Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Kyllä Lapissa mieli lepää

Takana on aika uskomaton viikonloppu Kemissä ja Oulussa. Lähdimme tosiaan perjantaina aamulla ajamaan Lappiin Maijan kanssa. Maijahan oli tullut aamulla lennolta Riikasta ja matkaan lähdettiin suoraan kentältä.

Ajomatka meni yllättävän nopeasti ja varmasti seuralla on myös osuutensa asiaan. Olimme molemmat nukkuneet perjantaina ehkä neljä tuntia, mutta se ei menoa haitannut.

Saavuimme alkuillasta Kemiin ja päätimme hakea pizzat San Milanosta, joka on ränkätty maailman kymmenen parhaan pizzerian joukkoon. San Milano oli ihanan tunnelmallinen paikka ja täytyy kyllä sanoa, että olihan se varmasti elämäni paras pizza, jota olen maistanut!

san milano semi
San Milano on tunnelmallinen paikka
Lehti oli pakko ikuistaa kuvaan

san milano semi

Kemi itsessään on pieni paikka, mutta on hauskaa nähdä erilaisia paikkoja myös täällä Suomessa. Kemissä kaupat ja palvelut todellakin menevät ilta kuudelta kiinni, jonka jälkeen kylällä ei meinaa nähdä muita ihmisiä.

Kun olimme saaneet pizzat syötyä niin menimme vielä saunaan ja sen jälkeen molemmat sammuivat unille, jotka kestivät sellaiset 12 tuntia.

Olimme kuin uusia ihmisiä lauantaina aamulla ja nautimme aamiaisen terassilla.

Aamiainen kesäaamuna ulkona, ihan parasta!

Poimimme mansikoita suoraan pihalla olevalta kasvimaalta ja suunnittelimme syksyn tulevia juttuja. Mukana menossa oli Maijan ihanat koirat Tita ja Danni. Olen jo ihan rakastunut tuohon kaksikkoon, niin sympaattisia he ovat. 

Danni meidän kanssa aamiaisella
Voiko enää suloisempaa näkyä olla?!

Kävimme vetämässä jalkatreenin Kemi Gymillä, joka oli itseasiassa oikein pätevä sali. Laitteita löytyi hyvin ja tilaa oli mukavasti. Voin kyllä suositella Kemi Gymiä lämpimästi jos etsii Kemistä hyvää salia.

kemi gym

Illan suunnitelmat oli meillä selvät ja suuntasimme kohti Oulua, jossa näimme lisää ystäviä. Vietimme ensin iltaa ja sen jälkeen lähdimme keskustaan torille, joka oli tosi kaunis paikka. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja kaikkialla oli mukava tunnelma. 

Matkalla Ouluun

Kävimme illan aikana kahdessa baarissa. Seura oli ihan parasta, joka pelasti paljon, koska täytyy sanoa, että loppuillasta olin tosi turhautunut. Kontrasti ulkomaiden ja Suomen baarien välillä on aika huima ja kun on kolme viikkoa kiertänyt huikeita festareita, niin ei oikein saa enää kiksejä siitä, että dj soittaa radiomusiikkia koko illan.

Olen oikeasti käynyt Helsingissäkin asuessani baarissa varmasti alle kymmenen kertaa ja olen kuitenkin asunut siellä nyt neljä vuotta. Se kertoo siitä, että juhliminen ja baarielämä ei ole mua varten. Mieluummin käyn isoissa ja laadukkaissa reiveissä maailmalla ja Suomessa, kuin katselen perusmenoa baarissa.

En pidä änkyräkännissä olevista ihmisistä, joten myös sen vuoksi turhauduin vähän lisää. Ilta oli kuitenkin kaiken kaikkiaan mahtava ja tämä päivä ollaan oltu Maijan sukulaisilla syömässä ja illalla paistamme vanhoja kunnon muurinpohjalettuja! 

Kyllä täällä Lapissa mieli lepää ja meillä on suunnitelmissa lähteä ihan Leville asti syyskuussa. En ole koskaan nähnyt oikean Lapin ruskaa ja lähdemmekin Lappiin vaeltamaan ja ihailemaan maisemia. En malta odottaa! Huomenna aamulla lähdemme kohti Helsinkiä ja viikolla onkin tiedossa taas vähän lisää matkustelua, siitä lisää myöhemmin!

Kommentit (4)

 1. maikki

  Jos tosiaan haluat Lappia nähdä, niin ehdottomasti kannattaa lähteä käymään Levin suunnassa 🙂
  Oulullahan ei ole milläänlailla Lappia, ja Kemikin on siinä ja siinä viitsiikö puhua samassa lauseessa Lapin kanssa 😀

 2. Ninni

  Komppaan ylläolevaa kommenttia 🙂 etelä-suomalaisen mielestä lappi taitaa alkaa jyväskylästä, keski-suomalaisen mielestä kenties rovaniemeltä ja lappalaisen mielestä muoniosta. Itse lappia nähneenä sanoisin että maisema alkaa reilusti rovaniemen korkeuden jälkeen näyttää erilaiselta.

 3. Helinä

  Komppaan edellisiä, Oulussa ja Kemissä asuneena välillä turhauttaa miten etelä-suomalaisille Oulukin tuntuu jo olevan Lappia. Mutta matkailuavartaa! 😀 Muuten oikein kiva postaus ja mukavaa, että viihdyit!

 4. Ja taas reissataan! – Pauliina's Fit World

  […] Kyllä Lapissa mieli lepää […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.