Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Intohimona hyvä ruoka

Ei ehkä ihan heti uskoisi, että yksi intohimoni on myös ruoka. Olen ollut nuoresta asti sellainen, että olen syönyt isoja määriä ja ollut ruoan ystävä. Naureskelin vähän aikaa sitten, kun luin vauvakirjaani, jossa kerrottiin, että lempiruokani oli puuro ja heti kun sitä pystyin syömään niin sitä meni monta kertaa päivässä. Myös nukkuminen on ollut toinen harrastus pienenä lapsena. Olen ilmeisesti jo silloin tiedostanut, että lihas kasvaa levossa ja ruoan pitää olla laadukasta 😀

Monesti puhutaan siitä, että fitnessihmisillä on jonkin sortin syömishäiriö, mutta itse en voi samaistua siihen, en edes kilpailuaikoinani. Mulla ei ole esimerkiksi kertaakaan leikattu hiilareita kokonaan pois ruokavaliosta, jotka ovat mulle elinehto. Hiilareita menee nykyäänkin joka aterialla. Mulla on suhteellisen vilkas aineenvaihdunta ja tarvitsen aika paljon energiaa, jotta en ihan kuukahda.

Dieetin ruokia

Kun herkuttelen niin en todellakaan mieti kaloreita. Oman kuntoni salaisuus on, että en herkuttele keskellä viikkoa, mutta viikonloppuisin käyn ulkona syömässä tai tilaan ruokaa kotiin ja näin tapahtuu ihan joka viikonloppu. Rakastan kokeilla uusia makuja, erityisesti ulkomailla! Parhaimmat kokemukset olen saanut Thaimaan katukeittiöstä, lasagnesta Malagassa ja sushista Lissabonissa. Siihen väliin mahtuu kymmeniä erilaisia ravintoloita eri maissa.

konnichiwa-helsinki-sushi
Konnichiwa ihan paras sushipaikka Helsingissä!

sushi-helsinki

Myönnän oikeasti välillä olevani todella laiska ja viikonloppuisin Wolt on ahkerassa käytössä. Olen kuitenkin vaikka itse sanonkin,  taitava tekemään ruokaa ja myös leipomaan. Viime viikonloppuna tein pannulasagnea, sitä edellisenä viikonloppuna tacoja (niihin nyt ei hirveästi aikaa tarvitse uhrata), mutta olen useasti valmistanut ruokia, joiden valmistukseen menee helposti se 1,5 tuntia. Harmillisesti valmiit ruoat jäävät usein kuvaamatta (pitäisi ehkä alkaa harrastaa sitä enemmän ja jakaa reseptejä myös tänne blogiin). Tässä muutamia ruokia menneen vuoden varrelta kuvina.

munakas-pekoni-sampylat-aamiainen
Erään viikonloppuaamun aamiainen
kotitekoiset-hampurilaiset
Kotitekoiset hampurilaiset
rocky-road-kakku
Rocky road kakku – oli meinaan hyvää!

Näen ruoanlaiton vähän samana asiana kuin mikä tahansa luovan asian tekemisen. Mulla on yleensä tietty resepti, mutta maustan ruoat oman maun mukaan. Osaan yhdistellä eri raaka-aineita ja mausteita keskenään. Haistelen, maistelen ja näen vaivaa aterian eteen. Myös aterian visuaalisuus on tärkeää. Mies on usein ihan haltioissaan, että mitä oikein olen taas valmistanut. Ihan parasta on syödä jotain hyvää ja katsoa hyvää leffaa ihan rauhassa.

lohileivat-kuva-ruoka
Lohileipiä vieraille

keitto-ruoka

katkarapu-parmankinkku-pasta
Katkarapu-parmankinkku -pasta
daimkakku-kuva
Tämä tajunnanräjäyttävä kakku on joskus pakko tehdä uudelleen!

Eilisen itsenäisyyspäivän kunniaksi menimme syömään Hokun lounasta, joka on aasialaistyyppinen ravintola Kampin yläkerrassa. Olen ollut Hokussa kerran aiemminkin ja kokemukset olivat hyvät. Tämä kerta oli jotain ihan uskomatonta! Olisimme halunneet tilata ensin siikaa, mutta se oli loppu. Tilasimme sitten lohta, joka tulikin suhteellisen nopeasti. Saimme paikan ikkunan vierestä, josta avautuu näköala keskustaan.

hoku-helsinki-aasialainen-ruoka

Ruoka oli aivan taivaallisen hyvää! En ole varmaan koskaan syönyt niin hyvää lohta kuin eilen! Suosittelen ehdottomasti käymään Hokussa, jos aasialainen ruoka miellyttää.

hoku-helsinki-lohi
Hokun taivaallinen lohi

viini-hoku-helsinki

Omat lemppariruokani ovat ehdottomasti merenelävät (näitä maistelen aina matkoilla), sushi, intialainen ja nepalilainen ruoka. Harvoin tilaan mitään rasvaista pizzaa, kun tilaan ruokaa kotiin, mutta on niillekin joskus paikkansa. Kun kokonaisuus on kunnossa niin elämästä voi hyvinkin nautiskella.

Löytyykö täältä muita ravintola-kävijöitä tai onko sinulla suositella hyviä ravintoloita Helsingistä, joita kannattaa mennä testaamaan? Olisiko resepteille tilausta täällä blogissa? 🙂

Kommentit (1)

  1. Kaisa

    Tuo Hokun lohiannos on aivan taivaallisen hyvää!
    Olisi kiva saada reseptejä kokeiltavaksi, sillä monesti tuntuu, että itse valmistan aina samoja ruokia. Jos sitä inspiroituisi valmistamaan jotain uutta 😉 Toinen toivepostausidea olisi sisustus. Olet joskus kirjoittanut, että sisustuskärpänen on iskenyt ja olet suunnitellut seuraavaan asuntoon jo sisustusta, mutta olisi kiva nähdä myös tämän hetkistä sisustusta. Näkyykö teillä joulu jotenkin kotona?

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *