Lapissa on tunnelmaa

Takana on kohta kolme päivää Lapissa ja näiden päivien aikana onkin ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Saavuimme Lappiin tiistaina aamulla ja vaikka sitä kuinka yrittää mennä nukkumaan ajoissa ennen aikaista aamulentoa niin eihän siitä koskaan mitään tule, koska iloisesti jännitän aina mitä tahansa matkustamista ja varsinkin sellaista, johon liittyy lentokenttä ja lentokoneet – rakastan niitä molempia yli kaiken ja voisin viettää aikaa lentokentällä ihan vaikka muuten vain fiilistelemässä sen tunnelmaa.

Tiistai-iltana olin niin poikki hyvän ruoan ja saunan jälkeen että sammahdin muistaakseni jo kymmenen aikaan. Eipä ole pitkiin aikoihin ollut niin raukea olo.

Seuraavana aamuna lähdimme kohti Saariselkää, jossa kävelimme lumisissa ja jouluisissa maisemissa, ostin tuliaisia ja joimme kahvit näköalakahvilassa. Kahvin seurana oli Ivalon tunnettu Kaarnikka leivos, joka on tehty variksenmarjoista. Oli kyllä todella hyvää juustokakkua! Ilma oli hiukan sumuinen ja lämpötila plussan puolella, joten maisemia ei tällä kertaa tullut niin kovin kuvattua, mutta jouluinen tunnelma oli ihana. 

saariselkä lappi
Jouluiset valot toivat ihanaa tunnelmaa Saariselälle
saariselkä
Kuva, joka oli pakko ottaa
saariselka näköalakahvila
Näköalakahvila Saariselän huipulla

saariselkä kahvila

kaarnikka leivos ivalo
Kaarnikka leivos

Tämän kolmannen päivän ohjelmassa oli vierailu Nanguvuonolla, jonne ajettaessa maisemat olivat uskomattoman kauniit. Täällä Lapissahan on nyt kaamos, eli aurinko ei nouse ollenkaan ja näkyvä valoilmiö tulee jostain muualta. Tuo kaunis ilmiö näkyi taivaalla muutaman tunnin ajan.

ivalo kaamos
Valoilmiö aamun taivaalla

Vuonolla oli älyttömän kaunista. Tuulen suhinan kuuli puissa, joka oli ainut kuuluva ääni siinä ympäristössä. Pääsin myös elämäni ensimmäistä kertaa ajamaan ja olemaan moottorikelkan kyydissä. Alun jännityksen jälkeen innostuin painamaan enemmänkin kaasua järven jäällä. Oli niin hauskaa! Erämökillä näimme poroemon vasan kanssa ihan villinä luonnossa.

ivalo maisema
Moottorikelkkareitin maisema
moottorikelkka ivalo
Ensimmäistä kertaa koskaan moottorikelkan puikoissa
moottorikelkkailu lappi
Moottorikelkkailemaan täytyy ehdottomasti päästä uudelleen!

Ajelun jälkeen pääsin syömään aamulla pyydettyä siikaa fileenä ja suolattuna. Huh huh, olivat elämäni parhaita kaloja, joita olen koskaan syönyt! Kotimatkalla pimeältä tieltä hyppäsi hirvi vasan kanssa. Luonto on siis todellakin lähellä. 

Näin ihanan päivän jälkeen on ihan parasta rentoutua sohvalla nauttien hyvästä seurasta. Olen nukkunut täällä todella sikeästi ja huomaa kyllä, että syksyn stressi purkautuu kun ei tarvitse miettiä mitään. Mulle on välillä vaikeaa vain rentoutua ja olla tekemättä mitään ja täällä sitä oikein ”joutuu” opettelemaan. 

Lapissa on todellakin tunnelmaa ja tänne haluan ehdottomasti myös uudelleen! Onhan se upeaa olla näissä maisemissa ja nauttia kunnon lumisesta talvesta ja mikä parasta joulusta. 

Edellisessä postauksessa pohdin, että aionko enää koskaan kilpailla bikini fitnesissä. Pääset postaukseen tästä.

Kommentit (2)
  1. ihanaa kun siellä on kunnolla lunta. lapissa varmaan joulutunnelma parhaimmillaan. hirsimökki ja toiv vielä puusauna, luxusta. toiv näet joulupukkia ja ehkä revontulia myös. oletko muuten koira-ajelulla ollut joskus? entä ratsastus? valoisaa joulunodotusta!

    1. pauliinafitworld
      21.12.2017, 19:46

      Täällä tunnelma todellakin on ihanan jouluinen. Hirsimökissä oltiin tänään. Revontulia me metsästetään jos vaikka näkis 😀 olen joskus pienenä ollut koira-ajelulla, tällä kertaa ei varmaan sille tule mentyä, eikä ratsastamaan kun loppuu päivät kesken. Kaikkea muuta ihanaa tekemistä löytyy ja rentoutumista mikä on täällä ihan parasta. Ihanaa joulun odotusta myös sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *