Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Löysin mun oman jutun

On täysin totta, että itsestään löytää uusia asioita, kun astuu epämukavuusalueelle. Olen huomannut tämän aikaisemminkin ja nyt se tuli taas todistettua käytännössä.

Olen viime vuoden lopusta asti kirjoittanut opinnäytetyötä. Opiskelen siis Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tradenomiksi ja nyt on menossa viimeinen kevät opiskeluja. Suuntaudun opinnoissa mainontaan ja viestintään, jonka lisäksi pohjalla on siis liiketalouden koulutus, joka kuuluu kaikille ennen suuntautumisopintojen valintaa. Yritän tämän kevään aikana saada viimeiset 64 opintopistettä kasaan, eli hommaa todella riittää. Kesäkuussa pitäisi siis valmistua ja jos muutama opintopiste jää keväältä saamatta niin sitten viimeistään syksyllä.

Opinnäytetyön aiheena on sosiaalisen median strategia, jonka teen omalle yritykselle Wellcampille. Työ tulee hyödyttämään valtavasti päivittäistä työtä sosiaalisessa mediassa, kun asiat on kirjoitettu paperille valmiiksi.

Opinnaytetyo-Haagahelia-valipala
Pitää syödä hyvin, että jaksaa kirjoittaa 🙂

Kun aloin kirjoittaa työtä, ajattelin, että sehän on ihan helppo homma. Tässä kirjoittaessa ja 45 valmiin sivun jälkeen (ja vielä tulevan arviolta 20-30 sivun) ymmärrän, että aihe on laaja kuin mikä ja sieltä löytyy vaikka kuinka paljon mielenkiintoista tutkittavaa.

Muutamia aiheita, joita työssä on ovat esimerkiksi: strategia käytännössä, eri teoriat, brändääminen, myyntiputki, palvelumuotoilu, sosiaalisen median kanavat, mittarit jne. Rakastan markkinointia eri muodoissaan ja varsinkin brändääminen on aihe, josta voisin lukea loputtomasti.

Onneksi työn aihe on rajattu, koska muuten saisin helposti satakin sivua tekstiä kasaan. Opinnäyteen pituus ei ole se tärkein seikka, tietenkään, vaan se, että sisältö on relevanttia ja siinä on käytetty eri lähteitä taitavasti sekä niin, että ne keskustelevat keskenään.

Opinnaytetyo-Haaga-helia
Sydän sykkii somelle ja palvelumuotoilulle

Olen sopinut ohjaajan kanssa, että haluan saada työstä ainakin arvosanan neljä (meillä ammattikorkeakoulussa korkein arvosana on 5). Tämä siksi, että haluan mahdollisesti pyrkiä jatko-opintoihin kauppatieteiden maisteriksi ja silloin opinnäytteen on hyvä olla arvosanaltaan vähintään 3. Jos johonkin haluan panostaa niin silloin todella teen sen ja keittiön pöytä onkin tällä hetkellä täynnä kirjoja aiheiden ympäriltä, joita ahmin innolla.

Kävin tänään lainaamassa lisää kirjoja lähteitä varten ja en malta odottaa, että pääsen korkkaamaan varsinkin tuon Steve Jobsin kirjan. Steve Jobs on ehdottomasti yksi bisnesmaailman idoleista ja hänen tarinankerronta on lumoavaa. Omistan itsekin Apple:lta kännykän ja kannettavan ja tottahan tiedän, että merkki on mikä siinä maksaa, mutta tuo mies on onnistunut luomaan niin koukuttavan tarinan brändin ympärille, että menestys on ollut taattua, eikä (minuakaan) haittaa mennä tuohon koukkuun. 

Haaga-Helia.opinnaytetyo.kirjat
Tämän päivän uudet lainaukset. Haaga-Heliassa on kirjasto, josta löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa

Stevejobs-Book-innovationofsecrets

Olen oppinut aivan valtavasti uusia asioita opparin tiimoilta ja nyt kun yhteishaku on päällä niin voin suositella lämpimästi hakemista Haaga-Heliaan. Opetus on korkeatasoista, nykyaikaista ja työelämälähtöistä. Koen saaneeni koulun avulla vahvan ammattitaidon, innovointikykyä, rohkeita ajatuksia ja käytännön kokemusta. Esimerkiksi viimeisimpänä kurssityönä tehtiin uuden markkina-alueen suunnitelma Valiolle, joka ei olekaan mikään pikku yritys. Viime keväänä teimme työt Alkolle ja näitähän riittää. Itse näen valmistuvana tradenomina lukuisia mahdollisuuksia työelämässä ja toki merkitystä on myös sillä, onko tehnyt töitä opiskeluaikana ja onko kerryttänyt taitoja myös vapaa-ajalla omaan alaan liittyen. Ne, jotka sanovat, että tradenomit päätyy kaupan kassalle niin en todellakaan tiedä missä tynnyrissä elätte 🙂

Kaikista hienointa on, että en vielä suuntautumisopintojen alussa tiennyt, että mihin haluan koulun jälkeen suunnata, mutta nyt olen löytänyt oman jutun. Kyllä se on se some, johon aion suunnata tavalla tai toisella. Omaa yritystä en ole kuoppaamassa ja senkin kautta pääsee toteuttamaan somemarkkinointia, mutta lisäsuunnitelmia on muhimassa päässä tälläkin hetkellä. Kun tämä opiskelurupeama on ohitse niin sitten aion täräyttää ilmoille ihan jotain uutta 🙂 

Edellisessä postauksessa kerroin cheat mealista ja tankkauksesta dieetillä

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.