Masennuslääkkeet olivat minulle huijausta

Tässä yhteiskunnassa on monta isoa asiaa, jotka saavat minut säännöllisesti kohottamaan kulmiani. Suurimmat niistä ovat lääketeollisuus ja ruokateollisuus, joiden uskon olevan molempien suurimmissa määrin huijausta ja uskon, että niillä johdatetaan tehokkaasti ihmisiä harhaan.

Aion tässä postauksessa kertoa omia kokemuksiani terveydenhuollosta ja lääketeollisuudesta. Nämä aiheet kiinnostavat minua näin fitnessihmisenä ja liikunnan alan ammattilaisena hyvin paljon. Vuodet ovat opettaneet rakastamaan omaa kehoa ja myös omaa mieltä ja saan helposti puistatuksia, kun huomaan miten ihmisiä johdatetaan harhaan niin lääke -kuin ruokateollisuudessa.  

Olen tietyllä tapaa vanhanaikainen tai jopa liiankin tietoinen omasta kehosta, terveydestä ja sen muutoksista, että olen jonkin sortin painajainen, kun satun joskus eksymään terveydenhuollon ammattilaisten pariin. Minulle on turha selittää jonkin lääkkeen hyvistä vaikutuksista, koska koen, että minua on monta kertaa johdettu harhaan.

masennuslaakkeet kokemuksia

Ensimmäinen iso asia on ehkäisy, josta olen monesti myös täällä blogissa puhunut. Siitä asti kun kuukautiseni alkoivat 11 -vuotiaana, olen syönyt erilaisia e-pillereitä, minipillereitä, käyttänyt ehkäisyrengasta, kokeillut jopa hormonikierukkaa, jonka päädyin poistamaan tämän vuoden maaliskuussa.

E-pillereistä minulla on kammottavia kokemuksia, jossa ympärille tulee sumu, seksuaaliset halut poistuvat lähes kokonaan, iho muuttuu huonoon kuntoon enkä tunne itseäni elinvoimaiseksi. Jos sinua kiinnostaa lukea kokemuksia e-pillereiden lopettamisesta niin lue tämä postaus. Tai jos haluat lukea miten kierukan poisto on minuun vaikuttanut niin se postaus löytyy täältä. 

Sen melkein 1,5 vuoden ajan kun käytin hormonikierukkaa, voin huonosti. Akne vaivasi taukoamatta, en ollut yhtä aktiivinen seksuaalisesti kuin normaalisti, emätintulehdus vaivasi lähes jatkuvasti ja koin, että hormonitoiminta ei ole omani. En tuntenut kehossa oikeastaan mitään. Kuukautiset jäivät pois, mutta täytyy sanoa, että en pitänyt siitä. Mielestäni ei ole terveellistä yrittää vaikuttaa kehon luonnollisiin toimintoihin ja nyt kun olen maaliskuusta asti ollut hormonittomalla ehkäisyllä, en ole koskaan voinut näin hyvin!

Seuraan kiertoa kännykkäohjelman avulla ja kierrosta on tullut säännöllinen muutaman päivän tarkkuudella. On ihan täyttä puppua, että et voisi elää ilman hormonaalista ehkäisyä. Jos kiertosi on säännöllinen, ei tämän helpompaa keinoa voi edes olla.

Näin hurjia muutoksia ihossa ja kehossa jo muutamia viikkoja kierukan poiston jälkeen. Ihon normaali säteily alkoi palautua, karmeat hormonaaliset isot paiseet leuassa ja poskilla alkoivat väistyä, minusta tuli iloisempi ja pian omat kuukautiset palasivat. Joudun edelleen hoidattamaan kosmetologilla aknearpia, jotka kierukka minulle aiheutti.

On ihan uskomatonta miten alentavaa palvelua sain terveyskeskuksessa, kun menin ja ilmoitin, että haluan poistaa kierukan. Lääkärin kommentti oli todella halveksiva: ”noo, kaikkea sitä voi kokeilla” ja minua tuijotettiin kulmien alta kuin mitäkin vähä-älyistä. Kouraan lyötiin pinkka esitteitä erilaisista hormonaalisista ehkäisyistä. Kotiin päästessäni revin ja heitin ne roskakoriin.

Nyt kun olen kohta 9 kuukautta ollut ilman hormonaalista ehkäisyä niin en enää ikinä aio palata hormonaaliseen ehkäisyyn elämässäni! Nautin siitä, että tunnen ovulaation, saatan olla ennen kuukautisia kiukkuinen ja vähän väsyneempi, kuin normaalisti, mutta mikään ei voita sitä, että tunnen mitä kehossani tapahtuu ja se vie voiton kaikilta pikku oireilta! 

masennuslaake

 

Vuoden 2016 lopussa mulla todettiin lievä masennus. Sain masennukseen lääkkeen nimeltä Escitalopram. Huomasin nopeasti aloituksen jälkeen, että voin helposti pahoin ja seksuaalisuus ikään kuin sammui. Nämä ovat hyvin yleisiä haittavaikutuksia masennuslääkkeiden käyttäjillä.

Muun alan terveydenhoidon ihmiset ovatkin sanoneet, että masennuslääkkeet vain lamaannuttavat toimintoja, jotta masentunut ihminen saisi hiukan lisää armonaikaa. Eipä tätä minulle lääkäri kertonut tai myöntänyt. Lääkkeet eivät masennusta paranna.

Lääkäri oli määrännyt, että minun pitäisi syödä lääkkeitä puoli vuotta ja vielä senkin jälkeen jatkaa. Kesän alussa ensimmäinen puolen vuoden kuuri loppui ja päätin lopettaa lääkkeet seinään, koska en kokenut, että sumuinen olotila, jatkuvat pahoinvointi ja tunnottomuus oikeastaan koko kropassa on sitä mitä kutsutaan parantumiseksi.

Mulle ei tullut lopetuksesta oikeastaan mitään oireita, vaan aloin voida paremmin! Päivä päivältä mieli kirkastui ja aloin tulla taas onnelliseksi, normaaliksi itsekseni. Tapahtui paljon asioita ja muutoksia, jotka lisäsivät positiivisuutta ihan arkipäiviin. Ymmärsin, että olin tehnyt itselleni vääriä asioita ja ollut väärien ihmisten seurassa. Aloin ikään kuin parantua itsekseni.

Olen sitä mieltä, että on vaarallista yrittää muuttaa aivojen kemioita. Itse koin sen ihan konkreettisesti, koska sain lääkkeistä inhottavia sivuoireita. Uskon, että masennuslääkkeisiin on helppo jäädä koukkuun, vaikka varmasti suurin osa parantuisi kun pääsisi vain puhumaan asioista ammattilaisen kanssa.

escitalopram masennuslaake

Luulen, että myös masennuslääkkeet ovat suurta huijausta. En vain usko, että puoli miljoonaa ihmistä Suomessa oikeasti tarvitsee masennuslääkkeitä. En halua edes kuvitella, että millaisessa koukussa voisin olla, jos minut olisi pakotettu jatkamaan masennuslääkkeiden syömistä.

Uskon, että koko tätä soppaa johtaa joukko ihmisiä, jotka rahoittavat lääketeollisuutta ja pääsevät vaikuttamaan esimerkiksi suosituksiin. Netistä löytyy monen monta artikkelia, jossa jopa lääkärit ja johtajat ovat saaneet potkuja, kun ovat kertoneet oman viiltävän mielipiteensä masennuslääkkeiden tehottomuudesta.

Itse en halua syödä mitään lääkkeitä, jollen ole 110% varma, että tarvitsen niitä. En syö edes antibiootteja, jos ei ole pakko. On vain vaikea uskoa hyvää lääketeollisuudesta, kun lukee, että miten koko homma on aikoinaan lähtenyt liikkeelle ja millaisia ihmisiä tuolla korkeammalla tasolla on vaikuttamassa ihmisiin ja asioihin.

On sairasta millaisia koekaniineja me ihmiset voimme olla ja raha on se joka puhuu. Itse en todellakaan usko sinisilmäisesti kaikkea, mitä mainoksissa toitotetaan. Kannattaa joskus kyseenalaistaa, että mitä uskot. Mieti, että mikä on juuri sinulle, sinun keholle ja mielelle paras vaihtoehto. Onko asiaan mahdollisesti muita ratkaisuja kuin lääkitys? 

Laahaavatko ojentajat jäljessä? Nappaa edellisestä postauksesta super tehokas kolmen liikkeen ojentajatreeni talteen!

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (58)
 1. Hei, Tämä kuukautiskalenteri puhelimessa on täysin uusi tuttavuus, mutta kuulostaa super hyvältä! Minkä nimistä käytät?:)

  1. pauliinafitworld
   20.10.2017, 14:36

   Nimi on NaturalCycles 🙂

 2. Voisitko linkata sun lähteitä? Olisi kiva kuulla, missä näin on sanottu, ihan mielenkiinnosta. Yleisesti ottaen masennuslääkkeitä ei kannata lopettaa seinään. Itse olen kokenut sen, ja ei muuten ollut kivaa. Siitä olen samaa mieltä, että masennuslääkkeitä määrätään liikaa.

  1. pauliinafitworld
   20.10.2017, 14:49

   Harvardin professori Irving Kirsch on tutkinut paljon masennuslääkkeitä ja niiden placebo vaikutuksia. Löytyy vaikka mitä googlettamalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *