Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Kirurgin veitsen alla

Kauneusleikkaukset ja yleensäkin se, että omaa ulkonäköä parannellaan kirurgin veitsen alla tai jollain muulla pidempään kestävällä tavalla, tuntuu herättävän mielipiteitä niissäkin ihmisissä, joilla ei ole niistä käytännössä mitään kokemusta.

Sitten on myös niitä, joiden mielestä jokaisen vähänkin pyöreämmän pepun omaavalla tytöllä on peppuimplantit. Totuus on, että joillakin nyt vaan sattuu olemaan sellaiset geenit, että se pyrstö näyttää automaattisesti Jen Selterin pyllyltä ja toinen osa on niitä, jotka ovat treenanneet niin pirun lujaa, että pepussa on sitä pyöreyttä. Sitten on myös niitä, joilla se peppu ei kasva välttämättä edes treenillä tai oma peppu ei ole koskaan miellyttänyt omaa silmää ja asialle on päätetty tehdä jotain. 

Niin on myös mulla itselläni. En ole ollut tyytyväinen tiettyyn osaan kehossani, no voin sen varmasti ääneenkin sanoa, kun olen niistä kommentoijillekin ihan avoimesti kertonut -nimittäin rintoihini. Tyytymättömyys niihin alkoi jo varhaisessa nuoruudessa. Moni ei ehkä tiennyt, että olin n. 9-11 vuotiaana niin laiha, että kylkiluuni törröttivät ihan normaalissa asennossa seistessä. Olin varmasti hyvin lähellä anoreksiaa, jollen ollutkin jo. Painoni oli jäänyt niin pahasti jälkeen kasvupyrähdyksessä ja luulen, että se on jättänyt vartalooni ikuiset jäljet.

Rasva ei kerry minuun melkein millään, eikä liiemmin myöskään tuonne rintaosastoon. Omistin kyllä ihan ok rinnat, suunnilleen varmaan sellaiset B-kupin, joka on kai monella ihanteenakin. Ensimmäisen kisadieetin jälkeen rinnat ikään kuin sulivat pois ja en edes muista, kuinka pienet ne loppujen lopuksi olivat. Muistan kuitenkin, että ensimmäisiin kisabikineihin oli kyllä sullottu täytettä niin paljon, kuin vain kangas antoi periksi 😀

Kisaaminen oli yksi syistä, joka vaikutti suuresti päätökseen ja jos miettii ihan järjelläkin asiaa, niin olisinko enää niin sopusuhtaisen muotoinen vartaloltani, jos olisin nyt tässä ilman rintoja? Reidet ja pakarat ovat kuitenkin kasvaneet varmaan kaksinkertaisesti tuosta kahden vuoden takaisesta kuvasta. Enpä tiedä, olisinko pärjännyt kisoissakaan niin hyvin, sitä voi vain arvailla.

Ensimmäisissä kisoissa.
Ensimmäisissä kisoissa.

Olin rintaleikkauksessa siis ensimmäisten kisojeni jälkeen, tarkalleen ottaen toukokuussa 2013. Päätös oli osaltaan ehkä vähän myös impulsiivinen ja äkkipikaisesti tehty, vaikka se oli muhinut päässä jo useiden vuosien ajan. Tuli vain päivä, jona päätin, että nyt loppui pähkäily ja meni syteen tai saveen, niin minähän uskallan lähteä sinne leikkaukseen. Päivääkään en ole kuitenkaan katunut.

Voin ihan rehellisesti sanoa, että rintaleikkaus on vaikuttanut positiivisesti itsetuntooni. Sitä sanotaan, että pitäisi oppia rakastamaan itseään sellaisena, kuin on, mutta mitä jos ei ihan oikeasti ole tyytyväinen johonkin asiaan itsessään ja se häiritsee elämää jatkuvasti? Miksi pitäisi jäädä potemaan asiaa pitkäksi aikaa, kun sille voi tehdä jotain? Oli se sitten kuinka turhamainen asia tahansa. Luulen kyllä, että jos joku keksisi ihmepillerin, jolla saat unelmiesi vartalon syömällä vain niitä, niin tällainen henkilö olisi miljonääri varmaan yhdessä päivässä. Kauneusleikkaus on monimutkaisempi tie siihen, mutta kuitenkin nykyään suhteellisen helppo toteuttaa.

Minulle oli jo alusta alkaen selvää, että menen leikkaukseen Tallinnaan. Ei siitä syystä, että siellä leikkaukset ovat melkein puolet edullisempia vaan siksi, että luotan tavallaan enemmän Virolaisten kirurgien ”esteettiseen silmään”. Tuntuu, että täällä meillä kotisuomessa pitäisi olla siellä taustalla vähintäänkin ainakin se terveydellinen syy, että voi ottaa implantit ilman ihmisten kummasteluja. Minut leikkasi kirurgi nimeltään Jan Troost ja klinikkana toimi Diamond Clinic

Sain kilinikalta erittäin henkilökohtaista asiakaspalvelua ja klinikallahan toimii konsulttina Mirja Halonen, jolla on kymmenien vuosien kokemus konsulttina toimimisesta. Itseäni jännitti leikkauksessa lähinnä vain nukutus, koska en ole koskaan ollut missään leikkauksessa. Se meni kuitenkin hyvin ja leikkaus oli ohi suunnilleen puolessa tunnissa, jonka kuulin siis jälkeenpäin. Loppuillan torkuinkin sängyssäni tylsistyttäen saattajani kuoliaaksi 😀 Illalla maistui jo ruoka, vaikka tietysti kivut olivat kovat ja rintakehä tuntui oudon painavalta.

Leikkauksen jälkeisenä iltana.
Leikkauksen jälkeisenä iltana. Noi ruuat oli oikeasti hyviä <3
Seuraavana aamuna naurattikin jo vähän.
Seuraavana aamuna naurattikin jo vähän.

Treenitaukoahan tuosta tuli suunnilleen 2 kuukauden ajaksi ja menin täysin oman olon mukaan. Nykyään en edes muista, että omistan mitään implantteja, kun treenaan, tai muutenkaan jokapäiväisessä elämässä.

Mun mielestä ei ole mitään väärää parannella omaa ulkonäköään, vaikka muiden silmään siinä ei olisikaan mitään vikaa. Kukaan toinen ei voi määritellä, millaiseen vartaloon pitäisi olla tyytyväinen.

Kommentit (25)

 1. suvi

  Kiva lukea rehellistä tekstiä. Pitäisikö siinä olla jotain väärää jos itse haluaa meikata ja näin ollen tuntea itsensä varmemmaksi ja nätiksi? Ei. Jokainen tyylillään!:)
  Jos tissit saa hyvännäköiseksi leikkauksella niin antaa mennä. Itsekkin varmasti sen teen jos joskus lapsia hankin ja jos tissit ovat sitten aivan pannarit. Hienoa heille jotka pitävät kropastaan sellaisena kuin on. Kaikilta se kuitenkaan ei onnistu.

  • pauliinafitworld

   Kiitos, kiva kuulla ja niin samaa mieltä 😉 Itse ihailen kyllä luonnollisenkin kauniita ihmisiä, mutta myös meikkaavia ja itseensä panostavia ihmisiä. Se on niin kiinni kokonaisuudesta.
   Nimenomaan näin, turha jäädä paikoilleen polkemaan, kun voi tehdä asialle jotain! 🙂

 2. Clarissa

  Kiva teksti. 🙂 Ymmärrän tiettyyn rajaan asti kauneuskirurgian ja uskon että usein he jotka ovat ”toimenpiteitä” tehneet ovat pitkälti tehneet toimenpiteen itseään varten.
  Pitkään olin alipainoinen ja olen kokenut olevani aina aivan kamala lauta n. 20-vuotiaaksi asti.. :P. Nyt kun rasvaa on saanut kerrytettyä lihaksen ohella, on tisseistä tullut sellaiset että on rintsikoihin tullut muutakin täytettä kuin se toppaus. Mutta on ne silti vähän säälittävät ja jos tästä dieettaa ( mun eka dieetti ikinä alkaa piakkoin!!) niin eiköhän ne nopeesti haihdu. Ja juu, on käynyt muutaman kerran mielessä että menisin veitsen alle mutta jotenkin se vaikuttaa vielä kaukaiselta ajatukselta ja nykyään oon ihan tyytyväinen näin. Ehkä jos alkaisin kilpailemaan fitneksessä se kyllä varmasti pistäisi ihan erilailla miettimään asiaa.
  Mutta tällee ihan mielenkiinnosta kysyisin; Mitä leikkaus makso? Entä kuinka isot implantit sulla on?

  • pauliinafitworld

   Kiitos 🙂 ! Toivotaan, että sulla ei käy niin, koska löytyy varmasti onnekkaita, joille ei niin tapahdu. Yleensä se oma rasva alkaa palaamaan tisseihin heti kisojen jälkeen, mutta näin lähellä kisoja sitä ei kovin montaa senttiä tuossa päällä ole. Voi olla tietty, että moni peräkkäinen dieettikin vaikuttaa mulla asiaan. Toivotaan siis parasta! 😉
   Mulla se maksoi muistaakseni n. 3000 euroa ja mulle laitettiin 365 kokoiset, jotka on vielä aika pienen kokoiset tietääkseni 🙂

  • Clarissa

   😀 No toivotaan sitten parasta! Kiitos vastauksista.
   Eihän implanttien kai kauhean isot tarvi olla että muutoksen huomaa. Jos joskus itse hankin niin melko pienet tulee olemaan koska en haluaisi suurten rintojen haittoja. Vaikka onhan silikoneissa omat huolensa…
   Vielä pohdin tossa että miten sun lähipiiris suhtautu silikoneihin? Koska itse olen ajatellut että omat vanhemmat sun muut ei kauhean iloisia siitä olisi jos ilmoittaisn meneväni leikkaukseen. Toki varmaan vaikuttaa oma suhde sukulaisiin, joka mulla on aika läheinen.

  • pauliinafitworld

   Mä oon suurimmalle osasta mun lähipiiristä kertonut näistä ihan itse ja sitten varmaan ne, keille en ole kertonut, niin on kuullut sen mun lähisukulaisilta tai lukenut blogista. En mitään ihmeellisempää kommentointia ole kuullut asiasta. Äiti nyt vähän ihmetteli ja kyseli, miksi olen leikkaukseen menossa, mutta ei hänkään sen jälkeen ole kertaakaan maininnut mulle mitään 😀 Että ihan hyvin on kaikki suhtautunut asiaan 🙂

 3. tinni

  Ottaisin milloin vain itsekin jos olisi rahaa 🙁

  • pauliinafitworld

   Voi ei 🙁 niitä saa mielestäni myös osamaksulla, mutta se ei välttämättä ole aina se miellyttävin vaihtoehto :/

 4. Juhan

  No tuota,
  voipi kaduttaa muutaman vuoden päästä, varsinkin jos implantit kapseloituvat kuten niille yleensä käy vuosien saatossa.
  Implantit eivät ole siis elinikäiset, implanttien kestoksi on määritelty noin 12 vuotta.
  Mutta paljon tapauksia on, että implantit ovat kapseloituneet jo 3-4vuodessa, joten vaihto-operaatia saattaa olla nopeammin edessä kuin se 12 vuotta.
  Rahan hyötykäyttö: Luotollahan/osamaksulla/opintolainalla saa paljon muutakin tärkeää elämistä varten esim. Ruokaa, vaatteita kenties auton tai bussikortin millä kulkea töissä.
  Toivottavasti menestyt kilpailuissa ettei ne tissit nyt mene ihan hukkaan.

  • pauliinafitworld

   Mulla nää on ollut kohta 2 vuotta, eikä merkkiäkään kapseloitumisesta. Tiedän kuitenkin implanttien riskit, joten kiitos holhouksestasi, jota en kylläkään tarvitse.
   Olen aivan tietoisesti menossa jossain vaiheessa itse vaihtoleikkaukseen, jos kroppaan tarttuu lisää lihasta ja implantit alkavat näyttää liian pieniltä, joten ei huolta 🙂
   Kiitos neuvoistasi raha-asioiden käyttöni kohtaan, niitä en myöskään tarvitse tuntemattomilta ihmisiltä. Sanon ihan vain sinulle, että opintolainaa minulla ei ole, eikä euroakaan siitä siis ole mennyt leikkaukseen 🙂 Olen vakituisessa työssä, jolla katan kuluni, muun muuassa juurikin nuo mainitsemasi ruuat, asumisen ja bussikortin, joista saan kivan opiskelijaalennuksen, koska opiskelen saman aikaisesti 🙂
   Silikonit ei siis valitettavasti tee kenestäkään automaattisesti bimboa, vaikka tuo sinun vähän pappamainen kommentti sitä antaakin ymmärtää!
   Mukavaa kevään jatkoa sinulle!

 5. Merkku

  Kiitos tästä rehellisestä tekstistäsi!
  Ihana lukea, kun joku kerrankin kertoo oikeasti, että silikonit on, missä ne on laitettu ja miltä tuntuu. (Eikä kuittaile lukijoiden kysymyksiä sanomalla, että ”en kerro blogissani yksityiselämästäni” vaikka julkaisee jutun silikonirinnoista, kritisoi niitä ja selvästi huomaa, että itselle sellaiset on kuitenkin hankkinut. )

  • pauliinafitworld

   Kiva kuulla, että tykkäsit! 🙂
   Aii onpa ihmeellistä, kuka tolla lailla kirjottelee. Ei kai sitten pitäis kirjoittaa ollenkaan silareihin liittyvää, jos ei viitsi ollenkaan avata omia kokemuksiaan niistä 😀 hassua 😀

 6. Karolina

  Moikka!
  Kiitos kun jaoit tämän aiheen, se on lähellä <3.
  Olen itse 22-vuotias ja aikomuksena on rintaleikkaus. Sun näyttävät omaan silmääni tosi hyviltä! Mun usealla ystävällä on silikonit, ja huomaa sen, että ne on tosi erilaisia. 🙂
  Tiedustelisin vielä että muistatko onko sulla se "normi"-malli/implantti vai "kyynel"-implantti? Suositeltiinko sulle jompaa kumpaa?
  Halein ja kisatsemppauksin,
  Karolina

  • pauliinafitworld

   Moikka! 🙂
   Kiva jos tästä oli apua, se oli tarkoituskin.
   Joo se on kyllä ihan totta, oon kanssa nähnyt tosi paljon erilaisia silikoneja kavereilla ja kisoissa 😀
   Mulla on se normaali pyöreä malli. Mun tissi on luonnostaan sellainen pyöreä, joten en oikein muuta miettinytkään. Toki käytiin konsultin kanssa läpi myös pisaramalli. Siinä taitaa olla isompi riski siihen, että se implantti voi ajan saatossa pyörähtää ympäri, en nyt tosin tiedä, onko tämä tieto muuttunut viime aikoina. Mulle suositeltiin pyöreätä mallia ja rintalihaksen päälle, jotta pystyn treenaamaan myös rintalihaksia jatkossa ja parantuminen olisi nopeampaa 🙂 Näin jälkeen päin mietittynä olisin ottanut ehkä pyöreät ja osittain rintalihaksen alle, koska ei noita rintatreenejä pahemmin kyllä ole treeniohjelmassa ollut 😀
   Halit myös sinne ja ihanaa kevättä <3

 7. Jultsu

  Taidat juhan vain olla kateellinen pauliinalle!!! Haters gona hatee!!! Ottaa niinQ nii! pannuun tommoset kommentit!
  Pauliina sanoikin niin että ”Totuus on, että joillakin nyt vaan sattuu olemaan sellaiset geenit” Ja ne geenit on oikeastaan vähä niinku sairaus mitä voidaan sit parantaa tolla plastiikkakirurgialla! Ja jos haluut olla IFBB PRO niin sun täytyy vaan käydä nois leikkauksissa et sä vaan pärjää ilman niitä! Ei kehonrakentajakaan pärjäisi ellei käyttäisi steroideja. Toki onhan olemassa se joku CBB mutta ketä se nyt kiinnostaa! LOL!
  Ja hei kerran sitä nuoria ollaan, aina pitää elää hetkes ja nauttiii täysil!!! + Näyttää HYVÄLTÄ! Et sä voi tietää jos huomenna koko maailmaa ei oliskaa olemassa!
  Ja hei hyvä pauliina kun teetit itsellesi rinnat!
  Kyllä vaan heti näyttää tyttö paremmalta!
  Nyt ku vielä muutamat botoxit ja kestopigmentit niin ai että mikä nainen vähä niinku Tiina Jylhä!
  Se on kaunis!
  Voimahaleja<3<3<3<3<3 sekä kisatsemppiä!! <3<33
  -Jultsu
  #botox #silarit #saletistiylpeeitsestäni

  • pauliinafitworld

   S4l3333 niinQ älykkyysosamäärä taas huipussaan!

 8. Maria

  Olipas kivaa lukea kerrankin noin suoraa puhetta tästä aiheesta ja vieläpä noinkin tarkkaan vastailet lukijoitten kysymyksiin 🙂 Mä en voi kun ihmetellä niitä ihmisiä, joilla selkeesti on impantit, mutta kuitenkin puheet viittaavat siihen, että ovat suoraan niitä vastaan. Itse hankin viime kesänä implantit, tosin ikää tulee kohta 30 ja oma päätös muhi mielessä päälle 10 vuotta, halusin siitä kyllä olla varma, mutta reheellisesti voin sanoa, että päivääkään en ole katunut ja kyseessä tämän hetkisen elämäni paras investointi (koska omistusasuntoa varten olen vasta säästämässä) 😀 Blogiasi on muutenkin todella mukava juuri sen rehellisyyden takia lukea ja itsekin vaikutat todella symppikseltä 🙂 Oikein paljon tsemppiä tuleviin kisoihin! 🙂

  • pauliinafitworld

   Kiitos, mukava kuulla 😉
   Kuulostaa kyllä ihmeelliseltä. Kommentoin tuonne aikaisempaankin kommenttiin, että ehkä ei sitten pitäisi kirjoittaa silikoneista ylipäätään, jos on niin negatiivinen suhtautuminen niihin 😀 Ihana kuulla, että joku muukin myöntää ihan suoraan, että niiden hankkiminen on ollut elämän parhaita päätöksiä, koska samoin on täällä!
   Kiitos paljon tsempistä, sitä tarvitaan! 🙂

 9. asuli

  Ihanan rehellinen postaus. Mulla on pienet rinnat ja pidn niistä näin, mutta ymmärrän myös että joku haluaa implantit laitattaa. 🙂 tää on asiallinen ja suora tapa käsitellä aihetta ja varmasti vastasi monien kysymyksiin leikkauksesta jne. Toisin kuin eräs postaus aiheesta, jossa bloggaaja tuomitsi implantit muttei valottanut miksi itse oli sellaiset sitten hankkinut.. sun avoin tyyli osuu ja uppoaa :))

 10. heidi

  Moi! Ootko miettinyt et mitä sit jos tuut joskus raskaaksi. .? 🙂 itse oon meinaan kauan jo harkinnut rintojen suurennusta ja nyt konsultoinnissakin käyty. . Mutta toi asia vaan mietityttää. . Mulla siis yksi lapsi ja imettäny mut miettinyt että mitä jos joskus vielä tulee. . 🙂 rohkea oot kun näin suoraan aiheesta kirjoitat!! 🙂 arvostan. 🙂

  • pauliinafitworld

   Moikka! Kyllähän sitä on tullut mietittyä. Se on varmaan aika yksilöllistä, miten rinnoille käy raskauden seurauksena, mutta tiedän monia, joilla ei ole vaikuttanut. Voi tietty olla, et joutuis sit korjailemaan niitä, jos käy huono säkä. Itselle ei onneksi ole ajankohtainen aihe, joten en ole sen syvällisemmin ottanut asiasta selvää. Mukava kuulla!! 🙂

 11. Marika

  Moikka,
  Aivan ihanaa lukea näin avointa tekstiä. Ja rohkeeta kirjoittaa myös näinkin henkilökohtaisesta asiasta 🙂 olen itsekin harkinnut pitkään leikkausta, mutta kauheasti olen miettinyt että otanko implantit lihaksen alle vai päälle. Miten itse otit, jos saan kysyä? 🙂

  • pauliinafitworld

   Moikka!
   Mukava kuulla, että oli apua. Itse otin rintalihaksen päälle ja olen ollut todella tyytyväinen, eivät haittaa menoa 🙂

 12. Sara

  Moikka,
  Pakko kysyä miltä tuntu toi parin kuukauden treenitauko? Entä salille palaaminen? Itse kovaa treenaavana ja leikkaukseen menevänä kiinnostaa kovasti kun toi pitkä salitauko tuntuu kaikkein pahimmalta..

  • pauliinafitworld

   Moikka!
   Kyllähän se oli todella turhauttavaa. En ihan helpolla lähtisi samaan uudelleen. Salille piti lähteä pikkuhiljaa ja automaattisesti sitä tuli varottua kaikkia liikkeitä, jotka tuntuivat rinnassa. Nyt vuosien myötä niitä ei edes muista ja voi treenata ihan normaalisti. Mutta siis ymmärrän hyvin, että pohdit sitä. Jotenkin siitä kuitenkin selviää. Itse opiskelin tohon aikaan ja keskitin energian siihen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.