Lihaksikas nainen: uhka vai mahdollisuus?

Keskustelin eilen yhden naisasiakkaani kanssa siitä, millaisia ennakkoluuloja kohtaa kehonmuokkausta harrastava nainen. Asiakkaani kertoi, että kuukausi kuukaudelta lihaksikkaammaksi ja kiinteämmäksi muuttuva vartalo on saanut lähellä olevat miehet kommentoimaan, eikä aina niin mairittelevaan sävyyn.

Hän kertoi, että eräs miehistä oli kommentoinut ihan suoraan ilman perusteluita, että lihakset ovat rumia naisilla. Tämä kyseinen mies itse ei harrasta salia ja ei siis omaa lihasta lähes ollenkaan. Onneksi asiakkaallani on sen verran itsetuntoa, että hän ei ollut kommentista moksiskaan ja sanoi jatkavansa saliharrastusta kommenteista huolimatta. 

lihakset naisella

On hassua, että moni mies saattaa tuntea tiettyä kateutta siitä, että nainen on lihaksikas, vaikka jokaisella ihmisellä, oli sitten mies tai nainen, on yhtäläiset mahdollisuudet muokata vartaloaan lihaksikkaampaan suuntaan.

Kuulen naisen suusta usein lauseen, että nainen haluaa aloittaa salilla treenaamisen, mahdollisesti polttaa rasvaa ja kiinteytyä, mutta ei halua isoja lihaksia. Tämä on yksi suurimmista harhaluuloista, joita liittyy lihasten kasvattamiseen naisilla.

Olen itse treenannut salilla kymmenen vuotta, mutta mielestäni en näytä liian lihaksikkaalta. Jos mielit kiinteytyä ja varsinkin saada muotoa vartaloon, et voi pelätä isoja painoja ja kovaa treeniä. Lihas kasvaa, kun lihassolut rikkoutuvat ja pelkällä hyvänolon treenillä ei sitä tule tapahtumaan.

lihaksikas nainen kuntosali

Moni nainen tuskastelee vartalon epätasapainon kanssa, eli ylä -ja alavartalo eivät ole sopusuhdassa toisiinsa nähden. Salitreenillä on mahdollista vaikuttaa paljonkin näihin epätasapainoihin, mutta silti moni nainen välttelee salilla käymistä ja jos siellä käydään, niin kovaa treeniä. Myös oma vartaloni on ollut paljon tasapaksumpi kymmenen vuotta sitten, vaikka vartalon malli onkin aina ollut X-mallinen, eli kapea vyötärö ja hartiat sekä lantio saman levyiset.

Voin kertoa, että vaikka kuinka treenaisit, vuosiakin, et tule koskaan näyttämään esimerkiksi naiskehonrakentajalta, jos viikko-ohjelmaan kuuluu pelkkää treeniä ja ruokaa. Ihmisen keho saavuttaa oman lihasmaksimin, yksilöllisesti riippuen noin viiden vuoden kuluessa salitreenin aloittamisesta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tietyn pisteen jälkeen keho ei anna kasvattaa lisää lihasmassaa ilman ulkopuolisia avuja, eli suomeksi sanottuna hormoneita. Siihen asti voit hyvin treenata ja syödä kuin mies ilman pelkoa siitä, että lihasta tarttuu mukaan liikaa.

kehonmuokkaus nainen
Lihasmassa ja rasvamassa yhdessä on muodokkaan vartalon salaisuus

Kasvanut lihasmassa ja sopiva rasvamassa lihasten päällä saa aikaan muodokkaan vartalon mallin. Ei kannata myöskään pelätä sitä, että tulisit näyttämään fitnesskilpailijalta suonien ja erottuvien lihasten kanssa, koska kilpailuissa oleva kunto on vain väliaikainen tila. Lavalla oleminen, rusketus, viimeistelyt ja kaikki muu saa lihakset näyttämään suurilta, mutta luonnossa lavalla oleva naiskilpailija saattaa painaa alle 50 kiloa.

Edes fitnesskilpailijat eivät monesti ole luonnossa kenenkään silmään liian lihaksikkaita, vaan ihanan muodokkaita naisia.

Mitä tulee miehiin, jotka arvostelevat treenaavia naisia, niin sanon teille, että kokeilkaapa treenata yhtä lujaa ja syödä yhtä puhtaasti vaikka edes viikon ajan ja ymmärrätte, millaisen työn vaatii se teidän mielestä liian lihaksikas vartalo.

Ja toisekseen, jos jonkun ei-naisellinen vartalo ärsyttää, niin sitten vain reilusti salille rakentamaan lihaksia ja ottamaan oppia enemmän tietäviltä. Arvostelu ei vie ketään eteenpäin. Itse arvostan suuresti treenaavia naisia, koska kunnossa pysyminen ja varsinkin lihasmassan kasvattaminen ei ole helppoa hommaa.  

Kerroin edellisessä postauksessa siitä, että ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen ei huvita mennä treenaamaan. Lue postaus täältä. 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

 

Kommentit (3)
  1. Kiitos piristävästä artikkelista. Minulla samoja ajatuksia mieheni kanssa, hän sanoo että näytän liikaa mieheltä (ja hänen kaverinsa on samaa mieltä). En ole edes kovinkaan lihaksikas, ja nämä kommentit on tulleet sohvaperunoilta. 🙁

    1. pauliinafitworld
      22.3.2018, 19:08

      Eikä, oikeesti 😀 en oo siis ihan omiani luullut kun oon nähnyt tätä samaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *