Kilpailenko enää koskaan fitnesslajeissa?

Olen pohtinut viime aikoina paljon menneitä vuosia bikini fitness kilpaurheilun parissa. Fitnessurheilu Suomessa käy läpi tällä hetkellä suuria muutoksia. Ensin kehonrakennusliitto erotettiin Suomen Fitnessurheilun alaisuudesta, koska se oli ainut testaamaton laji. Mielestäni ajatus on hiukan tekopyhä, koska kyllä niitä urheilijoita on kärähtänyt ihan fitnessurheilunkin puolelta vuosien saatossa.

Suomen Fitnessurheilu luotsaa nyt IFBB Elite Pro kilpailuja, jossa keräät pisteitä ja voit saada nopeammin mahdollisuuden saada ammattilaisstatuksen. Suomeen tiedotettiin myös vähän aikaa sitten NPC: n kilpailuista, joihin on nyt suomalaisten mahdollista päästä kilpailemaan ilman lisenssiä. Kilpailuista jopa 20 on Euroopassa ja ne oikeuttavat vanhaan oikeaan Pro League ammattilaiskorttiin, jota ei IFBB Elite Pro kilpailuista saa.

npc suomi
NPC:n kilpailijoita viikonlopun kisoista

Mielenkiintoinen uusi liitto on PCA Finland, joka järjestää ensimmäiset kilpailut Suomessa syksyllä 2018. Kategorioina on jo tutut bikini, body, bodybuilding jne. Lisenssimaksu on ainoastaan 50€ vs. Suomen Fitnessurheilun 200€/vuosi. NPC:n  kilpailuihin pääset pelkällä rekisteröitymisellä ja kilpailuissa on mukana kovia kansainvälisiä kilpailijoita.

pca finland
PCA:n kansainvälisiä mieskilpailijoita

Tässä tulee oikeastaan valinnanvaikeus siitä, että missä liitossa haluaa kilpailla. Omasta puolestani käyn myös sisäistä keskustelua siitä, että mihin liittoon haluaisin panostaa. 200 euron kilpailulisenssi tuntuu kohtuuttoman suurelta verrattuna siihen, että NPC:n kilpailuihin riittää rekisteröityminen ja PCA:n maksu on vähintäänkin kohtuullinen ja näissä molemmissa pääset varmemmin kilpailemaan kansainvälisesti. Itse arvostan enemmän vanhaa kunnon Pro League ammattilaiskorttia, jonka eteen ovat monet ammattilaiset vuosia tehneet töitä.

narmin assria ifbb
Narmin Assria, Pro League ammattilaskortin omaava kilpailija


Kun käytännönasiat ovat mietitty, herää kysymys siitä, että haluanko laittaa kehoni kisadieetille, joka tietyn pisteen ylittäessä ei ole enää kovin terveellistä. On sanomattakin selvää, että dieetissä on omat riskinsä, kun nainen dieettaa luonnottoman alhaiseen rasvaprosenttiin. Tällä hetkellä omassa elämässäni on niin paljon kaikkea mielenkiintoista tulossa, että kisadieetti ei yksinkertaisesti sovi siihen mukaan.

Ja enpä tiedä, saattaa olla, että oma arvomaailmani on muuttunut melkoisen paljon viimeisen vuoden aikana ja kireä kisavartalo ei ole se asia, joka tuo mielihyvää. Ennen se oli niin ja olin kilpaurheilija henkeen ja vereen. Arvostan suuresti jokaista kilpaurheilijaa, koska tiedän millaista uhrautumista se vaatii ihan jokaisella elämän osa-alueella. Vain aika näyttää, että tulenko vielä kilpailemaan ja jos tulen, niin silloin on varmasti se kilpaurheilijan liekki on taas syttynyt. Saan tällä hetkellä ihan älyttömästi energiaa siitä, että valmennan omia kilpailijoita fitnesissä. Myös sitä kautta pääsen aistimaan kilpailujen tunnelmaa. 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

Kommentit (2)
 1. Odotatko haikaran saapuvan ensi vuonna?
  Jos niin hurjasti onnea, ellet niin hurjasti onnea sillekin!

  1. pauliinafitworld
   20.12.2017, 17:26

   Eihän tuota aihetta voi sivuuttaa, mutta ei ainakaan vielä ole ollut tosissaan suunnitelmissa 😁 kiitos 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *