Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Kun ei uskalla enää liikkua yksin ulkona

Mua alkoi tänä talvena seurata mies, kun kävelin ratikkapysäkiltä kotiin. Kun tulin kotioven eteen, mies jäi muutaman metrin päähän tuijottamaan ja jatkoi sen jälkeen matkaa.

Huomasin monesti tällä samalla ratikkareitillä vanhan miehen, joka seisoi ja tuijotti läpitunkevasti aina samassa paikassa. Kun tätä oli tapahtunut tarpeeksi monta kertaa, niin kerroin tapahtuneesta avomiehelleni ja muutaman kerran mieheni on tullut ratikkapysäkille vastaan, varmuuden vuoksi.

Enää en kävele tätä kyseistä reittiä, kuin todella harvoin ja kun voin olla varma, että liikkeellä on myös muitakin ihmisiä samaan aikaan. 

Viimeksi tänään kävelin kampaajalle huppu päässä uppoutuneena omiin ajatuksiin, kun tuntematon mies kävelee yhtäkkiä vierelleni ja yrittää kurkkia huppuni alle. Pelästyin oikeasti ihan helvetisti.

Jatkan matkaani, mutta mies alkaakin puhua inhottavan mairealla äänellä. Tiuskaisen miehelle  ”Älä puhu mulle”. Mies ei ota kuuleviin korviinsa vaan pikemminkin hymyilee tyytyväisenä ja jatkaa seuraamistani ja puhuu taas jotain, en saa selvää mitä -mutta ymmärrän kyllä äänen painon merkityksen. Sanon miehelle tiukemmin ”Mene pois”. Mies kysyy mukamas hölmistyneenä Do you speak english?”. Tässä vaiheessa käännyn risteyksestä ja mies jatkaa onneksi toiseen suuntaan. Sydän pamppaillen ja puoliksi juoksuaskelin kävelen perille. 

Mua raivostutti ihan suunnattomasti jälkeen päin, etten ollut miehelle sen törkeämpi tai miksi edes ylipäätään puhuin mitään? Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun joudun pelkäämään kadulla kulkiessani.

Aloin miettimään tälle syitä, mutta sitten alan ihmetellä, miksi koen syyllisyyttä, vaikka minut pelästytettiin ja selvästi häirittiin keskellä päivää? Päällä minulla oli mustavalkoiset Six Deucet ja valkoinen toppatakki. Mielestäni olin siis ihan normaalisti pukeutunut.

Ja vaikka olisinkin kävellyt kadulla mikrosortseissa ja tissitopissa, ei se mielestäni ole syy, että kadulla kävelemistä täytyisi kenenkään naisen pelätä.

Tuntuu, että miesten käytös on muuttunut viime vuosina paljon. Vai vietänkö vain liikaa aikaa kotona neljän seinän sisällä, että nämä muutamatkin kerrat tuntuvat niin pelottavilta? Vai tapahtuuko tätä vain Helsingissä? Itse pelkään ihan älyttömästi esimerkiksi metrolla kulkemista ja hämäriä katuja. Onneksi en joudu sellaisia usein kulkemaan.

Puhutaan, että Suomessa ollaan avoimia ja muuta sellaista ja saa näyttää ja pukeutua kuten haluaa, mutta onko oikeasti näin? Menneen talven vuoksi tekee itsekin mieli pukeutua jätesäkkiin ja yrittää sulautua massaan, ettei vaan kukaan huomaa mitään. En halua pukea jalkaan piikkikorkoja, koska aina täytyy olla valmiina juoksemaan näitä lähentelijöitä karkuun.

Olen vain valitettavasti joutunut hyvin läheltä toteamaan, että niitä päällekäyviä miehiä on oikeasti olemassa ja sen vuoksi en osaa ajatella tästä asiasta rennosti ja se suututtaa mua aivan suunnattomasti. 

Ja on myös tietty ero siinä, mikä on soveliasta käytöstä. Katsoa saa, tietysti. Puhuakin saa, jos se on asiallista, mutta osaan kyllä erottaa kohteliaan käytöksen ja selvän häirinnän. En ole mielestäni kuitenkaan mikään tyhmä tälläisissä asioissa, vaikka niin nämä huutelijat ja lähentelijät usein ilmeisesti luulevatkin.

Mietinkin, että oikeuttaako treenattu ja hyvännäköinen kroppa miesten törkeisiin lähestymis -tai jopa päällekäymisyrityksiin? Olen totaalisen kyllästynyt siihen, että en voi nauttia omasta vartalostani esimerkiksi pukeutumalla vartaloa myötäileviin vaatteisiin, koska silloin en saa kävellä edes kadulla rauhassa. Ei ole millään tavalla imartelevaa, että kadulla huudellaan perään ”hyvä perse” tai muita yhtä laadukkaita kommentteja. 

Joku varmaan nyt varmaan ajattelee, että itsehän sitä persettäsi treenaat ja esittelet lavallakin bikku bikineissä, niin mikset kestä näitä kyttääjiä kadullakin? Ensinnäkin: olen urheilija. Treenaan persettäni siihen tiettyyn muottiin,  jolta sen täytyy siellä lavalla näyttää.

Löytyy varmaan niitäkin, jotka treenaa sitä miesten kommenttien vuoksi, mutta itse olen pettynyt,  jos en kisakuvissa nää pyörempiä pakaroita tai olkapäitä, koska olen silloin tehnyt treenikaudella jotain väärin. Ja ne, jotka fitness kisoissa tosissaan käy kisoja katsomassa, katsoo niitä kroppia ihan sen lajin vuoksi, uskaltaisin näin väittää. 

Toisekseen. Mulla on ihan oma mies kotona ja mulle todellakin riittää ne oman miehen kommentit, jotka ei ole todellakaan sieltä soveliaimmasta päästä useimmiten 😀 oman miehen kommentit voi ottaa vielä huumorilla -tuntemattoman miehen ei.


Ehkä mun täytyy hankkia oma auto pitkän autottomuuden jälkeen, että voin  viimeiseen asti vältellä näitä tilanteita, kun voi kävellä joka paikassa ovelta ovelle 😀

Mitä mieltä olette naiset tästä asiasta ja joudutteko nykyään pelkäämään yksin liikkumista? Kuulen mielelläni kommenttejanne asiasta. 

 

Kommentit (53)

 1. Eve / Queen Of Everything

  Puhuit siitä että onko ongelmia muualla kuin Hki? Väitän ettei todellakaan tässä mittakaavassa, ja ongelma keskittyy selkeästi pk-seudulle johtuen maahanmuuttajien suuresta määrästä. Olen asunut täällä nyt kolme vuotta, ja minua ahdisteltiin vain satunnaisesti entisessä kotikaupungissa, mutta Helsingissä pahimpina aikoina ihan päivittäin. Tai no kerran oli tosi paha keissi entisessä kotikaupungissanikin kun eräs ulkomaalainen mies ahdisteli mua bussissa eikä suostunut jäämään omalla pysäkillään ja sanoi tulevansa mun luo, onneksi bussikuski heitti sen ulos ja esti sitä jäämästä bussiin (tiesi että vie mut yksin päätepysäkille).
  Puhuit myös siitä että johtuuko nämä jutut treenatusta ja hyvästä kropasta? Väittäisin että ei. Itseasiassa, väitän että enemmän lähestymisiä (etenkin ulkomaalaisilta) saa kaltaiseni runsasmuotoiset ja tai selvästi ylipainoiset naiset. Useimmiten maahanmuuttajien kauneusihanteena on aika rehevät muodot ja suorastaan raiskaavat silmillä ja kuolaavat avoimesti ihan siis lihaviakin naisia. Se on joku juttu heillä. Toki voi olla sitäkin että pidetään esim. ”helpompana” mutta tässä uskon tietäväni mistä puhun.
  Mä kuljin pari vuotta päivittäin metrolla ja sporalla, ja yhteen aikaan mua seurattiin kotiin porttikongiin asti pysäkeiltä ja pyrittiin sisään. Kyseltiin onko mulla miestä ja onko mies kotona, ja josko voitaisi tapailla salaa ym. Mun perään on juostu myös Helsingin keskustassa kaveriporukassa ollessani, niin että olen paennut Gina Tricot, Stadium ym sisätiloihin ja pukukoppeihin ja näitä miehiä on seurannut mua jopa kauppoihin sisälle. Siis ihan hulluja juttuja. Siinä määrin siis ymmärrän tuskasi.
  Siinä olen samaa mieltä että kannattaa olla mahdollisimman huomaamaton ja olla reagoimatta, ehkä jopa töykeä ja vihamielinen mutta mielestäni vasta kun siihen on aihetta. Mun vika on se että hymyilen vieraillekin ja nämä usein tulkitsevat sen joksikin jutuksi, joten olen opetellut välttelemään katsetta ja teeskentelemään etten huomaa heitä enkä kuule jos puhuvat. Ikävä kyllä ovat usein niin röyhkeitä että tulevat tosiaan hihasta vetämään tai nappaavat esim. kuulokkeen pois korvasta…
  En mä tiedä mitä sanoa tähän muuta. Kai että tajuan fiiliksiäsi aika hyvin. Toi on ollut mullekin ihan tajuton ongelma ja rasitti tosi paljon. Onneksi asuin niin ytimessä Stadissa että yölläkin kotiin kävellessä oli satojen ihmisten ikkunoiden alla, muuten en olisi uskaltanut vaan olisin pelännyt varmaan että joku kerta vielä joku kyllästyy mun ei:n hokemiseen ja yrittää väkisin.

  • pauliinafitworld

   Vähän samanlaisia kokemuksia minullakin. Olen asunut täällä Helsingissä vasta vähän yli 2 vuotta, asuin ennen siis Tampereella ja siellä on kyllä törmännyt ainakaan näin törkeään häiriköintiin, mitä täällä Helsingissä tosiaan näyttää olevan. Ja jatkuvasti saa lukea juttuja, että varsinkin ulkomaalaistaustaiset miehet lähentelevät todella törkeästi tai käyvät jopa iholle kiinni. Onneksi sulle ei sattunut tossa tilanteessa tuon pahemmin ja bussikuskikin oli sun puolella. Ihan kamalaa lukea tollasesta. Itse haluaisin olla avoin ja haluaisin välttää viimeiseen asti maahanmuuttajien syyttämistä tästä, mutta myös tuo eilinen ahdistelija oli ulkomaalaistaustainen. Voi olla, ettei puhunut Suomeakaan, kun en pelästykseltäni kunnolla edes kuullut, mitä tämä mies mulle selitti.
   Hmm mielenkiintoista. Olet varmasti ihan oikeassa, että se ei useimmiten edes olekaan se treenattu kroppa, minkä perään nämä maahanmuuttajat juoksevat, vaan päinvastoin. Onkohan runsaat muodot heille jotenkin merkki hedelmällisyydestä tms.. :S
   Herran jumala. Sitä kun kuvittelee, että keskustassa ollessa nyt ainakin saisi olla rauhassa, mutta ilmeisesti täytyy olla varuillaan sielläkin. Mielestäni tämä tilanne on todella hälyttävä ja tälle pitäisi todellakin tehdä jotain. Jos mulla olis oma tytär niin en varmaan uskaltais päästää sitä ulos ollenkaan, kun luen näitä juttuja.. :/
   Sama juttu mulla, että olen varsinkin ennen ollut aika sinisilmäinen ja olen saattanut kuvitella hyvää ihan tuntemattomastakin ihmisestä, mutta näiden omien ja muiden kokemusten jälkeen on pakko alkaa olla töykeä ja suhtautua epäilevästi ihan jokaiseen.. Itsekin koitan kadulla kävellessä välttää miesten katsekontaktia, koska olen alkanut pelätä, että heti joku kuvittelee jotain. Ei kivaa ja hiton raskasta.. 🙁

 2. suvi

  Turussa en ole kohdannut kuin ehkä pari kertaa kyseiseen ongelmaan, eikä silloinkaan tilanne ole ollut hirveän ahdistava. Tietyt lähiöt ovat ehkä vaarallisempia, mutta itse kun tulen nykyiseen lähiööni joka on hyvä alue, vaikka yöllä bussilla niin en ole kokenut pelkoa vaikka villi mielikuvitus onkin.
  Sitten, vituttaa ihan saatanasti et jotkut ajattelevat ”tuo kävelee minihameessa ja tissitopissa, se haluaa tulla raiskatuksi”. Joo. Juuri näin. Kyllä sitä saa kulkea vartalonmyöteisessä vaatteissa ilman paheksuntaa ja huutoja. Silloin ehkä katseita tulee enemmän, jos on tissitoppi niin kyllähän silloin väkistekkin katse ajautuu sinne. Mutta ei sitä tarvitse kommentoida.

  • pauliinafitworld

   Kommenttien perusteella tuntuu, että suurin ongelma se on juurikin täällä pk-seudulla. Onneksi et ole itse joutunut pahoihin tilanteisiin, se on pääasia.
   Juuri näin, mun mielestä naisella on kyllä oikeus olla naisellinen ja korostaa niitä oman kropan parhaita puolia ilman, että heti aletaan huutelemaan. Tuntuu että tässä mennään koko ajan huonompaan suuntaan, kun näitä juttuja kuulee jatkuvasti 🙁

 3. Mari

  Mulla on myös hyvin samanlaisia kokemuksia kuin sulla ja aiemmin kommentoineella Evellä ajalta kun asuin pk-seudulla. Oon mm. Juossut yöllä bussipysäkiltä kotiin, kun eräs mies lähti seuraamaan ja kun treenasin Elielin Satsilla opin kulkemaan asemalla niin että en edes katsonut asemalla hengaaviin miehiin päin ( aluksi tein sen virheen että katsoin vain heihin päin ja siitä alkoi huutelu ym..) ja kun muutin PK-seudulle olin sinisilmäinen pikkukaupungin tyttö, joka saattoi jopa ainakin hymyillä tai vastata tuntemattomille miehille, pian opin että pitää olla vaan tyly ( useampia kertoja lähti mua seuraamaan mies jolle olin kohteliaana vastannut tms) Ja lukuisia kertoa baarissa on saanut oikeasti väistellä näiden röyhkeiden miesten käsiä jotka koittaa kopeloida. Ja siis kerrottakoon, että olen ylipainoinen ns. en kummoisen näköinen tavistyttö. Nykyään asun keskisuuressa kunnassa yli 400km Helsingistä, ja täällä voi vaikka yöllä kulkea rauhassa saamatta ylimääräistä juttuseuraa.

  • pauliinafitworld

   Jotenkin niin kamalaa kuulla, että jatkuvasti pitää miettiä, että mihin sitä katsoo. Mulla on just samanlaisia kokemuksia. Jos vahingossakin katsoo jotakin päin, niin heti alkaa huutelu ja jopa seuraaminen. Onneksi itse en liiku baareissa, joten en joudu kokemaan niitä baarissa liikkuvia lähentelijöitä.. Voin vaan kuvitella, millaista se touhu baareissa on… Näköjään näille tyypeille ei ole välttämättä edes pukeutumisella merkitystä, vaan jokainen nainen kelpaa uhriksi.. todella pelottavaa 🙁

 4. Kimmo

  Tämä on valitettavasti sitä kulttuuria, jota halutaan väkisin tuoda tänne meille Suomeen. Täällä kun on (on ollut) niin kovin tylsän monokulttuurista ja turvallista. Seksuaalirikostilastot tiettyjen ryhmien kohdalla ovat todella hälyttäviä, valitettavasti. Esimerkiksi Espoossa jo vuonna 2013 kaikista seksuaalirikoksista oli 80% ulkomaalaistaustaiseksi tilastoissa luokiteltavien tekemiä, selvitetyistä tapauksista. Suomi on vahvasti menossa Ruotsin malliin, jossa seksuaalirikokset ovat viimeisen 10 vuoden aikana nousseet yli 500 prosenttia. Kannattaa tutustua aiheeseen vaikkapa googlen kautta, saattaa yllättyä kovastikin. Rasismin kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, vaan ongelmasta pitäisi pystyä keskustelemaan vapaasti. Tämä kun on varmasti usean fitfashionin lukijankin tiedossa, niin useasti tästä kuulee naispuolisilta kavereilta jotka ”eivät enää uskalla liikkua kuten ennen” Niin kauan kuin tästä vaietaan, sitä suuremmaksi ongelma paisuu. Viimevuonna 74 prosenttia koko maan väestönkasvusta tuli maahanmuutosta, joka valitettavasti korreloi suorassa suhteessa yleisen turvallisuuden kanssa, kulttuurierojen ollessa niin suuria.

  • pauliinafitworld

   Juuri näin. Niin kuin tuolla aiemmassa vastauksessa sanoinkin eräälle kommentoijalle, että koitan viimeiseen asti välttää maahanmuuttajien syyttämistä tästä asiasta, mutta valitettavasti tilastot puhuvat puolestaan. Minunkin eilinen ahdistelijani oli ulkomaalaistaustainen. Kuvottaa vieläkin se tapa, miten törkeästi tyyppi tuli ns. mun omalle reviirille ja suorastaan innostui siitä, kun sanoin edes jotain. Silmät alkoi kiilua…. 🙁 Kylmät väreet menee vieläkin.
   Kamalaa luettavaa nuo kertomasi tilastot, huh huh…. Ja olet aivan oikeassa, että tätä ei voi kyllä rasismiksi kutsua, vaan kyseessä on paha ongelma. Kuulen myös päivittäin juttuja eri ikäisiltä tytöiltä ja naisilta, miten heitä on ahdisteltu tai jopa käyty päälle. On niin epäreilua, että tälläinen rajoittaa ihan normaalia naisen elämää. Kyllä pistää vihaksi.

 5. Elsa

  Hyi kamala kun kuulostaa ahdistavalta tällaisen ex-maaseutulaisen ja nykyisen pikkukaupungin asukkaan korvaan!
  Itselleni on kerran käynyt Joensuun kadulla niin, että kuljin buutseissa, puoleen reiteen olevassa valkoisessa villamekossa ja nahkatakissa (+ mustat leggarit) kun joku pappa sanoi että onpa hyvät sääret. Naiivina sitten kiitin tätä herttaista pappaa, mutta papan seuraava kommentti löi minut ihan ällikällä: ”Paljonko maksaa tunti?” SIIS MITÄ HELVETTIÄ?! Oli siis ihan keskipäivä keskellä kaupunkia, ja en todellakaan kokenut olleeni pukeutunut yhtään viekoittelevasti niin johan heti luullaan prostituoiduksi. Hyi oksetus.
  En koskaan ole kokenut halua muuttaa Helsinkiin ja tämän tekstin luettuani vielä vähemmän.. Olen parin viikon päästä tulossa viikonlopuksi Helsinkiin ja tiedän että alkoholia tullaan nauttimaan, mutta nyt aion kyllä pysyä vain parissa lasillisessa, sillä en todella halua lähteä Helsingin (tuntemattomille) kaduille tiedottomassa tilassa hoipertelemaan, ajatuskin kauhistuttaa..
  Todella rasittavaa, että naiset joutuvat pelkäämään kaduilla kulkemista missä tahansa vaatteissa ja mihin aikaan vaan. Ei meidän kuuluisi joutua sellaista pelkäämään missään nimessä ja todella toivon, että joku muutos saataisiin aikaan, mutta eipä varmaan mitään muutosta tule, ennenkuin ollaan valmiita pukeutumaan burkhaan, eli ei ikinä.. Tsemppiä ja olehan varovainen!

  • pauliinafitworld

   Hyi helv*** sanonko mikä!! Just näin, tuo sun tapaus on just niin malliesimerkki siitä, mihin ihan normaali pukeutuminnen voi johtaa. Oikeesti niin oksettavaa. Tuntuu, että täällä Suomessa ei saa näyttää naiselta, tai saa heti osakseen alentavaa kohtelua.. suututtaa niiiin paljon tämä aihe 🙁
   Mäkin voin rehellisesti sanoa, että ennen koko nuoruuteni Tampereella asuneena kyllä tämä Helsinki on kova paikka. Täällä muutenkin ihmiset on erilaisia. Jokainen on niin uppoutunut omiin asioihinsa ja ei ole sellaista tiettyä rentoutta, kun esimerkiksi vaikka juuri Tampereella. Ja sitten nämä lähentelijät…
   Kannattaa tosiaan olla varuillaan, varsinkin kun lukee aiempia kommentteja joissa kerrotaan, että miehet ovat alkaneet seurata ihan Helsingin keskustassakin. Jos olen joskus joutunut yksin tulemaan yöllä kotiin, niin olen ottanut mieluummin taksin ja maksanut siitä, kuin lähtenyt kävelemään katuja pitkin. Vaikka asunkin ns. ”hyvällä alueella” Helsingissä, niin silti pakostikin pelottaa aina liikkua yksin pimeällä.
   Hahah hyvin sanottu. En kanssa usko, että kukaan puuttuu asiaan sen kummemmin ja tilastot vaan pahenee ja pahenee… Ainoaksi vaihtoehdoksi jääkin varmaan muuttaa pois täältä Suomesta 😀 Kiitos samoin sinulle Tsemppiä ja ihanaa kevättä! 🙂

 6. Sama juttu

  Istuin kerran kaisaniemen puistossa penkillä, ja viereeni tuli tummaihoinen mies joka otti minusta kuristusotteen ja alkoi suudella minua. Noh ihmeen kaupalla sain itseni rimpuiltua tilanteesta ulos, ja juoksin kyllä kovempaa kuin ikinä pois sieltä!

  • pauliinafitworld

   Huh, ihan kamalaa. Teitkö tästä miehestä ilmoitusta? Tietysti ei se tuossa tilanteessa varmasti paljon helpota, kun asia on jo tapahtunut. Onneksi pääsit tilanteesta karkuun, vaikka paha se on jo tuollaisenaan! 🙁

 7. Camilla

  Hei minkä kokoset sulla on noi six deucet, itse tilasin just kokoo xs ja toivon todell että on sopivat ja hyvä laatuset sillä palautus härdelliä en jaksa ollenkaan.. ja uskon ettei näy läpikään kun suosittelet itsekin? 🙂 ärsyttää kun on niin vaikea löytää hyviä ja kivoja treeni housuja ja sitten kun löytää niin näkyy läpi esimerkiksi stadiumilla oli addulta tosi kivan näkösen mutta näkyi ihan huolella läpi :/ yleensä en uskaltaisi näin vaan tilata sokkona netistä mutta toivon että mainostuksen takana on myös aito suositus ja siksi uskaltauduinkin! 8)

  • pauliinafitworld

   Moikka!
   Mulla on ne koko XS ja menee mulle loistavasti. Nää myös joustaa aika paljon ja tuntuu niin mukavilta, että välillä tuntuu, ettei ole housuja jalassa ollenkaan 😀 Uskon siis, että on hyvän kokoiset, jos käytät yleensä XS kokoa. Seison ehdottomasti näiden takana. Itsellenikin on todella tärkeää, ettei housuista näy läpi, edes kyykätessä ja näistä ei näy, vaikka kuinka yritän 😀 Ei olis oikein lukijoitakaan kohtaan mainostaa jotain sellaista, mikä ei ole oikeasti hyvä 🙂 Uskon siis, että olet tyytyväinen.

 8. Susanna Alakotila

  Kuulostaa kyllä todella hälyttävältä tollanen käytös.. Just luin tänään uutisen, että nainen oli onnistunu Suomessa pakenemaan raiskauksen yritykseltä. Ihan karseeta. Mistä näitä hulluja tulee?
  Ja siis oon ite kaikkee muuta kun rasisti, mut kyllä pk-seudun maahanmuuttajaprosentilla on varmasti tosi suuri vaikutus tollaseen käyttäytymiseen.. Oon tällä hetkellä Etelä-Ranskassa ja täällä on myös tosi paljon esim. marokkolaisia miehiä, ja tuntuu että monissa lähi-idän maissa miehet eivät tunne eroa ystävällisyyden ja kiinnostuksen välillä. Yks mun poikakaveri on marokkolainen ja myöns tän ihan saman asian ja sano et häntä myös itteään häiritsee se. Mutta ihan btw täällä ei oo kertaakaan tullu kukaan kourimaan tai liian lähelle baarissa, ja sitä tapahtuu jatkuvasti Suomessa. Huuteluja tulee kyllä kun yöllä kävelee kotiin, mut se kai on ”normaalia”.
  Ite asun Suomessa pk-seudulla enkä oo koskaan onneks joutunu noin kiperiin tilanteisiin ja tosi harvoin oon pelänny tai tuntenu olon ahdistuneeks mut sitäkin tapahtuu. :/
  Todella äklöttävää ja oksettavaa. Ja niinkin sanoin en oo rasisti mut jumalauta kyllä on sellasta käytöstä välillä et tekis mieli läimästä ja kovaa. Ja monet suomalaiset miehet käyttäytyy sit kun siat kun on kännissä :/ nyt joku roti tähän hommaan!

 9. Heidi T.

  Itse sain olla rauhassa aina kun aiemmin asustelin keski-suomessa. Nykyään PK seudulla ja usein arabi/afrikkataustaiset miehet yrittävät kähmiä takamusta ja ehdottelevat ihan suoraan että ”do you want to have sex” ”lets fuck baby” tai jotain tosi törkeää jota en kehtaa edes kirjoittaa tänne.
  Kantasuomalaiset eivät ole häiriköineet, joskus joku humalainen tullut kehumaan takamusta mutta se nyt ei juuri haittaa, mutta tommonen maahanmuuttajien harrastama suora seksin / törkeyksien ehdottelu ja pepun lääppiminen ei ollenkaan ole normaalien tapojen mukaista !

 10. simo

  Hyvin osaat syyllistää koko miessukupuolen kun joku on harmittomasti seurannut tai vislannut kadulla.
  Olisko rakentavampaa etsiä metrokammoon syitä ihan itsestä eikä syyllistää miehiä siitä jos julkiset paikat pelottaa.

  • teezy

   Nyt on joko simolla tai mulla luetunymmärtämisessä vikaa. Omat asenteet on valitettavasti muuttuneet rasistesimmiksi samantyyppisten kokemusten takia.

  • pauliinafitworld

   Juuri näin!

  • pauliinafitworld

   Harmitonta? OK.
   Metrokammo? SELVÄ.
   Tästähän tässä kirjoituksessa oli kyse.
   Toivottavasti synnyt naisena sun seuraavassa elämässä niin alat ymmärtää mitä tarkoitan!

 11. ansu

  Täähän ei ole pelkästään Suomen ongelma, kun justhan oli juttua lehdessä Jenkeistä ja jopa salaa kuvattu video, missä nuori nainen kävelee kadulla ja hänelle tullaa ehdottelee ja huutelee kaikenlaista ja jopa lähdetään seuraamaan perässä. Tässä linkki siihen: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1414638506310
  Mä asuin 11-26 vuotiaana Helsingissä ja en kyllä kertaakaan muistaakseni kokenut erityistä ahdistelua miehiltä, vaikka olen hoikka sinisilmäinen blondi. Mutta se on kyllä totta, että tummat miehet on isojen naisten perässä, koska isokokoinen naisystäväni oli aina ulkomaalaisten ympyröimänä baarissa. Mua he lähinnä ällöttää, joten en ikinä katso heitä silmiin asemalla, kadulla, baarissa, junassa..
  Mutta en ole nyt kolmeen vuoteen asunut Helsingissä, joten voi olla, että siellä kaikki on todellakin valitettavasti mennyt noin pahaan suuntaan. Minulla on kylläkin aina ollut pelko kulkea pimeillä kaduilla, joten yritän aina välttää sitä tai olla todella varovainen. Enkä ole enää moneen vuoteen käyttänyt paljastavia/ihomyötäisiä vaatteita esim. kesällä, kun inhottaa, kun kaikenlaiset keski-ikäiset miehet ja papparaiset kuolaa perään.. Ärsyttää, kun meidän naisten pitää kärsiä tuollaisesta!

  • pauliinafitworld

   Joo, itsekin Helsingissä vähän yli 2 vuotta asuneena voisin sanoa, että tilanne on pahentunut aika paljonkin näiden parin vuoden aikana ja jatkaa vaan pahenemistaan.
   Sama juttu, haluaisin pukeutua naisellisiin ja vartalonmyötäisiin vaatteisiin, mutta sitten en uskalla kävellä kaduilla ja muutenkin inhottaa jo sellainen pervo huutelukin, jota sitten saa heti osakseen 🙁

 12. Sonja

  Moikka!
  Pakko jakaa tähän mun kämppiksen kokemus. Asutaan Helsingin keskustassa, ja kämppikseni on erittäin fitissä kunnossa. Hän saa jatkuvasti kuunnella huutelua, vislailuja, ehdotteluja. Onneksi mun kämppis on sanavalmis mimmi eikä säiky niinkään vähästä, MUTTA, hetki sitten homma meni täysin överiksi. Mies (ulkomaalaistaustainen, kyllä) oli lähtenyt sporapysäkiltä seuraamaan, juossut perään ja ottanut kiinni takapuolesta. Kämppikseni refleksinomaisesti oli tietenkin säikähtänyt, tönäissyt miestä ja huutanut hänelle kovalla äänellä. Tämä ilmeisesti vain innosti miestä sillä hän seurasi kämppistäni meidän kotiovelle asti, väkisin HALASI kämppistäni ja ”pahoitteli” käytöstään, samalla kouri, yritti väkisin tulla sisään rappuun jotta voisi ”jutella” ja sopia asiasta. Kämppiksellä onneksi tota voimaa löytyy, ja lopulta hän oli voimalla tönäissyt miehen pois ja päässyt sisälle yksin.
  Siis ihan oikeasti. USKOMATONTA!!! Tuo on niin järkyttävää käytöstä että en voi sanoin kuvailla kuinka raivoissani olen. Itse saan olla huuteluilta onneksi rauhassa (koska ilmeisesti tämmöinen perus suomiruipelo ei näitä miehiä kiinnosta, heh) mutta se että naisella on muotoja ei MITENKÄÄN oikeuta mihinkään ahdistelevaan käytökseen. Se, että huudellaan perään, on vielä jotenkin ok, mutta että käydään käsiksi ja yritetään tulla toisen KOTIIN, seurataan, tuijotetaan, tullaan toisen henkilökohtaiselle alueelle, siinä ylitetään raja ja todella pahasti. Vaikka nainen olisi kuinka treenattu tai pukeutuisi kuinka provosoivasti, kyseessä on naisen oma vartalo, eikä kenenkään ikinä tulisi olettaa, että treenattu kroppa on kauppatavaraa mihin kuka tahansa saa koskea. Se, että näistä asioista puhuttaessa lähes aina kyseessä on ulkomaalaistaustainen mies, ei oikeuta rasistikortin heiluttamiseen, sillä se vain tekee sen että naiset eivät uskalla puhua asiasta, koska pelkäävät rasistiksi leimaamista. Kyseessä on nimenomaan oikea ongelma, josta pitäisi pystyä keskustelemaan kriittisesti ja rakentavasti.
  Me soitimme kämppiksen kanssa poliisille ja teimme tapauksesta ilmoituksen. Niinkuin arvelimmekin, ei poliisi tällaisessa tapauksessa voi tehdä oikein mitään. MUTTA, jos tilanne uusiutuu, tai samat tuntomerkit omaava henkilö tekee jollekin toiselle saman, on poliisilla aikaisempaa näyttöä, ja sillä on iso merkitys. Mun neuvoni on että puhukaa tästä, asiallisesti ja ilman lietsontaa, mutta puhukaa. Ja jos aihetta on, tehkää poliisille ilmoitus. Seksuaalinen häirintä ei ole IKINÄ ok, tapahtui se sitten baarissa, kadulla tai kotiovella. Seksuaalinen häirintä on rikos, ja jokaisella ihmisellä on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi omana itsenään.

  • pauliinafitworld

   Moikka!
   Kiitos, kun jaoit kämppiksesi kokemuksen. Niin kamala kuulla tälläistä. Ja jotenkin niin inhottavaa ajatella, että tälläiset miehet jopa vain innostuvat, jos heille alkaa raivoamaan ja juoksemaan karkuun!
   Nimenomaan näin ja naisten pitäisi saada pukeutua vaikka niihin minihameisiin ja piikkikorkoihin ihan ilman pelkoa siitä, että kukaan käy kiinni! Mun mielestä on niin masentavaa, että Suomessa täytyy nykyään peitellä tätä naisena olemista jatkuvan pelon takia.
   Hyvä, että teitte ilmoituksen. Kunpa tollaiset tyypit saatais täältä kaduilta pois kokonaan, mutta taitaa olla toiveajattelua niin kauan, kuin päättäjiä ei kiinnosta tämä oikea ongelma!

 13. ilona

  Tosi ikävä kuulla näistä kokemuksista. Itse joudun myös kokemaan tälläistä käytöstä todella usein, mutta ahdistelu oli vielä runsaampaa nuorempana kun käytin ehkä paljastavampia vaatteita. En siis tarkoita että se on jokin oikea rangaistus minihameisiin pukeutumisesta, mutta ehkä myös kunnioita itseäni enemmän ja osaan ”varjella” itseäni ja varmaan tähän on vaikuttanut myös nuo inhottavat kokemukset. Mikä minua näissä kommentteissa ärsyttää suunnattomasta on se, että maahanmuttajat on nyt leimattu ahdisteleviksi pervoiksi. Voin ainakin oman kokemuksen perusteella, että mies kuin mies kyllä ne kantasuomalaisetkin osaa ahdistella ja pahimpia ovatkin yleensä ne keski-ikäiset suomalaiset miehet. On totta, että toki myös ulkomaalaistaustaiset voi kiinnittää huomiota ”eksoottisen” skandinaavi-ulkonäköni takia. Joka tapauksessa siis valitetava asia ja missä mittakaavassa tahansa, mutta mies kuin mies osaa ahdistella eli ei ole mikään kulttuurisidonnainen asia.

  • Flex Wheeler

   Klassinen kyllähän suomalaisetkin-argumentti. Tilastot eivät kuitenkaan valehtele; massiivisen kehitysmaista suuntautuvan muuton takia Pohjoismaissa ovat yleistyneet kaikki seksuaalirikokset ja mukaan on tullut käytännössä aikaisemmin tuntemattomia rikostyyppejä kuten joukkoraiskaukset.

  • pauliinafitworld

   Juuri näin!

  • pauliinafitworld

   Oikeassa olet. Ei ole kansalaisuudesta kiinni, kuka tätä tekee!

 14. Flex Wheeler

  Ihanaa denialismia! ”En halua olla rasisti, mutta kaikki mua ahdistelleet miehet ovat Lähi-itä/Afrikka-akselilta…” Varmaan totaalinen mindfuck ihmisille, kun suvaitsevainen maailmankuva romuttuu arjen kokemuksien myötä.
  Kulttuurit ja ihmiset nyt vain ovat erilaisia. Tosin annan jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden todistaa ennakkoluuloni vääriksi, mutta yleensä, kun em. maailmankolkista tulevien herrasten arvoja ja muita mielen maisemia tutkailee, niin väistämättä ne eivät sovi omaani. Esim. suhtautuminen naisiin ja eläimiin on näillä muhamettilaisilla aikasta poikkeava verrattuna keskivertosuomalaiseen.

  • pauliinafitworld

   Näinpä. Mun kuva on ainakin täysin romuttunut näiden kokemuksien myötä.. Eri asia varmaan on Suomessa syntyneet ulkomaalaiset, kun ovat kasvaneet näihin tapoihin mutta tosiaan suoraan jostain Lähi-idästä ja Afrikasta poimitut tyypit voi olla aika hukassa mikä on täällä hyväksyttävää…

 15. Kimmo

  Näitä kommentteja lukiessa, täytyy ottaa vielä uudestaan osaa keskusteluun. Kuten sinäkin itse blogin pitäjä Pauliina näet, esimerkki auttaa ihmisiä puhumaan vapaasti, kuten kommenteista voi hyvin huomata. Sitä jo annettua esimerkkiä kun on paljon helpompi seurata. Suomessa kaikki aiheeseen liittyvä keskustelu kun leimataan auttamatta täysin syyttä rasismiksi.
  Kuten todettua, niin kauan kuin ongelmista vaietaan, sitä suuremmiksi ne paisuvat. Tämän toivottavasti ymmärtävät kaikki. Se on ikävä tosiasia, että maahanmuuton (turvapaikanhakijoiden) määrä Afrikasta ja Lähi-Idästä korreloi suorassa suhteessa seksuaalirikosten määrään, tämän voi jokainen todeta omin silmin itsekkin virallisista tilastoista, ne ovat helposti saatavilla. Se joka väittää, ettei tämä ole millään lailla kulttuurisidonnaista, ei tunne historiaa tai on pitänyt suuremman osan ajasta pään kiltisti siellä puskassa, kuten valtaosa ihmisistä eläessään siinä kuuluisassa omassa kuplassaan.
  Voivatko kaikki miehet kulttuurisidonnaisuudesta riippumatta ahdistella? Kyllä, tämä on täysin selvä. Me kaikki olemme yksilöitä. Se ei silti muuta sitä tosiasiaa, että kulttuurin, politiikan, uskonnon ja vaikkapa juurikin sen seksuaalisen koskemattomuuden käsite kaikkineen eroaa valtavasti länsimaisesta. Useassa Lähi-Idän maassa esimerkiksi pelkkä suora silmiin katsominen ja hymyily vieraalle miespuoliselle henkilölle on lupaus seksuaalisesta kanssakäymisestä. Tätä ei kovin moni täällä meilläkään ymmärrä tai osaa ottaa huomioon jokapäiväisissä askareissaan.
  Toivoisin itse näin miespuolisena (vaikka en luonnollisesti siis riskiryhmään kuulukkaan) tästä keskustelua ihan vapaasti, rehellisesti ja avoimesti, ilman turhaa rasistikortin heiluttelua, sen aika on jo mennyt. Toistaiseksi kuitenkin se kuuluisa Ruotsinkin tie on tuleva Suomen tie. Lähes koko Suomi oli käytännössä tahdon2014 -aloitteen takana, nyt ihmiset voisivat olla avoimesti myös tästä keskustelemisessa mukana. Seksuaalinen koskemattomuus kuuluu kaikille, taustasta, sukupuolesta tai kulttuurisidonnaisuudesta riippumatta. Naisten on saatava liikkua ulkona turvallisesti, pukeutuen mihin itse kukin tahtoo ilman jatkuvaa ahdistelua vuoden 2015 Suomessa.
  Ruotsiin tuli vuonna 2014 126 966 maahanmuuttajaa, arvio seuraavista viidestä vuodesta realistisesti on vähintään 500 000 uutta tulijaa. Seksuaalirikoksia tilastoitiin noin 16 000 kappaletta, Poliisin arvion mukaan nämä tilastoidut ovat vain noin 1/10 oikeasti tapahtuneista. Niitä on siis käytännössä jopa yli 100 000 joka vuosi. Tilastokeskus on laskenut, että tämän täydellisen avoimen maahanmuuttopolitiikan vuoksi joka neljäs ruotsalainen nainen joutuu tulevaisuudessa seksuaalirikoksen uhriksi. Ei voi kuin ihmetellä, kun kirkkain silmin väitetään, ettei mitään ongelmaa ole olemassakaan ja kaikki lakaistaan kiltisti takaisin maton alle piiloon.
  Vertailun vuoksi pääkaupunkiseudulla on kolmisenkymmentä aluetta, joissa ulkomaalaistaustaisia on yli 20 prosenttia väestöstä ja muutamilla alueille heitä on jo yli 30 prosenttia. Väestöennusteen mukaan vieraskielisten osuus nousee Helsingissä 146 000:een eli 21,2 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä ja koko pääkaupunkiseudulla asuu silloin noin 267 000 vieraskielistä.

  • pauliinafitworld

   Kiitos taas erittäin ajatuksia herättävästä kommentista.
   Tälle asialle täytyy tehdä jotain. Tuo Ruotsin kohtalo kuulostaa ihan kamalalta!

 16. Reino

  Ruotsissa asiat ovat mallillaan. Noin joka neljäs nainen tulee siellä raiskatuksi.
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c6/Rape_rate_per_100%2C000_-_country_comparison_-_United_Nations_2012.png/800px-Rape_rate_per_100%2C000_-_country_comparison_-_United_Nations_2012.png
  ”Since 2004, when Muslim and North African immigration to Sweden expanded, rapes have increased by 500%. At current rates, it is projected that 1 in 4 Swedish women will be raped as a direct result of the immigration pattern.”
  Nuo ei raiskatut ovat varmaan burkhaan pukeutuvia, joitten raiskauksia ei sitten tilastoida koska kulttuuri.
  Tsemppiä treeneihin. Ihan oman turvallisuuden kannalta kannattaa kantaa kyynelkaasua mukana.

  • pauliinafitworld

   Kamalaa luettavaa. Tohonko mekin ollaan menossa…..
   Kiitos paljon! No niin kyllä pitäis pitää! 🙁

 17. Kriskris

  Tärkee aihe! Uskon että melkein kaikilla on kokemusta.
  Yks juttu mitä tuntuu että ihmiset ei yleensä tajua tässä, en usko että on mitään paikkaa mihin voi karata jos Suomessa menee liian pahaksi tällainen ettei saa ees kävellä ulkona rauhassa yksinään. Missä muualla maailmassa muka olis oikeasti turvallisempaa? Ei oo Ruotsissa, Ranskassa eikä Englannissa ainakaan! Usassa? No ei tod. Meidän pitää jotenkin estää se että Suomi menee ihan turvattomaksi. Kukaan muu ei voi eikä varmaan halua.
  Toinen juttu, että näissä keskusteluissa melkein aina jossain vaiheessa tulee se rasismiaihe esiin, ihan turhaan. Ihmiset on erilaisia, ja tekee erilaisia asioita. Kulttuurit vaikuttaa, kaikki vaikuttaa. Kaikki ei sovi yhteen eikä voi sopia, ja tarpeeksi erilaiset tarvii omat paikat niin kuin sukupuolille eri pukuhuoneet salilla. Jos ottais natsikorttia vähän esiin, niin ei voi laittaa natsikulttuuria ja juutalaiskulttuuria samaan paikkaan ja oottaa että kyllä ne hyvin pärjää ja kaikilla menee hyvin. Ei vaan mene, tulee riitaa ja ihmisiä sattuu pahasti, niin kauan kuin natsit ja juutalaiset on samassa paikassa koska natsit… no, kaikki tietää mitä ne tekee. Kyllä kaikkien pitäis tietää nää jutut ja myöntää ne, muistakin kuin vaan niistä natseista.
  Joku sanoo että ei tahtois syyllistää maahanmuuttajia. Ei mun mielestä tarvitse syyllistää. Jos maahanmuuttajista on jotain ongelmia täällä, niin sen ongelman tärkein syy on se, että suomalaiset äänestäjät elis me, on äänestetty poliitikkoja jotka päästää tänne ison porukan sellaisia maahanmuuttajia joista on ongelmia. Tai ainakaan ei olla äänestetty niitä poliitikkoja, jotka ei päästäis isoja ongelmaporukoita muuttaa tänne. Tietty maahanmuuttajilla on ihan sama vastuu omista tekemisistä ja käytöksestä kuin muilla, ja jos ne ahdistelee muita ne on tietty syyllisiä siihen. Mutta, ei ne maahanmuuttajat sitä päätä, saako ne asua täällä vai ei. Sen päättää suomalaiset… eli me voitais tehdä asialle jotain. Jos täällä ei asu, aika vaikee on ahdistellakaan ketään. Mut kaikkia ei huvita tehdä näille jutuille mitään. Ja ymmärrän kyllä ettei huvita. Muakaan ei varmaan huvittais, jos ajelisin vaan rikkaana taksilla ympäriinsä ja asuisin jossai eliittialueella missä köyhimmätkin omistaa pari firmaa ja poliisit vahtii jatkuvasti joka nurkkaa ettei mitään vaan käy. Mut kun en asu enkä ajele, vaan mun pitää oottaa yksin bussia aamupimeellä ja iltapimeellä ja keskellä yötä ja jännittää tuleeko pysäkille seuraavaks porukka suomalaisia miehiä vai porukka arabeja. Suomi on täynnä suomalaisia miehiä ja mua on ”ahdistellu” sellainen ehkä viiskuus kertaa. Joka kerta ne oli kännissä, ja se ahdistelu oli just sellaista törkeetä puhetta mitä kaikki on varmana kuullu. Se ärsytti mua ja se oli tosi epäkohteliasta, mutta en oikeasti pelännyt et ne tekis mitään. Eikä koskaan tehny, puhui vaan, ja kun sanoin tarpeeks suuttuneena et painu nyt vittuun, ne lähti aina kiltisti vetää ja tajus antaa mun olla. Arabit plus afrikkalaiset on pieni porukka Suomessa, ja ne on ahdistellu mua varmaan kymmenen tai sata kertaa enemmän, vaikka en todellakaa ole mikään missi enkä ees pukeudut mitenkää erilaisesti. Ja se ei oo pelkkää puhetta. Ne käy käsiks, ne seuraa, ne kerääntyy porukalla ympärille eikä mikään sanominen saa niitä lopettaa. Useemman kerran oon joutunut huutaa apua et pääsee eroon niistä, ja sillonkin vasta se et muita ihmisiä tulee siihen paikalle saa ne luovuttamaan. Yritän kyllä kiertää sellaiset tyypit kaukaa enkä tietenkää kato niitä. Mutta jos meinaa siihen bussiin päästä, ei voi juosta karkuun joka pysäkiltä…
  Mitä mä voin tehdä paitsi olla itse varovainen ja varoittaa muita, ja äänestää? Toi äänestäminen on varmaan tärkein noista. En nyt rupee saarnaa ketä pitäis äänestää, kaikki kyllä tietää sen kanssa. Siinä on omat ongelmat sit kanssa, koska kaikista jutuista ei voi olla samaa mieltä kenenkää kaa. Mutta tää tulee pahenemaan, paljon, jos jotain ei tehdä, ja vaikka en oo kaikesta samaa mieltä, pakko äänestää sellaisia ihmisiä jotka tekee jotain tälle asialle just. Muuten täällä ei voi kohta elää niinku ennen, eikä ees turvallisesti. Tuolla on maita joissa naiset ei voi mennä ulos ellei pukeudu päästä varpaisiin kaapuihin tai mene suojelevien miesten kanssa. Suomesta tulee tollainen maa, jos tänne päästetään tarpeeksi paljon porukkaa jotka haluaa sitä. Nää on aika törkeän isoja asioita. Näitä pitäis oikeasti miettiä, eikä vaan mennä että on kiva auttaa ja päästetään vaan kaikki muuttaa tänne, vaikka ne ois mitä mieltä mistä tahansa.
  Nyt lähden taas jännittää pysäkille, mut aamulla on yleensä rauhallisempaa, ja enemmän lenkkeilijöitä ja koirien kanssa menijöitä jotka rauhoittaa paikkoja. 🙂

  • pauliinafitworld

   Erittäin hyvä kirjoitus!
   Musta tuntuu, että tästä pitäis tehdä ihan kansalaisaloite meidän naisten puolesta. Harmi, kun en ole politiikassa, laittaisin heti asian meinaan alulle. Mutta olet niin oikeassa, tää on niin vakava ongelma ja suomi on koko ajan muuttumassa huonompaan suuntaan. Mä oon sitä mieltä, että puolet noista päättäjistä vois heittää pois. Ei ne voi tajuta ”normaalin” ihmisen elämää, kun ajelee niissä takseissa. Ei ne joudu ”kohtaamaan” näitä ongelmia.
   Ihanaa kevättä sinulle! 🙂

  • Peksi

   ”Missä muualla maailmassa muka olis oikeasti turvallisempaa? Ei oo Ruotsissa, Ranskassa eikä Englannissa ainakaan! Usassa? No ei tod. Meidän pitää jotenkin estää se että Suomi menee ihan turvattomaksi. Kukaan muu ei voi eikä varmaan halua.”
   Sanoisin jo että menemällä lahden toiselle puolelle eli Viroon, pääset eroon Arabi- ja afrikkalaistaustaisen maahanmuuttajien aiheuttamasta uhasta. Viro kun ei ole kovin suosittu paikka humanitäärisin syin maahanpyrkivien keskuudessa. Toinen naiselle turvallisempi kehittynyt maa voisi olla vaikka Japani. Tästä tilastosta voi yrittää tehdä jotain päätelmiä, vaikka eihän tilastot aivan kaikkea kerro. http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics#Rape_statistics_by_country

 18. OlHe

  Entinen demariministerimme Arja Alhohan on tämän tilanteen jo kuusi vuotta sitten ennustanut ja ohjeistanut suomalaisia (naisia):
  ”Lopettakaa nyt tuo uikuttaminen islamin hyökyaallosta ja opetelkaa uimaan!”
  http://arjaalho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/02/15/uusmoninaisuus-postmonisuus

 19. Emilia

  Muutin poikaystäväni kanssa yhteen viime syksynä, koska aloitin opiskelut Turussa. Muutimme Turun laitamille, hyvälle alueelle. Tulen usein jumpista iltaisin vasta kahdeksan aikaan kotiin ja bussipysäkiltä on jonkin verran matkaa kotiin. Asumme kuitenkin rauhallisella alueella, enkä iltaisin näe muita kuin satunnaisia koirien ulkoiluttajia. Silti minua pelottaa pimeällä kävellessäni – joskus pyydänkin poikaystäväni minua vastaan. Minua pelottaa usein iltabusseissa, jos bussissa on paljon miehiä – huokaisin maanantainakin helpotuksesta, kun elokuvista kotiin tullessani bussiin nousi vain naisia. Mitä se kertoo tästä yhteiskunnasta?
  Poikaystäväni kysyi minulta kerran, että mitä minä oikein pelkään. Sanoin suoraan, että miehiä. Ja hän ei miespuolisena ymmärtänyt, miksi. 😀 Sitä on vaikea selittää, mutta siinä vaiheessa, jos kimppuuni kävisi mies, olisin aika voimaton asian suhteen. Mitään minulle ei ole koskaan tapahtunut eikä kukaan ole mitään sanonut, mutta silti yksin käveleminen ja oleminen ulkona pelottaa.
  Tämä oli hyvä postaus! Tartuit hyvään aiheeseen 🙂

  • pauliinafitworld

   Kiitos paljon, kiva kuulla, että oli hyvä aihe! 😀 Kun kirjoitin tätä niin ajattelin, ettei kukaan varmaan edes jaksa kommentoida tätä 😀
   Tuo on kyllä niin hyvin sanottu, että mitä tälläinen pelko naisten keskuudessa kertoo yhteiskunnasta. Jonkun olis aika tehdä asialle jotain, ennen kuin tää lähtee ihan käsistä 🙁

 20. yks vaan

  Tää nyt on yleisen idiotismin ja sivistymättömyyden satoa. Röyhkeys ja muiden kunnioituksen puute on vielä äärimmillään juuri Lähi-Idän ja Afrikan alueilta tulevilla. Kai se lähtee jo ihan kasvatuksesta.
  Miehenä en tuohon ongelmaan osaa samaistua, mutta itsekin huomaa ettei tuolla suuri osa osaa käyttäytyä missään asiassa. Naiset varmasti eniten kärsivät.
  Minä olen aina sanonut baareissa ja muualla noille häiriköille että jos opettelis käyttäytymään, vois päästä puristelemaan ihan luvan kanssa ja muutakin kivaa.
  Mut tsemppiä, ei ole helppoa olla nainen nykypäivänä kaduilla ja kuppiloissa! Noh, ainaki saa agrea treeniin jos ei muuta.
  P.S. Kyllä mäkin sun pyllyä kyyläisin varmasti muka huomaamattomasti mutta huutelut jäis väliin. Kaljapäissään jonkin omasta mielestä nerokkaan one linerinkin keksisin varmasti. 🙂

  • pauliinafitworld

   Niinpä, surullista, että nykypäivän naiset joutuvat kärsimään tälläisen asian takia 🙁
   Haha kiitos 😀

 21. Miesvinkkeliä asiaan

  Mä ensin meinasin etten nyt kommentoi mitään, mut nyt en pysty pitään turpaani kiinni. Tää on nyt melkonen avautuminen, joten jossei kiinnosta ni älä lue pidemmälle.
  Kyllä naisetkin osaa. Nuorena joskus 11-12 vuotiaana aikuset naiset kouri haarovälistä ja mulle esiteltiin, no arvaapa mitä. Niitä oli useampia tapauksia. Kyllä mua väkisin suudeltiinkin, kielen kera, ei mitää pikku pusuja. No toisaaltahan efebofilia on yleisen käsityksen mukaan ”ihan normaalia” ja aina vähätellään jos kohteena on poika. Ylä-asteella mua haukuttiin huoraksi, koska suurin osa luuli mua tytöksi ja liikuin tietysti suurimmaksi osaksi omien kavereiden kanssa. Sit kun selvis että oonki poika ni sitte haukuttiin transuksi ja pukiksi ja tietysti homoksi, yms- mitä näitä ny on. Kiitos naisten hyvän mielikuvituken.
  Sitte ku siitä jotenkin tokenin niin sitte parikymppisenä töissä oli taas naiset vauhdissa. Jatkuvasti joku läpsi perseelle tai muuta vastaavaa. Mulla oli 4 naispuolista työkaveria ja ainoastaan yks osas käyttäytyä. Kaks mua vanhempaa jatkuvasti vihjaili jotain ja aina suureen ääneen toitotti kuinka pettyneitä he on kun mä en ahdistele heitä seksuaalisesti enkä ikinä puristele perseestä. Toinen tarjos jopa tytärtänsä mulle. En tiä olisko se sitte halunnu kattoo vierestä vai mitä, mutta ku menin pikkusen hämilleen enkä vastannut mitään niin hetken päästä alko homottelu. Se yks nuorempi nyt oli paljon hienovarasempi, ja se nyt oli periaatteessa ns. normaalia kiinnostusta. Niin ja unohdin mainita että kaikki oli varattuja, yks naimisissa, yks kihloissa ja nuorin seurusteli. Missä on naisten moraali.
  Nyt aikuisemmalla iällä mua muutamaan otteeseen on kadulla piirittäny erään ns. marginaaliryhmän muutama puuma, jotka nyt ei jo senkään takia kiinnostanu että kaikki oli naimisissa ja mä tiedän heidän kulttuurin että jos sormellanikaan koskisin niin saan pelätä henkeni edestä.
  Jos mulla on verkkarit jalassa niin voin olla aika vakuuttunut että joku nainen aina tuijottaa mun haaroväliä. Tästä ei oo pitkä ku kaks teiniä oli marketissa ja toinen tuijotti herkeemättä varmaan minuutin, ja toinen töni sitä lopettaan kun se kaveri huomas että mä huomasin. Lenkillä moni töllää mukamas ohimennen. Ja sitte miehiä aina sätitään jos silmät kattoo silmiä alemmas. Aika kaksinaismoralistista mun kokemusten mukaan.
  Siinä nyt ihan muutama esimerkki matkan varrelta mutta voin sanoa että aika huono imago naisilla on mun kirjoissa. Kaikki on valmiita pettään jos vaan joku tarpeeks kiehtova tulee vastaan. Ja aina on vaan isot patukat mielessä. Oon ihan umpihetero, mutten tiedä että pystynkö mihinkään vakavaan suhteeseen. En vaan kertakaikkiaan pysty luottamaan kun tiedän kuinka viettien ja hormoonien heiteltävissä naiset on. Mulla on ihan tolkuton työ aina ajatella jokanen nainen omana yksilönään etten leimaa sitä loppuakin muutaman prosentin ryhmää joilla on säädyllisyys ja moraalit vielä kohdillaan.
  Oon varmaan outo mies, mutta yleensä jos naisella on minihame tai jotenkin mun mielestä liian viekotteleva pukeutumistyyli niin voi olla varma että kierrän ja kaukaa. Mulle tulee heti semmonen yök reaktio. Samoten kun siitä että ehdotetaan aika suorasti jotain yökyläilyjä vaikkei olla juteltu kun vartti. Varmaan mun reaktiot olis ihan erilaisia jos toi naisten ahdistelu olis alkanut aikuisiällä, mutta varmaan noi aikasemmat kokemukset vaikuttaa sitte vieläkin.
  Sitte tuli tosta seuraamisesta mieleen että mulle tulee aina todella paha mieli jos joku nainen selkeesti luulee että mä seuraan. Mun mielestä jotenkin tyhmää että keskellä kaupunkia ihan päiväsaikaankin jos kävelen jonkun perässä samaan suuntaan niin a) niiden kävelyvauhti on kaukana normaalista b) on mua juostu karkuunkin c) ne ottaa puhelimen ja soittaa jollekkin. Ymmärrän kyllä nyt joskus aamuyöstä tommosen. Melki ironisinta siinä on se että minä oon monesti pysähtynyt seuraamaan jos oon nähnyt jonkun epäilyttävän tilanteen, esim. pari jätkää piirittää jotain tyttöä. Ne on kyllä aina ollu kuitenkin ihan ookoo, mutta kun naiset kiljuu kännissä siihen malliin että nyt on vähintään joku joukkoraiskaus käynnissä. Tietysti kukaan nyt ei voi tietää että mä haluan vaan yrittää suojella koska tiedän miltä se tuntuu kun joku vahvempi tulee ja tekee mitä tykkää etkä oikeen pysty puolustautuun. Aikuisena ton käyttäytymisen nyt kuitenkin ”ymmärtää” mutta nuorena se on aika hämmentävää.
  Sitäkin oon ihmetelly että jos lähestyn naista, yleensä juttelen ihan yleistä ja kyselen niitä näitä, niin jos niitä ei kiinnosta niin miksi mies pitää aina nolata? Ja sit justiin sitä että ”joku ääliö” ja ”joku hyypiö”. Ei miehetkään puhu keskenään että mikähän lie *halventava ilmaus naisesta* tuoki oli ku tuli jutteleen. Moni nainen ajattelee muita ja on empaattinen vaan sillon kun itselle sopii. Ainakin mun kokemusten mukaan.
  Tai mä en tiedä että onko mulla jotenki jotain superseksuaalisuutta uhkuva olemus tai jotain, että sitte ne ns. normaalit naiset saa semmosen inho reaktion ja on aika mahdotonta tutustua. Sekin on hullunkurista että jos joku kiinnostuu minusta ns. liian nopeesti niin heti mulle tulee ajatus että ”jaa tää on taas tämmönen tyttö”.
  Varmasti melko uniikki miesnäkökulma tähän asiaan, mutta alkoi jotenkin laakerit punottaa kun naiset meinaa aina yleistää että miehet ei voi tietää miltä se tuntuu, kyllä voi tietää.

 22. Pinja

  Olen järkyttynyt näistä rasistisista kirjoituksista. Ei uskoisi fitness blogissa tälläisiin törmäävän! Haluaisin tehdä näistä kommenteista ilmoituksen nettipoliisille, vähemmistövaltuutetulle ja Migrant Tales bloggarille mutta heillä on parempaa ja hyödyllisempää tekemistä kuin vahdata näitä.
  Rasisti on reppana! Suomen tulevaisuus on monikulttuurinen ja sille ette voi mitään!

  • pauliinafitworld

   Alunperin kirjoituksessa on puhunut, että mies edes oli ulkomaalaistaustainen. Tiedoksi vain sinulle, että itse olen avoliitossa ulkomaalaisen kanssa, joten minulle on turha tulla huutelemaan rasistisuudesta yhtään mitään. Jon kommenttisi jatkuvat niin heitän ne jatkossa roskakoppaan.
   Niinkuin joku tuossa sinulle kirjoittikin, niin et näytä ymmärtävän, että suomessa naiset ei voi nykyään liikkua kaduilla turvallisesti. Mutta jos se on sinulle ok, niin eipä ole oma ongelmani.

 23. Unfortunate

  Tulevissa vaaleissa kannattaa äänestää ehdokasta, joka aidosti haluaa lopettaa tämän nykyisen suuntauksen. Toivotaan että eduskunta ymmärtää asialle tehdä jotain. Valitettava fakta on että kansalaiset hoitaa asian kuntoon jos eduskunta ei siihen kykene. Toivotaan että ei mennä tähän pisteeseen saakka.

 24. Irppa

  Itse kanssa Turussa asustellessa on törmännyt kaikennäköisiin tyyppeihin, useimmiten iltavuoron jälkeen viikonloppuina busseilla kulkiessa. Mua on lähinnä häiriköinyt rehelliset juopot, tulee lähelle tuijottamaan, alkaa puhumaan ja jos ei vastaa tai yrittää hivuttautua kauemmas niin kova kettuilu ja huuto alkaa. Kerran myös melkein tyhjässä bussissa illalla nuorempi mies tuli istumaan viereen ja koko matkan istui vieressä ja tuijotti, onneksi jäi mua ennen kuitenkin pois. Nämä kaikki olleet suomalaisia. Maahanmuuttajia täällä kuitenkin myös riittää, ja niistä mä voin melkein sanoa että niistä tietyn maalaiset tuntuu olevan isompi murhe. Ne on yleensä tietyn maalaisia, jotka siellä kaupungilla käyttäytyy huonosti ja josta kuulee kaikkia juttuja ja jotka itsekin yritän kiertää kauempaa ja vähän aina jännittää kun tulee vastaan.
  Sitten on niitä maahanmuuttajia, jotka osaa käyttäytyä paremmin kuin kukaan tuntemani suomalainen. Itsellä maahanmuuttajaystäviä, jotka ovat kyllä kaveripiirini fiksuimmasta päästä. Monet kyllä varttuneet suomessa, eli en tiedä vaikuttaako se sitten että tietävät suomalaisten kulttuurin ja mikä on ok ja mikä ei. Kuntosalillamme on paljon ulkomaalaistaustaisia, enkä koskaan siellä koe että joku tuijottaisi tai olisi mitenkään häiritsevä. Pakko myöskin sanoa, että ulkomaalaistaustaiset bussikuskit ovat huomattavasti mukavampia kuin suomalaiset 😀 eivät lyö ovea naaman edestä kiinni, vaan odottavat jos näkee että juoksee bussiin, myöskin on pari kertaa käynyt niin että bussilipun ostaminen jäänyt viidestä sentistä kiinni ja he kyllä päästävät bussiin, suomalainen ei. Mun mielestä on uskomattoman ikävää, että ne tietyt ryhmät pilaavat kaikkien maahanmuuttajien maineen ja leimaavat käyttäytymisellään niitä hyväkäytöksisiä tyyppejä siinä samalla 🙁 mä olen myöskin niin avoin mieleltäni, että tosiaan niitä ulkomaalaistaustasia piiristä löytyy. Kuitenkin oon täällä oppinut jo ketkä ovat niitä maahanmuuttajia, joita kannattaa ”varoa” ja mistä tulee sitten ne hyvin käyttäytyvät. En tosiaan ymmärrä johtuuko tuo käytös kulttuureista, vai tuleeko ne vaan tänne sillä periaatteella että saa tehdä mitä lystää ja koskea vieraisiin miten lystää.

 25. Raquel Poijula

  Onko sinulle ”Pinja” todellakin jotkut maailmoja syleilevät utopiat tärkeämpiä kuin naisten turvallisuus? Uskomatonta. Naurettavaa leimata rasismiksi omista kokemuksista keskustelun ja sen ettei sulje silmiään ongelmilta. Muuta Ruotsiin, siellä kaltaisesi ovat saavuttaneet niin vahvan hegemonian ettei tälläistä blogikirjoitusta kukaan uskalla julkaista. Vaikka syytä olisi.

 26. Henkka

  Tuota ”miehet eivät tajua” – väitettä voin kommentoida sen verran, että ei se ole noin yksinkertaista. Itse pystyn hyvinkin samaistumaan siihen miltä tuollainen tuntuu. Tunnen ärsytystä miehiä kohtaan, jotka eivät ymmärrä miltä tuntuu olla pieni nainen, jota joku paljon isompi lähtee seuraamaan kadulla. Tunnen ärsytystä miehiä kohtaan, jotka kuvittelevat, että naisellinen pukeutuminen on aina yritys vietellä joku sen sijaan, että se nähtäisiin vain tapana ilmaista omaa persoonaansa. Osittain tämän takiahan naisellisesti pukeutuvia naisia ahdistellaan ja he saavat huutelua peräänsä. Jos mies taas pukeutuu naisellisesti, hänet hakataan samasta syystä.
  Eivätkä ne pojat ja miehetkään turvassa ole ahdistelulta. Se on paljon yleisempää kuin luullaan ja sitä saa osakseen niin miesten kuin naistenkin puolelta. Eikä siitä uskalla puhua, koska miehen lähentelystä seuraa homoleima ja kuoliaaksi vaikeneminen ja mies, joka kokee naisen seksuaalisen lähentelyn ahdistavana on neitimäinen luuseri. Vaikka ikä olisi neljätoista ja seksi ei kiinnostaisi vielä ollenkaan, kyllä sieltä joku irvileuka löytyy aina naljailemaan, että ”minut saisi ainakin raiskata vaikka viisi naista” tai ”miestä raiskatuksi tuleminen voi korkeintaan vähän nöyryyttää, mutta hän ei voi koskaan ymmärtää naisen tuskaa” tai jotain muuta idioottimaista. Minulla on kaveri (mies) joka raiskattiin nuorena ja hän ei ole koskaan kyennyt normaaliin seksielämään sen jälkeen. On ahdistunut, masentunut, ajoittain itsetuhoinen ja niin edelleen. Itsemääräämisoikeuden rikkominen voi jättää keneen tahansa ikuiset traumat.
  En voi kuin toivottaa tsemppiä kaikille hyväksikäyttöä ja ahdistelua kokeneille. Sitä vastaan pitää taistella oli uhri sitten mitä sukupuolta tahansa. Ihmisellä pitää olla oikeus pukeutua kuten tahtoo. Onneksi maamme pohjoisosissa naiset saavat olla vielä melko rauhassa kaduilla. Harmi, että äänestyspäätöksiä tehdessä pitää aina valita joko maahanmuuttokriittisyyden tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien väliltä.

 27. Ihminen tisseistä ja perseestä huolimatta | Pauliina's Fit World

  […] kommentteja ja ihan oikeiden naisten omia kokemuksia. Kannattaa käydä lukaisemassa postaus Katsoa saa, muttei koskea ja vilkaista kommentteja, niissä on paljon mietinnän aihetta ja […]

 28. Roosa

  Moi!
  Treenaan myös itse mutten kisaa, ja käytän kyllä peittäviä vaatteita mutta hyvin istuvia. En ole rasisti mutta täytyy sanoa, että suomalaiset miehet ei ole tulleet ahdistelemaan (muutakun ehkä kännissä?). Heiltä voi saada ihan kohteliaita kommentteja ihan selvinpäinkin. Valitettavasti itse olen kokenut useasti ulkomaalaisten ahdistelua, jopa töissä! Olen töissä tekemässä töitä, enkä minään persemuijana siellä. Ei haittaa jos joku tulee kysymään ”treenaatko”, mutta perseen ja vartalon kehuminen tuntemattomalta on vähän liikaa jonka jälkeen aletaan ehdottelemaan jo drinkkejä sun muita vaikka sormuskin löytyy omasta sormestani. En voi käsittää.

  • pauliinafitworld

   Moikka!
   Joo se on kyllä kumma juttu, ettei se treenattu kroppa jää huomaamatta vaikka kuinka peittäviä vaatteita käyttäisi. Sama juttu täällä, mä ahdistun todella paljon tollasista kommenteista ja monta kertaa on tehnyt mieli sanoa todella rumastikin takas. Se on tosi harvoin ,kun kuulee niitä oikeasti kohteliaita kommentteja :/

 29. idammify

  Luin postauksen vasta nyt, mutta olen lukemattomia kertoja kokenut ahdistelua Tampereella ja aina kyseessä on ollut ulkomaalaistaustainen mies. Oli päivä taikka yö. Kerran olin kävelemässä (tyhmänä yksin) baarista kotiin ja minut piiritti 5 ulkomaalaista miestä ja kyselivät ”Hey beautiful! Having a nice stroll in the park at night? Are you alone?”. Olin niin peloissani ja vihainen, että kävelin miesten läpi sanomatta mitään. He huutelivat perääni, mutteivat seuranneet. Toinen pelottava kerta oli kun minulle vislattiin ja kyseinen mies seurasi minua kotiovelleni niin, että pääsin puolijuoksua juuri ja juuri ulko-ovesta rappuun, kun mies jäi sen ulkopuolelle jyskyttämään ovea ja raivoamaan. Myös porukassa ollessa miehiä on tullut ahdistelemaan ja kun seura ei ole miellyttänyt, olemme pahimmassa tapauksessa saanut drinkit päälle tai poikaystäviämme on alettu uhkailemaan näiden mamu-miesten toimesta.
  Jaan siis pelkosi kyseisissä asioissa ja vältän liikkumista yksin pimeällä. Kannatan myös kylmää vastaamistyyliä miesten kommentteihin ja katseen välttelyä. On vain harmi, että Suomestakin on tullut turvaton paikka elää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.