Lasten fitnesskisat ja ihonhoito dieetillä

Sis. mainoslinkkejä

Törmäsin tuossa kaverien päivittämänä katsomaan kuvia lasten fitnesskisoista, joita IFBB:n liitto järjestää. Viimeisimmät kilpailut olivat Novi Sadissa kesäkuussa ja tässä muutama kuva 8-9 vuotiaiden tyttöjen sarjan vertailuista.

lasten-fitness

lasten-fitness1

lasten-fitness2

Ja tässä vielä muutama kuva 12 vuotiaiden poikien vertailuista

lasten-fitness3

lasten-fitness4

Nyt täytyy sanoa, että oli vähällä, etten oikeasti läimäittänyt läppärin ruutua kiinni nähtyäni nämä kuvat. Alkoi oikeasti inhottaa ja tuli todella paha fiilis näistä kuvista. Mun mielestä tää menee pahasti yli, eikä mun mielestä lasten pitäisi kilpailla fitnesslajeissa.

Vaikka kuinka rasvaprosentti ei ole niin alhaalla, kuin aikuisten kilpailuissa, ei lapsen kuulu mun mielestä ollaan minkäänlaisella dieetillä.

Ensinnäkin millaisia fyysisisiä vaikutuksia voi olla dieettaamisella liian nuorella iällä. Monesti tuon ikäiset lapset ovat vielä pahimmassa kasvuiässä ja paino ei useinkaan pysy pituuskasvun perässä. Näin kävi myös mulle itselleni, kun olin ala-asteikäinen. Kasvoin pituutta niin nopeasti, että olin oikeasti niin kuin luuranko. Luulen, että elinikäiset vaikutukset siitä on se, että rasva ei meinaa kertyä muhun millään ja saan todella syödä paljon, jos haluan oikeasti lihoa.

Eniten mua oksettaa katsoa noita pikkutyttöjä. Mitä vaikutuksia voi olla itsetuntoon ja mentaaliseen puoleen, jos sut pienestä pitäen opetetaan tarkkailemaan vaa’an lukemaa ja varsinkin tarkkailemaan niitä syömisiä?

Saman tyyppiseen toimintaan törmää ns. esteettisissä lajeissa, kuten vaikka taitoluistelussa, jossa ihan pienetkin lapset ovat super laihoja ja syömisissä ollaan piirun tarkkoja. Mä en syvällisesti osaa ottaa kantaa ks. lajeihin, mutta mitä olen luotettavilta lähteiltä kuullut, niin se on kaukana terveellisestä.

Mä en vaan pääse yli siitä, että miten luonnottomalta toi touhu oikeesti näyttää. Itse en lastani kyllä laittaisi kilpailemaan fitnesslajeissa. Suomessa alaikäraja taitaa olla 16 vuotta ja mun mielestä se on juuri sopiva. Silloin ollaan jo todennäköisesti ohitettu pahin kasvuvaihe ja aiheutetaan mahdollisimman vähän harmia keholle. Ja onhan nuoren keho myös kaikista vastaanottavaisin treenille ja lihaksen kasvulle vilkkaan kasvuhormonin tuotannon vuoksi. Sen vuoksi junior kilpailijoista saattaa löytyä niitä todellisia lahjakkuuksia.

***

Mä ajattelin vinkata teille lukijoille siitä, miten pidän mun hiukset raikkaina ja puhtaina pesujen välillä. Mä hikoilen nykyään ihan sairaasti joka päivä ja näillä nykyisillä pitkilä hiuksilla hiustenpesu on vielä enemmän aikaa vievää. Mulla kulkee aina salilaukussa kuivashampoo, joka raikastaa hiukset ja vie rasvaisuuden niistä pois. Kuivashampoolla pystyy hyvin pidentämään pesuväliä jopa 2-3 päivällä, joka tuo helpotusta päiviin. Päänahka ja hiukset tuoksuu ja näyttää just pestyiltä.

paras-kuivashampooNyt varsinkin ennen kisoja on tärkeetä pitää huolta myös vartalon ihosta ja suihkussa tulee pahimmillaan ravattua kolme kertaa päivässä, joka kuivattaa ihoa. Mä rasvaan mun koko kropan kerran päivässä kokonaisuudessaan. Käytän myös itseruskettavaa säännöllisesti ja myös sen takia iho tulee pitää kuorittuna ja kosteutettuna jatkuvasti. Mä kuorin mun ihon viikon välein ja levitän sille uuden itseruskettavakerroksen. Näin mulla on jatkuvasti luonnollinen, mutta hyvä rusketus.

Kuorintaan

paras-kuorintavoideKosteutukseen

paras-vartalovoideVaniljan ja bergamontin tuoksulla

paras-vartalovoide1Laitan itseruskettavaa vartalolle ja kasvoille erikseen. Mun suosikit

Vartalolle

itseruskettava-vartalolleKasvoille

itseruskettava-kasvoille

Kun itseruskettavaa levittää vartalolle niin ei saa unohtaa käsinettä, jollei halua, että kädet ovat ihan ruskeat monta päivää levityksen jälkeen 😀

Levityskinnas

itseruskettava-levityskinnas

Ihonhoito on hiustenhoidon ohella välillä kyllä tosi aikaavievää hommaa, mutta lopputulos on kyllä sen arvoinen 🙂

**Ellokselta 20% alennusta tilauksestasi – myös ALE-tuotteista sekä tuotemerkeistä! Alennus koskee uutta tilausta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus voimassa 31.7.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä Design by -tuotteisiin. Alennuksen saat käyttämällä koodia: 345413

 

 

Kommentit (9)
  1. Sairasta 🙁 En voi ymmärtää.. ihan kun maailmassa ei oli tarpeeksi syömishäirioitä, itsetunto-ongelmia, ulkonäköpaineita ja vääristyneitä kehonkuvia. Toi ei ole millään muotoa perusteltavissa, noi on kuitenkin kasvavia lapsia jotka on henkisesti ja fyysisesti aivan kesken.

  2. On toi kyllä ihan sairasta!:(
    Suomessakin juniori luokkien ikäraja on 18, ja hyvä niin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *