Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Jyväskylän NFE -karsinnat omat suosikkini

Jiihuu! Mulla lentelee täällä jo perhosen vatsan pohjassa, kun alan miettimään tulevaa fitnessviikonloppua! 🙂 Fitnesin seuraajia hemmotellaan meinaan ihan urakalla, nimittäin huomenna kilpaillaan SM -kilpailupaikoista Jyväskylässä ja viikonlopun ajan on meneillään myöskin Joe Weider’s Olympiat Las Vegasissa, jossa on tulossa myös kovatasoinen bikinikilpailu ammattilaisten kesken.

Keskitytään kuitenkin nyt ensin täällä Suomessa kisattaviin kilpailuihin. Nämä Jyväskylässä järjestettävät kilpailut kilpaillaan IFBB Finlandin liitossa. Fitness -liittoja on maailmalla useita (mm. WBFF, Wabba, Fitness Universe) näitä riittää… IFBB on kuitenkin liitoista arvostetuin ihan maailmanlaajuisesti. Toisena taitaa tulla WBFF, joka on sitten monia kertoja kaupallisempi liitto, kuin IFBB. Täytyy kuitenkin muistaa, että on täysin eri asia voittaa ammattilaiskortti IFBB:n liitossa, kuin vaikka Wabbassa, jossa todellakin voi voittaa sen maailmanmestaruuden parin kuukauden treenaamisen jälkeen. Moni mun lukijoista ehkä jo tietääkin, että itse en kauheasti arvosta sellaista touhua 🙂  🙂  En toki väheksy muita liittoja, mutta itse pidän IFBB:tä liittona, jossa ammattilaiset ovat oikeasti tehneet kovaa työtä ja ovat ihan kokopäiväisiä ja arvostettuja urheilijoita.

Mä seuraan paljon fitnessihmisiä täällä Suomessa ja maailmalla. Mulla on monia sellaisia suosikkeja, joita seuraan vuodesta toiseen. Mä motivoidun myös muista ihmisistä tässä lajissa ja on niin hienoa nähdä, kun joku on oikeasti omistautunut siihen omaan juttuunsa.

Huomenna kisataan tosiaan Jyväskylän paviljongissa eri fitness sarjoissa. Itse aion keskittyä tässä postauksessa ainoastaan bikinisarjaan, koska sitä eniten seuraan ja osaan analysoida kaikista parhaiten 🙂 Huomisen karsinnan osanottajat ja infot pääset näkemään tästä. Ainakin aina aiemmissa kilpailuissa Bodylehti on päivittänyt uusimmat tiedot kilpailuista melkeinpä reaaliajassa ja samalla on päivittynyt galleria kisakuvista. Toivottavasti homma pelaa tänäkin vuonna, jotta tuloksia ja kuvia pääsee seurailemaan yhtä hyvin tämänkin syksyn kisoissa. Itse en ole menossa Jyväskylään paikalle, joten joudun seuraamaan kilpailuja näin ruudun välityksellä.

Huomisista kilpailuista odotan eniten omaa sarjaani, eli alle 168 cm:n sarjaa. Tuo oma sarjani tulee olemaan huomenna kaikista kovatasoisin, koska se on täynnä vanhoja kunnon konkareita, joiden uskon varmasti erottuvan line upista edukseen. Omassa sarjassani on paljon mielenkiintoisia kilpailijoita. Pelkällä kokemuksellakin saadaan jo aika iso ero uusiin kilpailijoihin, joita tuntuukin olevan karsinnoissa paljon. On mielenkiintoista nähdä, tuleeko uusista kilpailijoista pomppaamaan joku vanhojen kilpailijoiden ohi.

Jos aloitetaan -160 cm sarjasta, niin sieltä pomppaa esiin muutama ennestään tunnettu nimi (kilpailuista tai jotakin muuta kautta) ja paljon uusia kilpailijoita. Oikeastaan tämä lyhyt sarja on itselleni kaikista vierain, mutta oma veikkaukseni tämän sarjan parhaimmistoon on Tanja Sundell, joka on kilpaillut aikaisemminkin. Mielestäni Tanjan look on ollut aina raikas ja vartalon malli on kunnossa. Jos jalkoihin on tarttunut vielä enemmän lihasta ja kunto on yhtä kireä, kuin aiemmissa kilpailuissa, niin paketti tulee olemaan todella kova.

Lähde: Instagram tanitafitnessmama
Lähde: Instagram tanitafitnessmama

En sen enempää lähde analysoimaan kilpailijoita, joita tulee olemaan vastassa itse SM -kilpailuissa, koska henkilökohtaisesti omat suosikkini ovat pidemmissä sarjoissa.

Kun siirrytään -163 cm sarjaan, nousee sieltä omiin silmiini todella vahvasti yksi nimi. Se on Mira Hautajoki. Olen seuraillut Miran kehitystä jo pitkään ja ainakin kuvissa näyttää siltä, että Miralta löytyy riittävästi lihasta ja juuri niistä oikeista paikoista! Ja jos jotain voisin sanoa vartalon rakenteesta, niin se on Jäätävä! Kapea vyötärö luo todella hienon illuusion. Toivottavasti kaikki muukin menee nappiin Miran suorituksessa. Tuon kunnon eteen on tehty nimittäin töitä. Allaoleva kuva on Miran Instagramista neljä viikkoa sitten ja jo tuossa näkee, että kisakunto tulee olemaan hieno.

Lähde: Instagram
Lähde: Instagram

Vastassa SM -kilpailuissa tulee olemaan kovia kilpailijoita, muutamia mainitakseni Linda Paldanius (jonka veikkaan olevan 99% varmasti top 3:ssa) ja Sanita Jussila (Sportlife).

Sitten siirrytäänkin siihen itselleni kaikista odotetuimpaan sarjaan, eli -168cm kilpailijoihin. Tässä sarjassa on aivan valtava määrä kilpailijoita, joista suurin osa on uusia. Sarjasta voi kuitenkin napsia samantien nimet, jotka tulevat varmasti erottumaan line upista, koska nyt on mukana niin kovia konkareita ja jo aiemminkin hyvin sijoittuneita kilpailijoita. Jos itse olisin kilpaillut näissä Jyväskylän karsinnoissa uutena kilpailijana, veikkaisin, että olisin aika paskat housussa 😀

Mun omat veikkaukset kuuden parhaan joukosta ovat: Krista Seuna, Sabina Saarinen, Nina Suomi, Niina Laukkanen ja Emmi Juhala. Siinä on yhdessä lauseessa niin monta ihan jäätävän rakenteen ja vartalon omaavaa tyttöä, että en edes tiedä, kenestä aloittaisin. Näillä tytöillä on kaikilla kokemusta ja kaikki ovat karismaattisia ja tulevat sen vuoksi erottumaan muista.

Kilpailin itse viime vuoden SM -kisoissa samassa sarjassa Krista Seunan kanssa, enkä rehellisesti sanottuna ymmärrä, miksei Krista ollut silloin top 6: ssa. Rakenne on kuitenkin kohdillaan ja onhan Krista aivan bikinikilpailijan näköinen olemukseltaan. Veikkaan, että hän tulee sijoittumaan jopa top 3: seen tässä sarjassa. Kaikki peukut pystyyn siis Kristalle.

Lähde: Instagram
Lähde: Instagram

Sabina Saarinen kilpaili kanssani samassa sarjassa kevään Fitness Classicissa ja nappasi pokaalin ensimmäisissä kisoissaan. Kun tarkastelee kolme viikkoa sitten otettua kuvaan, niin kunto on todella huikea jo monta viikkoa ennen kisoja. Mikäli esiintyminen menee täysin nappiin, veikkaan sijoitusta vähintään kuuden parhaan joukossa.

Lähde: Instagram
Lähde: Instagram

Tässä sarjassa kilpailee myös Sportlifen tiimikaverini Nina Suomi. Olen nähnyt Ninan livenä ja Ninalla todellakin on bikiniin täydellisesti sopiva siro rakenne ja lihaserottuvuus jopa ihan kisojen ulkopuolella. Nina selvästi nauttii esiintymisestä, joka on bikinissä tärkeää. Odotan kovasti, että nään Ninan lavalla.

Lähde: Google
Lähde: Google

Sitten tulee kova luu, nimittäin Niina Laukkanen. Pohjoismaiden kisoissakin viime syksynä menestystä niittänyt nainen on todella hyvässä kunnossa. Niina oli kanssani SM kilpailun finaalissa viime syksynä ja sijoittui korkeammalle. Niinalla ei ainakaan kunnosta jää sijoitus kiinni ja kokemus tuo varmasti varmuutta esiintymiseen. Itse odottaisin innolla kilpailemista samassa sarjassa Niinan kanssa.

Lähde: Instagram
Lähde: Instagram

Emmi Juhala on jo vanha konkari kilpailemisessa ja ei kannata antaa vaihtuneen sukunimen hämätä 😉 Emmihän oli kanssa SM kisassa mun kanssa viime syksynä ja kun näin Emmin takahuoneessa niin ajattelin, että hitto tuo nainen voittaa koko kisan. Emmin jalat on ihan uskomattomat myös livenä. Joillakin jalat näyttää valtavilta vain illuusion takia, mutta Emmillä on jalat ihan livenäkin. Ja toki kaikki muukin. Toivon myös Emmin kohdalla, että huominen kisa menee kaikin puolin nappiin ja kisoista lähdetään mitali kaulassa. 

Lähde: Google
Lähde: Google

Pitkässä sarjassa mulla on myös muutama suosikki. Ensimmäinen on Jade-Yolanda Huhtamäki, joka omaa täydellisen rakenteen bikiniin. Jade on kova kilpailija monesta syystä. Hän taitaa esiintymisen ja on menestynyt myös kansainvälisesti nuoresta iästään huolimatta. 

Lähde: Instagram
Lähde: Instagram

Toinen,  jonka haluan nostaa esille pitkästä sarjasta on Laura Jyrinki. Laura on livenä todella herttainen ihminen ja tekee kovasti töitä kuntonsa eteen. Ainakin omaan silmääni Laura kehittyy jatkuvasti ja tekee kovasti töitä menestyksen eteen. Jos look on kohdillaan niin mielestäni voisi odottaa finaalipaikkaa ja Laura olisi sen todellakin ansainnut. 

Lähde: Instagram
Lähde: Instagram

Siinä on tosiaan omat suosikkini ja aion seurata varsinkin omien suosikkieni sijoituksia huomenna. Tästä se fitness syksy alkaa! 🙂 

Kommentit (1)

  1. Jyväskylän NFE karsinnat – tulokset ja oma arvioni | Pauliina's Fit World

    […] Eilen tosiaan koitti se päivä, jota olen koko viikon odottanut. Jyväskylän paviljongissa kilpailtiin SM -kilpailupaikoista. Kirjoitinkin jo tuossa perjantaina postauksen bikinisarjojen omista suosikeistani. Jos et ole vielä lukenut aiempaa postausta, niin kannattaa lukea se ennen tätä, koska tässä postauksessa kerron lopulliset tulokset ja annan oman arvioni niistä. Perjantaiseen postaukseen pääset tästä. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.