydessä pärjäävää fitnessihmistä. Tiedän jopa kehonrakentajia, jotka hyppäävät helposti 3 metrin korkuiselle korokkeelle, kävelevät käsillään jne.. Ja sitten vielä fitness -sarjassa kilpailevat, joilla yhtenä esitysmuotona on vapaaohjelma, jonka sääntöjen mukaan pitää ilmentää juurikin räjähtävyyttä ja ketteryyttä.
   Olen täysin eri mieltä tuosta väitteestäsi Bikini Fitneksestä. Niin kuin aiemmassakin kommentissa mavepenalle sanoin, niin tiedän monia Body Fitness kilpailijoita, jotka ovat lihasmassaltaan pienempiä, kuin minä. Bikini Fitneksessä ei olla niin kireitä lavalla, mutta se ei tarkoita, ettei treenattaisi kovaa. Bikinissä nimenomaan tulee olla sitä puhdasta lihasmassaa, että se erottuu pehmeämmänkin lookin alta. Ja siihen vaaditaan pitkäjänteistä ja erittäin kovaa treeniä.
   Itse olen salille mennyt jo 15 vuotiaana, jolloin minulla ei ollut hajuakaan mistään fitness lajeista. Rakastuin salilla käymiseen ja alunperin olin siellä ihan fysioterapeutin määräyksestä. Pääsin eroon ongelmista, joita minulla oli ja vasta vuonna 2012 kuulin koko lajista ja päätin asettaa itselleni kisatavoitteen. Minulle itselleni ei ole missään vaiheessa ollut tärkeää julkisuus tms., joista moni Bikini tyttö haaveilee. Olen itse tiedostanut, miten terveen ja vahvan fitness minusta tekee ja siksi nautin siitä. Blogia kirjoitan siksi, että haluan motivoida muitakin terveellisempään elämään. Olen iloinen, jos edes yksikin ihminen saa jotakin motivaatiota tästä blogista.
   Ja edelleenkin, urheilusuoritus on myös muuta, kuin kestävyysurheilua. Fitneksessä urheilusuoritukset tehdään salilla niihin ei esim. nämä keihäänheittäjät pysty.

  • Nöppis

   Ompa kovia tyyppejä nuo kehonrakentajat ku hyppää 3metrin korokkeen päälle:DDD Korkeushypyn maailmanennätyskään ei ole niin korkea ku mitä kehonrakentajat vaan loikkii tasajalkaa:D

  • pauliinafitworld

   Kyse ei ollut siitä, pystyykö kaikki kehonrakentajat siihen, mutta tiedän erittäin ketteriä ja räjähtäviä kehonrakentajia, jotka hyppivät, kävelevät käsillään yms..

  • pauliinafitworld

   Kiitos kommentistasi. En tosiaan itsekään käsitä, että mistä tuollainen käsitys tulee, että fitnessurheilijaksi pääsee ihan kuka tahansa. Pärjätäkseen fitnesslajeissa (ja varsinkin maailmalla) täytyy tehdä pitkäjänteistä työtä ihan joka päivä, vuoden ympäri. Olen samaa mieltä, että Bikini Fitness on myös kehonrakennusta. Siinä kasvatetaan lihasta ja muokataan kroppaa, ihan ,kuin kehonrakennuksessakin. Perusidea on siis sama.
   Itse olen todella iloinen siitä, että fitnesslajit on vihdoin luokiteltu urheiluksi, koska ne ansaitsevat urheilulajien arvostuksen. Valitettavasti suomalaisiin on vain iskostunut se ajatus, että kestävyysharjoittelu on se, joka pitää ihmiset terveenä..

 6. OMG viestiä joo olle

  Okey fiksulta kaverilta kuullostat! Elikkä myös Michelle Lewin, Amanda Latona, Natalia Melo, hekö ei ole sun mielestä urheilijoita koska he ovat bikini fitness harrastajia? Oikeesti kaveri tule ulos sieltä sun 30 luvulta ja palaa todellisuuteen! Ja puhut niin ristiin, just sanoit ettei suomesta tai jopa tää on kyl paras MAAILMASTA löydy yhtään ketterää ja räjähtävää fitness urheilija ja huom et puhunut bikini fitneksestä vaa fitness, elikkä sun mielestä esim CROSSFIT ei ole räjähtävää tai esim suomesta Maikku Hiljanen ei ole ketterä? OMG anna mun nauraa sulle! Moni moni moni FITNESS urhelija treenaa enemmän ku sun rakastama Tero Pitkämäki! Keihään heitto on kyll tekniikka laji!!! Niinkuin aikasemmin sanoin, olet myöskin yhtä sulkeutunut kuin moni muukin suomalainen ja se on valitettavaa, koska se estää meitå avarakatseia pärjäämään maailmalla! Ja piti lisätä tää: itse en ole koskaan vättänyt ettei keihäänheitto tai jääkiekko tai jalkapallo olisi urheilua kun taas TE väitätte kivenkovaa että fitness ei ole muutaku trendi! Kiitos ja näkemiin mulle riitti keskustelu tyhmien kanssa!

  • Joo o

   Crossfit on hieno laji ja katson kyllä kunnioituksella kavereita jotka sitä tekevät, kuten Mikko Salo ja Froning. Jos voin tuohon Fittnekseen tarkentaa, niin tarkoitan nimenomaan vain Bikini Fittnesiä. Sitä en pidä niinkään urheilulajina, muita muita Fitness lajeja kylläkin pidän. Anteeksi Jos aiheutin väärin ymmärrystä sulle 🙂 Michelle Lewin keskittyy enemmän rannalla keikistelyyn kun oikeasti urheiluun 😀

  • pauliinafitworld

   Bikini Fitneksessä idea on ihan sama, kuin muissakin bodylajeissa. Lavalla look vaan jätetään vähän pehmeämmäksi, kuin muissa ja rasvaprosenttia ei lasketa niin alas. Tämä tarkoittaa sitä, että pärjätäkseen pitää olla paljon lihasmassaa, jota ei kyllä saada millään muulla, kuin urheilijan mielellä ja treenillä.
   Niin kuin aiemmin sanoin, niin seuraan Michelle Lewiniä ja olen nähnyt hänet myös livenä. Ihminen, joka treenaa joka päivä, sen kyllä huomaa. Ja Michellestä sen näkee ainakin kilometrin päähän. Samoin Amanda Latona ja Nathalia Melo omaavat kunnolla lihasmassaa, eli treeniä on tullut tehtyä useiden vuosien ajan.

 7. Joo o

  Siis tässä syy minkä takia moni pitää Bikini Fittnesiä enemmän kauneus kilpailuna kuin urheiluna. https://www.youtube.com/watch?v=MxJvkVRKKK0 Ulkonäön treenaukselta tuo näyttää. Jos pitäisi joku nimi Bikini Fitnesille keksiä, niin olis varmaan kauneus urheilu. Huvittaa toi sun kommentti tuolla ”keihäänheitto on tekniikka laji” Joo siinä tarvitaan tekniikkaa, niin kuin monessa muussakin lajissa, Mutta et sä stä keppiä heitä paljon mihinkään hyvälllä tekniikalla, kyllä se vaatii jotain ihan muuta millä siinä pärjää. Huomaa kyllä sun jutuista, että sulla ei ole kyllä treenaamisesta ja urheilusta kyllä mitään todellista tietoa. Eksyy vähän raiteilta tää keskustelu 😀

  • pauliinafitworld

   Hei, ilmeisesti Michelle kuvaa tuossa jotakin videota, joten painot pitää olla pienet. Itse seuraan Michelleä kaikissa mahdollisissa sosiaalisen median kanavissa ja hän treenaa oikein ja lujaa. Olen itse nähnyt Michelle Lewinin livenä ja ottanut kuvan hänen kanssaan. Hänestä näkee kilometrin päähän, että treenaa kovaa joka päivä ja kroppa on atleettinen ja lihaksikas. Vatsalihakset erottuu vaikka istuisi kumarassa.
   Olisi mielenkiintoista tietää, mitä se sitten vaatii, koska mielestäni keihäänheittäjät eivät ole ainakaan kovin lihaksikkaita, voi olla, että olen väärässä. Eksyy tosiaan vähän raiteilta ja kiitos taas mielipiteestäsi, itse en lähde ketään arvostelemaan, koska mielestäni se on lapsellista hommaa.

 8. OMG viestiä joo olle

  Vaikka sanoin etten juttele enää noinkin tyhmille mut ihan pakkk vielä vähän pätee! Onks sulla kehityksessä tapahtunut jtn vajaa toimintaa? Mitä sä tänne laittelet jtn videoita missä on ihan selvästi menossa kuvaukset luuletko toisiaan että toi on treenivideo? Etkö huomaa ku sielä salamat välähtää, pienet painot sen takia koska kauksien aikana valitettavasti ei pysty pysymään paikoillaan hymyillen isoilla painoilla, ekassa videossa selvästi vaa pumppailee ojentija kuvauksia varten, oikeesti järki käteen! Sulla selvästi ei ole mitään tietoa fitneksestä joten olisit vaa hiljaa ja pitäisit sun mielipiteet omana koska muuten näytät tai siis kuullostat suoraan sannottuna tyhmältä! Ja kun sä tiedät miten sun rakastama tero pitkämäki treena nii kerro nyt meillekki kaikille? Tekniikka laji se on enemmäkseen ei siel lihaksilla sitä keihästä heitetä! Kyllä voin sanoa ettå on tietämystä tostaki asiasta joten sinun on ihan turhaan alkaa pätee täällä! Sä et tiedä miten bikini fitness kilpalija joka on tosissaan tässä hommassa niin treenaa, et ole ikinä nähny etkä vissiin tuu näkemään ku elät 30 luvua vieläki! Toiki et Michelle Lewin makoilee rannalla, OMG ootko sä tosissaa, sun aivoissa on jtn häikkää kantsii köydä tutkimassa ne, et tainu olla nordic fitness expossa kattomassa häntä, sori kaveri olet vähän säälittävä ja kuullostat säälittävältä joten kuitti ja heippa sulle, elää sun pienessä kuplassa äläkö tuu sieltä ikinä ulos!

  • Joo o

   Sori nyt kun täällä esitän tyhmää. Mutta siinä puhuu ihminen, siis ”OMG” joka väittää, että keihään heitossa ei tavitse lihaksia tai voimaa. Jos mietitään nyt ”kuningas” Pitkämäkeä ja sen tuloksia salilla. Niin maastaveto 250kg, Tempaus lähellä 140kg, rinnalleveto 160kg, etukyykky pohjasta 180kg, takakyykky pohjasta 200kg, penkki noin 180kg, 100m juokee jonnekin 11s huiteille. cooper yli 3600m. Kolmen hypyn tasajalkaloikka melkein 14m. Jos vielä puhutaan vatsalihaksista ja selästä, niin ne on täyttä terästä. Toi sun höpöttely näyttää vaan sen, että sulla ei todellakaan ole mitään hajua miten yleisurheiijat treenaa tai mitä ne tarvitsee suorituksiin. Niillä nyt on sellaista lihasta mitä tarvitaan oikeasti kun kropasta halutaan todellista voimaa irti. Pauliinalle pointsit siitä, että sitä jopa kiinnosti tietää mitä joku keihäänheittäjä tarvitsee, mutta tää ”OMG” tyyppi on kyl pihalla kun lumiukko. Pointtina on nyt vaan se, että se lihaksikas ja hyvännäköinen keho ei tarkoita sitä, että sillä pystyy johonki ihmeellisiin suorituksiin. Mietitään vaikka painonnostajia. Otetaan vaikka Kiinalainen 75kg nostaja ja 100kg painava bodari. Kiinalainen ei näytä juuri miltään, mutta kyykkää enemmän kuin bodari millä on hillittömät lihakset. Tää nyt menee koko aiheen vieretä, mutta pakko kirjoittaa kun alko ärsyttää toi ”OMG” tietämättömyys ihan perus asioista. Tossa loppukevennys kun 17-vuotias ja 75kg painonnostoja kyykkää 2x280kg ja ei ole mikään lihaskimppu https://www.youtube.com/watch?v=4Xl3fBUpz_s . Viel keihäänheitosta se, että lajina se on sellainen missä tarvitsee aivan hillittömän räjähtävän voiman jos aijot saada keihään jonnekin lentemään + luontaisia lahjoja paljon. Sori Pauliina kun nyt meni sun blogissa tälläseks vinkumiseks 😀 keep doing the good work 🙂 ps. ”OMG” saatan tullakin ulos täältä mun pienestä kuplasta 😉

  • sara

   Pakko sanoa, et kovin tasokasta keskustelua :DDD Varsinkin fitneksen puolestapuhujilta.. Mitä se kertoo lajista ja kaikesta. 😉 Kritiikkiä ei osata ottaa vastaan. Sen enempää tässä kommentoimatta mitään. Mutta Tero on hyvä tyyppi ja lihaksikas äijä. 😉 Ei kuitenkaan ihan yhtäpaljon lihaksia kuin bodaajilla. 😉

 9. OMG viestiä joo olle

  Edelleen minä en ole mollanut sun rakastamaa Teroa, tosi ku sä lapsellisesti mollaat bikini fitness kilpailijoita!!! Koita myös ymmärtää että voimannosto ei ole sama asia kuin Kehonrakennus! Noi luvut mitä sanot ovat sen maksimi kerta nostoja, se ei treenaa noilla painoilla! Kuin taas kehonrakentajat!
  Tää homma lähti sun mollamisesta sun omasta tietämättömyydestä fitnestä kohtaan! Sulla ei ole tietoa eikä ammattitaitoa siitä miten lihas rakennetaan selvästi! Terolla ei ole lihaksia hänellä on voimaa ja sen sali treeneissä kuulukin enemmäkseen voimaharjottelu joka lisää esim räjähtävyyttä! Sä puhut jatkuvasti keihäänheitosta ja Pauliinan blogi ja aihe oli liittynyt täysin fitnekseen sä oot kaveri eksynyt täysin sun Teron kanssa tässä ku puhut kokoajan keihään heitosta ja voimannoatosta! Iha samaa mulle ja sun mielipiteillä ku selvästi itse et tiedä mistä puhut ja laittelet videoita internetistä, laita vaikka joku oma video siitä voidaan jutella

  • Joo o

   Joo o 😀

 10. Mavepena

  Moi jälleen!
  Minusta on vaan yksinkertaisen hienoa se,että kertoessani oman mielipiteeni minut leimataan ahdasmieliseksi. Näköjään asioita ei saa kritisoida järkevillä perusteluilla ilman että joku leimaa ahdasmieliseksi.Eikö se ole enemmän ahdasmielisyyttä,että ei kestä muiden mielipiteitä asioista, vaikka ne olisivatkin täysin erilaisia kuin itselläsi on. Omg:n kanssa keskustelu on näköjään täysin turhaa,sen verran fanaattinen lähestyminen hänellä on. Sama kuin keskustelisi rock musiikin paremmuudesta verrattuna vaikka klassiseen musiikkiin (molemmat kannat oikeita eikä väärää mielipidettä ole).
  Se mitä yritin sanoa on se,että arvostan kyllä fitness urheilijoita,hienoa esimerkkiä näyttävät kaikille, ja kansanterveys kiittää!
  Kuitenkin se mitä yritän sanoa,mitä
  en vain ymmärrä on nimenomaan täälläkin esiintullut fanaattisuus ja se,että oma fitness harjoittelu ja kilpailu nostetaan jalustalle ja muut lajit tuntuvat olevan höpöhöpöjä.
  Fitness urheilija tekee valtavan määrän töitä,syö terveellisesti ja viettää tunteja salilla ja 24/7 fitness elämää.
  Kuitenkin se nuori jalkapalloilija joka on treenannut tuhansia tunteja ja pelannut satoja pelejä päästäkseen huipulle on mielestäni tehnyt monipuolisemman työn kuin yksikään fitness urheilija. Keihäänheittokin vaatii paljon muutakin kuin räjähtävää voimaa ja tekniikkaa.
  Fitness kisoihin kuin pääsee kuka vaan harjoittelemalla vuoden (salilla käynti on melko yksinkertaista ja ei vaadi niin luontaisia lahjoja kuin muut lajit), toki täytyy olla tieto tekniikoista ja toistojen määristä jne. Mutta ei jokainen jalkapalloa tai keihäänheittoa tai pikajuoksua harrastava pääse huipulle,koska lajien vaatimukset ovat paljon moninaisemmat kuin fitneksessä. Ja mitä tulee siihen,että valmennus fitneksessä on parempaa kuin muissa lajeissa niin höpöhöpö.Toki vaikka jäkiksessä tietyt asiat ovat vielä kivikautisia,niin seuratessani esim Hanna-Maria Latvalan harjoittelua oli se niin viimeisen päälle mietittyä kuin olla ja voi. Lavalla olo ei ole sama asia kuin jääkiekkofinaali. Jääkiekon finaaliin päästäkseen täytyy harjoitella vuosia ja tuhansia tunteja, voittaa vastustaja useammin kuin kerran ja suoriutua ottelusta paremmin kuin vastustaja. Fitneksessä tehdään toki salilla itseään vastaan asioita,johon nyt kuka vain pystyy jos vain haluaa. Mutta en usko,että kukaan pääsee jaliksen mm finaaliin vaikka haluaisi ja harjoittelisi kuinka paljon.
  Enkä myöskään ymmärrä sitä, että mikään muu laji ei tee tästä tällaista numeroa, ”meidän laji on semmoinen ettei siihen ole kenestä vain” ”kestin kovan jalkatreenin ja t-kävelyni ontuu hiukan”. En ole nähnyt yhdenkään lumilautailijan mainostavan itseään blogeissa ennen olympialajiksi pääsyä.Pärjätäksesi jossain joukkuelajissa,täytyy myös ymmärtää ja osata peliä, ei pelkällä t-kävelyllä voiteta mestaruuksia. Ja kärjistäen bikinifitneksessä se on juuri tätä.Hommaat silarit,käytät järkeä syömisessä,jaksat harjoitella. Ei sinun tarvitse siinä hallita mitään välinettä, riittää kun näytät hyvältä, paremmalta kuin vieruskaverit. Muissa lajeissa sinun täytyy tehdä jotain sen paremmuuden eteen,muutakin kuin harjoitella.

  • Joo o

   Hyvin kirjoitettu paketti mavepena. Kirjoitit sen mitä minä en kiihkoissani osannut tuoda esiin. Tuossa Mavepena tekstissä kiteytyy juuri se kysymys lajista.

 11. Keijokela

  Tässäkö nyt on niitä todella suuren lihasmassa omaavia tyttöjä: https://www.youtube.com/watch?v=NTOdfjauwZQ
  Tosta voi verrata vaikka naisvapaaottelijaan: http://mmaglobalnews.com/2014/07/cyborg-back-end-year/
  Helposti ymmärtää miksei kaikki pidä välttämättä sitä bikiniä huippu-urheiluna..

  • pauliinafitworld

   Tuossa videossa on muutamia tuttujani, joilta lihasmassaa kyllä löytyy. Tässä video Nathalia Melosta IFBB Bikini Pro kilpailijasta: videolla näkyy myös muita IFBB Pro kilpailijoita. Kuvittele, että noilla naisilla rasvaprosentti on n. 11-13% ja kroppa on silti pelkkää tiukkaa lihasta. Miten se on mahdollista?
   Suomessa ollaan nähty melkeinpä ainoastaan median kuva Bikini Fitness kilpailijoista ja varmasti mieleen tulee ensimmäisenä sen tuoma kuva, valitettavasti. Mutta asiasta tietäville, kuten minulle, mieleen tulee ensimmäiseksi juuri esimerkiksi Nathalia Melo ja muut Bikini Pro kilpailjat. Tutustukaa oikeasti lajiin ja niihin, jotka Oikeasti on siellä huipulla.

 12. Tossa

  VIESTI FITNESSALALLE
  Nyt oikeesti on pakko sohaista muurahaispesää.. Fitnessihmiset vetää herneen nenään tavisten kommenteista, ilman tajua kokonaiskuvasta.
  Mitä on urheilu? Onko golf urheilua? Mites tikanheitto? Biljardi? Bridge (korttipeli)?
  Kaikilla näillä on oma lajiliittonsa ja ovat sattumalta myös valo ry:n lajilistalla. Fitnessurheilu sai oman edustuksensa tänä vuonna mikä on hyvä asia, mutta valitettavasti liian myöhään, vahinko on jo tapahtunut.
  Onko misseily urheilua? Moni teistä nyt sanoo että ei helvetissä. Mitenniin ei? Mikä erottaa missimittelöt esim bikini fitnessistä? Molemmat ovat ”arvostelulajeja” jossa keskitytään ulkonäköön, poseerataan rivissä ennalta harjoitelluissa asennoissa, meikattuna ja teeman mukaisesti yhtenäisessä asussa. Molempiin karsitaan kansallisella tasolla kilpailujärjestäjän toimesta tuomariäänin.
  Jos otatte simän käteen ja laitatte sen asioista tietämättömän silmäkuoppaan, niin tajuatte ettei maallikko todellakaan tee eroa fitnesskilpailun ja kauneuskilpailun välillä. Todistustaakka lajin ”urheiluluonteesta” on fitnesskilpailijoilla itsellään, eivätkä he tee asiaa itselleen helpommaksi PR-toimillaan jotka keskittyvät lähinnä paljasteleviin dakfeis-belfieihin, sen sijaan että painottaisivat sitä SUORITTAVAA osaa kisavalmistautumisesta.
  Missejä valmentavat nykyään kisoihin fitnessvalmentajat. Sara Chafakillakin on LISÄRAVINNESPONSORI!! Mutta Sarahan ei ollut urheilija.. vai menikö multa jotain ohi??
  ”Nii nii mutta kyllähän bikinifitness-kisaaja treenaa ihan eri intensiteetillä kuin missit” So what? Treenaa kuitenkin, ehkä jopa kovaa, täysin sama tavoite takaraivossaan: täyttääksen tietyn kauneusihanteen kriteerit. Eroa näiden välillä entisestään hämärtävät kaikenmaailman fitness covergirlit, fitnessmallikisat, baaribikinimittelöt ja bikinimallikisat liitoissa jotka käyttävät ”fitnesskilpailu”-termiä mutta tuomaristossa istuu kuitenkin radiojuontajia ja tosi-tv-tähtiä ja kisaajat joko ovat syöneet kesävoin tai huomion lavalla vievät leuankorkeudelle ylettyvät implantit?.. Miten kukaan enää pysyy perässä mitä fitness edes tarkoittaa????
  Tavalliselle pulliaiselle näkyvin ero on meikin, rusketuksen, hiusten ja tottakai kauneuskirurgian korostaminen. Mitä luulette että tavallinen ihminen silloin näkee? Ei ainakaan sitä kovaa työtä, vaan epätoivoista itsensä esiin tuomista. En siis itse ajattele näin, mutta en ihmettele miksi joku muu näin ajattelisi… Ja sekin että fitness oikeasti tarkoittaa tavalliselle ihmiselle jotain muuta kuin kuopalla olevia poskia ja suonia olkapäissä. Ehkä se tarkoittaa toimintakykyä, kestävyyttä, voimaa, notkeutta,
  vartalonhallintaa ym… Nyt lue tarkkaan: crossfit on enemmän fitnesstä tavalliselle ihmiselle kuin fitness Myös enemmän urheilua, koska siinä ei arvostella ulkonäköä.. Crossfitilla tosin ei ole vielä valo:n tunnustusta, mutta eiköhän se kohta napsahda. Se miten fitness on sinne päässyt edelleen ihmetyttää: missä muussa lajissa omat valmentajat tuomaroivat lopputuloksia??
  Ensimmäiset ”fitnessjulkkikset” tässä maassa löytyivät juorulehtien sivuilta,, ihmisiä jotka olivat aiemmin kunnostautuneet tosi-tv:ssä tai kauneuskilpailuissa. Kun fitness terminä sai jalansijaa tavallisen suomalaisen suussa he huomasivat välittömästi keinon pysyä palstoilla ja hyppäsivä remmiin mukaan. He ovat itsensämarkkinoinnin ammattilaisia. Surullista sanoa mutta he ovat ehkä ne henkilöt jotka ovat vaikuttaneet fitnessbuumiin enemmän kuin alaan keskittynyt media… tuoden mukanaan seuraajansa: tyrkkyjä haukkuvat, kateelliset, foorumeilla kyräilevät.. juuri ne henkilöt joita nyt itse kauhistelette. Arvostelulaji, ei voi mitään. Tervetuloa kauneuskilpailuihin!
  Joskus vielä kutsuin itseäni urheilijaksi. 13 vuotta harjoittelua ja kahdet kisat läpikäyneenä tunnen itseni enemmän urheilijaksi kuin aiemmin mainitun Miss Suomen. Muttamutta: sillä hetkellä kun media julisti ”fitness-lajin” maailmanmestariksi muutaman kuukauden treenanneen aiemmin kauneuskilpailleen naikkosen menetin uskoni siihen pieneen ja pyhään asiaan johon uskoin koko elämäni jolla nyt itse perustelette näiden kahden kilpailun eroa: Kovaan ja pitkäjänteiseen työhön.
  Edelleen elättelen toivoa siitä että laji otettaisiin vakanana urheiluna, mutta kilpailijat itse saavat katsoa itseään peiliin siitä miten esittelevät lajia mediassa. enemmän treeniä, vähemmän tissi/perseposeerauksia.
  Siihen asti: toteutan itseäni pitkäjänteisellä, kärsivällisellä työllä, oppimalla uutta omistautuneen luomisprosessin aikana, visualisoin tulevaa tuotosta.. vaikkakin useimmiten väärinymmärrettynä.. kuin taiteilijat konsanaan.
  Tämä on Facebook lainattu kommentti jonka kirjoittanu Matti Hallamaa.

  • Juha

   Hyvä kirjoitus Tossa. Jostain typerästä syystä näin ko. blogistin Facebook tilapäivityksen etusivullani lainaten täältä tekstiä pois asiayhteydestä.
   Ei kukaan urheilusta edes jotain tietävä voi sanoa, etteikö bodybikini jne. kehonmuokkaus lajit vaatisi työtä – jos väittää niin se on perussuomalaista vähättelyä. Mutta mitä valtaosa väestöstä varmaan ajattelee on, että vrt. muihin lajeihin löytyy fitneksestä ihmisiä jotka ovat pärjänneet kansallisella tasolla 1-3 vuoden kokemuksella. Kenellä niitä nyt ei tule vastaan Facebookissa? Tätä ei tapahdu MISSÄÄN muussa tunnustetussa urheilulajissa; ei autourheilussa, ei mindsporteissa, eikä varsinkaan niissä painottamissasi kestävyyslajeissa. Sanoit, että kuka tahansa voi lähteä yrittämään jääkiekossa/keihäänheitossa huipulle. Yrittämään voi tietenkin mutta tähänkään päivään en ole muissa lajeissa törmännyt lahjakkuuksiin jotka pääsevät 1-3 vuoden työllä edes SM-tasolle. Kai myönnät tämän itsekin?
   Se että kirjoittaja alkoi provosoituneena vertaamaan ’omaa juttuaan’ muihin lajeihin, vähätellen niitä, on erittäin lapsellista. Sanot, että jääkiekossa kunto on lähinnä kestävyyskunto, mikä antaa olettaa ettet tiedä lajin harrastajien fyysisistä ominaisuuksista mitään. Itse tiedostan tämän hyvin enkä edes tykkää koko lajista. Mainitsit että keihäänheittäjät eivät ole mielestäsi lihaksikkaan näköisiä, mistä päättelisin että arvioit urheilijan atleettisuutta pelkästään ulkonäön (lihasten) perusteella? Crossfitin valmistaa omien sanojensa mukaan harrastajansa fyysiset ominaisuudet urheilijalle optimaaliseksi. Voitaisiinko sanoa että fitnesslajit valmistavat harrastajansa NÄYTTÄMÄÄN optimaaliselta urheilijalta?
   Fitnesslajit käyvät näköjään saman kritiikin/ylenpalttisen puolustelun läpi kun mitä CrossFit kävi – ei niinkään kauaa aikaa sitten. Sekä fitness- että crossfitissä arvostuksen saavat ne harrastajat, jotka eivät koe tarvetta puolustaa omaa lajiaan joka käänteessä vaan hoitavat omaa juttuaan. On vain valitettavaa että ne harvat fitnessharrastajat, kuten Sinä, eivät osaisi erottaa kritiikkiä mollaamisesta vaikka se tuotaisi tarjottimella eteesi.

  • pauliinafitworld

   En tiedä kenestä puhut, mutta esimerkiksi IFBB liitto, jossa minä kilpailen, on huipulla pärjäämiseen paljon isommat kriteerit, kuin joissakin muissa liitoissa. IFBB on maailman arvostetuin kehonrakennusliitto. Toki voi pärjätä kilpailuissa, mutta kyllä yleisesti ottaen IFBB Pro kilpailijoilla on useiden vuosien treenitausta ja kilpailukokemus.
   Nimenomaan sanoin, että yrittää voi kuka tahansa, mutta harvinaista on päästä SM tasolle parin vuoden kokemuksella.
   En ole missään vaiheessa vähätellyt muita lajeja, nyt on tainnut mennä lukijoilla vähän hommat sekaisin. voit vähän valaista minua, mutta käsittääkseni esim. jääkiekkoilijat käyvät salilla muutaman kerran viikossa ja muut treenit ovatkin sitten tekniikkaa ja kestävyyttä. Tekniikkaa jäällä jossa samalla myös kestävyyskunto kasvaa. Sen lisäksi varmastikin juoksulenkkiä yms. harjoitteita sisällä tai ulkona. Voin olla täysin väärässä, mutta näin olen vierestä nähnyt jääkiekkoilijoiden treenaavan (läheinen ihminen).
   En ole sanonut, että arvioin urheilijaa pelkän ulkonäön perusteella. Mutta kyllä ihmisestä huomaa, jos esimerkiksi salitreeniä tulee tehtyä monta kertaa viikossa.
   Erotan kritiikin mollaamisesta, mutta et voi varmaan väittää, etteikö omakin kommenttisi ole minua kohtaan mollaamista, koska en ole sanonut mitään noista asioista, joista kommentissasi kirjoitit. Voin hyvin ottaa vastaan kritiikkiä, mutta en sanojeni vääristelyä.

 13. Harmikki

  Mites tää? ”Body fitness on kauneuskilpailu, jossa haetaan lihaksikasta, urheilullisen esteettistä naisfysiikkaa”( http://www.ifbb.fi/ifbb/body_fitness/ )

  • ei näin

   Mun mielestä on sääli, että blogin pitäjä ei itsekään tiedä mitä harrastaa ja missä kilpailee. Hänen mukaansa bikini on sama kuin body, mutta kunto vain jätetään pehmeämmäksi. IFBB:n sivulla kuitenkin sanotaan bikini fitneksestä näin:
   ”Kilpailu on tarkoitettu itseään kunnossa pitäville naisille, joilla on terveelliset elämäntavat. Kilpailijoilla ei saa olla lihaserottuvuutta, mutta kehon pitää olla urheilullisen ja terveen näköinen. Ylä- ja alakehon pitää olla oikeassa suhteessa toisiinsa nähden ja arvostelussa otetaan huomioon myös kasvot ja hiukset.”
   Ja jos tuo bodykin on kauneuskilpailu, niin mikä tekee bikini fitneksestä huippukilpaurheilua? Tää hukassa oleva tyttö tekee vain lisää hallaa ko. lajille omilla mielipiteillään.

  • Harmikki

   Koko keskustelu siitä, miten paljon fitness-harrastajat treenaa läpi vuoden ja kuinka kovaa kertoo juurikin siitä ambivalentista laji-identiteestä, joka fitnessillä on: ei ole selvää, onko se urheilua vai kauneuskilpailua.
   Perinteisissä urheilulajeissa mitataan poikkeuksetta suoritusta: sijoitus tulee kulloisenkin kilpailun suorituksen mukaan ja on teoriassa aivan yhdentekevää, kuinka paljon tai vähän ennen kilpailua on treenattu. Mikäli joku noheva jäpikkä tai mimmi ihan tosta vaan luontaisen lahjakkuuden voimin tempaisisi voittotuloksen, vaikkapa nyt tässä puheena olleessa keihäänheitossa, niin kukaan ei kyseenalaistaisi koko lajin oikeutusta sillä perusteella, että keskimäärin kisaan osallistuneet on treenanneet kuitenkin paljon enemmän, kuin tämä hypoteettinen voittaja. Huonommin menestyneet palaisivat kotikentillensä hiomaan juurikin sitä tekniikkaa ja kuntoaan seuraavia kisoja varten ja pitäisivät mutinat itsellään: valittaminen asiasta ei kuulu niin sanotusti ”urheiluhenkeen”.
   Sama pätee tietyllä tavalla myös kauneuskilpailuihin. Kun voiton ratkaisee ulkomuoto (olkoon kriteerit mitkä tahansa), on vain rajallinen määrä asioita mitä voi tehdä oman ulkomuotonsa hyväksi. Lopun ratkaisee yksinkertaisesti tuomariston sen hetkiset mieltymykset ja tuomaripolitiikka. Kärjistettynä: ”geenit ratkaisee” loppupeleissä, ja tätä ”luontaisten ominaisuuksien” tai ”lajisoveltuvuuden” diskurssia kuulee tämän tästä myös fitnesspuheessa.
   En kyseenalaista fitness-harrastajien työpanosta tai motiiveja harrastaa, kukin tehköön juuri niitä asioita ja niin paljon kuin huvittaa. Kuten näissä keskusteluissa on aiemminkin tullut jo esiin, fitnessbuumilla on todennäköisesti ollut positiivisia vaikutuksia kansanterveydelle. Oikeastaan ihmettelen pelkästään sitä, että jos ja kun kerran tosissaan treenaavat näkevät niin paljon vaivaa, omaksuvat urheilijan elämätyylin ja todella treenaavat tavoitteellisesti, niin miksi redusoida tulokset muutaman tovin poseeraamiseen lavalla?
   Tulee mieleen ajatus, että kun kerran tavoitteena on urheilullinen, lihaksikas ja terve kroppa, ja jos kerran kyseessä on kilpaurheilulaji, niin miksei omaa työtään haluaisi todentaa jotenkin muuten kuin astelemalla bikinit päällä lavavaloihin ja asettumalla tuomariston katseen alle -aivan kuten kauneuskilpailuissa?
   Vaihdetaan kontekstia pointtini havainnollistamiseksi: sama tilanne olisi vaikka juoksijalla, joka treenaisi juoksua kesät talvet sille omistautuen, mutta treenaaminen ei suinkaan tähtäisi esimerkiksi marathon-kisaan, vaan tilaisuuteen, jossa juoksijoiden ominaisuudet (JA treenimäärä, olihan kyseessä urheilulaji…) arvioitaisiin osallistujien kehojen ulkomuodon kautta. Riittäisikö se kertomaan urheilijan sen hetkisen fyysisen suoritustason? Olisiko edelleen kysymys kilpaurheilusta, vai kenties jostain muusta?

  • pauliinafitworld

   Hei,
   kehonrakennuksen peruspilarit eivät kyllä eroa toisistaan. Lihasta tietääkseni kasvatetaan samalla tavalla, oli kyseessä bikini tai body fitness.
   Bikini Fitneksestä (ja muistakin body lajeista) kilpaurheilua tekee se, että huipulle tässä lajissa ei pääse millään pienellä lihasmassalla ja huipuilla on monia kymmeniä vuosia treenitaustaa. Jopa Bikini Fitness kilpailijoilla. Moni ihminen ei myöskään tajua, miten hyvässä ja rasvattomassa kunnossa pitää olla jopa ihan bikinissä, kun lavalla seisoo.Lavavaloissa vähinkin selluliitti näkyy selvästi. Lavalla näytetään kaiken sen työn tulos, jota on kisoja varten tehty.

  • pauliinafitworld

   Kyllä, fitnesslajit ovat silti Urheilulajeja, josta tässä postauksessa oli myös kysymys.

 14. Jaajo

  Onko Koiranulkoiluttaminen kilpailua?

 15. Mietin vain

  Kun vertaat jääkiekkoilijaa ja fitness harrastajaa niin tulee ihan sellainen kuva että et luokittele kestävyysurheilua urheilukisat. Kun se jääkiekkoilija käy ”vain pari kertaa viikossa salilla ja muu onkin tekniikkaa ja kestävyyttä” miksei se kaikki muu ole ihan yhtä arvokasta?
  En itse ota kantaa siihen onko fitnesslajit urheilua vai ei sillä ihan suoraan sanoen en ole perehtynyt asiaan niin paljon, mutta suututtaa tuo puolusteleva ja mollaava asenne kaikilla. Pakko sanoa että tästäkin postauksesta,tai no kommenteista, tuli sellainen kuva että fitness nostetaan jalustalle ja muut ovat huonompia. Meinaan jos jatkakaa tuota rataa niin olette itse juuri ne jotka pilaavat oman lajinsa maineen.
  Henk koht itse arvostan myös enemmän tekniikka lajeja missä silti vaatimuksena on hyvä ja monipuolinen kunto, mutta iso osa harjoittelusta kehittyy lajin ominaisiin piirteisiin ja finaalina toimii se jonkin taidon suoritus.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.